Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Isabell

Post by Isabell »

Mirjana Malenica - PMF/Matematika
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Nevezano direktno za temu, ali da li ko zna sta bi sa Azemom sa ETF-a, znam da je imao žešći udes...?
Zavatoni

Post by Zavatoni »

chuchumbamayumbe wrote:Nevezano direktno za temu, ali da li ko zna sta bi sa Azemom sa ETF-a, znam da je imao žešći udes...?
Kazu da se vraca pomalo. Ipak zbog posljedica udara, ne moze covjek vise drzati 6 predmeta na ETF, tri na gradjevini, 2 na masinstvu, 2 na saobracaju, itd...

Legenda ETF-a (smjer telekomunikacija): profesor Vlatko Lipovac.
Nevjerovatan strucnjak, profesor i covjek prije svega.
chuchumbamayumbe

Zavatoni wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Nevezano direktno za temu, ali da li ko zna sta bi sa Azemom sa ETF-a, znam da je imao žešći udes...?
Kazu da se vraca pomalo. Ipak zbog posljedica udara, ne moze covjek vise drzati 6 predmeta na ETF, tri na gradjevini, 2 na masinstvu, 2 na saobracaju, itd...

Azem je meni bio legenda, ali kao profesor i pedagog, najbolji mi je bio onaj iz fizike, vise ne ni ne sjecam imena, ima tome oko 10 godina...
umorni

#55 12312

Post by umorni »

Lamija Tanovic...

Lamija srce mi ko dzamija.. :D
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

chuchumbamayumbe wrote:
Zavatoni wrote:

Azem je meni bio legenda, ali kao profesor i pedagog, najbolji mi je bio onaj iz fizike, vise ne ni ne sjecam imena, ima tome oko 10 godina...
Stjepan Marić ?
chuchumbamayumbe

Dirty Harry wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Zavatoni wrote: Kazu da se vraca pomalo. Ipak zbog posljedica udara, ne moze covjek vise drzati 6 predmeta na ETF, tri na gradjevini, 2 na masinstvu, 2 na saobracaju, itd...

Da, hvala!
Stjepan Marić!
umorni

#58 12312

Post by umorni »

CITO! Covjece drzo ga u ruci, :D
glavabojezida

Post by glavabojezida »

Mirsad Raščić
elektrotehnika-saobraćaj
legenda u svakom pogledu

i naravno Kemo Sokolija jedan od pametnijih bosanaca
chudna

Post by chudna »

Kako to da niko nije sa ETF-a pomenuo prof.dr. NEDILJKA BILIC? Ili je kod vas jaka konkurencija pa covjek svojom dobrotom i profesionalsnoscu nije toliko odudarao kao na FSK. Nemam rijeci kojima bih opisala njegov odnos prema studentima...A na FSK-u je bilo jos par dobroh profesora, ali su u glavnom svi dobili otkaz :? :? :? , a od onih sto su ostali izdvojila bih prof. dr. ABDULAHA AHMICA.Dusa od covjeka, njemu je tako neprijatno ako nekome postavi pitanje na koje student ne zna odgovor :)
A sto se tice Azema, cula sam da prica viceve na racun svog udesa, kao sto je "sta ti je , nije tebe pregazio kamion vec mene"
sure_alma

Post by sure_alma »

Munib Maglajlic--Filozofski Fakultet
Senahid Halilovic--Filozofski Fakultet
Lejla Nakas--Filozofski Fakultet
Bernisa Puris--Filozofski Fakultet

:D :D
encian

Post by encian »

"ja se zovem zlatko lagumdzija, vi ste studenti trece godine ekonomskog fakulteta i ovo je predment menadzment informacioni sistemi. ja sada moram ici na jedan vazan sastanak, i sljedece sedmice me nece biti jer sam na putu, ali nakon toga obecavam da cemo se druziti redovno" - jedino je sto je rekao gore predstavljeni u cijelom semestru jer se nikad vise nije pojavio.

broj jedan od predavaca meni je profa fizike Petra Materic iz Prve gimnazije. nikad ne vidjeh nikog poput nje.
fczeljo

Post by fczeljo »

anais_nin wrote:Ja vec pomenuh Prof. Kasima Tatica...on inace predaje na Ekonomskom fakultetu, meni je bio jedan od predavaca u okviru 2 modula na magistarskom programu na CIPSu. Veoma veoma neobican profesor. Nacitan. Zanimljiv predavac. I za nase pojmove jako nekonvencionalan....
Kasim je meni predavo Mikroekonomiju. Zmaj. Covjek odma kaze da ono sto on prica je daleko vaznije od mikroekonomije. Pametan strasno i izuzetno iskren, sto nam svima fali (prije svega iskrenosti prema sebi). Kako on covjeku zna udarit jedan moralni samar, to je nevjerovatno (ne mislim fizicki). Poslije njegovog predavanja, rijetko ko prica na hodniku. Svi razmisljaju:)

Na ekonomiji ima dosta dobrih profesora. Ja bih izdvojio barda marketinga u BiH, Borisa Tihog. Predavo mi je tri predmeta i uvijek mi je bilo zao sto je kraj semestra. Covjek ima neprocjenjivo iskustvo, sticano sirom svijeta.

