Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija
- Vodenjak
Joj, joj, joooooj!Al-aqsa wrote:Jeste, ali ne zaslugom Alije. Vec zaslugom agresije na BiH!! Alija nije imao oruzja da brani svoju zemlju a kamoli da dijeli ili napada nesto tudje pa ni svoje!!
Alija je sam kazao da kapitulacija ne dolazi u obzir, pa makar i ratovali goloruki!!
I kao sto rece Fair, nemam namjeru da se sa vama raspravljam. Danas zivimo u Bosni, ma kakva god da je ona, ipak zivimo u njoj. A lahko je moglo biti da danas zivimo u nekoj masovnoj grobnici, pod temeljima neke svetosavske crkve, u nekoj Velikoj Srbiji, u kojoj bi vladali Milosevicevi komuno-socijalisti. A sve to u ime Bratstva i jedinstva!!
Al´ se i ti nalupeta na ovoj temi @Al-aqsa...
Mislim kad bi te Alija citao da bi te i on zamolio da ga ne branis...
A vidim, uz sve ti je i bratstvo i jedinstvo krivo sto nam je kako nam je...
Joj, shokova...
- Vodenjak
Pa na njih je Alija mislio kad je rekao da ce ratovati goloruki...Prenj wrote:Da li znas ijednog clana porodice Izetbegovic da je sudjelovao u ratu sa puskom u ruci?Al-aqsa wrote: ...
Alija je sam kazao da kapitulacija ne dolazi u obzir, pa makar i ratovali goloruki!!
...
- manijak1
Ova tema je totalno pomahnitala
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Ja ne mogu da shvatim da jos uvijek postoje ljudi koji govore da su Alija, Haris, Ganic, Kljujic odbranili Bosnu. To je vise nego bezobrazno reci. BiH je odbranila sirotinja koja nije imala poslovno familijarnih veza sa gore nabrojanim i koja je srcem a ne interesom branila svoje kucne pragove. Koji A.I?????? Jel to onaj koji je zajebao komletno Sarajevo ne uzimanjem skladista oruzja u Faleticima. Jel to onaj koji je govorio u Bosni rata nece biti??? Jel to onaj kome niko od familije metka nije ispalio? Jel to onaj koji je dozvolio svojim blizim i daljim saradnicima da pola Bosne opljackaju???? Je li to onaj sto je dozvolio da nam mudzahedini rade po Bosni sta hoce pa i dan danas placamo danak njihovim budalastinama??? I da ne nabrajam vise.
Haris Siladzic, najljepsi, najpametniji, naj naj naj. Covjek kojem pordica nema 7 dana provedenih u Bosni.Covjek cija djeca studiraju napolju jer gdje ce se mijesati sa ovom nasom bagrom. Covjek koji je prevario svoje birace svaki put. Covjek koji je bolestan za vlascu i covjek koji nema dovoljno dostojanstva da prihvati poraz. Covjek koji je odlazio i vracao se u politiku 100 puta. Covjek koji je rekao kada je osnovao SBiH da nece ni po koju cijenu uci u koaliciju sa SDA ali boze moj vlast je tako slatka. Covjek koji ima kompaniju koja radi sa naftom a vodi je njegova sestra koje je eto sasvim slucajno bila ambasador jedno 10-tak najtezih godina.
Lagumdzija, vjerna kopija Silajdzica u onom naj naj naj. Jedan covjek jedna partija. Bio na vlasti, imao priliku pa sta je uradio. NISTA!!!.
I tako mozemo do iznemoglosti jer ne postoji niti jedan covjek od 91 do danas koji bi mogao izaci pred ljude i reci "Ja sam cista obraza". Naravno mislim na ove sto se vrte u krug zadnjih 15-tak godina. U njihovim partijama ima dobroga i kvalitetnog svijeta ali ne moze da ispliva na povrsinu od ovih glavonja.
Slobodna Bosna pise uglavnom istinu a istina zna tako zestoko da zaboli pogotovo ako se pise o necemu sto se dogadja u nasoj avliji. Globalno gledajuci sve sto su napisali je bilo ili trenutna istina ili nesto sto ce tek biti istina. Ne kazem da nekada i ne pretjeruju ali to je zaista minorno u odnosu na ono sto nam napisu da bi nam otvorili oci. Medjutim njihovo pisanje je dzaba jer nama je izgleda nemoguce otvoriti oci i pogledati u ono sto je realnost a realnost je strahovito bolna i besperspektivna sve dok se zacarani krug istih imena bude vrtio na nasoj politickoj sceni.
