Zlatko Lagumdzija i Sefer Halilovic su rjesenje ! ! !

senada

Post by senada »

....za razliku od kojekakvih čudotvoraca i bogića naseg nevremena i prostora, Bogičević ne čini čuda ni sebi ni drugima....Bogičević je činio čuda prije invazivne najezde ovih bogića...gremlinčića...
:zzzz:
edinbug

Post by edinbug »

Mahalac upravu si. Da ne bi pomislili da sam "opsjednut" Zlajom, i ja imam dosta zamjerki na njegov rad. Čini mi se da je Zlatko izvukao pouke iz vladavine Alijanse u kojoj je bilo i grešaka, a o tom možemo drugi put.
Za mene je Bogić ubjedljivo najmoralnija osoba u BH politici.
Ja kad bi imao mogućnost Bogića bi postavio za predsjednika, a nikako za npr. premijera. On je ipak populistički političar, kojega narod voli i cijeni. Zna lijepo da govori, umjeren je ...
Npr. Zlaja nije uopšte za presjednika. On je više "tehnokrata". Za njega je vlada ili neko ministarstvo i sl. On je po meni više osoba koja je za konkretnog zadatka, a nije populustički političar. Nadam se da ste razumjeli šta želim reći.
Po meni Bogičeva mana u politici, pogotovo ovoj našoj bosanskoj je što je on i previše fer igrač i nije "borac", što u ovakvoj Bosni nema šanse za uspjeh.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

edinbug wrote:Mahalac upravu si. Da ne bi pomislili da sam "opsjednut" Zlajom, i ja imam dosta zamjerki na njegov rad. Čini mi se da je Zlatko izvukao pouke iz vladavine Alijanse u kojoj je bilo i grešaka, a o tom možemo drugi put.
Ja kad bi imao mogućnost Bogića bi postavio za predsjednika, a nikako za npr. premijera. On je ipak populistički političar, kojega narod voli i cijeni. Zna lijepo da govori, umjeren je ...
Npr. Zlaja nije uopšte za presjednika. On je više "tehnokrata". Za njega je vlada ili neko ministarstvo i sl. On je po meni više osoba koja je za konkretnog zadatka, a nije populustički političar. Nadam se da ste razumjeli šta želim reći.
Po meni Bogičeva mana u politici, pogotovo ovoj našoj bosanskoj je što je on i previše fer igrač i nije "borac", što u ovakvoj Bosni nema šanse za uspjeh.
Ne izlazi vise sa ovakvim komentarima.. :oops:
Jednom sam te indirektno "upozorio" da sputavas dalju diskusiju! :-) :)

:D
edinbug

Post by edinbug »

Vodenjak wrote:
edinbug wrote:Mahalac upravu si. Da ne bi pomislili da sam "opsjednut" Zlajom, i ja imam dosta zamjerki na njegov rad. Čini mi se da je Zlatko izvukao pouke iz vladavine Alijanse u kojoj je bilo i grešaka, a o tom možemo drugi put.

gdje sam pogriješio vodenjak
Vodenjak

Post by Vodenjak »

edinbug wrote:
Vodenjak wrote:

gdje sam pogriješio vodenjak
Pa... Nigdje!
I u tome i jeste problem.
Procitaj moj komentar negdje na sredini prethodne stranice (onaj sto je napisan odmah iza tvog posta) pa ce ti biti malo jasnije moje "upozorenje"...

:)
edinbug

Post by edinbug »

Nemoj me hvaliti puno, da se ne bi pokvario.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

edinbug wrote:Nemoj me hvaliti puno, da se ne bi pokvario.
Sebi ces, neces meni, mada ne vjerujem...
Ne djeluje da si bas "od juce"...
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Vodenjak wrote:
fczeljo wrote:
doktor30 wrote:
Za Zlaju i Sefera!
Vozdra
pa ja bi njima odma dao glas kad bi usli u kakvu koaliciju. bez obzira na sve, dao bi i silajdzicu, jer je najpismeniji covjek i ima najveci ugled u svijetu.
samo je pitanje koliko se oni mogu izmedju sebe? kad bi se ova tri covjeka dogovorila da ostave po strani licne sukobe i da vladaju naredne 4 godine mislim da bi i pobijedili na izborima velikom vecinom i da bi napravili znacajne pomake u izgradnji bih.
Sa Harisom?

