Ah stranci... oni ce ti uvijek reci da je sve super iako imaju drugacije misljenje. U Sarajevu ne postoji ni jedan jedini hotel visoke kategorije pa tako ni restorani.mashenka wrote:licno gradovi u USA mi se ne dopadaju....
a vi sto pricate da je Sa ovakvo i onakvo, pitajte strance koji
dolaze iz zapadnih evropskih gradova, zasto ostaju u Sarajevu...
da zive.... imaju gdje izaci, dopada im se hrana, dopadaju im se
ljudi, kultura, tradicija.... itd. dzamije, crkve, sinagoge, gdje to ima... a najvise im se dopadaju ljudi...
Sto se hrane tice, ja sam licno vodio dosta Amerikanaca na cevape i drugu bosansku hranu i dok su jeli svi su rekli sve naj-naj. Medjutim, nikad ni jedan nije ponovo trazio da ih vodim u bosanske restorane sto znaci da nasa jela nisu po njihovom ukusu.
FYI, maltene u svakom Aemrickom gradu imas crkve, sinagoge i dzamije i dodaj na to objekte religija iz Azijskih zemalja ... znaci Sarajevo nije posebno u tome.
Fakat je da Sarajevo nema ama bas nista kvalitetno ponuditi turistima. Hoteli su katastrofa a prakticno nema restorana sa internacionalnim kuhinjama. Niko na Zapadu nece npr uzeti sobu koja smrdi na dim ili ici u restoran gdje se pusi. U USA pusaci su prakticno protjerani iz restorana i hotela i svedeni na trecu klasu pa dobijaju najgore sobe i sekcije u restoranima.
Sto je najgore, kriminal je u SA izuzetno visok sto cini Sarajevo nesigurnim mjestom za turiste.
Ja jednostavno nevidim sta to ima Sarajevu sto bi privuklo turiste. Zato ih i nema.