Raskid veze
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Kareem Abdul-Jabbar
poenta je:
chuvajte se choopke
:D i kad darove nosi
:D:lol:
-
Bloody_Mary-Sue
hehe male digresije
nema nista chup
ali iscekivanje ima svoje cari
bice... 
ali iscekivanje ima svoje cari
-
DonDavudes
kakve su ovo teme ???
nemojte mi shuhvu vezat

nemojte mi shuhvu vezat
- cHupjahalic@
Lakse od Hvala?Eshek wrote:Možel' u nekretninama?cHupjahalic@ wrote:Ako ista od ovoga bude onda mi dugujete jedno velika Hvala.![]()
![]()
![]()
-
Bloody_Mary-Sue
mala digresija, ok al ovo ostalo bas nisam u toku
never mind
neki bi ionako rekli da je s ove teme bolje skretat.. da ne vezemo suhvu
am bolje da se ko i dosad zatrpam poslom, uh to upali uvijek... da ne mislim na zna se koga..
bice valjda jos kakvih zanimljivih prijedloga, jos koja ''ponuda koju necu moc odbiti'' (Godfather)
dobro skontali biste i bez ovog u zagradi al eto, profesionalna deformacija 
neki bi ionako rekli da je s ove teme bolje skretat.. da ne vezemo suhvu
bice valjda jos kakvih zanimljivih prijedloga, jos koja ''ponuda koju necu moc odbiti'' (Godfather)
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Mravojed, jesi raskin'o sa Sajom?
:D
-
laradnaat
postoji jedna stvarkica koju sam primijetio...
to je da postoje neki ljudi koji kada pocnu da izlaze uvijek traze osobu koja ce ih dobro napatiti i zbog koje ce u toku cijele veze osjecati patnju i bol. to je valjda jedna vrsta mazohizma...ne moze se reci da u tome ima ista razumno a kamoli da je to osjecaj koji se zove ljubav...
ljudi ljubav je osjecaj koji prozima bice i nije niti depresivan niti ruzan, naprotiv daje dodatnu motivaciju i "krila" zaljubljenoj osobi.
stoga prestanite misliti kako je bol koju osjecate ljubav, jer nije...
to je samo potreba za patnjom i boli - mazohizam za kojim osjecate potrebu
dakle sve sto se desava posljedica je naseg odabira, a realnost je da jako lose biramo lately.
a sta sa raskidom veze, pa logicno je razmisljati na ovaj nacin:
"ako ja ne mogu da ostanem u vezi sa odredenom osobom, onda je racionalan odgovor da ta osoba i nije osoba za mene sto znaci da nismo jedno za drugo, i svaka patnja i bol su besmisleni. life goes on i na kraju svako ce pronaci ono za cim traga, prije ili kasnije.
to je da postoje neki ljudi koji kada pocnu da izlaze uvijek traze osobu koja ce ih dobro napatiti i zbog koje ce u toku cijele veze osjecati patnju i bol. to je valjda jedna vrsta mazohizma...ne moze se reci da u tome ima ista razumno a kamoli da je to osjecaj koji se zove ljubav...
ljudi ljubav je osjecaj koji prozima bice i nije niti depresivan niti ruzan, naprotiv daje dodatnu motivaciju i "krila" zaljubljenoj osobi.
stoga prestanite misliti kako je bol koju osjecate ljubav, jer nije...
to je samo potreba za patnjom i boli - mazohizam za kojim osjecate potrebu
dakle sve sto se desava posljedica je naseg odabira, a realnost je da jako lose biramo lately.
a sta sa raskidom veze, pa logicno je razmisljati na ovaj nacin:
"ako ja ne mogu da ostanem u vezi sa odredenom osobom, onda je racionalan odgovor da ta osoba i nije osoba za mene sto znaci da nismo jedno za drugo, i svaka patnja i bol su besmisleni. life goes on i na kraju svako ce pronaci ono za cim traga, prije ili kasnije.
- anais_nin
#63 Re: Raskid veze
Bloody_Mary-Sue wrote:Mene bas zanima kako ljudi izlaze na kraj s prekidima veze, esp. duge...
Da vidim kako to drugi rade...![]()
znate li ikog da ni nakon haman pa godinu nakon raskida nije ''doso sebi''...? ima li takvih at all? i ako ima, ima li nade za te tako ''dusevne'' ljude da move on sa zivotom![]()
ali u svakom slucaju, koliko god da je ljubav bila, ja licno ne vjerujem u neopisivo duge periode patnje i samosazaljenja
na zalost, bez svakog se moze
-
laradnaat
svakako!!! to je jedna cinjenica:
bez svakog se moze...
to trebamo shvatiti isto kao sto trebamo shvatiti da neko moze postati dijelom naseg zivota ili mi dio njegovog-njenog, to je svakako samo zato sto obostrano zelimo
samosazaljenje je osjecaj koji nam pokazuje koliko smo slabi i koliko ne vjerujemo sebi, jacina je u tome da stanemo na noge i nastavimo od one tacke gdje smo stali
a osjecaji nisu matematika niti podlijezu matematickim zakonima, ali postoji jedna prosta logika:
ako ne mogu biti sretan sa nekim, radije cu biti sam ali sretan. jer nepobitno je da ce prava osoba prije ili kasnije naici.
bez svakog se moze...
to trebamo shvatiti isto kao sto trebamo shvatiti da neko moze postati dijelom naseg zivota ili mi dio njegovog-njenog, to je svakako samo zato sto obostrano zelimo
samosazaljenje je osjecaj koji nam pokazuje koliko smo slabi i koliko ne vjerujemo sebi, jacina je u tome da stanemo na noge i nastavimo od one tacke gdje smo stali
a osjecaji nisu matematika niti podlijezu matematickim zakonima, ali postoji jedna prosta logika:
ako ne mogu biti sretan sa nekim, radije cu biti sam ali sretan. jer nepobitno je da ce prava osoba prije ili kasnije naici.
- anais_nin
apsolutno se slazem sa ovom logikomlaradnaat wrote: a osjecaji nisu matematika niti podlijezu matematickim zakonima, ali postoji jedna prosta logika:
a sto se samosazaljenja tice, treba ga sebi dopustiti ponekad ali u manjim kolicinama
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
kažu da su ove tri stvari najstresnije za čovjeka
smrt bližnjeg
raskid
i otkaz
raskid
i prirodno je da budeš sjeban i po pola godine... majku mu ljudi smo nismo roboti
a jebiga... neke osobe nikad nećemo preboljeti

