Sta zamjerate predlozenim amandmanima na ustav?

vesela

Post by vesela »

edu wrote:..moze pokret dosta od dijaspore primiti milion eura..ali ako na plato dodje samo stolac..kakve koristi od tih para?..
ali sve ja razumijem..i to je sada sve divno i krasno..ali glavno pitanje je:

Sta bi se desilo '92. da smo svi uradili ono sto ste uradili vi?

ps. ja sam ovu temu otvorio kao zajebanciju..jer ima 66 tema o amandmanima..i svaka druga se zavrsi sa pricom o tome..moji stavovi su jasni..nije idealno..ali je svakako u ovom trenutku ovo korak naprijed!

otvori ti temu kao zajebanciju, da bi, cisto iz zajebancije vrijedjao i generalizovao...nisu svi otisli 92.!!!...ja sam ostala, sa dva maksuma i debelo se zajebala...posto sam ostala dole, znam tacno o cemu govoris i zasto se palis...ali nemoj vrijedjati...

ja nisam vratila svoju imovinu, u mom licnom vlasnistvu, ja ne glasam, jer necu da uticem na politiku zemlje u kojoj ne zivim, ja ne posudjujem zdravstvene knjizice, ako mi zatreba kad sam u Sarajevu, nego placam ljekarske usluge, kao svaki strani drzavljanin, iako imam sva licna dokumenta izdata u Sarajevu...i nemoj, ziv bio, generalizovati! zajebaces se iz zajebancije!!!

ne trosi energiju na diskusije sa dijasporom, nego se pridruzi Stocu na platou...ja sam tamo stajala 6.4.92. i to pod metcima...sad je na tebe red, ali ne da prodjes ili stanes dva minuta...
manijak1

Post by manijak1 »

Pod mecima se ne stoji :oops: već blago nama .........leži :oops:
Vingo

Post by Vingo »

manijak1 wrote:Pod mecima se ne stoji :oops: već blago nama .........leži :oops:
Konacno smo krenuli u odgovarajucem pravcu.... :D
vesela

Post by vesela »

odjebi u skokovima, manijak
Vingo

Post by Vingo »

Koja mrznja.....a kladim se da je grupica prilicno jednonacionalna....Pukao bi nam fildzan za tri dana..... :D :-D :(
manijak1

Post by manijak1 »

Vesela ........biću pristojan ...... :oops: pa ću te upitati zašto kao takva nisi otišla prije Suade ........ :? :?
Da ne bi odjebala ......svoju neviđenu hrabrost ? :D
edu

Post by edu »

Fair Life wrote:
edu wrote:vec smo ovo pisao na drugim temama..ali svako ko je vojno sposoban..a zbris'o je..supak je!
Evo jednog koji nije shupak...

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=24391

Slicnih primjera je dovoljno za podebelu knjigu...
nazalost ima ih..ali ima i drugih!

Image
iako su ga fićfirići poslije smijenili..opet se vratio tamo gdje mu je mjesto!
edu

Post by edu »

vesela..koga vrijedjam i kako?..osim ako istinu ne smatras uvredom!?
manijak1

Post by manijak1 »

vesela wrote:odjebi u skokovima, manijak
Molim moderatore da ovo usklade sa amandmanima :D ako ih ima ..... :D u Ustavu foruma :oops: :D
vesela

Post by vesela »

manijak1 wrote:Vesela ........biću pristojan ...... :oops: pa ću te upitati zašto kao takva nisi otišla prije Suade ........ :? :?

a ko ti je Suada?...ja sam izasla 8.11.94. i ne smatram se hrabrom...92. sam uradila ono sto sam smatrala gradjanskom i moralnom duznoscu...94. sam uradila ono sto sam smatrala ispravnim...za mene!!!...onaj ko je ostao, uradio je ispravno za sebe i ja to postujem...edu se ne pali bez razloga, ali imamo ih puno koje mozemo imenovati, umjesto generalizovati!
manijak1

Post by manijak1 »

Suada je ona ........koja je stajala :oops: sa još jednom djevojkom ......na mostu Vrbanja .......pod mecima.
senada

Post by senada »

manijak1 wrote:
vesela wrote:odjebi u skokovima, manijak
Molim moderatore da ovo usklade sa amandmanima :D ako ih ima ..... :D u Ustavu foruma :oops: :D
.... molim dragoga manijaka da postedi svog vjecnog petka, iskreno postovanu damu Veselu i hiperpotentnog edua da petkovanja postedi Veselu u moju korist.... nisam ja jos tako stara.... tek mi je sezdeset osam .... :D
Vingo

Post by Vingo »

vesela wrote:
manijak1 wrote:Vesela ........biću pristojan ...... :oops: pa ću te upitati zašto kao takva nisi otišla prije Suade ........ :? :?

a ko ti je Suada?...ja sam izasla 8.11.94. i ne smatram se hrabrom...92. sam uradila ono sto sam smatrala gradjanskom i moralnom duznoscu...94. sam uradila ono sto sam smatrala ispravnim...za mene!!!...onaj ko je ostao, uradio je ispravno za sebe i ja to postujem...edu se ne pali bez razloga, ali imamo ih puno koje mozemo imenovati, umjesto generalizovati!
Jedna, vamo, rahmetli Dilberovicka....:( ...
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ti si svoje kazala , što se tiče mene :D :D ......i više nego dovoljno.
senada

