Raskid veze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

poenta je: :oops: chuvajte se choopke :D:D i kad darove nosi :D:D:lol:
Bloody_Mary-Sue

Post by Bloody_Mary-Sue »

hehe male digresije :)
:D nema nista chup
ali iscekivanje ima svoje cari :lol: bice... :lol:
Eshek

Post by Eshek »

cHupjahalic@ wrote:Ako ista od ovoga bude onda mi dugujete jedno velika Hvala. :D :lol: :lol:
Možel' u nekretninama? :D :D
Eshek

Post by Eshek »

Bloody_Mary-Sue wrote:hehe male digresije :)
:D nema nista chup
ali iscekivanje ima svoje cari :lol: bice... :lol:
Biće, biće...samo ne znam kad će :lol: :lol:
DonDavudes

Post by DonDavudes »

kakve su ovo teme ???

nemojte mi shuhvu vezat :x

:D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Eshek wrote:
cHupjahalic@ wrote:Ako ista od ovoga bude onda mi dugujete jedno velika Hvala. :D :lol: :lol:
Možel' u nekretninama? :D :D
Lakse od Hvala? :D :D Ako je tako onda meni jos bolje. :D :D :lol:
Bloody_Mary-Sue

mala digresija, ok al ovo ostalo bas nisam u toku :) never mind :)
neki bi ionako rekli da je s ove teme bolje skretat.. da ne vezemo suhvu :D am bolje da se ko i dosad zatrpam poslom, uh to upali uvijek... da ne mislim na zna se koga.. :-x
bice valjda jos kakvih zanimljivih prijedloga, jos koja ''ponuda koju necu moc odbiti'' (Godfather) :D dobro skontali biste i bez ovog u zagradi al eto, profesionalna deformacija :D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

brutalna tema :oops: za razbijanje nanovo stečenog samopouzdanja :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Mravojed, jesi raskin'o sa Sajom? :D:D
Eshek

Post by Eshek »

Hebote, šta ti je žemska intuicija...Moja kao da zna da se brinem za stambene probleme ovdje...Cijeli dan me ne popušta pozivima :oops:
Bloody_Mary-Sue

:lol: :lol:
laradnaat

Post by laradnaat »

postoji jedna stvarkica koju sam primijetio...

to je da postoje neki ljudi koji kada pocnu da izlaze uvijek traze osobu koja ce ih dobro napatiti i zbog koje ce u toku cijele veze osjecati patnju i bol. to je valjda jedna vrsta mazohizma...ne moze se reci da u tome ima ista razumno a kamoli da je to osjecaj koji se zove ljubav...

ljudi ljubav je osjecaj koji prozima bice i nije niti depresivan niti ruzan, naprotiv daje dodatnu motivaciju i "krila" zaljubljenoj osobi.
stoga prestanite misliti kako je bol koju osjecate ljubav, jer nije...
to je samo potreba za patnjom i boli - mazohizam za kojim osjecate potrebu

dakle sve sto se desava posljedica je naseg odabira, a realnost je da jako lose biramo lately.

a sta sa raskidom veze, pa logicno je razmisljati na ovaj nacin:
"ako ja ne mogu da ostanem u vezi sa odredenom osobom, onda je racionalan odgovor da ta osoba i nije osoba za mene sto znaci da nismo jedno za drugo, i svaka patnja i bol su besmisleni. life goes on i na kraju svako ce pronaci ono za cim traga, prije ili kasnije.
anais_nin

#63 Re: Raskid veze

Post by anais_nin »

Bloody_Mary-Sue wrote:Mene bas zanima kako ljudi izlaze na kraj s prekidima veze, esp. duge...
Da vidim kako to drugi rade... :D
znate li ikog da ni nakon haman pa godinu nakon raskida nije ''doso sebi''...? ima li takvih at all? i ako ima, ima li nade za te tako ''dusevne'' ljude da move on sa zivotom :? :D
:roll: pa normalno je patiti za nekim s kim smo bili dugo u vezi i koga smo voljeli...kad nam je neko bio sastavni dio zivota duzi period, normalno je da nam treba vremena da procesiramo kraj te veze i gubitak te osobe...e sad dosta zavisi i od okolnosti raskida, je li bilo drama, varanja, je li bilo obostrano (raskid) ili je jedna strana ostavljena :roll:

ali u svakom slucaju, koliko god da je ljubav bila, ja licno ne vjerujem u neopisivo duge periode patnje i samosazaljenja :roll: mada emocije nisu matematika i nema tu racunice, uvijek vise volim biti proaktivna nego pasivna...znaci ako me mjesecima proganjaju osjecanja za tu osobu onda cu se suociti s njima ili na ovoj ili na onaj nacin, ili pokusati opet nesto s njim, ili odlucno okrenuti novi list, upoznavati nove ljude, randesati, dok ne upoznam nekoga ko ce me zaintrigirati....sjedeci kuci slusajuci "stare pjesme" sigurno ne bih nista konkretno u zivotu popravila :D

na zalost, bez svakog se moze :roll:
laradnaat

Post by laradnaat »

svakako!!! to je jedna cinjenica:
bez svakog se moze...

