Lagumdžija! + ili - ?

Post Reply

Kakvo mišljenje imate o Zlatku Lagumdžiji?

Pozitivno
37
39%
Nemam formirano mišljenje o njemu
4
4%
Negativno - i o njemu, i o SDP-u
30
32%
Negativno, ali imam pozitivno mišljenje o SDP-u
24
25%

Total votes: 95

Eshek

Post by Eshek »

kub lajkan wrote:Ne da nisu losi, nego su odlicni.

Mozda ne gledas na pravi nacin? :D
kub lajkan wrote:Pa pogledaj rezultate ankete? Kako bolan mozes protiv glasa naroda? :D
Drug, ako su brojke približne ovima u BH prosjeku, bio bih sam sretan :D
Vidjeti ćemo na izborima, pa ćemo onda pričati.

A sad dosta za mene o Lagumdžiji i politici, manje-više mi nije ni iz džepa, ni u džep. Ko ima vremena da baca, bujrum, zato sam i otvorio temu!

Pozz
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

nadasve iznenadjujuci rezulati... :lol: ...isto k'o kad bi postavio anketu na

SDP_org...i onda drko na podrshku misheva koji mu odrzavaju sajt... :D
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Vodenjak@

"Alija izdajnik"

Ne budi budala ba, drugarski ti kazem. eno ti umrije sloba! 8-)
Tako su i srbi govorili da Alija organizuje armiju da napadne srbsku nejac.
Sjedi jedan! 8)
Srbi za Karadzica(zlocinac)
Hrvati za Tudjmana(zlocinac)
Mi protiv Alije (napadnuuti predsjednik nejaci i slabijih) 8-)

Ma ko mi ba civilizovaniji i pametniji, sta ce nam nase, bolje to zgaziti a tudje braniti. A to sto i oni nas gaze, ...ma nisu ba oni taki'! 8-) :zzzz:
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

momak...iskeren savjet...braniti aliju na zlatkovom forumu je utopija...stoga okanjuj s ćorava posla... :zzzz...

inace *vodenajk* je nas cuveni patriota...: :),nosilac najvecih ratnih ...za doprinos na eskimsko-pingvinskom frontu.... i tak to... :zzzz:

anyway, pozdrav prijateljskoj swediji :...)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Al-aqsa wrote:Vodenjak@

"Alija izdajnik"

Ne budi budala ba, drugarski ti kazem. eno ti umrije sloba! 8-)
Tako su i srbi govorili da Alija organizuje armiju da napadne srbsku nejac.
Sjedi jedan! 8)
Srbi za Karadzica(zlocinac)
Hrvati za Tudjmana(zlocinac)
Mi protiv Alije (napadnuuti predsjednik nejaci i slabijih) 8-)

Ma ko mi ba civilizovaniji i pametniji, sta ce nam nase, bolje to zgaziti a tudje braniti. A to sto i oni nas gaze, ...ma nisu ba oni taki'! 8-) :zzzz:
Drobis, drobis...
Samo drobis!

Pas s maslom ne bi polizao kad zadrobis! :oops:

:D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

El-Baklawa wrote:momak...iskeren savjet...braniti aliju na zlatkovom forumu je utopija...stoga okanjuj s ćorava posla... :zzzz...

inace *vodenajk* je nas cuveni patriota...: :),nosilac najvecih ratnih ...za doprinos na eskimsko-pingvinskom frontu.... i tak to... :zzzz:

anyway, pozdrav prijateljskoj swediji :...)
Sta mai baklava? 8-)

:D
klif

Post by klif »

Lagumdzija sa SDP-om predstavlja onaj dio bosnjackog naroda, zajedno sa odredjenim dijelovima srpskog i hrvatskoh nacionalnog korpusa, koji se nalazi na poziciji evropskih ljevicarskih partija.

Izrucenje alzirske grupe je dalekovidan drzavno-politicki potez, jer se time poslala poruka Americi i Evropi da se u BiH nece dozvoljavati islamski terorizam, te islamskim ekstremistima i teroristima da im BiH nije sigurno tlo za operativnu djelatnost bilo kakve vrste, jer im na zahtjev Amerike prijeti izrucenje bez sudjenja. Pravno gledano, nedvojbeno upitan potez. Medjutim, mislim da bih na mjestu Lagumdzije postupio na isti nacin.

Razvoj odnosa SDP-a i SDA, koja u mojim ocima predstavlja partiju desnice u muslimanskom nacionalnom korpusu, ce biti presudan elemenat za politicko opredjeljenje BH muslimanskog birackog tijela na sljedecim izborima. Uspije li SDP u svojim nakanama da preuzme vodjstvo nad muslimanskim nacionalnim korpusom, bitno se povecavaju sanse za europeizaciju BiH. U suprotnom ce to biti veliki udarac ukupnoj demokratizaciji na prostoru BiH.

