Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
DonDavudes wrote:bez uvrede, ali svako ko dininu svirku shvata kao vrhunac muzickog stvaralastva muzicki je nepismen (ponavljam bez uvrede )(
ps. zasto se kod nas svaka kritika shvata kao atak, mislim ko voli nek izvoli, ali dalje od mene
pravljenje od Dine "prvog medju Bošnjacima sa gitarom" je najblaze receno smjesno
Ne sjecam se da je iko rekao da je Dino vrhunac muzickog stvaralastva - ako se varam ispravi me, ali da se uvijek nadju ljudi iz mase koji su u stanju da skrenu paznju na sebe blacenjem drugih i nicim cime bi se oni mogli pohvaliti je jedino tipicno za prostore Bosne.
Ako znate bolje izvolite, nikom nije zabranjeno da postane zvijezda.
Samo mi nije jasno zasto se ljudi toliko pale i pokusavaju da odbrane Dinu,.. ko uziva u njegovom ( ili vec cijem ) stvaralastvu nek uziva... i vozdra...
Vidim Witt tebi bas nesto plaho tesko pada ovo "bockanje" u Dinu, pa se javljas samo na ovu temu... boli te sta drugi kazu, ne sekiraj se
DonDavudes wrote:bez uvrede, ali svako ko dininu svirku shvata kao vrhunac muzickog stvaralastva muzicki je nepismen (ponavljam bez uvrede )(
ps. zasto se kod nas svaka kritika shvata kao atak, mislim ko voli nek izvoli, ali dalje od mene
pravljenje od Dine "prvog medju Bošnjacima sa gitarom" je najblaze receno smjesno
Dino je vrhunac evropskog muzickog stvaralastva.
Zadovoljna? DonDavudes
Pooll wrote:Samo mi nije jasno zasto se ljudi toliko pale i pokusavaju da odbrane Dinu,.. ko uziva u njegovom ( ili vec cijem ) stvaralastvu nek uziva... i vozdra...
i ja kazem.
wels roki, ja sam uvijek zadovoljan dok je starih ploca i dok razmisljam svojom glavom
Pjesma “Verletzt” (Povrijedjen) nalazi se na kompilaciji koju je objavio Sony Music pod nazivom “Zeichen der Zeit” ili u prevodu “Znakom vremena”. Na kompilaciji se nalazi jos 17 do sada neobjavljenih pjesama muzicara poput Xaviera Naidooa, Yvonne Catterfeld, Patrick Nuo, Laith Al-Deena, Dannyja Fresha ili Clausa Eisenmanna. Prema misljenju njemackih medija album predstavlja vanrednu zbirku autenticnih i iskrenih pjesama
vjerujte da Zanki (koji je producent Brothers Keepersa i Sohne Manheims, znace ko je upucen u njemacku scenu), ne bi radio sa dinom da nije odlican, jer Zanki je jedan od cjenjenijih tamo
licno smatram da je Verletzt extra, i jos nesto nema vise cistih nota, sve je vec izmisljeno
Pooll wrote:Samo mi nije jasno zasto se ljudi toliko pale i pokusavaju da odbrane Dinu,.. ko uziva u njegovom ( ili vec cijem ) stvaralastvu nek uziva... i vozdra...
Vidim Witt tebi bas nesto plaho tesko pada ovo "bockanje" u Dinu, pa se javljas samo na ovu temu... boli te sta drugi kazu, ne sekiraj se
Nije da mi tesko pada - meni ni iz dzepa ni u dzep, ali ovo blacenje tudjeg rada je jedino tipicno bosansko - a on je jedan od rijetkih koji zaista nemaju vise sta da dokazu.
Npr. ti si prije nego sto si cuo ijednu pjesmu rekao da je los. Da si barem poslusao pjesmu pa rekao da ti se ne svidja zato i zato ... ok, tvoje misljenje, ali ovako ostaje utisak da ti je muzika nebitna i da si se samo koncentrisao na licnost Dino Merlin (spominjanje Bosnjaka na stranu).
P.S. Razlog sto nisam pisao na druge teme je (osim onoga sto sam se tek jucer registrovao) taj da se javljam samo na teme koje me zanimaju i na koje imam sta da kazem.
