Protesti zbog poskupljenja struje!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Treba izaci na proteste 1. aprila?

da
60
81%
ne
6
8%
zaboli me, imam danas marku za kafu a za cigare cu se ogrebat'
8
11%

Total votes: 74

Vingo

Post by Vingo »

stochar wrote:Pokret Dosta koji vec nekoliko sedmica kontinuirano protestira na Trgu BiH poziva gradjane BiH i Sarajeva da im se pridruzhe u subotu, 1. aprila u 12 sati i iskazhu svoj protest protiv poskupljenja elektrichne energije u BiH. Napominju da je njihovo okupljanje najavljeno nadlezhnim organima te da imaju dozvolu i za razglas. Ko zeli, moze ponijeti i transparente i tvrde da nece biti problema s policijom oko toga dok gode se nezadovoljstvo izrazhava na miran, dostojanstve i dozvoljen nachin. Svi su pozvani

(pric'o s ljudima, kazhu 'No Problem')
Ne mozes bas ovo ovako staviti u poziv....
Vingo

Post by Vingo »

manijak1 wrote:
Vingo wrote:pa momci su tamo mjesecima svaki dan od 5 do 6....PM
Pa im se prislepate....sad kad se dotaklo i vaseg dzepa....
Meni je to malkice licemjerno, al OK...bolje nego nikakva reakcija
Znaš šta :D prestani dobacivati :oops:
A ko je dobacio za DOSTA? :P
novel

Post by novel »

Image
dok god se nezadovoljstvo izrazhava na miran, dostojanstven i dozvoljen nachin
NEMA OD TOGA NISTA.....
:D isjeci bandijere i popaliti :oops:
Vingo

Post by Vingo »

Samo cije cemo?
Bumbar

Post by Bumbar »

U koliko satiiiiiiii?????...
Vingo

Post by Vingo »

Izuzetno smisleno pitanje....
:? Ima li neko objasnjenje?
Edit

Post by Edit »

Dr¾avna regulatorna komisija za elektriènu energiju (DERK) vr¹i regulaciju elektroprijenosnog sistema u Bosni i Hercegovini; i ima nadle¾nosti i
odgovornosti nad prijenosom elektriène energije, operacijama prijenosnog sistema i meðunarodnom trgovinom elektriènom energijom, u skladu sa meðunarodnim normama i standardima Evropske unije.

Meðu nadle¾nosti DERK-a spadaju:
.
regulacija, odobravanje i nadzor tarifa i tarifnih metodologija za usluge prijenosa, pomoæne usluge i rad Nezavisnog operatera sistema (NOS),
Drzavna Regulatorna Komisija - prava skracenica bila bi - DREK

Toliko o nadleznostima i obavezama...
Stolac92

Post by Stolac92 »

Pokret DOSTA! vodi trajne i stalne demonstracije...

Svi oni koji žele da dignu svoj glas protesta protiv bilo čega, u ovom slučaju protiv još jednog poskupljenja struje (znamo gdje će lova otići)
pozivamo vas da nam se pridružite u subotu od 12:00 na platou ispred Skupštine znajedničkih institucija Bosne i Hercegovine (Marin Dvor)

Imamo dozvolu za transparente, muziku i donosimo megafon... Svi vi koji želite iskazati svoje nezadovoljstvo i na neki način doprinjeti borbi protiv kriminala i lopovluka dođite sa svojim transparentima i izrazite svoje nezadovoljstvo...

Na Pokret DOSTA! možete gledati kao kišobran pod kojim ima mjesta za sve građane Bosne i Hercegovine osim nacionalista, lopova-političara, pedofila, fašista, i ostalih neprijatelja Bosne i Hercegovine.

Idemo ih rušiti!

Subota od 12:00, plato ispred Skupštine!
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Stolac92 wrote:Pokret DOSTA! vodi trajne i stalne demonstracije...
!
od kojih ima hajra ko od kvarcne grijalice u dzehenemu...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

zmijaIzmaj wrote: DA LI POSTOJI OBJASNJENJE ZA NOVE TARIFE...AKO SE PROTESTUJE, DA SE ZNA GDJE UDARITI, KOME KONKRETNO UPUTITI PITANJA, A NE SAMO "NECEMO POSKUPLJENJE"
Objasnjenje postoji, EP ima u prosloj godini oko 42 miliona KM gubitaka, prouzrokovanih nesposobnoscu uprave, tako da valja platit. Sasvim logicno... :D :D Uradili remont elektrane u Kaknju, 80 miliona, i sad skontali da je to lose odradjeno, otrovali po' Neretve, a nisu jos isplatili stete za potop Mostara iz 1999... :D Rudari naravno nece ni marku dobiti vise od ovih para, al' sta ce im, sto moj stari kaze "Pare kvare ljude!" :D
Stolac92

Post by Stolac92 »

to ti mislis Alfonso... nekad i iskra se može pretvoriti u vatretinu...
trebao si vidjeti u subotu...
merak jedan... nas 20 stojimo uspravni i ponosni...
zamislite kad bi nas u ovu subotu bilo 50, sa transparentima, muzikom, megafonima... haos atmosfera i veliki korak naprijed...
mi necemo odustati a kad bi svi oni sto kazu kad vas bude stotinu i ja cu biti tu dosli onda bi nas bilo vise od stotinu.
Cega vas je sram i stid... da neko ne kaze u carsiji da se pobudalili... pa vece su budale koje trpe da ih budale stalno jeb. u zdrav mozak i kradu ima i sakom i kapom... bolje biti ponosna i dostojanstvena budala nego skršen i uništen rob...

