tu ce se pravo zakuhati.. balak u celzi.. van bommel u bajern.. a henri u barcu..rumenko wrote:i Henri prelazi u Barcelonu....
POLITIČKI TRANSFER GODINE
-
Kwaheri
Ja nijesam rijeci rekla, ocinjeg mi vida...da bi neko drugacije...tada...a pitah, kako biste sada? ...jer mi se ucini iz onog (alzirskom) narodu, da ni danasnjem SDP kadru ili glasacu ne bi smetalo da neko ziv ode u Guantanamo...bez optuzbe, sudjenja i svega ostalog, jel?Vingo wrote:Zeno....ja (jos) nisam aktivan clan SDP-a. A nisam nigdje ni rekla da je divno to izrucenje. Samo naglasavam "tezinu" grijeha prema nama....biracima.zena wrote:VingoVingo wrote:Zeno,
Zlatku Lagumdziji se na teret stavlja izrucenje "Alzirske grupe".
To mu je jedan od najvecih politickih grijehova....koje je ucinio svom (alzirskom) narodu.
necu da zacahtavam ovu temu. Dudaku treba cestitati i pozeljeti srecu. Ti si aktivist SDP-a? i ne kontam sad opet, sto sad alzirskom? mislim...demokratija, jednakost... zar barem vi novi kadrovi SDP-a, a ne ovi politicki mrtvaci...ne biste te jadnike zastitili? ili biste kao i on? ili biste nesto trece...? Bash me zanima, kako biste to danas, ove pameti?
A izrucenje je bilo ultimativnog karaktera. I ako mi ti sad kazes da bi bilo ko drugi na mjesti tadasnjeg Lagumdzije, ucinio nesto drugo.....necu ti vjerovat.
To jest bio politicki minus, ali kad vagamo minuse......(a nazalost moramo tako)
Al eto...kako ti rece...politicki minus...oni ce vec nekako...
No nejse, dobro rekoshe, politika je nesto...s cim se ja ne zelim bash bakcati...meni je onako, pomalo, ogavno to, sto niko nece da ponese odgovornost za ucinjeno...uvijek ima..situacija...a valjda to i treba tako...sta ja znam, al glasati moram
josh ne znam za koga...
-
bleka
LJudi izruceni u Guantanamo su Bosnaski drzavljani i nema nikakve veze za moralnog politicara da li su oni naturalizirani Bosanci ili ne. U svakom slucaju Zlatko ne bi ni trepnuo a izrucio bi svakog Bosnju na mig Amerike samo da su trazili. Konzistentno s tim cuvena je njegova izjava da su Cetnici i borci Armije trebaju imati isti status

-
klif
Politicki gledano, to ne smatram uspjehom SDP-a, jer je Dudakovic ipak bio general ARBiH koju mnogi BH Srbi i Hrvati smatraju muslimanskom vojnom komponentom.
Moguce da on povuce za sobom odredjeni broj razocaranih glasaca SDA, s tim da postoji opasnost da nacionalno neoptereceni funkcioneri i glasaci SDP-a, te Srbi i Hrvati u SDP-u preispitaju ucesce u stranci i eventualnu podrsku na izborima.
Mislim da bi bilo interesantno cuti niihovo misljenje.
Moguce da on povuce za sobom odredjeni broj razocaranih glasaca SDA, s tim da postoji opasnost da nacionalno neoptereceni funkcioneri i glasaci SDP-a, te Srbi i Hrvati u SDP-u preispitaju ucesce u stranci i eventualnu podrsku na izborima.
-
bleka
E moj klif jesi naivan , pa SDP moze samo racunati na Bosnjacke glasove. SDP nema nikakve sanse gdje su Srbi i Hrvati u vecini. Shvatiteeeeeeeeeklif wrote:Politicki gledano, to ne smatram uspjehom SDP-a, jer je Dudakovic ipak bio general ARBiH koju mnogi BH Srbi i Hrvati smatraju muslimanskom vojnom komponentom.