Nama trebaju potpuno novi anonimni, pametni, mladi, neiskvareni i obrazovani ljudi koji ce ove poslati u istoriju i okrenuti ovu zemlju naopacke ali u smjeru koji vodi ka boljem zivotu.
Haris Siladzic, najljepsi, najpametniji, naj naj naj. Covjek kojem pordica nema 7 dana provedenih u Bosni.Covjek cija djeca studiraju napolju jer gdje ce se mijesati sa ovom nasom bagrom. Covjek koji je prevario svoje birace svaki put. Covjek koji je bolestan za vlascu i covjek koji nema dovoljno dostojanstva da prihvati poraz. Covjek koji je odlazio i vracao se u politiku 100 puta. Covjek koji je rekao kada je osnovao SBiH da nece ni po koju cijenu uci u koaliciju sa SDA ali boze moj vlast je tako slatka. Covjek koji ima kompaniju koja radi sa naftom a vodi je njegova sestra koje je eto sasvim slucajno bila ambasador jedno 10-tak najtezih godina.
Lagumdzija, vjerna kopija Silajdzica u onom naj naj naj. Jedan covjek jedna partija. Bio na vlasti, imao priliku pa sta je uradio. NISTA!!!.
I tako mozemo do iznemoglosti jer ne postoji niti jedan covjek od 91 do danas koji bi mogao izaci pred ljude i reci "Ja sam cista obraza". Naravno mislim na ove sto se vrte u krug zadnjih 15-tak godina. U njihovim partijama ima dobroga i kvalitetnog svijeta ali ne moze da ispliva na povrsinu od ovih glavonja.
Slobodna Bosna pise uglavnom istinu a istina zna tako zestoko da zaboli pogotovo ako se pise o necemu sto se dogadja u nasoj avliji. Globalno gledajuci sve sto su napisali je bilo ili trenutna istina ili nesto sto ce tek biti istina. Ne kazem da nekada i ne pretjeruju ali to je zaista minorno u odnosu na ono sto nam napisu da bi nam otvorili oci. Medjutim njihovo pisanje je dzaba jer nama je izgleda nemoguce otvoriti oci i pogledati u ono sto je realnost a realnost je strahovito bolna i besperspektivna sve dok se zacarani krug istih imena bude vrtio na nasoj politickoj sceni.
Nama trebaju potpuno novi anonimni, pametni, mladi, neiskvareni i obrazovani ljudi koji ce ove poslati u istoriju i okrenuti ovu zemlju naopacke ali u smjeru koji vodi ka boljem zivotu.
-
BigBoss
#59 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija
Ma koje gluposti neki nece izvaliti, zasto bi oni bili za podjelu Bosne???? I vi bi trebali da se podsjetite da je plan bio istrijebiti muslimane u BiH, prema tome o kakvim podjelama se tu radi?????Al-aqsa wrote:U posljednjem broju Slobodne Bosne je objavljen stenogram u kojem se moze vidjeti kako je Silajdzic i nase vodjstvo pregovarao(zalagalo) o podjeli Bosne i Hercegovine. S time se da zakljuciti da ovdje zaista mozda nije bila agresija vec smisljen plan nasih vodja kako zaratovati i pritome stvoriti muslimansku drzavu! Kako se da zakljuciti iz nezavisne i profesionalne SB, izgleda da su zaista oni preko Drine u pravu kada kazu da je Alija bio jedan od vodecih zapocinjalaca rata, jer im je to trebalo, kako je i sam Milosevic kazao, da bi stvorili muslimansku Drzavu. -Ipak, su svi bili ISTI!!
Klupko se pocinje odmotavati, i uskoro nema vise prica o toboznjoj herojskoj i golorukoj odbrani BiH. Vec samo o stranama u sukobu!
- Vodenjak
Bas tako!hrasno38 wrote:Ja ne mogu da shvatim da jos uvijek postoje ljudi koji govore da su Alija, Haris, Ganic, Kljujic odbranili Bosnu. To je vise nego bezobrazno reci. BiH je odbranila sirotinja koja nije imala poslovno familijarnih veza sa gore nabrojanim i koja je srcem a ne interesom branila svoje kucne pragove. Koji A.I?????? Jel to onaj koji je zajebao komletno Sarajevo ne uzimanjem skladista oruzja u Faleticima. Jel to onaj koji je govorio u Bosni rata nece biti??? Jel to onaj kome niko od familije metka nije ispalio? Jel to onaj koji je dozvolio svojim blizim i daljim saradnicima da pola Bosne opljackaju???? Je li to onaj sto je dozvolio da nam mudzahedini rade po Bosni sta hoce pa i dan danas placamo danak njihovim budalastinama??? I da ne nabrajam vise.