Najveci problem koga i dalje vidim na evropskom putu BiH je srpsko politicko istrajavanje na pozicijama stecenim ratom. Hrvatski politicki elemenat je ponajvise zabavljen samim sobom, tako da ga u ovom momentu aktivno predstavlja jedino kler.

Ne bude li se, medjutim, srpski i hrvatski nacionalni korpus poceo raslojavati na ljevicu i desnicu, na nacin kako se to desava u muslimansko dijelu, problem funkcionisanja BH drzave ce i dalje postojati.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Eshek wrote:
kub lajkan wrote:Ne da nisu losi, nego su odlicni.

Mozda ne gledas na pravi nacin? :D
kub lajkan wrote:Pa pogledaj rezultate ankete? Kako bolan mozes protiv glasa naroda? :D
Drug, ako su brojke približne ovima u BH prosjeku, bio bih sam sretan :D
Kako bolan sretan kad to nidje veze s tvojim argumentima i slikama s pocetka?

De malo rascisti sam sa sobom za koga si i protiv koga, zasto za a zasto ne...
pisko

Post by pisko »

Moje uvaženo mišljenje o dotičnom u bodovnom rasponu od 0 do 10:

- Ko' čoek (0)
- Ko borac (0)
- Ko demokrata (0)
- Ko političar (5)
- Ko musliman (1), al'druži se sa Suljom pa more bit dođe tobe
- Ko diktator (10)
- Ma seljak ko' seljak, nema tu plaho matrijala za neku ocjenu
Vodenjak

Post by Vodenjak »

pisko wrote:Moje uvaženo mišljenje o dotičnom u bodovnom rasponu od 0 do 10:

- Ko' čoek (0)
- Ko borac (0)
- Ko demokrata (0)
- Ko političar (5)
- Ko diktator (10)
pishkaj, pishkaj, gradjanine i muslimancino... :roll: :zzzz:
Eshek

Post by Eshek »

kub lajkan wrote: Kako bolan sretan kad to nidje veze s tvojim argumentima i slikama s pocetka?

Nisam ni u jednom taboru. Možda neki ovdje odluče "za njega sam!", i tešu jedno te isto, bez obzira šta se dešavalo. Ja ne. Gledam šta se dešava i pravim crtice. Nekad stavim + nekad -

OK? :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Eshek wrote:
kub lajkan wrote: Kako bolan sretan kad to nidje veze s tvojim argumentima i slikama s pocetka?

Nisam ni u jednom taboru. Možda neki ovdje odluče "za njega sam!", i tešu jedno te isto, bez obzira šta se dešavalo. Ja ne. Gledam šta se dešava i pravim crtice. Nekad stavim + nekad -

OK? :D
Pa s obzirom kako si srocio uvod u ovu temu ne mozes se pohvaliti neutralnoscu...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

pisko wrote:Moje uvaženo mišljenje o dotičnom u bodovnom rasponu od 0 do 10:

- Ko' čoek (0)
- Ko borac (0)
- Ko demokrata (0)
- Ko političar (5)
- Ko diktator (10)
Trebas utjehu? Nemoj samo lokat', ziv bio... :D
Eshek

Post by Eshek »

kub lajkan wrote:Pa s obzirom kako si srocio uvod u ovu temu ne mozes se pohvaliti neutralnoscu...
Neutralnost? Pročitaj uvod još jednom, pa pokušaj biti neutralan. Ili ga negiraj. Navedi šta nije tačno u njemu.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Eshek wrote:
kub lajkan wrote:Pa s obzirom kako si srocio uvod u ovu temu ne mozes se pohvaliti neutralnoscu...
Neutralnost? Pročitaj uvod još jednom, pa pokušaj biti neutralan. Ili ga negiraj. Navedi šta nije tačno u njemu.
Uglavnom se sastoji iz subjektivnih ocjena i pokoje cinjenice.

Zasto bi bilo neutralno komentarisati samo cinjenice (kojih je malo i vec su prezvakane), a zanemariti subjektivne ocjene? One su, zajedno sa slikama, sustina uvoda i tu se stvarno nema sta pametovati...

Volio ti Avaz ili ne volio, ali to su njihove metode...
senada

Post by senada »

..... da se ja pitam sve ove "demokrate90" koji su nas zausput uspjeli vratiti u srednji vijek, ispratila jednom zauvijek....
Eshek

Post by Eshek »

kub lajkan wrote:Uglavnom se sastoji iz subjektivnih ocjena i pokoje cinjenice.