Pa to je (hajde, da ne uporijebim naziv najljigaviji!) covjek koji se toliko puta prevrtao u svojim politickim stavovima da mu ni golub prevrtaner nije ravan..
Cast njegovom znanju, ugledu u svijetu i ne znam cemu sve ne ali nama je preko glave neprincipijelnih politicara...

Prije podne ovako, popodne onako... :zzzz: :roll:
Ovo se samo moze "potpisati", nemoj mi "vazda na vlasti" politicara i politickih partija :x nit' smrde, nit' mire...
edinbug

Post by edinbug »

Vodenjak wrote:
JESAM ESDEPEOVAC, ALI TRUDIM SE D BUDEM ŠTO OBJEKTIVNIJI.
Jednostavno, porediti vlast Alijanse, (a znamo kako je bila skrpljena), i ovu, ma nema šanse.
SDP je izvukao pouke iz tog vremena i siguran sam da od novembra, ako Bog da, neće dozvoliti da se neke stranke ( S. za BiH) i pojedinci igraju ugledom ljudi.
Evo jedan primjer:
Tada usvaja se rebalans federalnog budžeta, Alijansa ima većinu samo za dva glasa, a Zaim Backović umjesto da sjedi na sjednici i svojim glasom podrži vladu, on ide na promociju CD u Zagreb sinu Dinu. I onda medijska hajka na Alijansu, a ne na Zaima i njegovu mu stranku za vlast.
Zlaja je tada najviše pogriješio što nije narodu objašnjavao šta se dešava u zemlji, i svu je energiju usmjeravao prema EU i prijemu u evroatlanske institucije.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

edinbug wrote:
Vodenjak wrote:
JESAM ESDEPEOVAC, ALI TRUDIM SE D BUDEM ŠTO OBJEKTIVNIJI.
Jednostavno, porediti vlast Alijanse, (a znamo kako je bila skrpljena), i ovu, ma nema šanse.
SDP je izvukao pouke iz tog vremena i siguran sam da od novembra, ako Bog da, neće dozvoliti da se neke stranke ( S. za BiH) i pojedinci igraju ugledom ljudi.
Evo jedan primjer:
Tada usvaja se rebalans federalnog budžeta, Alijansa ima većinu samo za dva glasa, a Zaim Backović umjesto da sjedi na sjednici i svojim glasom podrži vladu, on ide na promociju CD u Zagreb sinu Dinu. I onda medijska hajka na Alijansu, a ne na Zaima i njegovu mu stranku za vlast.
Zlaja je tada najviše pogriješio što nije narodu objašnjavao šta se dešava u zemlji, i svu je energiju usmjeravao prema EU i prijemu u evroatlanske institucije.
Samo da dodam..
Ono sto mnogi zaboravljaju je da su i u vrijeme "vladavine" alijanse, u dobrom dijelu kantona vlast imali nacionalisti..
Onaj ko uzme u obzir da su u nas kantoni utvrdjenja jaca i od Bastilje, a da nam je Vijece ministara i danas, a kamo li tada, samo obnazena lutka u izlogu, shvatice koliko se moglo uraditi za tih nekih 18 mjeseci ili koliko vec..
A uradilo se!
davis.ba

Post by davis.ba »

edinbug wrote:
davis.ba wrote:
edinbug wrote:Trpe ga i na svjetskoj akademiji nauka gdje je postao punopravan član, i to kao "informatičar". To što predaje u Americi raspitaj se malo, pa vidi ko valja gluposti. Postoji jedna spravica po imenu AVION.
Aha, znači on otputuje u ponedjeljak, putuje 6-7 sati ili koliko već treba do Amerike, predaje nastavu studentima, pa ode na drugi univerzitet pa se vrati u Sarajevo pa i tu završi nastavu pa bude u Centralnoj banci na ustavnim pregovorima koji traju cijeli dan? Ovako izgleda jedan dan uvaženog profesora? A čekaj malo, do mene je, ja kontao dan ima samo 24 sata, u pravu si. :-)
edinbug wrote: Da je otjerao te ugledne članove, nije tačno. Lobiranje je normalna pojava i ti ugledni članovi što nisu mogli podnijeti politički poraz, su izašli iz stranke, i gdje su sada nema ih ni u šeširu.
Lobiranje? O čemu ti govoriš? Čovjek se kao zalaže za socijaldemokratiju a privatizovao je cijelu stranku i biti će predsjednik narednih 30 godina. Da je on pravi demokrata on bi nakon izgubljenih izbora 2002 odstupio sa prvog mjesta stranke. Po ovome se razlikuju partije od demokratskih stranaka.