to trebamo shvatiti isto kao sto trebamo shvatiti da neko moze postati dijelom naseg zivota ili mi dio njegovog-njenog, to je svakako samo zato sto obostrano zelimo

samosazaljenje je osjecaj koji nam pokazuje koliko smo slabi i koliko ne vjerujemo sebi, jacina je u tome da stanemo na noge i nastavimo od one tacke gdje smo stali ;)

a osjecaji nisu matematika niti podlijezu matematickim zakonima, ali postoji jedna prosta logika:

ako ne mogu biti sretan sa nekim, radije cu biti sam ali sretan. jer nepobitno je da ce prava osoba prije ili kasnije naici.
anais_nin

Post by anais_nin »

laradnaat wrote: a osjecaji nisu matematika niti podlijezu matematickim zakonima, ali postoji jedna prosta logika:

ako ne mogu biti sretan sa nekim, radije cu biti sam ali sretan. jer nepobitno je da ce prava osoba prije ili kasnije naici.
apsolutno se slazem sa ovom logikom :D

a sto se samosazaljenja tice, treba ga sebi dopustiti ponekad ali u manjim kolicinama :D na duze staze, vise je stetno nego sto pomaze :D
laradnaat

Post by laradnaat »

ako iki moze da nas usreci ili unesreci onda smo to mi sami...

jako malo je potrebno za srecu, a to je samo VOLJA
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

kažu da su ove tri stvari najstresnije za čovjeka
smrt bližnjeg :(
raskid :roll:
i otkaz :D

raskid
i prirodno je da budeš sjeban i po pola godine... majku mu ljudi smo nismo roboti :D

a jebiga... neke osobe nikad nećemo preboljeti :roll: :(
anais_nin

Post by anais_nin »

komi wrote: raskid
i prirodno je da budeš sjeban i po pola godine... majku mu ljudi smo nismo roboti :D
pa nema ogranicenog vremenskog roka do kada bismo trebali preboliti nekoga :roll: samo nekad ljudi pretjeraju u tome....ono postanemo previse komotni u tom bolu da zaboravimo da se zivot oko nas i dalje odvija... :D zato mislim da nakon odredjenog vremena, mozemo sami potpomoci da taj bolni period brze i lakse prodje :D
micika

Post by micika »

komi wrote:kažu da su ove tri stvari najstresnije za čovjeka
smrt bližnjeg :(
raskid :roll:
i otkaz :D

raskid

a jebiga... neke osobe nikad nećemo preboljeti :roll: :(
Komi,da se i ja jednom sa tobom slozim :D :D :D :D
edu

Post by edu »

ispade da je jednako lako naci posao i trebu.. :shock: :D :D ..svasta..pa ljudi moji..te trebe samo trose..ti radis na poslu..i trosis na nju..i onda ti zao kad prekines vezu.. :shock: :D ..ako meni ne vjerujete..evo sta drug osmić kaze: dajem pare na sminku k'o sto stimac daje za kranjcara niku.. :-) :D :D :-)
laradnaat

Post by laradnaat »

to sto su se prohtjevi povecali, ili sto se to tako dozvoljava, pa to je greska ljudi. krivci smo mi, lako je kriviti druge ili kriviti okolnosti.

sta mi cinimo u tom pogledu???
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Raskidamo :oops: dileme :? :D
laradnaat

Post by laradnaat »

i onda se zalimo?!

nema potrebe da se zalimo, kada smo sami uzrok problema.

mislim da treba samo malo vise da koristimo ono po cemu i jesmo razliciti od zivotinja

Homo Sapiens
Bloody_Mary-Sue

uh nakupilo se svasta :)
definitivno nije u pitanju nikakav mazohizam ili neka samonametnuta patnja i sl.
nije ni samosazaljenje, samo sam realna :D ne provodim dane u sobi slusajuci stare pjesme itd al sta ces kad imamo haman isti ukus kad je muzika u pitanju :D napretka ipak ima, dugo vremena nisam uopste slusala muziku... :D najgora su ta neka podsjecanja i prisjecanja a toga vala ima napretek, ma znate svi kako je to... niotkud neka glupost, mjesto, stvar, zeza, dogadjaj pa ''odmota'' jos 100 nekih stvari...
dok ispucam sva prisjecanja, prozivim il sta vec bice ok :D :D
sasvim dobro znam da ne mozemo ostat zajedno, nema zajednicke buducnosti, al opet pod utiskom sam dugo bila ''da je to taj'', ima za to puno argumenata ... :) izmedju ostalog, bas me sve islo :) danas vise nisma tako sigurna, iskreno. Bilo je i suocavanja i naknadne ljubomore, jos je ima, mislim ono poslije prekida, te ko ti je ona, a ko je tebi onaj, isl.
problem je i ko ce prvi move on sa zivotom :) mozda najbolje bi bilo u isto vrijeme, da ne bi jos koju godinu dolazila sebi :lol:
otkaz me ne bi bas toliko nasekirao ja mislim :D razletila se da nadjem posao cim se to desilo, pomaze al recimo sutra mi se tako ne radi... :)
enigma svijeta

Post by enigma svijeta »

A koliko ste dugo bili zajedno? Jeste li se civilizirano razisli? :-)
Post Reply