-
klif
Ako je to istina, a ja se nadam da nije, onda samo dolazi do politickog pregrupisavanja u muslimanskom sektoru. Nadam se da to nije cilj SDP-ableka wrote:E moj klif jesi naivan , pa SDP moze samo racunati na Bosnjacke glasove. SDP nema nikakve sanse gdje su Srbi i Hrvati u vecini. Shvatiteeeeeeeee
Ne bude li se, ukoliko je ovo tvoje istina, isti proces paralelno odvijao i u druga dva konstitutivna naroda, onde se u ovom slucaju radi o buri u casi vode.
-
kike
Bravobleka wrote:LJudi izruceni u Guantanamo su Bosnaski drzavljani i nema nikakve veze za moralnog politicara da li su oni naturalizirani Bosanci ili ne. U svakom slucaju Zlatko ne bi ni trepnuo a izrucio bi svakog Bosnju na mig Amerike samo da su trazili. Konzistentno s tim cuvena je njegova izjava da su Cetnici i borci Armije trebaju imati isti status![]()
![]()
Upravo to i govorim, ali oni iz posta u post iz teme u temu izvrću. Danas tkzv. Alžirci bez optužbe, sutra bilo kod od građana ove zemlje
Danas tuđi stan u Mehmeda Spahe, sutra moj ili bilo čiji...
Upravo je u tome suština, ali kad se to kaže, onda se negira da su ljudi imali beiha pasoš, ili se nekome jednostavno prikači da zastupa neku političku opciju kao ne daj Bože nešto nedopustivo , a u isto se vrijeme kaže...Ja sam ponosam što sam član i zastupnik...
O tom drskom principu svim diskutanata esdepeovaca cijelo vrijeme i govorim.
O voždu sam više i prestao..........
- danas
naravno, daj da ponesemo odgovornost za ucinjeno... odakle da pocnemo? od asikovanja i koaliranja sa SDS i HDZ od pocetka "demokratije" nam pa cak i poslije najvecih pokolja i zlocina? od ukidanja predsjednicke platforme i ciscenja armije? od sklanjanja sposobnih i postavljanja podobnih? od pljacke nevidjene svih drzavnih resursa i "privatizacije" od koje nam dusa na nos izadje? od atentata na halilovica jer se drzno da ide uz nos babi? od potpisivanja priznanja i legalizacije RS? od stravicne situacije u kojoj se nalaze povratnici i borci?zena wrote:
Ja nijesam rijeci rekla, ocinjeg mi vida...da bi neko drugacije...tada...a pitah, kako biste sada? ...jer mi se ucini iz onog (alzirskom) narodu, da ni danasnjem SDP kadru ili glasacu ne bi smetalo da neko ziv ode u Guantanamo...bez optuzbe, sudjenja i svega ostalog, jel?
Al eto...kako ti rece...politicki minus...oni ce vec nekako...
No nejse, dobro rekoshe, politika je nesto...s cim se ja ne zelim bash bakcati...meni je onako, pomalo, ogavno to, sto niko nece da ponese odgovornost za ucinjeno...uvijek ima..situacija...a valjda to i treba tako...sta ja znam, al glasati moram
josh ne znam za koga...
hajde zeno... daj da pocnemo prozivati po odgovornosti... od najvecih gresaka pa do sve do onih najmanjih... pa mozda dodjemo jednog dana i do 6 alziraca kojima je nacinjena nepravda... kad zavrsimo sa milionima bosanaca kojima je nacinjena nepravda jer ih je neko ostavio bez domovine i osnovnih prava i strpao u nacionalne torove sa kojima i dan-danas manipulise kako mu je cejf... i ako vec hoces da pitas zlatka kako bi danas postupio (jer onda je eto morao) sto ti ne pade na pamet da pitas neke druge... kako bi danas... bil' isto... ili malo drugacije...
mozda ne pitas, jer odgovor znas i sama...
-
nineac
Zanimljivo jen kike, da taj stan se samo po avazu provlaci. Hajde da pocnemo brojati STANOVE bakira, cengica itd, itd. Sta je sa stanom Rasima Delica? Ima vecu povrsinu nego sto je armija oslobodila pod njegovom komandom!
