Srbija - naprijed, nazad ili isto?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li ste u zadnjih 7 dana promijenili misljenje koje ste imali u vezi opsteg stanja u Srbiji i njene buducnosti?

Ne
26
53%
Da, optimisticniji sam
10
20%
Da, pesimisticniji sam
13
27%

Total votes: 49

breskva

Post by breskva »

Srbija je u istim govnima kao i BIH ako ne i u vecim.Jednu cetvrtinu stanovnistva cine izbjeglice iz Hrvatske i BIH i veliki broj srba koji dolaze sa kosova.
Samo da se ubacim...upravo ovi ljudi glasaju za Radikale...a ima ih u Srbiju jaaaako puno minimum jedno 250-300 hiljada izbeglica...
Puno normalnih je izbeglo iz Srbije uglavnom mladih i obrazovanih ljudi( i ja medju njima) tako da se na njihov glas nemoze racunati...A da vam nepricam kada je bilo glasanje za gradonacelnika da su se pojavljivala imena mrtvih ljudi medju glasovima za Vucica, poznati scenario :oops: ...
Srbija je jos uvek u dubokom mraku..ali daleko na kraju tunela nazire se mali tracak svetlosti...eto da se nadamo da cemo svi zajedno uskoro videti to svetlo mnogo jasnije i sjajnije.
:)
mostarac

Post by mostarac »

breskva wrote:
Srbija je u istim govnima kao i BIH ako ne i u vecim.Jednu cetvrtinu stanovnistva cine izbjeglice iz Hrvatske i BIH i veliki broj srba koji dolaze sa kosova.
Samo da se ubacim...upravo ovi ljudi glasaju za Radikale...a ima ih u Srbiju jaaaako puno minimum jedno 250-300 hiljada izbeglica...
Puno normalnih je izbeglo iz Srbije uglavnom mladih i obrazovanih ljudi( i ja medju njima) tako da se na njihov glas nemoze racunati...A da vam nepricam kada je bilo glasanje za gradonacelnika da su se pojavljivala imena mrtvih ljudi medju glasovima za Vucica, poznati scenario :oops: ...
Srbija je jos uvek u dubokom mraku..ali daleko na kraju tunela nazire se mali tracak svetlosti...eto da se nadamo da cemo svi zajedno uskoro videti to svetlo mnogo jasnije i sjajnije.
:)
Ih ovo je u nas svakodnevna pojava na izborima i u svim iskljucivo jednonacionalnim sredinama imamo masovna glasanja mrtvih. Ali to je u nas do izbornog zakona koji ne dozvoljava posmatrachu izbornog procesa uvid u lichne dokumente glasacha, a bio sam i posmatrach u korist Mesica kad su bili hrvastki izbori i njihov zakon to dozvoljava, sto je i normalno, jer nemas sta da krijes ako si cist i ako je legalno, a uvid posmatracha u lichne dokumente glasacha traje 3 sekunde pa se tako i ne oduzima vrijeme. Kakvih ce malverzacija sa CIPS-ovim lichnim kartama bit mogu zamisliti, ali varanje na izborima u Bosni je doseglo nauku i svoj maksimum.
Jedno je varati i krasti ispred ochiju (kao Milosevic u Srbiji) i to je ono isto kao diktatura, a drugo je sluziti se ovim cime se sluze vladajuce politicke partije u BiH
da pamtis

Post by da pamtis »

kub lajkan

Post by kub lajkan »

Husko Kotrljanjić wrote:E,vidis ja se tih mladih i plasim.Oni stariji koji su i ratovali zivjeli su i u onom sistemu i zajednici,ma kakva ona bila, i mogli su da vide pored losih stvari i one dobre pa danas mogu da uporedjuju sa ovim sto imaju,mogu da kalkulisu da li su bili zavedeni,prevareni ,pa mozda progledaju.
Medjutim ovi mladi koje pominjes su odrastali tako sto su trovani mrznjom i medijskom propagandom i oni su sebi stvorili jednu stranu medalje a za onu drugu ne znaju i bojim se da ce vrlo tesko ikad i saznati.
sobom rijese svoje probleme zbog kojih smo i mi imali belaja.
Je li dovoljno da te podsjetim da su upravo ti mladi skinuli Milosevica?
Husko Kotrljanjić

