Vjere Su Napravljene Za Kontroliranje Ljudskog Bica!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

tuhaj27

Post by tuhaj27 »

Da su kriscani pametni zabranili bi slikanje Isusa.

Muhamed Ali otac je bio slikar Isusa, stime je zaradjivao pare.
Mladi Casius Clay se uvjek pitao zasto je Isus na slikama uvjek bijel, sa plavim ocima?

Gdje su crni u raju? Sigurno u kuhinji i sluze bijelce, rekao je :lol:

Zato je i presao na Islam kao i milioni crnaca u USA, posto kod muslimana nema rasizma.

Image
http://en.wikipedia.org/wiki/Million_Man_March

Milion Muslimana crnaca u Washingtonu (Million Man March).
Kwaheri

Post by Kwaheri »

@danas, nisam rekla da je isus pricao hebrejski (toliki nepozavalac kršćanstva ipak nisam), pomenuh hebrejski, jer se slicne "kovanice" o ocu nalaze u Starom zavjetu... :) No to mi se ne da objasnjavat, sad ce Angie ;) konsultirat neki tacan izvor ;)

o interpretaciji...ah sta ja mogu...polisemicnost i multiinterpretatibilnost je odlika jezika na kojem je objavljen Kur'an...smijala se ti tome ili ne, osporavala to ili ne ...tako ti je... :)
Stari

Post by Stari »

seka wrote:
Stari wrote:
danas wrote: postovani kolega :D
da li bi onda bilo pravilnije reci "vrtite se ko na dolafu" oliti "u dolafu" :D
Shish ne znaci isto sto i dolaf ...no da ne remetimo sklad ove teme mozemo se razjasniti po tom pitanju na temi o Starim izrazima...

Pravilno bi bilo:

vrtis se k'o u dolafu

i

Vrtis se ko na shishu (dakle raznju za pecenje komada mesa ili cevapa)
dajte ne remetite :oops:

stari shish je za przenje kahfve u sarajevu (a vi zovite ga dolap, dolaf) i basta :oops:
Namjeravs li mi reci da kod vas u Sarajevu shodno tvojoj izjavi ...ne postoji ni shish-cevap. Pa onda ste vi tamo u gastronomsko-gurmanskom pogledu poprilicno hendikepirani....izvinjavam se buduci da to stvarno nisam znao...
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Stari wrote:
Namjeravs li mi reci da kod vas u Sarajevu shodno tvojoj izjavi ...ne postoji ni shish-cevap. Pa onda ste vi tamo u gastronomsko-gurmanskom pogledu poprilicno hendikepirani....izvinjavam se buduci da to stvarno nisam znao...
Stari, sta te briga...za shish cevap...ti svakako dolazis na burek ovdje ;)
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

:)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ljudi, nadjite si nekog posla, ne trunite vjecito na istu temu....
kako vam se samo da? pa gori ste od nas i pitara...mi makar stanemo s vremena na vrijeme...

i da, noviji kolacici, koristite PRETRAGA alatic na ovom forumu prije nego nam otkrijete toplu vodu...
Manet :D
Stari

Post by Stari »

zena wrote:
Stari wrote:
Ma lako cemo mi za burek ...to je valjda interplanetarni izraz ....nego sta ono bi ta vasa sarajevska Uckurusha...opet neka Sarajlijska modifikacija...ili nesto sasma novo?
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Stari wrote:
zena wrote:
Stari wrote:
Ma lako cemo mi za burek ...to je valjda interplanetarni izraz ....nego sta ono bi ta vasa sarajevska Uckurusha...opet neka Sarajlijska modifikacija...ili nesto sasma novo?
ja vise nijedne na temu burek... :D
dok se Nova ne odljuti ;)
twin_mk

Post by twin_mk »

Sve religije imaju namjeru da , hajde da kažemo, kanališu životne tokove neke zajednice, pa time i da na neki način upravljaju 'društvenom zbiljom'. Nije potrebno ići baš tako daleko u prošlost, kad imamo sjajne i žive primjere novonastalih religija poput komunizma ili zapadne demokratije u kojima on (partija, vožd ili pak njegovo veličanstvo novac) imaju beskrajne i nadnaravne moći i ovlasti.

A i predanje o voždu i demokratiji se , prenoseći papirom (crno na bijelo), elektronikom i rječju (predanjem) nerijetko izvitoperi od izvora do nekog Džibutija ili Bosne.

Sve je ostalo isto, samo se (podešene) informacije prenose brže i dalje.