Sta ste se SDP-a uhvatili! Znaci drazi su vam SDS i HDZ, jebiga, s njima je SDA u koaliciji, znaci das glas za SDA, das glasi i SDS-u i HDZ-u, vrlo prosto!
Sta ste se SDP-a uhvatili! Znaci drazi su vam SDS i HDZ, jebiga, s njima je SDA u koaliciji, znaci das glas za SDA, das glasi i SDS-u i HDZ-u, vrlo prosto!
- danas
ma sta se cudis? pa evo, gori je i zlatko jer je zaboga "arogantan" ali su zato ovi gore potaman...Prenj wrote:Zanimljiv je dvostruki standard koji se primjenjuje kada god je neko od nasih politicara nesto "morao" uciniti.danas wrote: naravno, daj da ponesemo odgovornost za ucinjeno... odakle da pocnemo?
...
- Ahmmed
bleka wrote:LJudi izruceni u Guantanamo su Bosnaski drzavljani i nema nikakve veze za moralnog politicara da li su oni naturalizirani Bosanci ili ne. U svakom slucaju Zlatko ne bi ni trepnuo a izrucio bi svakog Bosnju na mig Amerike samo da su trazili. Konzistentno s tim cuvena je njegova izjava da su Cetnici i borci Armije trebaju imati isti status![]()
![]()
bleka, sve je to lijepo rečeno.....Postojala je i odluka Doma za ljudska prava kojom se izručenje naziva nelegalnim i označava kao kršenje Ustava BiH,itd,itd.....
Ali, znaš šta je meni zanimljivo??
Bio sam tu večer ispred centralnog zatvora kad je "Alžirska" grupa izručena!
I znaš ko je bio od čuvara "nacionalnog" interesa, od branitelja Ustava, legalno izabranih parlamentaraca, predstavnika stranaka, koje danas kritiziraju Lagumdžiju zbog takve odluke....NIJE BIO NIKO!
Osim jednog, hajde da kažemo, sada nižerangiranog kadra SDA. Čak sam čuo i da su ga demonstranti "natjerali" da im se pridruži, jer je bio u prolazu.....Pa, čak iako je došao sam, svojom voljom, nedovoljno je to, brate nedovoljno.....
Ima jedan sjajan termin, iako nije moje da ga prišivam bilo kome, jer čovjek najprije od sebe treba poći.....
MUNAFICI
- danas
e, pa to je to... tacno tako... kritike svuda (slazem se, problematicno je sve to veoma) ali evo, sad nije zlatko na vlasti pa sta uradi nasa vajna sudinica suada i stranka joj u nje da se zalozi za te ljude? nista! sjete ih se samo kad nemaju sta drugo da ocrne SDP i kad treba reci pazite se narode, eto munafik zlatko ih predo cafirima... ma daj, dokle vise suplje...
-
kike
Opet ono što sam pisao....Politički program se svodi na ... A ovi vamo, a kako drugi itdnineac wrote:Zanimljivo jen kike, da taj stan se samo po avazu provlaci. Hajde da pocnemo brojati STANOVE bakira, cengica itd, itd. Sta je sa stanom Rasima Delica? Ima vecu povrsinu nego sto je armija oslobodila pod njegovom komandom!
Stan se ne povlači po Avazu, eno ti ga u Mehmeda Spahe borj 12, kat neću reči radi diskrecije vlasnika
A kad je za dvije godine vlasti ovoliko minusa, koliko bi tek bilo, da je vlast trajala "koliko u drugih".
SDP je samo sjaši kurta da uzjaše murta, jer ima proporcionalno isto korupcije i jada učesšću u vlasti
-
sudnjidan
Da je SDA bila na vlasti kada je trebalo izruciti "alzirce" sve bi bilo isto. Jedina je razlika sto u tom slucaju ne bi bilo nikakvih demonstracija jer bi reis i Bakir I. ubijedili javnost (stado) da je "u nasem interesu postupiti po zahtjevima Amerikanaca".
