Jasho wrote:Moj Ragibe, prava žene koja živi po islamu su nula i ne možeš mi reči niti ubijediti da nije tako. i molim te šta to fali muškim ginekolozima i da žene ide kod njih?.
po meni muskim ginekolozima nefali nista, ali moguce je da je zenama ugodnije kod zenskog.
Jasho wrote:I što to ne bi muškarac moga o učiti ženu neke stvari i obratno??.
neznam i ja se pitam zastoo. mogu svatit samo ako se radi o nekim zenskim stvarima i sl pa da je bolje da zena radi s zenama.
Jasho wrote: Po tvom razmišljanju i tvom načinu viđenja jednakosti između muškarca i žene ona ne postoji i žena je bez ikakvih prava i najobičniji je rob, koji mora da zadovoljava muškarca koji je u takvoj zajednici jedan obični šovinista sa nogama na stolu, dok žena ora da rinta kao rob.
islam je potpuna suprotnost toga sto si napisao
Jasho wrote:
Sve bi muškarce koji pokrivaju svoje žene natjerao da to urade sebi, pa nek vide kako je na plus 35 stepeni celzijusa pokrivene glave i nakvih haljina i mantila i još kad je to sve u crnoj boji.
prvo tamo u pustinjama se svi pokrivaju preko cijelog tijela jer ako te sunce sprzi nece ti biti dobro... taj pokrivac je zastita i puno je ugodnije sa njim nego beznjega....
to nemora bit crna boja?
to nemoraju bit mantili...
to je tako uvjek tamo bilo...
Jasho wrote:
Zašto bih ja vjerovao u tog Muhameda i njegovu svetu knjigu i prdržavao se propisa iz te knjige, kad je nije donijela država niti zakonodavstvo, već najviše služi da određeni bogati i korumpirani slojevi mogu lakše manipulisati ljudima, dok se oni ne drže ni 2 % svete knjige. Svi smo mi ljudi isti bez obzira na vjeru i sve svete knjige od Biblije, Kurana i Talmuda, nose istu poruku, samo na drugačiji način napisanu i drugim riječima. ja ljude dijelim na dobre i loše, a podjele po vjeri i rasi su za mene obični šovinizam.
eee nemas ti pojma......
nemoras ti vjerovatii al kakve veze ima DRZAVA s ovim????
Manipulisanje religijom i ljudima kakav je to grijeh!! VELIKIIIII
u islamu nema klasa!!!!! svi su jednaki svi moraju jedni drugima pomagati nebi smijelo biti gladnih zednih itd.... a sto je sad drugacije nema to nikakve veze sa islamom nego sa muslimanima TI ljudi koji se nepridrzavaju nicega a bogate se i kriju iza vjere pa imaju naziv DVOLICNJACI, NEVJERNICI.... al doce bolje vrijeme
islam je izjednacio i crnca i bijelca i zutog i crvenog.....