:D
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

kako vam vise nedosadi trunit jednu te istu pricu,. Par vas "poznavaoca" ko da ste pili kafu sa Isusom i Muhamedom pa sa sigurnoscu trunite. Fati se lopate i krampa i zaradi koji dinar., Vjeruj za sebe i netruni druge. Dojadili ste i Bogu a i narodu. Ufol tolerancija i sva pamet svijeta samo kod vas postoji, ostali su za vas tek sisli sa drveta pa im treba pokazat pravi put,. Jer vi znate istinu a ostali su u zabludi,. vi ste upravu , vas vjera je ispravna , cista i bla bla,.,. znamo to vec,.,. aj sad malo o sportu, muzici,. i razonodi ,.,.,.
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

SiSaJuMe wrote:kako vam vise nedosadi trunit jednu te istu pricu,. Par vas "poznavaoca" ko da ste pili kafu sa Isusom i Muhamedom pa sa sigurnoscu trunite. Fati se lopate i krampa i zaradi koji dinar., Vjeruj za sebe i netruni druge. Dojadili ste i Bogu a i narodu. Ufol tolerancija i sva pamet svijeta samo kod vas postoji, ostali su za vas tek sisli sa drveta pa im treba pokazat pravi put,. Jer vi znate istinu a ostali su u zabludi,. vi ste upravu , vas vjera je ispravna , cista i bla bla,.,. znamo to vec,.,. aj sad malo o sportu, muzici,. i razonodi ,.,.,.
Tako je! A ateisti, po rođenju odmah imaju usađen osjećaj i razvijenu svijest o tome kako Boga nema.... i onda... ako oni tvrde da Boga nema tada svi mi, berzerezvno moramo prihvatiti tu činjenicu jer su svi doktorirali prirodne nauke (akademici, prof. dr i šta sve ne) i bla bla bla...

Vidiš.. ako izuzmemo tvoju treću rečenicu i zamjenimo je sa mojom drugom rečenicom, tvoj komentar se može primjeniti i za slučaj da se obraćaš ateistima. :zzzz:
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

Moj komentar se bazira na mojoj cetvrtoj recenici. Koju god kombinaciju da napravis sa ostatkom moze se reci i za jedne i za druge,. Posto se svi pravimo glupi kad treba a pametni kad netreba imamo ovaku danasnjicu. Uzajamno se trosimo na uvjeravanja i gajimo u sebi odbojnost koja prezali u prezir,. Obrni okreni i sagledaj tu nasu 'prosvjetljenost' dokle nas je dovela. aj sad malo o sportu, muzici,. i razonodi da mozak odmorimo,.,.,.
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

SiSaJuMe wrote:Moj komentar se bazira na mojoj cetvrtoj recenici. Koju god kombinaciju da napravis sa ostatkom moze se reci i za jedne i za druge,. Posto se svi pravimo glupi kad treba a pametni kad netreba imamo ovaku danasnjicu. Uzajamno se trosimo na uvjeravanja i gajimo u sebi odbojnost koja prezali u prezir,. Obrni okreni i sagledaj tu nasu 'prosvjetljenost' dokle nas je dovela. aj sad malo o sportu, muzici,. i razonodi da mozak odmorimo,.,.,.
Mogu reći da se u jednu ruku i slažem s tobom, jer kako si i sam naveo (možda na malo drugačiji način ali to je to, u par dkg gore ili dole :wink:) zamaramo se diskutujući o stvarima o kojima je diskusija nebulozna i koje bi trebale da budu čisto privatna stvar pojedinca. Nažalost, stvarnost je malo drugačija :) Valjda je tako lakše skrenuti misli sa sopstvenih problema i onda ovdje pokazati kako smo aman-zaman pametni, niko nam ni do pete nije (svi filozofi svijeta i naučni radnici su male mace za nas) :) a sve, s oproštenjem, sranje kroz gusto granje.....

nejs'...
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

vodolija_33 wrote:
SiSaJuMe wrote:Moj komentar se bazira na mojoj cetvrtoj recenici. Koju god kombinaciju da napravis sa ostatkom moze se reci i za jedne i za druge,. Posto se svi pravimo glupi kad treba a pametni kad netreba imamo ovaku danasnjicu. Uzajamno se trosimo na uvjeravanja i gajimo u sebi odbojnost koja prezali u prezir,. Obrni okreni i sagledaj tu nasu 'prosvjetljenost' dokle nas je dovela. aj sad malo o sportu, muzici,. i razonodi da mozak odmorimo,.,.,.
Mogu reći da se u jednu ruku i slažem s tobom, jer kako si i sam naveo (možda na malo drugačiji način ali to je to, u par dkg gore ili dole :wink:) zamaramo se diskutujući o stvarima o kojima je diskusija nebulozna i koje bi trebale da budu čisto privatna stvar pojedinca. Nažalost, stvarnost je malo drugačija :) Valjda je tako lakše skrenuti misli sa sopstvenih problema i onda ovdje pokazati kako smo aman-zaman pametni, niko nam ni do pete nije (svi filozofi svijeta i naučni radnici su male mace za nas) :) a sve, s oproštenjem, sranje kroz gusto granje.....

nejs'...

ajmo sad na vupi.,, :thumbup:
zico

Post by zico »

ajmo sad na vupi.,,
I na cupi :thumbup: :run:
Mr_M

Post by Mr_M »

Vjera je pravo svakog pojedinca. Ko hoce da vjeruje neka vjeruje, ko nece ne mora.
Ja sam vjernik i nista me ne moze odvratiti od toga da vjerujem, medjutim postujem ukoliko neko ne vjeruje u nista.
danas

Post by danas »