-
Al-aqsa
A vidim i vama je za sve kriv Alija Izetbegovic.Vodenjak wrote: A vidim, uz sve ti je i bratstvo i jedinstvo krivo sto nam je kako nam je...
Joj, shokova...![]()
![]()
Ma rekao sam ja, da ga nije bilo, sada bi nam ruze po asfaltu nicale!
I on nije bas ni trunku uradio za BiH, ...e bas je taj Alija neki...
-
UBL
#62 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija
...
Last edited by UBL on 16/11/2008 00:05, edited 1 time in total.
-
Prenj
#63 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija
Pitaj Sefera Halilovica sta o tome misli.UBL wrote: Vjerujem ti kad kazes da znas vise od mene, ali ja i dalje tvrdim, sto zakljucujem iz licnih iskustava ljudi koji su mi to pricali, da je Alija rahmetli, cak i ako je za neke vodio pogubnu politiku, bio jako moralan covjek. Unatoc greskama koje je mozda cinio i ako se nekome zamjerio. Mozda ovo na kraju krajeva i nije toliko bitno za te ljude, ali itekako je bitno da ga niposto ne mozemo svrstavati u redove ljudi kao sto su Milosevic i Tudjman. Zato nikada necu moci svariti ove bljuvotine koje pise Slobodna Bosna i onaj narkoman Avdic, jer on upravo to radi.
-
Vingo
#64 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija
Sefer spada pod greske i zamjeranja....UBL wrote:
Vjerujem ti kad kazes da znas vise od mene, ali ja i dalje tvrdim, sto zakljucujem iz licnih iskustava ljudi koji su mi to pricali, da je Alija rahmetli, cak i ako je za neke vodio pogubnu politiku, bio jako moralan covjek. Unatoc greskama koje je mozda cinio i ako se nekome zamjerio. Mozda ovo na kraju krajeva i nije toliko bitno za te ljude, ali itekako je bitno da ga niposto ne mozemo svrstavati u redove ljudi kao sto su Milosevic i Tudjman. Zato nikada necu moci svariti ove bljuvotine koje pise Slobodna Bosna i onaj narkoman Avdic, jer on upravo to radi.
-
Prenj
#65 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija
A Seferova zena i njen brat su tu valjda bili samo kolateralna stetaVingo wrote:Sefer spada pod greske i zamjeranja....UBL wrote:
Vjerujem ti kad kazes da znas vise od mene, ali ja i dalje tvrdim, sto zakljucujem iz licnih iskustava ljudi koji su mi to pricali, da je Alija rahmetli, cak i ako je za neke vodio pogubnu politiku, bio jako moralan covjek. Unatoc greskama koje je mozda cinio i ako se nekome zamjerio. Mozda ovo na kraju krajeva i nije toliko bitno za te ljude, ali itekako je bitno da ga niposto ne mozemo svrstavati u redove ljudi kao sto su Milosevic i Tudjman. Zato nikada necu moci svariti ove bljuvotine koje pise Slobodna Bosna i onaj narkoman Avdic, jer on upravo to radi.
-
UBL
#66 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija
...
Last edited by UBL on 16/11/2008 00:05, edited 1 time in total.
-
mr__bosnjak
Izgleda ide borba liberlanih protiv desnicara.
@Vodenjak
Bosnjacki narod jeste bosanski narod.
@Vi ostali(ukljucujuci Vodenjaka).
Alija Izetbegovic nije bio perfektan, on je bio covjek vjere koji se malo mjesao u politiku. Kada je vec dosao nije imao pojma sta se desava a Cetnici i Ustase su ga pumpali propagandom tako da je izvrsio mnoge pogresne poteze i cak rekao "rata nece biti". Razumijem ja da su neki ljudi ogorceni jer su mozda u to vjerovali a onda se probudili gledajuci kako ih Cetnici vode u koncetracioni logor. Jeste, to je bilo pogresno. Ali, otkud ce on znat? Jel vi stvarno iskreno mislite da je Alija I. htio da Cetnici nekoga prebijaju? NE, on je bio naivan i vodio jednu moze se reci losu politiku. Ali kada je doslo to bitke stisno se i preuzeo svoju odgovornost. Jest da nije imao puske u ruci ali se kao predsjednik predsjednistva, odnosno glavni sef drzave BiH borio sa time kao glavni komandant oruzanih snaga drzave BiH. I mnogo toga je zahvaljujuci njemu uspjelo i nezavisnost je stvorio i ucestvoao u vracanju bosnjackog nacionalnog imena. Nazalost, i dalje je pravio losih poteza, ali mozda prilike nisu dozvoljavale nesto drugo. Zamislite se u njegovoj ulozi, nemozete samo radit ono sto vi hocete, i jeste da se kriminal prosirio ali nevjerujem da je njegova greska nego greska haosa rata. Uvijek je ratnih profitera bilo i jeli mozete iskreno reci da u takom stanju nebi neko od vas uzeo sansu za necim? Narucito kad nemas sta jest? Eh sad ima onih probisvjeta koji su to iz drugih razloga radili ali to je druga stvar. I konacno Alija I. sidze sa politicke scene, kao covjek koji je stvorio nezavisnu BiH i odbranio je ali uz masu nekad prezestokih gresaka.
