Samohrane majke

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

zena21

Post by zena21 »

urbanagerila wrote:Desilo se i meni. Upoznam jednu nevjerovatno lijepu samohranu mamu sa predivnom kcerkicom. Sve bi mozda bilo i savrseno da se nije ispostavilo da poznajem i njenog bivseg (iako jos nisu zvanicno razvedeni) koji vec duze vremena ne zivi u Sarajevu. Malo sam zbunjen jel ima neko nekih iskustava, treba mi malo pomoci ....
Ako je definitivno gotovo izmedju njih, tada ne vidim nikakav problem... Jedino me buni sto si napisao da nisu zvanicno razvedeni??? Je li proces u toku ili...??
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Ima puno stvari koje mi i nisu bas najjasnije iz njene price. Sa druge strane preko zajednickih prijatelja od njenog bivseg bas se ne poklapa sve kako ona govori. Ukratko stvari stoje ovako ona kaze da definitivno nema nista medju njima (iako je prilikom zadnjeg njegovog boravka bila kod njega 5-6 dana) a od njegovih prijatelja cujem kako ona zeli da se pomiri sa njim??? Predmet im je navodno na sudu i razvlaci se vec godinu dana zbog sta ja znam cega.... Ja bi se lako odlucio ali mi se sve ne poklapa kao sto mi se predstavlja pa sam jako oprezan.
zena21

Post by zena21 »

urbanagerila wrote:Ima puno stvari koje mi i nisu bas najjasnije iz njene price. Sa druge strane preko zajednickih prijatelja od njenog bivseg bas se ne poklapa sve kako ona govori. Ukratko stvari stoje ovako ona kaze da definitivno nema nista medju njima (iako je prilikom zadnjeg njegovog boravka bila kod njega 5-6 dana) a od njegovih prijatelja cujem kako ona zeli da se pomiri sa njim??? Predmet im je navodno na sudu i razvlaci se vec godinu dana zbog sta ja znam cega.... Ja bi se lako odlucio ali mi se sve ne poklapa kao sto mi se predstavlja pa sam jako oprezan.
Hm... Mislim da i trebas biti oprezan ako se price ne poklapaju... Mozda te ona pokusava "iskoristiti" kako bi "bivseg" napravila ljubomornim, mada mi to zvuci pravo nezrelo za nekoga ko je majka... Ali ko zna, ima nas svakavih... U svakom slucaju, dobro ispitaj situaciju i pricaj s njom otvoreno... Neka ti kaze onako kako jeste

Sretno :)
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Jel ima neka samohrana mama da mi iz prve ruke da neki savjet. Treba mi savjet stvarno nisam pametan sta da radim.
zena21

Post by zena21 »

urbanagerila wrote:Jel ima neka samohrana mama da mi iz prve ruke da neki savjet. Treba mi savjet stvarno nisam pametan sta da radim.
Pa eto, ja sam ti napisala...
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Ma znas o cemu se radi nemogu da odvojim ratio od emocija. Kad sam s njom sve je tako savrseno ali pomalo i misticno. Kad dodje do neke "otvorene" price uvjek imam utisak da se nesto krije odnosno da me mulja.... fakat nisam pametan. Svidja mi se pravo ali iz nekih ranijih prica o njoj svjestan sam da nije bas andjeo za kojeg mi se prodaje.
laradnaat

Post by laradnaat »

urbanagerila wrote:Ma znas o cemu se radi nemogu da odvojim ratio od emocija. Kad sam s njom sve je tako savrseno ali pomalo i misticno. Kad dodje do neke "otvorene" price uvjek imam utisak da se nesto krije odnosno da me mulja.... fakat nisam pametan. Svidja mi se pravo ali iz nekih ranijih prica o njoj svjestan sam da nije bas andjeo za kojeg mi se prodaje.
niko od nas nije anđeo, i svi smo griješnici, manje ili više.

