Armija BiH tacnije ARFBiH ima 22 UH1H americka helikoptera modifikacije helikoptera UH1 iz vijetnamskog rata razlika je u tome sto im je produzen resurs i ugradjene neke sitnice uglavnom moderniji sistem navigacije.Takodje imamo i nekoliko mi8 visenamjenskihruskih helikoptera kojima je istekao vremenski resurs a za produzivanje tog resursa prije rata se koristio remontni zavod u Srbiji al nevjerujem da bi nasi sad suradjivali sa Agresorima tako da je drugi najblizi remontni zavod osposobljen za takvu vrstu radova u Madjarskoj a nasa vojska nit ima para nit volje da prebacuje te helikoptere tamo na remont jer bi ih morali prebacivati vozom il na neki drugi nacin sto je skupo i komplikovano al ti su helikopteri ispravni uglavnom i u slucaju nedaj boze rata oni ce letjeti zasigurno.dalje posjedujemo i 3-4 mi24 jurisna helikoptera za koje vrijedi isti problem kao i za ove MI8ice a od borbene mlazne avijacije kolko ja znam nemamo nista il je u havarisanom stanju,a nije nam ni potrebna zbog vise razloga neki od njih su: finansijsko stanje zemlje,dimenzija-povrsina zemlje,geografska konfiguracija zemljista,izgled eventualnih buducih ratova u BiH itd. i td.shin wrote:Imamo UH1H iz Vijetnamskog rata par modela ima rupe sa strane koje su nitnama zacepljene. I par MI8 modela kojim je resurs potrosen (vremenski i radni).
tako da od nabavki f-16 i ah-64 nema nista bar ne u skorije vrijeme mnogo bi bolje bilo potrosit pare u neke sisteme protivvazdusne odbrane i u modernizaciju postojecih kopnenih snaga nego velike pare bacati na nabavljanje nekih f-16 koji se nece moci primjeniti u eventualnim buducim ratovima.