A ti koje kao nema nigdje su osnovali pravu socijaldemokratsku stranku i oni su jedina prava stranka temeljena na socijaldemokratiji u BiH.
edinbug wrote: Parnice koje je izgubio Avaz, te ih morao objaviti u svom glasilu:
1. Afera državni udar
2. Ono u vezi telekoma
3. klevete ili slično da ne bi sada pisao bez tačnog navoda
P.S. I za sve je dobio novčanu odštetu.
Kad si dobro upoznat navedi mi gdje i kad je to Avaz napisao da je izgubio neku parnicu na sudu kako je bio dužan kako ti kažeš?
Pitaj Zlaju, kako on sve to stigne. Ja koliko znam on ide dva puta mjesečno za Ameriku, tako mi barem pričaju ljudi koji su sa njim na ti.

Da je izgubio izbore u normalnim okolnostima, složio bi se sa tobom da je ostavka jedini ispravan čin. A li izaći u "susret" Radončićima i ostalim mafijašima i dozvoliti da oni uređuju prilike u SDP-i to nikako.

Ja pravnik nisam, ali kada neko izgubi parnicu za klevetu i sl. dužan je to objaviti u dnevnim novinama i izvinjenje dati. Avaz je objavio te presude mada su one vješto skrivene pod razno ili oglase. Mogu sa sigurnošću tvrditi da sam lično pročitao u Avazu presudu za Državni udar i znam da je morao platiti Zlaji odštetu od nekih ca. 30000 KM. To je se desilo prije nekih godinu dana, možda i duže.

Samo imam osjećaj da iz tebe izvire mržnja prema tom čovjeku, i sve što si napisao o njemu nigdje ne vidih argumenta. Pozdrav
Čuj pitaj Zlaju kako on to sve stigne. Ja ti govorim da upotrijebiš svoj razum pa razmisliš da li ima ikakve logike da neko bude profesor na dva američka univerziteta, sarajevskom, da pored toga bude političar(on je profesionalni zastupnik u parlamentu ako se ne varam) itd. Pa samo ovo zadnje bi mu trebalo oduzimati puno radno vrijeme.

Dozvoliti da Radončić uređuje prilike u SDP-u? Ja ne znam stvarno ali kako ti sebi objašnjavaš situaciju da najugledniji članovi izstupaju iz stranke i to navodeći direktno ili indirektno kao krivca Lagumdžiju? Eto kako ti sebi ovo objašnjavaš? Kako sebi objašnjavaš to da je čovjek koji je napisao program stranke SDP-a u koji se svi vi kunete i čovjek koji je ustupio mjesto mlađim(Lagumdžija) u stranci odmah nakon rata bukvalno otjeran iz stranke? Jel se to sad niko ne sjeća kongresa SDP-a u Holidej inu čini mi se, i onih scena kada su mu preostali "ugledni" članovi psovali pri njegovom izlasku?

Ovo je tebi napisano bez argumenata? Pa čovječe i sam sam polagao tolike nade u SDP i alijansu a dobio sam Zlajine ispade i kriminalne afere koji je sam najveći krivac za neuspjeh alijasne pored objektivnih(previše stranaka, mandat samo dvije godine isl).
jusuff

Post by jusuff »

kakvi ovi ohrndali tipovi... dosadili i sebi i drugima ponavljajuci jedno te isto...
rjesenje za bih sam ja, samo se nisam kandidovao...
bajadera

Post by bajadera »

[/quote] Ja ne znam stvarno ali kako ti sebi objašnjavaš situaciju da najugledniji članovi izstupaju iz stranke i to navodeći direktno ili indirektno kao krivca Lagumdžiju? Eto kako ti sebi ovo objašnjavaš? Kako sebi objašnjavaš to da je čovjek koji je napisao program stranke SDP-a u koji se svi vi kunete i čovjek koji je ustupio mjesto mlađim(Lagumdžija) u stranci odmah nakon rata bukvalno otjeran iz stranke? Jel se to sad niko ne sjeća kongresa SDP-a u Holidej inu čini mi se, i onih scena kada su mu preostali "ugledni" članovi psovali pri njegovom izlasku?