A Dudaku cestitke na pravom izboru. Covjeka su penzionisali sarajevski SDA-minder-generali koji su oslobodili vise "stambenog fonda" nego je povrsina slobodne teritorije 1-4. korpusa. Dudak vidio razlike u funkcionisanju vlasti od kako su SDP i mali Lipovaca preuzeli vlast u Bihacu, odnosno kako su SDA kadrovi upropastili ovaj kanton zbog cega su mnogi na optuzenickoj klupi.
Uz Dudaka u SDP-u, Haretova prica o "veleizdajnicima" dobija puno znacenje.
A Dudaku cestitke na pravom izboru. Covjeka su penzionisali sarajevski SDA-minder-generali koji su oslobodili vise "stambenog fonda" nego je povrsina slobodne teritorije 1-4. korpusa. Dudak vidio razlike u funkcionisanju vlasti od kako su SDP i mali Lipovaca preuzeli vlast u Bihacu, odnosno kako su SDA kadrovi upropastili ovaj kanton zbog cega su mnogi na optuzenickoj klupi.
Uz Dudaka u SDP-u, Haretova prica o "veleizdajnicima" dobija puno znacenje.
- taxi_driver
o bilo kakvoj temi da raspravljamo,mogu samo reci da ahmmed ima najbolje i najpostenije stavove.da je i u sda ja bih za njega glasao.nego ahmmede idi stopama dudakovica i lagano u sdp.Ahmmed wrote:bleka wrote:LJudi izruceni u Guantanamo su Bosnaski drzavljani i nema nikakve veze za moralnog politicara da li su oni naturalizirani Bosanci ili ne. U svakom slucaju Zlatko ne bi ni trepnuo a izrucio bi svakog Bosnju na mig Amerike samo da su trazili. Konzistentno s tim cuvena je njegova izjava da su Cetnici i borci Armije trebaju imati isti status![]()
![]()
bleka, sve je to lijepo rečeno.....Postojala je i odluka Doma za ljudska prava kojom se izručenje naziva nelegalnim i označava kao kršenje Ustava BiH,itd,itd.....
Ali, znaš šta je meni zanimljivo??
Bio sam tu večer ispred centralnog zatvora kad je "Alžirska" grupa izručena!
I znaš ko je bio od čuvara "nacionalnog" interesa, od branitelja Ustava, legalno izabranih parlamentaraca, predstavnika stranaka, koje danas kritiziraju Lagumdžiju zbog takve odluke....NIJE BIO NIKO!
Osim jednog, hajde da kažemo, sada nižerangiranog kadra SDA. Čak sam čuo i da su ga demonstranti "natjerali" da im se pridruži, jer je bio u prolazu.....Pa, čak iako je došao sam, svojom voljom, nedovoljno je to, brate nedovoljno.....
Ima jedan sjajan termin, iako nije moje da ga prišivam bilo kome, jer čovjek najprije od sebe treba poći.....
MUNAFICI
nego ovdje stalno spominju nekakvog politickog mrtvaca.ja neznam ko nije politicki mrtvac u bosni.od silajdjica,tihica,dodika itd.ipak lagumdjija nas je g... samo 4 godine a ovi nas g... ima 11 godina i nikom nista.
i na kraju sve se bojim da bi tihic rekao NE americi da su trazili od njega da izruci te alzirce.kakav je, on bi i rahmetli aliju izrucio samo da su ovi ranije trazili a da ovaj nije preselio.
-
kike
A šta bi to Zlaja uradio u Dejtonu? To nikada niste rekli,samo ste rekli da je bio ranjen tada, isto kao da je posebna zasluga to što je bio ranjen ispred svjetlosti. tada nam se to svima moglo desiti i dešavalo.Da je SDA bila na vlasti kada je trebalo izruciti "alzirce" sve bi bilo isto.
Dakle, kad je Dejton u pitanju, Zlaja bi kao nešto drugačije, sa tim da se nikad ne kaže šta je to drugačije, a kada je Alžirska grupa u pitanju...Jadan morao i drugi bi tako
Opet ono esdepeovsko da ne kažem komunističko, drugom spočitavam ono što sebi dajem kao olakšicu.