budi veoma oprezan, a bez obzira na sve, trebao bi malo staviti emocije na stranu i dozvoliti raciju da procijeni i zaključi.
meni se čini da se samo više zavlačiš i ulaziš u nešto što nije regularno i samo te može još više povrijediti (emocionalno).
ono što mogu zaključiti je da si ti samo instrument za neki njen cilj (mad može biti da se varam).
preporuka je blaga distanca, pa neka ona razmišlja. jer na ovaj način te svakako može motati oko malog prsta onako kako ona želi.
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Upravo toga se i bojim da preko mene ostvaruje neke svoje "mutne" ciljeve ali iskreno sam se zaljubio pa sam extra ranjiv. Hvala na savjetu znaci mi puuuno. :-D
laradnaat

Post by laradnaat »

DobroJutroKolumbo wrote:Ja mislim da se zene ili muskarci boje veze sa samohranim ocevima ili majkama zbog moguceg sukoba ili konflikta sa bivsim supruznicima...tj. drugom stranom ili kad pomisle da se gore navedeni mogu vratiti svojim bivsima...
to je direktno uslovljeno razlozima zbog kojih je došlo do prekida ;)
tako da je i to relativna stvar
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Ma pogresno me shvatas. Ja njenog bivseg znam i ne bojim se konflikta sa njim iako mi nije najprijatnije sto ga poznajem zbog njega samog (mutan lik!) nego sam odnos sa njom dolazi u pitanje zbog neiskrenosti koju osjecam s njene strane.
idic

Post by idic »

Svaka žena koja ima djecu sa svojim bivšim mužem mora komunicirati sve dok djeca ne napune 18 godina. u njenom je interesu i posebno u interesu djece da ti kontakti budu što kvalitetniji. Nakon raskida duge veze bio to brak ili "obična" veza svakom je potrebna emotivna potpora, da se ponovo osjeti voljenim, poželjnim itd. itd. Da li su njene namjere s tobom ozbiljne ili si samo rame za plakanje, to trebaš procijeniti sam. Nebi me iznenadilo da se pomiri sa svojim bivšim jer mnogi brakovi prolaze kroz takve krize i dugotrajnija razdavajanja i ponovo se sastave i nastave tamo gdje su stali. Ocjeni sam.
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Ja sam prilicno odlucan da se upustim u takvu vezu i spreman sam na "instant brak&porodicu" ali me naravno strah da ne budem neka prelazna faza i da za kratko vrijeme budem odbacen kao stara krpa...
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Hvala svima na iskrenim odgovorima iako sam i dalje zbunjen. Nadam se da ce se dobro rijesiti.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Moja majka je mene od malih nogu odgajala sama. Bio sam zajeban :D iskreno ne znam kako je izdrzala ali otac nije nikad bio ni blizu. A neku vezu nije nasla.

Inace meni se svidja zena koja ima dijete, ako bi ona htjela meni ne smeta dijete... :) Insh-Allah!

Inace znam porodicu ovdje u Svedskoj gdje je majka dosla iz Bosne s cerkom bez muza i udala se za Sveda i sve je fino i dobro i ja sam isao kod njih i postuju se... Cak iz zezancije ona nekad kaze "razvest cu se od tebe" a cerka "razvedi se ja ostajem s njim" :D

A imao sam i jednog druga cija je mama imala nekog sto je sa strane imao zenu i djecu i s njom napravio dijete ali nikad ih nije htio izvodit ili biti vidjen s njima nego samo se nekad dosunja a taj moj bivsi drug bi keti zatvoren u sobi jer mu nisu dali ic u Dnevnu da ih nevidi dok se seksaju. Uvijek joj je on bio ispred sina... :sad: Ima od tad godina ne znam kako je kod njih sada...
Michun

Post by Michun »

urbanagerila wrote:Hvala svima na iskrenim odgovorima iako sam i dalje zbunjen. Nadam se da ce se dobro rijesiti.
Meni fakat zao kad neko fin ovako pati i trazi pomoc - ako se uopste moze zakljuciti za nekog da je fin a ne znas ga.
Nego, ne upustaj se ni u sta dok ona ne zavrsi sa bivsim/sadasnjim. Stvar je u tome da dok se ne razvede i ne zavrsi kontakt (osim oko djeteta naravno) ne treba se mjesati u te stvari.
A jos jedna stvar me tare u svemu tome - kako ona moze tako neozbiljno. Nije zavrsila sa bivsim a vec se romantinco uplice sa nekim novim - misli li na dijete kojem je potrebna stabilnost.
violet_rose