Ovo je tebi napisano bez argumenata? Pa čovječe i sam sam polagao tolike nade u SDP i alijansu a dobio sam Zlajine ispade i kriminalne afere koji je sam najveći krivac za neuspjeh alijasne pored objektivnih(previše stranaka, mandat samo dvije godine isl).[/quote]

Ja Havaz ne citam iz principa, osim on-line, ponekad, jer je besplatan... medjutim, lako je prepoznati stil i retoriku tog petparackog otiraca, legla gluposti i analfabetizma... ko su ti "najugledniji" bivsi clanovi SDP-a? alkoholizirani bivsi prvi SKJ omladinac, koji za binom ne moze da stoji uspravno bez potpore i zaplice jezikom dok brani svoje pijane stavove? Ili totalno beznacajni Sejfudin Tokic i Miro Lazovic? Osim (valjda) trojice osnivaca, koliko ta stranka uopste okuplja ljudi? Zna li neko? SDU je stranka NA VLASTI, broji clanova koliko je prstiju na ruci (haj' da budem velikodusna, na dvije ruke) to NIJE OPOZICIJA... Pa, sta su onda oni dobro uradili u sprezi sa ovom kleptokratskom gamadi... njima je cilj blacenje svoje maticne stranke u kojoj se nisu prepoznali zbog dolaska novih, mladih, sposobnih SDP-ovaca (da ih ne nabrajam, vec je to neko ucinio)... Ti ljudi su danas nacelnici opstina u kojima, gle cuda, stvari funkcionisu, i njihova imena su prepoznatljiva... Koliko imena tzv. "podmlatka" SDA, SDU, BOSS, GDS i sl. znate? Mislim, kad vec pricamo o "mladim", "sposobnim" i sl. :zzzz:
edinbug

Post by edinbug »

ZA DAVISA.BA

Što se tiče Zlajinog "angažmana" u Americi. Jesi li ikada čuo za termin vandredan.
Ovo oko parlamenta, Davis. ba -- itekako se varaš, samo neznam je li namjerno.
Zlatko i Azra Hadžiahmetović su jedini poslanici u državnom parlamentu koji nisu na platnom spisku Državnog Parlamenta. Primaju paušal koji iznosi 800,00 KM. Za Zlaju znam da svoj paušal dijeli na dva dijela i donira ih u dvije fondacije: za DJECU BEZ JEDNOG ILI OBA RODITELJA I ZA POSEBNO NADARENE UČENIKE. Znači da nije profesionalni poslanik.

Niko od tih uglednih članova SDP-e, izuzev Durakovića nije napadao Zlatka prije tadašnjih izbora 2002. (Nijaz je već bio na listi S.za BiH).
Ali kada su prošli izbori i ti "najugledniji" članovi izgubili na listama tj. nisu prošli kao zastupnici i naravno izgubili basnoslovne plaće i to kao profesionalni poslanici, tek su onda otvorili hajku na Lagumdžiju.
A i Nijaz ( koga blagosivaš u svojim komentarima) je rekao da će se odreći svih primanja u parlamentu, slagao, a možda je bio pijan kad je izjavljivao to. To što su Nijazu psovali i vrijeđali ga, ja se na slažem s tim, samo mi nemoj reći da je i to Zlatko govotio, a znam odgovor ko je.
Da ti nisi polagao nade u Alijansu ispred S za BiH (vlast). Koje je afere izgubio na sudu ili koje su dokazane?
car-x

Post by car-x »

zlatko lagumdzija je autokrata koji ne trpi konkurenciju u bilo kojem obliku.. zato je poprilicno nepodesan kao politicar u demokratskom visestranackom sistemu.. njemu bi bolje odgovaro neki a la titin rezim gdje bi bio bog i batina..