smrt bližnjeg
raskid
i otkaz
raskid
i prirodno je da budeš sjeban i po pola godine... majku mu ljudi smo nismo roboti
a jebiga... neke osobe nikad nećemo preboljeti
- anais_nin
pa nema ogranicenog vremenskog roka do kada bismo trebali preboliti nekogakomi wrote: raskid
i prirodno je da budeš sjeban i po pola godine... majku mu ljudi smo nismo roboti![]()
-
micika
Komi,da se i ja jednom sa tobom slozimkomi wrote:kažu da su ove tri stvari najstresnije za čovjeka
smrt bližnjeg![]()
raskid![]()
i otkaz![]()
raskid
a jebiga... neke osobe nikad nećemo preboljeti![]()
-
edu
ispade da je jednako lako naci posao i trebu..
..svasta..pa ljudi moji..te trebe samo trose..ti radis na poslu..i trosis na nju..i onda ti zao kad prekines vezu..
..ako meni ne vjerujete..evo sta drug osmić kaze: dajem pare na sminku k'o sto stimac daje za kranjcara niku..

- manijak1
-
Bloody_Mary-Sue
uh nakupilo se svasta
definitivno nije u pitanju nikakav mazohizam ili neka samonametnuta patnja i sl.
nije ni samosazaljenje, samo sam realna
ne provodim dane u sobi slusajuci stare pjesme itd al sta ces kad imamo haman isti ukus kad je muzika u pitanju
napretka ipak ima, dugo vremena nisam uopste slusala muziku...
najgora su ta neka podsjecanja i prisjecanja a toga vala ima napretek, ma znate svi kako je to... niotkud neka glupost, mjesto, stvar, zeza, dogadjaj pa ''odmota'' jos 100 nekih stvari...
dok ispucam sva prisjecanja, prozivim il sta vec bice ok
sasvim dobro znam da ne mozemo ostat zajedno, nema zajednicke buducnosti, al opet pod utiskom sam dugo bila ''da je to taj'', ima za to puno argumenata ...
izmedju ostalog, bas me sve islo
danas vise nisma tako sigurna, iskreno. Bilo je i suocavanja i naknadne ljubomore, jos je ima, mislim ono poslije prekida, te ko ti je ona, a ko je tebi onaj, isl.
problem je i ko ce prvi move on sa zivotom
mozda najbolje bi bilo u isto vrijeme, da ne bi jos koju godinu dolazila sebi
otkaz me ne bi bas toliko nasekirao ja mislim
razletila se da nadjem posao cim se to desilo, pomaze al recimo sutra mi se tako ne radi... 
definitivno nije u pitanju nikakav mazohizam ili neka samonametnuta patnja i sl.
nije ni samosazaljenje, samo sam realna
dok ispucam sva prisjecanja, prozivim il sta vec bice ok
sasvim dobro znam da ne mozemo ostat zajedno, nema zajednicke buducnosti, al opet pod utiskom sam dugo bila ''da je to taj'', ima za to puno argumenata ...
problem je i ko ce prvi move on sa zivotom
otkaz me ne bi bas toliko nasekirao ja mislim
-
enigma svijeta
A koliko ste dugo bili zajedno? Jeste li se civilizirano razisli?