SiSaJuMe wrote: Jer vi znate istinu a ostali su u zabludi,. vi ste upravu , vas vjera je ispravna , cista i bla bla,.,. znamo to vec,.,. aj sad malo o sportu, muzici,. i razonodi ,.,.,.
pa zar nije ovo razonoda :D ja vici jeste, on nije; on vici jeste, ja nije... :D
danas

Post by danas »

A wrote: I ja vičem :D
jah :D
nego, deder rekni mi -- stide li me se tvoji andjo? :D
manijak1

Post by manijak1 »

Ne začatavajte temu :oops:
manijak1 :oops: :D :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

Pojma ne znate :oops: šta je a šta nije bestidno :oops: u zadatim okolnostima :oops: .
Dakle u ovim .......djelujete apatično :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

Čemu zatišje :? :D Ako nije naznaka bure ?
Čemu vjera :D ako vjerujemo zbog drugih a ne zbog nas :?
I čemu bilo čiji stav ako naš vlastiti tretiramo kao dogmu ?
I čemu pametovanje ako nismo dovoljno mudri da prestanemo kad treba i ako nema onih koji mogu da shvate svu dubinu vike ? .
Jel ' dovoljno bestidno i glasno ?
danas

Post by danas »

manijak1 wrote: Jel ' dovoljno bestidno i glasno ?
nije :D de jos malkice... :oops:
DJ_Bungi

#73 Re: Vjere Su Napravljene Za Kontroliranje Ljudskog Bica!

Post by DJ_Bungi »

Eshek wrote:
DJ_Bungi wrote: Da budem dosljedan...

Da je bog imao veze sa nametanjem vjera onda bih on napravio, odnosno prenio jednu vjeru na ovaj svijet, a ne desetine vjera koje danas haraju svijetom i stvaraju mrznju medju narodom. Bog je stvorio sve na ovoj planeti; kako na ovoj tako i na ostalim. Nema nikakve razlike izmedju covjeka i one laste sto napravi gnijezdo na balkonu svakog ljeta. Bog ih je stvorio jednako. Znaci, suludo je razgovarati o tome da li si dobar musliman ako ne pijes alkohol, jedes svinjetinu, itd. Zabrana svinjetine je propisana jer se moze od nje dobiti zaraza krvi; ovo je jedini razlog zasto muslimani i jevreji ne jedu svinjetinu. Nema ovo nikakve veze sa bogom i grijehom.

Naprimjer, Isus je tvrdio da je bogov sin prije 2.000+ godina. Isto je uradio David Koresh (Vako, Teksas) 1993. pa su ga ljudi izmijali. Danas su ljudi previse pametni za takve gluposti pa ko god izjavi da je bogov sin, doktor ga posalje u mentalnu instituciju. Ovakve stvari su se mogle desavati prije 2.000 godina ali danas, samo zadrte glave mogu povjerovati takvo nesto. Sto je zanimljivo, on je cak imao sektu od stotinjak ljudi koju su bas vjerovali da je drugi bogov sin (tako je on tvrdio, Isus prvi sin, on drugi).
Ta zaraza krvi se zove Trihineloza (Trichinella Spiralis). Ako već pišeš o nečemu, budi barem upućen. I to nije razlog, jer se Trihinela može neutralisati dugim kuhanjem.

Dalje, tvrdiš da Bog postoji.

Većina definicija kaže da je Bog= svemoćan. Vjerovatno i ti to tvrdiš (nisam siguran, nisi mi jasan)

Moje pitanje: Ako Bog postoji i ako je svemoćan, zašto bi dozvolio da mu neko zloupotrebljava copyright??? Kontradiktoran si do bola...

Eh sad, da tvrdiš da Bog ne postoji, već bi ti teorija imala smisla...Ali onda bi ti svi ovdje rekli SABAHAJROLA KOLUMBO!! :D :D
O kakvom "copyright-u" ti pricas?

Prvo i prvo, ja sam deista. Vjerujem da je bog stvorio sve i ne upire u ovaj zivot dok ne dodjemo na drugi svijet. Tamo onda on sudi. Da ovako nije, da nam bog kontrolise svaki potez na ovom svijetu, onda ne bih imalo nikakvog smisla da dopusti sta je Hitler uradio u dvadesetom vijeku i sta sada Bush radi u ovom.

A da nam bog ne sudi (kao sto ateisti misle) kad nam dusa uplovi u njegovu luku, onda ne bih imalo smisla da Hitler i Bush stanu u isti kos sa recimo Gandijem, majkom Terezom, Bono Voxom, itd.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :D Nemam inspiracije .......morate me :D :x :x :D :D
DJ_Bungi

#75 Re: Vjere Su Napravljene Za Kontroliranje Ljudskog Bica!

Post by DJ_Bungi »

zmijaIzmaj wrote:
DJ_Bungi wrote:Za sve vjernike, jedno pitanje:

Danas imamo dokaz da je covjek postojao na ovoj planeti zadnjih 3.2+ milijona godina.
:?

nema dokaza, samo hipoteza...danas je tesko dokazati vlastito postojanje :oops: :D :D

more li manki :D
Po cemu je to samo hipoteza a ne teorija? Sta to nedostaje?
Post Reply