Post by Husko Kotrljanjić »

kub lajkan wrote:
Husko Kotrljanjić wrote:E,vidis ja se tih mladih i plasim.Oni stariji koji su i ratovali zivjeli su i u onom sistemu i zajednici,ma kakva ona bila, i mogli su da vide pored losih stvari i one dobre pa danas mogu da uporedjuju sa ovim sto imaju,mogu da kalkulisu da li su bili zavedeni,prevareni ,pa mozda progledaju.
Medjutim ovi mladi koje pominjes su odrastali tako sto su trovani mrznjom i medijskom propagandom i oni su sebi stvorili jednu stranu medalje a za onu drugu ne znaju i bojim se da ce vrlo tesko ikad i saznati.
sobom rijese svoje probleme zbog kojih smo i mi imali belaja.
Je li dovoljno da te podsjetim da su upravo ti mladi skinuli Milosevica?
Nije dovoljno.
Kao prvo ne bih se s tobom slozio da su ga bas samo mladi skinuli,a uostalom ko je dosao umjesto njega, Kostunica :x
Istina,bio je i Djindjic,koga ja ne bih bas u zvijezde okivao,mada u poredjenju s gore pomenutom dvojicom to zasluzuje,pa je na zalost zavrsio kako je zavrsio.
Volio bih da mogu dijeliti tvoj optimizam,ali sve usvemu nisu se puno odmakli od jucerasnje Srbije,kakva ce bit sutra to uglavnom od njih samih zavisi,sto me vjeruj mi u poslednje vrijeme sve manje i manje zanima.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Evo gledam srbijanske kanale. Tresti muzika...

Friske informacije govore da mu na sahranu nece doci ni zena, ni sin, ni brat. A kcerka je vec najavila ekshumaciju :shock: Jerbo ta porodicna kuca u cijoj avliji ce biti grobnica ustvari je djedovina Miloseviceve zene!!

Pa nije ni cudno sto se furao na "samo sloga Srbina spasava" kad su mu u porodici ovakvi odnosi...
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Milosevic je krenuo kao kralj, nastavio kao ludzak na vlasti i zavrsio bez onog osnovnog prava, da bar dobijes svoje najmilije na sahrani. Ali misleci na Zene Srebrenice koje i dalje tragaju po masovnim grobnicama koda je vise zasluzio. Ako bi se skupio skup vjerujte da bi mu licno zapalio tijelu, "neka gori gori, nek ga vjecno grije..."
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Evo jos jedan morbidan detalj...

Televizija BK danas prenosi sahranu. Ukljucenje je bilo iz Beograda, a slijedi i ukljucenje iz Pozarevca. Izmedju dva ukljucenja zabavlja vas - CKALJA!

Pa ako neko i dalje ne zeli vidjeti da ovo vise nije ona stara Srbija, i da Srbija nije onakva kakva se prikazuje u nasim medijima, onda je stvarno do dioptrije...
da pamtis

Post by da pamtis »

Televizija BK danas prenosi sahranu. Ukljucenje je bilo iz Beograda, a slijedi i ukljucenje iz Pozarevca. Izmedju dva ukljucenja zabavlja vas - CKALJA!

Image

zlobodane... :D :D :oops:

Image

ode drzava zlobodaneeeee....... :D :D
muha_sa

Post by muha_sa »

Ovo je ista ona Srbija.razlika je samo u veličini--dosta je umanjena a krepanko im je obećao Veliku--nikad veću.Pljuju ga zato što obećanje nije ostvario a ne zato što su pameti došli.Malo je-veoma malo Nataša Ili Sonja.
Akademik i čoban na istom nivou---vrijeme im je stalo još 1389te.
Krvnik otišao a zaraza ostala
senada

Post by senada »

kub lajkan

Post by kub lajkan »

Jos jedan zanimljiv detalj...

U Pozarevcu se okupilo nekih 500 ljudi sa sarenim balonima da proslave...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

senada wrote:potvrdjuju moju tezu da je Slobodan Milosevic i sljedbenik i vodja srbijanskog naroda....
Jesi li je patentirala? Ako jesi, mozes grdnu lovu dici na tome, jer su te mnogi kasnije citirali...
senada

Post by senada »

kub lajkan wrote:
senada wrote:potvrdjuju moju tezu da je Slobodan Milosevic i prije svega bio sljedbenik a onda tek vodja srbijanskog naroda....
Jesi li je patentirala? Ako jesi, mozes grdnu lovu dici na tome, jer su te mnogi kasnije citirali...
hvala na dobronamjernoj sugestiji....nikada nisam ni pomislila profitirati ni na racun tudje srece pa kako bih na tudjoj nereci....jednostavno mi tako sto NIKADA nebi palo na 'pamet'........ zna se ko zaradjuje na tudjoj nesreci, na smrti nevinih ljudi i djece.... ja sigurno ne.

treba se roditi pa biti nosiocem tako kreativnih ideja....

hvala jos jednom
kub lajkan

Post by kub lajkan »

kub lajkan wrote:Jos jedan zanimljiv detalj...

U Pozarevcu se okupilo nekih 500 ljudi sa sarenim balonima da proslave...
Kasnije je javljeno da je mjesto dogadjanja beogradski Trg Republike i da je bilo oko 3000 (uglavnom mladih) ljudi.

Sad, da li je to neki drugi skup... neam pojma...
klif

Post by klif »

Ne znam Lajkane. Volio bih da si u pravu u pogledu demokratizacije Srbije. Medjutim, skeptican sam kada vidim da 50.000 ljudi smatra Milosevica za "najboljeg medju njima".