Nikola Grabovac je legenda. Covjek se stvarno voli potrudit oko svojih studenata, ulozit svog vremena, poznanstava i veza, da bi studente razbudio. Ispit kod njega je prelagan, al ono sto se cuje kod njega na predavanju je neprocjenjivo. Strasno se voli salit i duhovit je. Steta sto nije vise ministar finansija.
mariposa

Post by mariposa »

Ugo Vlaisavljevic fascinantan profesor.
van Basten

Post by van Basten »

Evo da i ja po sjećanju nabacam par dragih profesora sa medicine:
prof. Winterhalter (biohemija)
prof. Gerc (interna - kardiologija)
prof. Čustović (hirurgija - neurohirurgija)
prof. Senka Mesihović (pedijatrija - iako tu moram istaknuti cjelokupnu katedru)
prof. Oruč (neuropsihijatrija - psihijatar)
prof. Dimitrijević (neuropsihijatrija - neurologija)
Dosta za sada... možda mi kasnije još neko padne na pamet
kicky

Post by kicky »

:D
Last edited by kicky on 01/12/2008 23:44, edited 1 time in total.
LeKo

Post by LeKo »

doc.dr. Esad Vilogorac (r.a.), e to je bila ljudina.

Ekonomija
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

encian wrote:"ja se zovem zlatko lagumdzija, vi ste studenti trece godine ekonomskog fakulteta i ovo je predment menadzment informacioni sistemi. ja sada moram ici na jedan vazan sastanak, i sljedece sedmice me nece biti jer sam na putu, ali nakon toga obecavam da cemo se druziti redovno" - jedino je sto je rekao gore predstavljeni u cijelom semestru jer se nikad vise nije pojavio.

broj jedan od predavaca meni je profa fizike Petra Materic iz Prve gimnazije. nikad ne vidjeh nikog poput nje.
Ja sam toliko imao za dvije godine ...
funaki

Post by funaki »

Jebo te, citam postove i nema niko sa MASINSTVA... :?
Pa mi smo stvarno posebna nacija :D sa posebnom izrekom:
''Ko ovdje ne poludi, nije normalan!'' :lol: :lol: :lol:

Haj'mo zupcanici, javljajte se!!! :D
radeljas

Post by radeljas »

funaki wrote:Haj'mo zupcanici, javljajte se!!! :D
iz mog vremena studiranja na mashinstvu:

1. godina - pashic hajrudin statika
2. godina - dolechek vlatko - dinamika
3.godina - izo demirdzic - fluidi
4.godina - binko musafija - deformacije

i iz srednje masinske prof. jesenka ridjesic - najbolja zena i prof. pravi "borac" za svakog ucenika
funaki

Post by funaki »

radeljas wrote:
funaki wrote:Haj'mo zupcanici, javljajte se!!! :D
iz mog vremena studiranja na mashinstvu:

1. godina - pashic hajrudin statika
2. godina - dolechek vlatko - dinamika
3.godina - izo demirdzic - fluidi
4.godina - binko musafija - deformacije

i iz srednje masinske prof. jesenka ridjesic - najbolja zena i prof. pravi "borac" za svakog ucenika
Jedino je Dolocek jos uvijek tu! Pasic u Americi, Demirdzic u Engleskoj, ovaj sa cetvrte mi nepoznat... :? (nismo isti smjer)

A sta je sa petom godinom? :D Istina da su je sada ''ukinuli''...
radeljas

Post by radeljas »

funaki wrote:A sta je sa petom godinom? :D Istina da su je sada ''ukinuli''...
ja sam malo starija generacija. prof. binko musafija, izuzetan strucnjak i covjek, umro u toku rata u beogradu.
od asistenata, jedini koji je ostavio pozitivan utisak, je bio asistent shipovac, statika i dinamika i transp. uredjaji. bas nikoga ne mogu jos da izdvojim.
furlan

Post by furlan »

Ne znam samo sta si sa Binkom mogao nauciti.Meni je bio dosadan pravo.
Predmet koji je drzao, mogao je napraviti predavanje da ti pamet stane.Imao je izuzetnog asistenta, ime sam mu zaboravio.Radio u Famosu i prenosio nam direktno problematiku proizvodnje i nacine rijesavanja.Mlad cova ali je bio za 10.
funaki

Post by funaki »

furlan wrote:Ne znam samo sta si sa Binkom mogao nauciti.Meni je bio dosadan pravo.
Predmet koji je drzao, mogao je napraviti predavanje da ti pamet stane.Imao je izuzetnog asistenta, ime sam mu zaboravio.Radio u Famosu i prenosio nam direktno problematiku proizvodnje i nacine rijesavanja.Mlad cova ali je bio za 10.
Sve vise vjerujem u onu ''dobra stara vremena''... :-?

Nego, masinci, ima li kakvog posla sa ove ''nove'' dipl.ing.??? :D
radeljas

Post by radeljas »

funaki wrote:i prenosio nam direktno problematiku proizvodnje i nacine rijesavanja
Sve vise vjerujem u onu ''dobra stara vremena''... :-?
Nego, masinci, ima li kakvog posla sa ove ''nove'' dipl.ing.??? :D
sve je prije bilo bolje, pa i fakulteti i profesori, a i studenti. oko posla kazu da ima. ja se vec dugo ne bavim masinstvom, nego necim profitabilnijim.
a binko je bio izuzetan, pa i on je na predavanjima uvijek navodio neke primjere iz prakse. pa citav pretis je radio na njegovim rjesenjima i tehnologiji. prijatelj koji je otisao u kanadu i radi tamo kao inz.masinstva je sacuvao i odnio binkine knjige i kaze da su mu bile neprocjenjive. niko od kolega nije radio proracune kao on zasnovano na binki musafiji.
ali eto ostavljam da svako ima svoj ukus cak i oko ovakve teme.
Post Reply