Idemo ih rušiti, majku im jeb..!
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Stolac92 wrote:to ti mislis Alfonso... nekad i iskra se može pretvoriti u vatretinu...
trebao si vidjeti u subotu...
merak jedan... nas 20 stojimo uspravni i ponosni...
zamislite kad bi nas u ovu subotu bilo 50, sa transparentima, muzikom, megafonima... haos atmosfera i veliki korak naprijed...
mi necemo odustati a kad bi svi oni sto kazu kad vas bude stotinu i ja cu biti tu dosli onda bi nas bilo vise od stotinu.
Cega vas je sram i stid... da neko ne kaze u carsiji da se pobudalili... pa vece su budale koje trpe da ih budale stalno jeb. u zdrav mozak i kradu ima i sakom i kapom... bolje biti ponosna i dostojanstvena budala nego skršen i uništen rob...

Idemo ih rušiti, majku im jeb..!
svaka vama cast, samo ja sam vazda skeptik, ne samo po ovom pitanju...

elem, da ne skrecemo s teme, pozdrav i nek je sa srecom....
klif

Post by klif »

Tako brate. Samo ujedinjeni mozemo nesto postici. :thumbup:
Stolac92

Post by Stolac92 »

Ljudi, ovako slično krenulo i sa Pokretom DOSTA!...

Na početku je postojala velika energija i neki su mislili da se može sve promjeniti za par dana. Ne može! U Francuskoj na stotine hiljada ljudi demonstrira danim i još ništa ali ako budi izdržljivi onda će postići svoje ciljeve... Mi smo pred registracijom... i sve se više čuje naš glas...
Imamo fer odnose sa policijom i znamo kako treba (ne diraju oni nas pa ne diramo ni mi njih, oni kažu treba prijaviti mi prijavimo, oni kažu trebaju redari mi nađemo redare, oni kažu ne možemo na silu a mi kažemo ne možemo još jer nas je malo)... to što nas je malo nas samo jača i priprema za veliki narodni ustanak... Struja je samo jedna stvar koja nam se dešava ali se mora izaći na ulicu... Mi ćemo u subotu imati jedan megafon (poljoprivrednici rekli da će nam pozajmiti) a vi ponesite transparente i letke (svako ima pravo izraziti svoj stav. mi ćemo se registrovati kao udruženje građana ali samo zato jer je lakše kao udruženje djelovati ali nećemo odustati os našeg načina djelovanja, a to je da smo mi samo vrisak iz dubine i da se iz mase trebaju pojaviti ljudi sa idejama i znanjem kako da nas izvuku iz govana).

Idemo na plato ispred Skupštine!

Za subotu, 1 Aprila, prijava je već poslata i sve je spremno. Mi ćemo biti na platou od 12:00.
novel

Post by novel »

znamo kako treba (ne diraju oni nas pa ne diramo ni mi njih, oni kažu treba prijaviti mi prijavimo, oni kažu trebaju redari mi nađemo redare, oni kažu ne možemo na silu a mi kažemo ne možemo još jer nas je malo).
.....oni kazu ne moze DOSTA, mi kazemo OK.... a, oni guze li , guze.....i do kada ce guziti....dok Bosanskom/H... insamu ne bude dovoljno pa ne kaze , "sad spektakl" sad cemo mi vas da guzimo usranim motkama.....
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Moje tumačenje poskupljenja struje....... svi mi već dugi niz godina plaćamo svoju neku nacionalnu struju, pristali smo na to olako, iako je daleko skuplja od obične struje. Tad nismo glasa pustili, nismo tad ni mogli istina je, radovali smo se što je struja uopšte tu. Bio je mrak ,pa kontali smo evo ga svjetlo..... .. ... , a gdje je svjetlo??!?

Valjda nam se odužilo čekanje, ja se bar nadam da smo skontali da mi nemamo viška para za finansiranje nacionalnih struja i tauđih grešaka, pa gdje su ti otkazi u STRUJAMA, pa oni imaju plate iznad svih prosjeka.. ma u stvari imaju još svašta nešto, a sve od naših para.....
Pa samo se svi moramo upitati hoćemo li idalje plaćati skupe nacionalne struje i svako malo očekivati plavni val.......?????