Neka mu je rahmet.
@Vodenjak
Bosnjacki narod jeste bosanski narod.
@Vi ostali(ukljucujuci Vodenjaka).
Alija Izetbegovic nije bio perfektan, on je bio covjek vjere koji se malo mjesao u politiku. Kada je vec dosao nije imao pojma sta se desava a Cetnici i Ustase su ga pumpali propagandom tako da je izvrsio mnoge pogresne poteze i cak rekao "rata nece biti". Razumijem ja da su neki ljudi ogorceni jer su mozda u to vjerovali a onda se probudili gledajuci kako ih Cetnici vode u koncetracioni logor. Jeste, to je bilo pogresno. Ali, otkud ce on znat? Jel vi stvarno iskreno mislite da je Alija I. htio da Cetnici nekoga prebijaju? NE, on je bio naivan i vodio jednu moze se reci losu politiku. Ali kada je doslo to bitke stisno se i preuzeo svoju odgovornost. Jest da nije imao puske u ruci ali se kao predsjednik predsjednistva, odnosno glavni sef drzave BiH borio sa time kao glavni komandant oruzanih snaga drzave BiH. I mnogo toga je zahvaljujuci njemu uspjelo i nezavisnost je stvorio i ucestvoao u vracanju bosnjackog nacionalnog imena. Nazalost, i dalje je pravio losih poteza, ali mozda prilike nisu dozvoljavale nesto drugo. Zamislite se u njegovoj ulozi, nemozete samo radit ono sto vi hocete, i jeste da se kriminal prosirio ali nevjerujem da je njegova greska nego greska haosa rata. Uvijek je ratnih profitera bilo i jeli mozete iskreno reci da u takom stanju nebi neko od vas uzeo sansu za necim? Narucito kad nemas sta jest? Eh sad ima onih probisvjeta koji su to iz drugih razloga radili ali to je druga stvar. I konacno Alija I. sidze sa politicke scene, kao covjek koji je stvorio nezavisnu BiH i odbranio je ali uz masu nekad prezestokih gresaka.
Neka mu je rahmet.
-
kub lajkan
Da nije morbidno bilo biAl-aqsa wrote:A lahko je moglo biti da danas zivimo u nekoj masovnoj grobnici,
- uvjek dobar gost
Hrasno 28 svaka cast.
Bosnu su odbranili ljudi koji nisu bili skopčani na priritet, ljudi koji nisu u po rata imali skuhano za ručak, odbranili su je ljudi koji su danas izgurani na marginu društva, ako ga ima uopšte naravno.
Tekst koji sam pročitao me je samo uvjerio da ove krimose što prije treba maknuti sa političke scene ,sve krimose, jer ljudi koji imaju svoj svjet a i dalje su skopčani na prioritet nisu u stanju da vode ovu zemlju. Oni il ne vide il se prave glupi i ćoravi .. ma oni su bezobrazni ljudi provincijskog mentaliteta bez imalo vizije kojima se kvazi moć osladila. Njima su ove protekle godine najljepše u životu, bili svuda vidjeli svjeta promjenili kola i auta odjela i sekretarica, meni nisu bile i sad mi može biti bolje.
No to mi ovi ljudi sigurno neće omogućiti, to su sve taldžije koje se rotiraju po položajima i mjenjaju dresove i lagano iz ministarstva u ministarstvo. Plata im par hiljada, licemjerno nam se smješe sa TV ekrana u skupim odjelima ,šicaju se ciframa... meni je u stvari ovaj dio cjelokupnog gradiva iz SB-e došao kao jagoda na šlag nekog kolača koji sam davno pojeo i otrovao stomak, mogu mislit kako će mmi se uvalit u želudac ova trula jagoda...
P.S Pod krimosima podrazumjevam garnituru političara koja se muha političkom scenom od kasnih osamdesetih godina, mi živimo u novom vijeku-stoljeću trebaju nam neki novi ljudi, a ne ovi zadrigli dinosaurusi zaostali iz hladnog rata....