Zasto bi bilo neutralno komentarisati samo cinjenice (kojih je malo i vec su prezvakane), a zanemariti subjektivne ocjene? One su, zajedno sa slikama, sustina uvoda i tu se stvarno nema sta pametovati...

Ponovo te molim da citiraš moj uvod i navedeš tačno šta su činjenice, a šta subjektivne ocjene u njemu.
Eshek

Post by Eshek »

Mislim da je sve jasno ako se odgovori na slijedeća pitanja:

1. Jesu li ti ljudi osuđeni ili oslobođeni od Vrhovnog Suda FBiH?
2. Ko ih je isporučio?
3. Kome su isporučeni?
4. Da li je njihov sadašnji tretman human?
5. Ko je odgovarao za tu nepravdu?

Odgovori:

1. Oslobođeni, dakle nevini
2. Lagumdžija
3. SAD-u
4. Slika govori više od hiljadu riječi
5. Niko
klif

Post by klif »

Pa dobro Eshek, sta je po tebi Lagumdzija u slucaju alzirske grupe trebao da uradi?
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Eshek wrote:
kub lajkan wrote:Uglavnom se sastoji iz subjektivnih ocjena i pokoje cinjenice.

Ponovo te molim da citiraš moj uvod i navedeš tačno šta su činjenice, a šta subjektivne ocjene u njemu.

Je li ovo cinjenica:
Eshek wrote:Neko ko se navodno zalaže za građansku državu i pojedinca
Je li ovo cinjenica:
Eshek wrote:žrtvuje ljude da bi dobio smiješak od Žbuna
Je li ovo cinjenica:
Eshek wrote:Da sam Zlatko Lagumdžija, emigrirao bih iz ove zemlje.
Je li ovo cinjenica:
Eshek wrote:Sasvim opravdano se javlja strah da će, ukoliko dođe na vlast, na isti način početi eliminisati svoje političke, lične, ideološke i poslovne protivnike.
To je ono sto ti ne zelis da vidis.

Ako zelis stvarno da budes objektivan (kakvim se zelis predstaviti), onda ovo nije najbolji nacin...

Rekoh, ne moramo podrzavati iste ljudi niti opcije, ali barem budi iskren.

Meni je socijaldemokratija prirodno stanje ove zemlje, a da li sa Lagumdzijom ili bez njega, to nije toliko bitno u ovom momentu. Mozda ce biti bitno u plej-ofu...

I nemoj da trunimo vise o Alzircima, zivota ti. Dobio si vec dovoljno odgovora na prethodnim stranicama i drugim temama...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

klif wrote:Pa dobro Eshek, sta je po tebi Lagumdzija u slucaju alzirske grupe trebao da uradi?
Da im dodijeli Zlatne ljiljane i onda posalje i preostale komandante Armije u Haag!
Ocito je za neke vece zlo to sto je sestorica stranih drzavljana poslano Amerikancima nego sto su najodgovorniji ljudi Armije BiH poslani na sud za ratne zlocine!

:roll: :zzzz:
Eshek

Post by Eshek »

Vodenjak wrote:Da im dodijeli Zlatne ljiljane i onda posalje i preostale komandante Armije u Haag!
Ocito je za neke vece zlo to sto je sestorica stranih drzavljana poslano Amerikancima nego sto su najodgovorniji ljudi Armije BiH poslani na sud za ratne zlocine!

:roll: :zzzz:
No passe :D
Eshek

Post by Eshek »

Poštujem Lajkane. I ja bih htio zaključiti ovu temu. Samo ću te zamoliti da još navedeš "pokoju" činjenicu iz mog uvoda. Može li, drug? Budi fer :D
haris303

Post by haris303 »

Ah, sta reci za naseg nacionalno obezbojenog masinovodju koji brzinom vozova japanske zeljeznice nasu malehnu zemljicu vodi u EU :D ....krasan, krasan....al sto dalje od Podlugova sine nisu u standardu jebi ga ..... bice da je Alija kriv :oops:
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Eshek wrote:Poštujem Lajkane. I ja bih htio zaključiti ovu temu. Samo ću te zamoliti da još navedeš "pokoju" činjenicu iz mog uvoda. Može li, drug? Budi fer :D
Pa zar nije dovoljno fer sto razlikujem cinjenice od subjektivnih ocjena?

Svi mi imamo svoje poglede, misljenja, vjerovanja i zablude, pa neka tako i ostane...
Post Reply