Ja kažem da hoću da mi vrate običnu struju, da mi je DOSTA nacionalnih struja !!!

Vrijeme je da se krene !!!!

Bosanci i Hercegovci svih zemalja ujedinite se !!!!

Pozdrav domovini !!!
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

stochar wrote:Znachi, dogovorili smo se: Protest je u subotu u 12. na platou ispred institucije. Verovatno ce neki reci: nisu oni krivi za poskupljenje, ali, nema veze, bitno se negdje okupiti i izraziti negodovanje a, uostalom, bitno je da se za taj prostor ima dozvola. Druga stvar, mnogi predstavnici vlasti su protiv ovog poskupljenja i ne bi bilo lose dfa se i oni pojave, ali ne kao govornici, nego kao gradjani.

Vidimo se!
elem, a sto niko ne predlozi da se pokusa putem medija odraditi gasenje svjetala u stanovima u znak protesta, 10tak minuta uz dnevnik (svaka slicnost s yutelom slucajna) ? :D :D :D
Edit

Post by Edit »

,,,,ping,,,,,

necemo valjda zapustati ovakvu temu i pustiti da nekim prosjetiocima sajta promakne:)))
Stolac92

Post by Stolac92 »

Svim medijima u Bosni i Hercegovini smo poslali obavještenje o održavanju protesta u subotu, 1 aprila 2006, na platou ispred Skupštine Bosne i Hercegovine.

Do sada nas je kontaktirao Radio Visoko i Avaz...

Idemo dalje... širite vijest... počenite sa SMS ovima ... Poruka glasi: "Demonstracije ispred Skupštine! Subota od 12:00h. Svi na plato! Šalji dalje"

Idemo na plato ispred Skupštine!
Edit

Post by Edit »

Ipak predlazem da prosirite tekst SMS-a na razlog okupljanja... nije valjda da bi primaocima bila dovoljna tek informacija da se odrzava neki protest, pa da mu se pridruze :)
klif

Post by klif »

stochar wrote: Visoko.co.ba[/url]
Cini mi se da Visoko u svojim redovima ima vizionare! Svaka cast!
Stolac92

Post by Stolac92 »

Ok, Edit... predloži neki bolji tekst za SMS... brzo pa da krenemo u akciju...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Eh da je onaj entuzijazam koji je bio 1992 godine Aprila mjeseca na tom istom platou Skenderije, kada je sve do zeljeznicke stance bilo puno kao sipak, narod jedinstven i zeljan mira. Nista se u ovoj zemlji nece promjeniti dok se ne pocnu desavati takvi protesti ili protesti kakvi su sada u Francuskoj. Samo tako nesto moze poceti donositi promjene u nasoj drzavi. Kad se pocnu tresti guzice pojedincima od masa onda ce se poceti nesto konkretno i korektno desavati. Milosevic je pao kad je milion ljudi poslo na Dedinje, struja ce se vratiti na staru cijenu kada 100.000 ljudi bude na Marin Dvoru pa zatim krene ka Elektroprivredi, predsjednistvu, i kad probude i one stotine hiljada koji se dvoume, kada probude radnike, borce i kada ti protesti postanu neprekidni sve dok se svi zahtjevi 100% ne ispune. Kad se jedna Francuska mogla ujediniti oko jedne, u odnosu na nase probleme sitne stvari, pa zasto onda ne mozemo i mi radi 1001 krupne stvari, lopovluka, kriminala, sirotinje, laznih obecanja....... Bosna ili ces se dici ili ce potonuti skroz do te mjere kad dizanje vise nece biti moguce. Zato prvo treba udariti na sve nerezimske medije i pozvati narod, obljepiti cijeli grad letcima kao sto je to uradio i "Otpor", pokusati upaliti i onu zadnju iskru u svakom covjeku, iskru ljudskog dostojanstva i iskru otpora nepravdi.
Ja sam bio 92 na Marin Dvoru i sa rudarima jurisao na Holidej i srce mi je bilo ko Trebevic jer sam znao zasto to radim mada gledajuci to nije nista promjenilo osim sto je pokazalo monstrumima da necemo stajati mirno i da necemo biti tako lako pokoreni. I pokoreni nismo bili od monstruma ali smo zato sada klapili usima pred lopovima. Da li smo to postali kukavice i da li je ista ostalo od tog ponosa? Evo prilike 1. Aprila da to to i vidimo!!!!
novel

Post by novel »

Nista se u ovoj zemlji nece promjeniti dok se ne pocnu desavati takvi protesti ili protesti kakvi su sada u Francuskoj. Samo tako nesto moze poceti donositi promjene u nasoj drzavi.
:thumbup:
Vingo

Post by Vingo »

Hrasno, sve se ja slazem s tobom.....Osim u jednom. Otpor je imao na raspolaganju kolicinu para koju ne mozes ni zamisliti...A sto vise, para, vise entuzijazma.
Sabur...
Post Reply