Post by senada »

manijak1 wrote:Suada je ona ........koja je stajala :oops: sa još jednom djevojkom ......na mostu Vrbanja .......pod mecima.
... ona jos jedna je pokojna Olga Sucic.. vrlo poznata sarajevska dama.... :D i nije bila ni blizu mosta kada su je upucali...
edu

Post by edu »

Vingo wrote:
vesela wrote:

Jedna, vamo, rahmetli Dilberovicka....:( ...
kao i Olga Sučić..nazalost!
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Senada ........ :oops: de nam iz prve ruke :oops: gdje je bila Olga ?
vesela

Post by vesela »

edu wrote:vesela..koga vrijedjam i kako?..osim ako istinu ne smatras uvredom!?

ne edu, istina nije uvreda...ja se nisam nasla uvrijedjenom...opet ponavljam da ZNAM zasto se palis...uvrijediti ne znaci jebat nekom sve po spisku...ti si kulturan decko i govoris direktno i jasno...ali nisi kompetentan odredjivati o kojoj temi dijaspora moze diskutovati ili ne, ti mozes dati kontra argumenete, ali ne sikterisati u stilu : "ovi preko bare"...ni tu se nisam uvrijedila, jer ja nisam preko bare, ali ima ko jeste
edu

Post by edu »

vesela wrote:
edu wrote:vesela..koga vrijedjam i kako?..osim ako istinu ne smatras uvredom!?

ne edu, istina nije uvreda...ja se nisam nasla uvrijedjenom...opet ponavljam da ZNAM zasto se palis...uvrijediti ne znaci jebat nekom sve po spisku...ti si kulturan decko i govoris direktno i jasno...ali nisi kompetentan odredjivati o kojoj temi dijaspora moze diskutovati ili ne, ti mozes dati kontra argumenete, ali ne sikterisati u stilu : "ovi preko bare"...ni tu se nisam uvrijedila, jer ja nisam preko bare, ali ima ko jeste
opet te pitam..kako je to uvreda?..jesam li sta slagao?..je li ona zivi "preko bare"?..da li sam nekome rekao nemoj raspravljati o ovoj temi!?..sve ovo je pocelo iz njenog zakljucka..parafraziram..ja nemam veze sa pravom..ali ovi amandmani dodatno legalizuju rs!..ja kad nesto ne znam ja pitam..i nikoga ne treba biti stid pitati..ali donositi kurceve zakljucke...

ps. nikome nisam jeb'o sve po spisku jer to nemam obicaja nikad raditi..i nisam se upalio..ja uzivam u ovakvim raspravama.. :D
vesela

Post by vesela »

manijak1 wrote:Suada je ona ........koja je stajala :oops: sa još jednom djevojkom ......na mostu Vrbanja .......pod mecima.

mislis ona Suada, sto je stajala dva metra iza mene, i uspaniceno se derala prema meni : "Lezi zeno, poginuces!"...okrenula sam se, a ona je pala :( ...ne diraj, manijak u svetinje... :(
Prenj

Post by Prenj »

edu wrote:
Prenj wrote:
edu wrote: Sta bi se desilo '92. da smo svi uradili ono sto ste uradili vi?
...
U ovom konkretnom slucaju, tj. Edu vs. Danas, stvarno lupas bez potrebe.
ono i ti bi dijaspora?
Da ti posaljemo svi prvo biografije na uvid, a onda postove na odobrenje?
edu

Post by edu »

Prenj wrote:
edu wrote:
Prenj wrote: U ovom konkretnom slucaju, tj. Edu vs. Danas, stvarno lupas bez potrebe.
ono i ti bi dijaspora?
Da ti posaljemo svi prvo biografije na uvid, a onda postove na odobrenje?
ne treba..predaleko ste....
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: CV :oops:
Edu ........... :D đe su ti amandmani ? :D :D
senada

Post by senada »

manijak1 wrote::oops: Senada ........ :oops: de nam iz prve ruke :oops: gdje je bila Olga ?
... tacno preko puta predsjednistva.... odmah poslije mitinga pred skupstinom.....krvavu, polumrtvu su je nosila dva uniformisana vojnika.... moguce da su je odveli do Vrbanje.... ne znam dalje od onoga sto smo vidjeli svojim ocima..... ti ljudi, koji su je nosili otjerali su nas jer su snajperisti pucali sve sto se krece po gradu..... :(
Vingo

Post by Vingo »

Posto je tema svakako otisla u karakteristicni.....ima jedna super Zlajina od sinoc....a glede UA....
Pa kaze....
Predlozenim amandmanima, omoguceno je da se za drzavnog Predsjednika kandiduje i Hrvat ili Bosnjak iz RS, sto do sad nije bilo moguce. Zato se jadni Tihic, iz Samca morao doseliti u Sarajevo i tu prijaviti, kako bi se mogao kandidovati....E, ako se amandmani usvoje, Tihic se lijepo moze vratiti u Samac.....
:D
Post Reply