Witt wrote:Npr. ti si prije nego sto si cuo ijednu pjesmu rekao da je los.
Eh... eto sad sam preslusao tri pjesme, po tri puta... i to SARAJEVO, MAJKA RUZI SCER i BUREK
Sve tri su mi grozne... u svakom smislu...
Witt wrote: koncentrisao na licnost Dino Merlin (spominjanje Bosnjaka na stranu).
Pa kod estradnih umjetnika, zvJezda i zvjezdica... sve je bitno, ne samo muzika... vec i to kako se ponasaju, sta rade, kakve daju izjave i slicno
Witt wrote:P.S. Razlog sto nisam pisao na druge teme je (osim onoga sto sam se tek jucer registrovao) taj da se javljam samo na teme koje me zanimaju i na koje imam sta da kazem.
Blago tebi kad te zanima samo jedna tema na koju imas sta da kazes
Vidis Pooll ti si i prije nego sto si njegove pjesme poslusao imao isto misljenje ... neko ce reci da su ok, neko ne, ali je bitno prvo poslusati a ne unaprijed reci da su lose.
Sto se tice vaznosti cijelog pakovanja kod estradnih zvijezda i zvijezdica to je tacno. Isto tako mislim da Dino ne bi trebao spadati medju te kod kojih je bitnije "ono okolo" od muzike, jer je dovoljno dobar pjevac da mu to ne treba, ali ti nisi kritikovao njegovu muziku (rekao sida je plagijator bez prilozenih argumenata i dokaza) nego licnost mada sumnjam da ga poznajes licno da bi si mogao dozvoliti uvrede licne prirode kakve si uputio na njegov racun.
Sto se tice mog izbora tema na koje odgovaram prepusti ga meni - odgovaram koliko mi moje vrijeme i zelja dozvoljavaju, jer nemam vremena ni volje da kao ti da budem po cijeli dan na forumu ( ja sam jedan od onih koji rade po 10 - 12 sati dnevno ).
Witt wrote:Sto se tice mog izbora tema na koje odgovaram prepusti ga meni - odgovaram koliko mi moje vrijeme i zelja dozvoljavaju, jer nemam vremena ni volje da kao ti da budem po cijeli dan na forumu ( ja sam jedan od onih koji rade po 10 - 12 sati dnevno ).
edu zankija u njemackoj niko ne spominje niti se on nalazi na ikakvim znacajnim top-listama. taj tip je ovdje out a ja koja zivim u njemackoj bi to trebala znati bolje od drugih. toliko od mene
i sto se tice bureka... jedino sta mi se u njemu svidja je "crko svak ko u bosnu bocka" ostalo je bezze.
lejlica wrote:edu zankija u njemackoj niko ne spominje niti se on nalazi na ikakvim znacajnim top-listama. taj tip je ovdje out a ja koja zivim u njemackoj bi to trebala znati bolje od drugih. toliko od mene
i sto se tice bureka... jedino sta mi se u njemu svidja je "crko svak ko u bosnu bocka" ostalo je bezze.
lejlice raspitaj se malo ko je bio vise puta producent Brothers Keepersima i Sohne Manheims ako uopste znas ko su oni
Meni se onako bez da dublje razmišljam šta je Dino uradio za četiri godine jer nikako da na miru preslušam sve pjesme sem Rekabu , niko da kaže šta misli što Martin Vanjak doslovce u facu kamere reče da su košarkaši Širokog imali muda da izdrže tegobe i postanu prvaci BiH , dodajem zasluženo , tako da na Balkanu Čuna i čunčić imaju parametarsku vrijednost za sve nedaće koje okruženje nosi.
Znam samo da će se Aketu dopasti No unitaristi no neokomunisti ali su zato nadrealisti pravi ( šega šala meni) ali ........tako je kod nas nekada je bolje pakovanje za promociju i prodaju od proizvoda.
