Prenj wrote:DaysleepeR wrote:Prenj wrote:
Samoubice u juznoj Americi? Gdje? Kada?
Praveci se glup neces ispasti nimalo pametniji vjeruj mi.
Da ipak kazem na sta sam mislio, dakle taktika "zavadi pa vladaj" je stara praksa USA isprobana u Juznoj Americi i to nije nikakva tajna, procitaj knjige bivsih CIA operativaca, isti je signature.
Znaci, dosljedno primjenjujuci princip, Srbi su 100% u pravu kada kazu da je za sve ratove u bivsoj Yu kriva samo Amerika (zavadi pa vladaj, ista praksa zar ne), i da su oni stoga janjad jedna nevina?
To je poprilicno pogresna analogija imajuci u vidu da se Amerika ne angazira tamo gdje nema ekonomskog interesa.
Sumnjam da ga je imala na Balkanu.
To se lijepo vidi danas kad u BiH ima manje od 10000 americkih vojnika i pripadajuceg civilnog osoblja.
Ja opet ne tvrdim nista sto je iskljucivo moj pogled na situaciju, vec samo prenosim ono sto su CIA operativci sami rekli.
S druge strane, isto tako pouzdano znam da vehabije najvise od svega ipak mrze siite ili sije kako ih oni zovu.
Cak po Sarajevu dijele knjigu po imenu "Veliki Sejtan" koja je prepuna svakakve propagande protiv Irana i siitskog ucenja u Islamu.
Ja ne zakljucujem nista samo ukazujem na neke pojedinosti.
A tvoji argumenti u diskusiji su toliko "crno ili bijelo" da su ponekad smijesni.
Nije tragedija ne biti u pravu svaki put.
Relax