Bosnu su odbranili ljudi koji nisu bili skopčani na priritet, ljudi koji nisu u po rata imali skuhano za ručak, odbranili su je ljudi koji su danas izgurani na marginu društva, ako ga ima uopšte naravno.
Tekst koji sam pročitao me je samo uvjerio da ove krimose što prije treba maknuti sa političke scene ,sve krimose, jer ljudi koji imaju svoj svjet a i dalje su skopčani na prioritet nisu u stanju da vode ovu zemlju. Oni il ne vide il se prave glupi i ćoravi .. ma oni su bezobrazni ljudi provincijskog mentaliteta bez imalo vizije kojima se kvazi moć osladila. Njima su ove protekle godine najljepše u životu, bili svuda vidjeli svjeta promjenili kola i auta odjela i sekretarica, meni nisu bile i sad mi može biti bolje.
No to mi ovi ljudi sigurno neće omogućiti, to su sve taldžije koje se rotiraju po položajima i mjenjaju dresove i lagano iz ministarstva u ministarstvo. Plata im par hiljada, licemjerno nam se smješe sa TV ekrana u skupim odjelima ,šicaju se ciframa... meni je u stvari ovaj dio cjelokupnog gradiva iz SB-e došao kao jagoda na šlag nekog kolača koji sam davno pojeo i otrovao stomak, mogu mislit kako će mmi se uvalit u želudac ova trula jagoda...
P.S Pod krimosima podrazumjevam garnituru političara koja se muha političkom scenom od kasnih osamdesetih godina, mi živimo u novom vijeku-stoljeću trebaju nam neki novi ljudi, a ne ovi zadrigli dinosaurusi zaostali iz hladnog rata....
-
klif
I dodao bih oni koji posjeduju licnu hrabrost da se obracunaju sa elementima koji su kriminalnim radnjama doveli drzavu u ovakvu situaciju. Jer nisam siguran da ce elementi olako prepustiti zajednici ono sto su napljackali.hrasno38 wrote: Nama trebaju potpuno novi anonimni, pametni, mladi, neiskvareni i obrazovani ljudi koji ce ove poslati u istoriju i okrenuti ovu zemlju naopacke ali u smjeru koji vodi ka boljem zivotu.
Nista ne ujedinjuje jace nego saucesnistvo u zlocinu.
-
El-Baklawa
#74 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija
alija,fatmir,seada,al-kaida,haris,fahro...
-
El-Baklawa
#75 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija
Vodenjak wrote:Licno sam u svojoj opstini slusao najodgovornije ljude iz SDA jos tamo negdje polovinom 1991. koji gradovi su "nama" interesantni u buducem razgranicenju!UBL wrote:Ako je po tebi istina da nije bilo agresije, ako je istina da je ratni zlocinac Milosevic upravu kada je pravdajuci istu optuzivao Alijiu da zeli napraviti tzv. "muslimansku drzavu" , da, onda to znaci biti cetnikFair Life wrote: Istinu napisati, po tvom misljenju, znaci... biti cetnik.
Ne slagati se sa propalom politikom Alije Izetbegovica i njegovih 'satelita', po tebi, znaci biti... cetnik.
rekla-kazala...nista bez audio-video zapisa
Ima nas koji smo malo stariji i mnogo vise znamo!
A Faira ne diraj jer je on je na svojim ledjima osjetio sta je Slobina politika.
dobra nega djale,k'o u druga sulje...zato i halalise i aminuju betoniranje svoga stratista...i merhametluk je cudna bolest,urodjena,dokazana u bosnja
Ali ne zaboravi: Grad mu je oslobodjen i ne pada mu na pamet da se vrati kao ni 99,99% onih koji su u ratu iz istog protjerani od strane cetnika. Je li se iko ikad upitao zasto je to tako?
pa zbog merahameta...kad srbi izvrse popis stanovnistva,lepo ce kao po uzoru na albance zaiskat nezavisnost,a more bit i pripajanje matici.... onda nam drug fair zbog svoga inata,ovjerit cetnitet i gledati B.Dubicuna karti neke druge drzave,tudje,one sto mu je testirala ledja
Mislis li zaista da je australski dolar, svedska kruna ili evropski Euro jedini razlog sto se ljudi ne vracaju svojim kucama?
jok...nego zbog povoljne klime i straha od letenja
Ozbiljnosti malo u komentarima molim...
znaci ti i fair ste ozbiljni sto svojim nepovratkom,dovrsavate srpsku hitorijsku teznju...aferim na ozbiljnost...![]()
![]()