zato SDP vise nece "osvojiti" vlast dok je lagumdzija na celu..
davis.ba

Post by davis.ba »

bajadera wrote:ko su ti "najugledniji" bivsi clanovi SDP-a? alkoholizirani bivsi prvi SKJ omladinac, koji za binom ne moze da stoji uspravno bez potpore i zaplice jezikom dok brani svoje pijane stavove? Ili totalno beznacajni Sejfudin Tokic i Miro Lazovic? Osim (valjda) trojice osnivaca, koliko ta stranka uopste okuplja ljudi? Zna li neko? SDU je stranka NA VLASTI, broji clanova koliko je prstiju na ruci (haj' da budem velikodusna, na dvije ruke) to NIJE OPOZICIJA...
Sad kad su izašli iz stranke odjednom niko ne valja. Ma naravno.

Kada je SDU u pitanju predložio bih te da se malo informiraš. Mani se te šuplje priče.

@edinburg

Najugledniji članovi izgubili na listama i zato su izašli iz stranke jel? Dobro vas uči taj Zlatko, pravo.

:roll:
edinbug

Post by edinbug »

davis.ba wrote:
bajadera wrote:ko su ti "najugledniji" bivsi clanovi SDP-a? alkoholizirani bivsi prvi SKJ omladinac, koji za binom ne moze da stoji uspravno bez potpore i zaplice jezikom dok brani svoje pijane stavove? Ili totalno beznacajni Sejfudin Tokic i Miro Lazovic? Osim (valjda) trojice osnivaca, koliko ta stranka uopste okuplja ljudi? Zna li neko? SDU je stranka NA VLASTI, broji clanova koliko je prstiju na ruci (haj' da budem velikodusna, na dvije ruke) to NIJE OPOZICIJA...
Sad kad su izašli iz stranke odjednom niko ne valja. Ma naravno.

Kada je SDU u pitanju predložio bih te da se malo informiraš. Mani se te šuplje priče.

@edinburg

Najugledniji članovi izgubili na listama i zato su izašli iz stranke jel? Dobro vas uči taj Zlatko, pravo.

Mene bolan, niko ne uči, ti majke mi svo ovo vrijeme šupljiraš. Kod mene u Bugojnu ti iz SDU jedva su skupili 250-300 potpisa da mogu izaći na lokalne izbore. Nisu dobili 200 glasova ukupno. Jesu u jednom selu (hrvatskom) dobili 25 glasova, mještani mislili da se stranka zove Stranka demokratskih ustaša, nije šuplja majke mi. Eto koliko je organizovan SDU
Pogledaj šta su uradili u Sarajevu oko konstituisanja gradskog vijeća. Napravili šprdačinu od Glavnog grada, skupa sa SDA, HDZ I S za Bih.
davis.ba

Post by davis.ba »

Znači Bugojno je grad po kojem se sve ravna? Pa kad se budeš malo u Sarajevu raspitao onda dođi ovdje pa ponovo piši.
edinbug

Post by edinbug »

davis.ba wrote:Znači Bugojno je grad po kojem se sve ravna? Pa kad se budeš malo u Sarajevu raspitao onda dođi ovdje pa ponovo piši.
Mislim da sasvim dobro poznajem situaciju u Sarajevu, pa što se tiče i tamnošnjeg SDU. Jer izgleda da ti zastupaš njihove stavove. Pa, zar nije Sejfo Tokić najviše trošio državne pare putujući po svijetu a skoro nikakvog učinka nije imao.
davis.ba

Post by davis.ba »

Ti meni govoriš o organizovanosti SDU na osnovu toga koliko su imali podrške u Bugojnu? I onda kažeš kako si upoznat sa situacijom u Sarajevu?

O kakvim putovanjima govoriš? Prvo napiši na koju funkciju se odnosi na kojoj je bio Tokić pa koju je zloupotrebljavao po tebi. Na osnovu čega ti mjeriš koliko je ko kakvog učinka imao?