I to još nazivam argumentom
- danas
mozda bi i zlaja potpisao dejton, ko ce ga znati... ali eto, potpisase haris i aljo i izljubise se BAS ONI sa franjom i slobom... pa sad mozemo po njima...
a jedno je isporuciti 6 ljudi a drugo je unistiti citavu drzavu svojim potpisom... ali tebi je to izgleda isti grijeh... a jedne peres sto unistise drzavu (morase eto), a drugima ne das ni sekunde kredita...
a jedno je isporuciti 6 ljudi a drugo je unistiti citavu drzavu svojim potpisom... ali tebi je to izgleda isti grijeh... a jedne peres sto unistise drzavu (morase eto), a drugima ne das ni sekunde kredita...
-
No.1
#70 Re: POLITIČKI TRANSFER GODINE
ponavljam istoNo.1 wrote:A u kojoj stranci je prije bio ?edinbug wrote:Proslavljeni general Atif Dudaković prešao u SDP.
Šta mislite o prelasku generala u "izdajnički" SDP.
zanimljivosti radi .... u SDA nije nikad bio Ispo si stvarno Dildika
Atif Dudakovic nije nikad ni u kakvoj stranci bio Clan
-
Eshek
Ti ne iznosiš svoje mišljenje, nego stranačke stavove...edinbug wrote:Ima člansku pristupnicu SDP-e koju sam potpisao 1998.car-x wrote:imas li napismeno da te neko ovlastio da na ovom forumu zastupas jednu politicku partiju, ili je to opet rekla kazala?edinbug wrote: Prvo, ja zastupam SDP....
Pa valjda ako sam član SDP-e, neću zastupati SDA ili neku drugu stranku.
Ako ti ovaj termin nije jasan (ne mislim vrijeđati), može li "iznosim svoje mišljenje".
Ovdje, za razliku od tebe, ima ljudi koji sami sebi formiraju isto. Ne kupe ga na stranačkim sijelima i "ekskluzivnim" emisijama.
- max_power
Znaci Dudakovic u FK SDP prelazi kao slobodan igrac...

jos uvijek su spekulacije ali moglo bi biti nesto... capelo i ibrahimovic u real, a cassano u juventuscar-x wrote:tu ce se pravo zakuhati.. balak u celzi.. van bommel u bajern.. a henri u barcu..rumenko wrote:i Henri prelazi u Barcelonu....
-
Eshek
Isporučiti 6 ljudi koji imaju BH državljanstvo BEZ VALJANIH DOKAZA i na nalog druge države = POSRATI, POPIŠATI i uništiti DRŽAVUdanas wrote:mozda bi i zlaja potpisao dejton, ko ce ga znati... ali eto, potpisase haris i aljo i izljubise se BAS ONI sa franjom i slobom... pa sad mozemo po njima...
Poređenje sa SDA i priča kakok bi i SDA to uradila je šuplja. Osim ako se SDP ne ravna sa SDA i samim tim priznaje da su isti...
Ti isti ameri kojima su isporučeni ti ljudi su '95. godine ucijenili i natjerali BH stranu da potpiše Dejtonski sporazum.
-
nineac
Kike SDP dok bi na vlastri godinu i po, jer su morali da se obracunaju sa spearatistima u hercegovini koji su usput bili i ostali koalicioni partneri SDA i SDS-a, te za tih godinu i po izgradili 11.5 km auto puta. Ovi za 4 godine nisu ni 8 km uspjeli zavrsiti.
Naravno, niko nespominje vijece evrope, i sl. Te budzet za boracku populaciju od 330mil maraka, koji su SDA "patriote" napali da je mal, pa donjeli budzet od 270 miliona maraka. Ali ej zato zlaja borce "nazvao" cetnicima.
Kike idi pasi travu, nije ovo za tebe!
Naravno, niko nespominje vijece evrope, i sl. Te budzet za boracku populaciju od 330mil maraka, koji su SDA "patriote" napali da je mal, pa donjeli budzet od 270 miliona maraka. Ali ej zato zlaja borce "nazvao" cetnicima.
Kike idi pasi travu, nije ovo za tebe!