A halabuke oko ovih svakodnevnih akata naseg nam dragog reisa
Svakakvih sam gluposto cuo, ali sto je ova
Pa zar treba neko da obvezuje nekoga nekakvim odlukama da bi ovaj kome bi ta odluka bila namijenjena, prodavao halal meso ???
Ako je iole moralan covjek, bio musliman ili ne, prodavat ce meso koje je zaklano po propisima, koje je cisto, od kojeg necu fasovati kakvu bolescurinu. Vjerovatno ima i muslimana koji su vlasnici nekih mesnica, pa kod nekih nema svinjetine, a kod nekih ima, pa se sami odlucite gdje cete kupiti meso, a ne da cekamo da reis izda ćahat na kojem pise gdje cemo kupovati meso. Ako je musliman vlasnik, sigurno nece prodavati svinjsko meso, jer mu je to zabranjeno, ali zato postoje i druge mesnice gdje se moze kupiti i svinjsko meso. To ne treba da smeta ni jednima ni drugima. Neka kupuje i jede ko sta gdje zeli. U Kur´an- u je sve lijepo objasnjeno na koji nacin funcionise trgovina, kako sa mesom itd, ali nigdje se ne spominje reis Ceric, tobe Jarrabi, zato ne izmisljajte toplu vodu.
Kupovat cu meso gdje mi je volja, a ne gdje reis kaze, a onome ko mi proda, na dusu mu svaka podvala.
Vidim da odmah ovakve teme prave podjele. Pa dajte ljudi, ne zivimo u 10 vijeku i ne zivimo ni u Bagdadu, niti u Vatikanu, u Sarajevu smo, u BiH. Mnogo nas je razlicitih, pa neka svako izabere sta mu odgovara.
IZ daje sebi za pravo mnogstosta pa me i ovo ne cudi. Bolje bi bilo da nauce mnoge efendije sirom BiH da ljudima objasne kako da budu dobri ljudi, kako da pomognu svog komsiju bio on musliman ili ne, a ne za koga da glasaju (citaj SDA), koje mesnice prodaju halal meso (citaj mesnica clanova SDA) i slicne gluposti.