Ako ovo ne razjasniš onda sve što napišeš ispada šuplja kao ovo:
Pa, zar nije Sejfo Tokić najviše trošio državne pare putujući po svijetu a skoro nikakvog učinka nije imao.
doktor30

Post by doktor30 »

aaaaahhhhh
svasta se ovdje ispisa onako najvise frustracija.!
mislim da malo prerano donosimo zakljucke.

Zlatko Lagudzija realno ima dvije licnosti.jedna je kada je u opoziciji a druga kada je na vlasti.u tome se slatu svi ljudi koji prate desavanja.
znaci sto bi narod rekao pjesma ga ponese.
druga stvar je da je naucio pouke iz vlati alijanse i da ce znati skontati kako stvari hodaju ako se opet dohvate vlasti.

zlatko je bio potpredsjednik vlade ratne rbih,ministar vanjskih polsova u alinaksi i jedno vrijeme premijer...sturac i obrazovan covjek doktor nauka.. mislim ima reference..a to kradja i to pa neznam bas da li je sta ukrao on...ne mislim tako.

sto se Sefera Halilovica tice....aaah sta reci..neko rece nakrao se i on kao i Zlatko.

ma presmjesno je to...ali eto.
jedno je sigurno..potvrdjen patriota zemlje i cist kao suza i pred Bogom i narodom.
bio u ratni komandant armije..clan ratnog predsjednistva rbih 1992 i 1993...u alijansi bio ministar za rad i socijalnu politiku...
zavrsio jny vojnu akademiju kao i politicke nauke..

eto raja malo za sve ukuse..

obrazovani su to ljudi..znali su voditi ljude u puno tezim okolnostima..
znace i sada

ko god dosado na vlast ili skupa morat ce se obracunati sa organizovanim kriminalom kojeg je previse u svim porama drustva.
po meni Seferu treba pustiti premijersku funkciju Federacije BiH da rijesi stvar a Lagumdziji Premijersku funkciju BiH i mjesto ministra vanjskih poslova.
to je tandem udarni
obrazovanje..patriotizam..iskustvo....
neko ko je znao i imao kicmu u ratu imat ce je i danas.
neko ko je proganjan kao sefer ili ranjavan kao zlatko su ljudi dokazane patriote pod jedan.pod dva obojica obrazovani i imaju iskustvo.
dva vrlo bitno sefer je znao izaci na kraj z apolitickim peripretijama u haagu.
najjaci sud na svijetu.
jebeno je to

vozdra
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

zanimljiva prdekana :D ...nastavite
water

Post by water »

imal'iko da valja? sta bi sa Rasimom Kadicem ja sam glasao za njega 91?
edinbug

Post by edinbug »

davis.ba wrote:Ti meni govoriš o organizovanosti SDU na osnovu toga koliko su imali podrške u Bugojnu? I onda kažeš kako si upoznat sa situacijom u Sarajevu?

O kakvim putovanjima govoriš? Prvo napiši na koju funkciju se odnosi na kojoj je bio Tokić pa koju je zloupotrebljavao po tebi. Na osnovu čega ti mjeriš koliko je ko kakvog učinka imao?

Ako ovo ne razjasniš onda sve što napišeš ispada šuplja kao ovo:
Pa, zar nije Sejfo Tokić najviše trošio državne pare putujući po svijetu a skoro nikakvog učinka nije imao.
Sejfudin Tokić je u vrijeme Alijanse obnašao dužnost presjednika ili potpresjednika Doma naroda.Čitao sam analizu da je on bio među vodećim tada političarima koji su ponajviše putovali svijetom o novcu budžetskih korisnika. I sada ispade za sve je kriv Zlatko, ma daj pusti šuplju. Ja sa tobom više ne želim polemizirati, jer braniš stavove čovjeka za koga ne znaš ni šta je radio za vrijeme Alijanse. Prvo se malo informiši o tome šta je ko radio pa onda iznosi svoje stavove.
Iti meni kažeš da ja šupljiram :lol: :lol: :lol:
privremeni

Post by privremeni »

Pa ova zemlja jos ima sansi. Utvrdili smo da su je pokrali Sefer i Zlatko. :zzzz:
Lako cemo naprijed sa preostalih nekoliko stotina postenih ministara,generala, poslanika i clanova predsjednistva. :lol: :lol:
Post Reply