Spot Burek bez 202 je dobar sa tehničke i efektivne strane toliko da zanemariš ono što slušaš .
pjesma sa famoznim Zankijem jeste jedna od losijih na albumu ali ona se ipak nasla na kompilaciji sa najpopularnijim pjevacima u njemackoj
a kao sto rekoh meni je album odlican
ima refren isti kao i pjesma jednog turskog izvodjaca.......covjek se zove Levent Yuksel.......pjesma je objavljena....davne 1995........i zove se ZALIM......pjesmu je napisao Eldar Mansurof........meni nepoznat autor......a rijeci pjesme je napisala Sezen Aksu........istu pjesmu je ona otpjevala na svom albumu iz 1996 Dus Bahceleri.......poslije tog albuma dolazi saradnja Sezen Aksu sa Goranom Bregovicem kad joj je on uradio album Dugun ve Cenaze.......Sezen Aksu je autor hitova Hepsi Senin Mi....koju pjeva planetarno popularni Tarkan, kao i pjesme Simarik.......na albumu australijske pjevacice Holly Wallance od prije neku godinu takodje se nalazi par pjesama Sezen Aksu.....oni koji su slonovskog pamcenja sjetice se tog hita.....mislim da se Kiss zvao.........no Dini nije prvi put da je posegnuo za pjesmama Sezen Aksu.......naime na proslom albumu Sredinom......postoji pjesma koja se zove..... Da je tuga snijeg.....zadnja ili predzadnja.......i to je u sustini prepjev jedne pjesme Sezen Aksu....sa njenog albuma iz 1998 Adi Bende Sakli.....radi se o pjesmi Tutuklu...........no vratimo se pjesmi Subota.......ili Zalim kako se zove u originalu.........naime istu pjesmu je djonio Dinin brat po oruzju...........pogadjate o kome se radi......naravno Goran Bregovic.......naime dok je radio album za Sezen Aksu........na kojem je ona otpjevala njegove vec milion puta reciklirane pjesme.......a sama je pisala stihove na turskom.......dovitljivi Brega je radio i na albumu Zdravka Colica Kad bi moja bila.................naravno na albumu se naslo par melodija koje neodoljivo podsjecaju na neke pjesme Sezen Aksu........izmedju njih je i ova Eldara Mansurofa......Zalim........ne sjecam se koji naziv pjesme.........nemam taj album......ali taj karakteristicni.....violinski uvod je nemoguce promasiti........no Brega je otisao korak dalje.......pa je pjesmu slicnu toj.......a sa tim motivom......poklonio Alki Vujici......na nekom njenom albumu..........izvinjavam se sto ne znam koji je.......da bi Alka tu pjesmu proslijedili Hanki Paldum.......pjesma se zove.......kao......ne sjecam se tacno.......Slala majka sinove...........ako se nekome da kopati.......po netu......i mp3 datotekama............moze se sa 100% sigurnoscu uvjeriti.......u tacnost mojih tvrdnji..................toliko o Dini.............
p.s. za sve nase "autore"........slusa muziku jos neko osim vas.....
Kod nas je čovjek umjetnik onoliko koliko te kao umjetnika prikažu u medijima.Mediji se vole uvlačiti Dini u guzicu kao npr. u Centralnom Dnevniku kada Senad pola sata priča kako je ovaj Cd nevjerovatno dostignuće,kako je to BiH proizvod,kako je to nevjerovatno što ima 15 pjesama na njemu.......ko da Dino čelik pravi,pa je to proizvod.
Sutra kad bi u novinama osvanulo "Dino je nula od umjetnika" ja garantujem da bi 99% ljudi prestalo da ga sluša.Malo su previše ga digli u nebo,a i on uživa u tome očigledno.
edo ko fol nije pjevac a pogledajte na njegovoj home-page koliko albuma je izdao. i sta to radi s dinom? il pjeva il sam ja mutava. daj ne pravite budalu od mene. kao produzent je ok. kao pjevac nula.
uopste mi nije jasno cemu tolika sekiracija... je li neko ovdje dinin glasnogovornik? zasto neko ima potrebu da drugog uvjeri da je nesto dno dna/savrsenstvo... nekom nesto jednostavno ne pase... zar je to tako nevjerovatno?
meni je "burek" bez obzira na ovo ili ono, na poruku, na smisao, jednostavno LOSA PJESMA... verletzt (jel tako bi) mi se dopada, lijepa, pjevljiva... kupiti cu album, preslusati... nije mi potreban niko da me uvjerava u ovo ili ono...
nekom dino, nekom gibo... cemu dreka oko toga?