Plasim se da je put dugacak i mukotrpan.
senada

Post by senada »

sunday_morning wrote:strasno, strasno :( svaki dan nove grobnice...i opet nisu dokazi, i opet sebe lazu i opet traze krivce u drugima...

danas sam gledala emisiju na BK, pitanje je bilo ''smatrate li da su Srbi odgovrni za Srebrenicu?'' ili tako nesto. elem, manje od 30% je reklo DA.
a u studiju sjede, sve sami Srbi, dakle nikoga sa ''druge strane''...tu je nacelnik psihijatrije sa VMA (???? - mislim objektivno do bola) pa nekakav patolog koji je pricao o grobnicama Srba u centru Sarajeva...sve on ''svojim ocima gledao ali eto u posljednji tren iz Haga su stopirali istragu'' ????? .

..sve dok se budu trovali cetnickom ideologijom, lagali sebe i svoju djecu odgajali u lazi i mrznji...jadni su i uopce ne zelim da im se Bog dragi smiluje!
kub lajkan

Post by kub lajkan »

klif wrote:Ne znam Lajkane. Volio bih da si u pravu u pogledu demokratizacije Srbije. Medjutim, skeptican sam kada vidim da 50.000 ljudi smatra Milosevica za "najboljeg medju njima".

Plasim se da je put dugacak i mukotrpan.
Ma uopste nije opcija "brzo i preko noci". S druge strane, 50.000 nije puno u ovoj fazi. Pa koliko radikali i socijalisti dobiju glasova na izborima? A dovukli su danas i puno "dijaspore"... Pa koliko ih je svojevremeno pjevalo "Druze Tito mi ti se kunemo", a nakon toga okrenuli plocu?

Nije puno, a nije ni malo. Sve zavisi od narednih poteza... O tome i jest sva ova prica. Ako naredna desavanja budu isla naruku radikalima ovih 50 hiljada ce se i povecavati.

Ono sto se meni cini velikim problemom je da nasim vlastodrscima vise odgovara da Srbijom vladaju radikali (iako su svakako deklarativno protiv toga!). Prije svega zato sto ce uvijek moci govoriti "ma kod nas je super vidi kako je u Srbiji", i samim tim nece imati nikakve odgovornosti niti potrebe da nesto mijenjaju...
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Dobro, nego nerazumijem ono sa Senadinog linka, slika cetri vojnika, jedan "otrkriven" drugi pod nekim maskama, izgleda u dzamiji, iza njih bosanski cilim, drze zastavu sa polumjesecom a svi dizu tri prsta. O cemu se radi?
zamisli srbiju

Post by zamisli srbiju »

mr__bosnjak wrote:Dobro, nego nerazumijem ono sa Senadinog linka, slika cetri vojnika, jedan "otrkriven" drugi pod nekim maskama, izgleda u dzamiji, iza njih bosanski cilim, drze zastavu sa polumjesecom a svi dizu tri prsta. O cemu se radi?
Fotografija Rona Haviva, sa saite http://www.ZamisliSrbiju.org sa home page, Rat u BiH, koja prikazuje srpske koljace, "arkanove tigrove", snimljena '92, u Visegradu. Ima jos stotinu fotografija koje dokumentuju srpske zlocine nad Bosnjacima.
U topiku "Da se ne zaboravi", moj prijatelj "Da pamtis" je postovao desetine fotografija o zverstvima pocinjenim od strane Srba, u ime "srpskih nacionalnih interesa".
I nas je cilj, da se ne zaboravi.
Pozdrav.
Imagine
zamisli srbiju

Post by zamisli srbiju »

Sorry,
u anketi sam glasao NE, jer ovo sto su SVI srpski mediji radili u proteklih 7 dana, je porazavajuce. Pokusavali su od 11.marta, kada je tiranin umro, da ga promovisu u "sveca". Orkestrirano. Po komandi. Podsetilo me na rane '90-te, kada je najjaca miloseviceva paravojna formacija RTS, huskala na rat, i time ubojito uticala na formiranje "svesti" ogromne vecine javnog mnenja.
danas

Post by danas »

mr__bosnjak wrote:Dobro, nego nerazumijem ono sa Senadinog linka, slika cetri vojnika, jedan "otrkriven" drugi pod nekim maskama, izgleda u dzamiji, iza njih bosanski cilim, drze zastavu sa polumjesecom a svi dizu tri prsta. O cemu se radi?
pa eto, 'zarobili' su dzamiju i zastavu, pa sad ponosno pokazuju ratni plijen... :roll:

inace, moje misljenje je tu negdje sa komentarom nick-a "water"... ovi ljudi su i ranije dizali glas i bili su i ostali pojedinci a ne (nazalost) simbol nekog realnog mijenjanja nacionalne svijesti ili politike u srbiji...

a i kad malo bolje pogledas, vidjeces da ovi potpisnici smrtovnice nisu nikaki srbi -- zilnik, fratucan, jolan, horvat :D :oops:
kakva su bre to srpska prezimena :D :D :D
Post Reply