Post by violet_rose »

evo da i ja nesto kazem na ovu temu jer sam samohrana majka (ali ne razvedena, vec udovica) vec 12 godina sa sinom od 13 godina. istina je da to nije nimalo lako u ovim nasim uslovima. ja jesam imala par veza tokom ovih godina ali nisam imala bas iskustva da me neko htio iskoristiti ili da mu je smetalo moje dijete. problem je zapravo bio u meni, jer ja ne mogu da se odlucim na takav korak - novi brak, nova djeca. a nije bilo fer tog nekog osuditi da nema svoju sopstvenu djecu jer ja do sada nisam zeljela i ni sad ne zelim radjati jos djece. nisam bas 100% sigurna da sam odustala potpuno od neke ljubavne veze (mislim 35 mi je sada) ali nekako ne zelim ponovo doci u situaciju da kad veza dodje u stadij da bi trebalo razgovarati o braku ja kazem gotovo je nema vise nista. sta ja znam, postoje momenti kad mmi je potrebna ljubav i kad mi treba neko ali je mnogo vise onih u kojima mi treba samo dijete i da ucinim sve za njega. najcesce majka u meni nadvlada zenu u meni.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

violet_rose wrote:evo da i ja nesto kazem na ovu temu jer sam samohrana majka (ali ne razvedena, vec udovica) vec 12 godina sa sinom od 13 godina. istina je da to nije nimalo lako u ovim nasim uslovima. ja jesam imala par veza tokom ovih godina ali nisam imala bas iskustva da me neko htio iskoristiti ili da mu je smetalo moje dijete. problem je zapravo bio u meni, jer ja ne mogu da se odlucim na takav korak - novi brak, nova djeca. a nije bilo fer tog nekog osuditi da nema svoju sopstvenu djecu jer ja do sada nisam zeljela i ni sad ne zelim radjati jos djece. nisam bas 100% sigurna da sam odustala potpuno od neke ljubavne veze (mislim 35 mi je sada) ali nekako ne zelim ponovo doci u situaciju da kad veza dodje u stadij da bi trebalo razgovarati o braku ja kazem gotovo je nema vise nista. sta ja znam, postoje momenti kad mmi je potrebna ljubav i kad mi treba neko ali je mnogo vise onih u kojima mi treba samo dijete i da ucinim sve za njega. najcesce majka u meni nadvlada zenu u meni.
Gospdodjo, ne zelim da se uplicem u tvoje stvari ali ja licno mislim da ti treba veza ukoliko "pravi" naidje. Ja npr. znam da mi je uvijek falio otac i muski roditelj. Ali naravno nista na silu...
debela

Post by debela »

a u pm jest meni ova tema tuzna :(
odoh spavati..
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Evo me opet ista tema drugo odstojanje. U kratko vrijeme se situacija razvila kao neki film. Sve moje sumnje ispale su opravdane i zahvaljujuci vasim savjetima(zena21) i nekoj mojoj intuiciji dodjoh do zakljucka da je pitanje krajnje individualno. Tj. glupo mi je sto sam pokusao generalizovati problem misleci da mi "samohrane majke" sa slicnim iskustvom mogu pomoci sa savjetom. U mom slucaju se radilo o krajnje ne zreloj osobi koja ima i drugih "psihickih" problema i koja je na racun svog andjeoskog lica pokusala provesti neki pakleni plan od kojeg se i sad najezim. Brrrrrrrr... Nazalost jos jednom sam povrijedjen i pomalo razocaran u ljudsku iskrenost i namjere. Ali Ces´t la vie ... tuzno je spoznati da nas jos uvjek ima sa tako niskim pobudama. Zali Boze one divne djece.
zena21

Post by zena21 »

urbanagerila wrote:Evo me opet ista tema drugo odstojanje. U kratko vrijeme se situacija razvila kao neki film. Sve moje sumnje ispale su opravdane i zahvaljujuci vasim savjetima(zena21) i nekoj mojoj intuiciji dodjoh do zakljucka da je pitanje krajnje individualno. Tj. glupo mi je sto sam pokusao generalizovati problem misleci da mi "samohrane majke" sa slicnim iskustvom mogu pomoci sa savjetom. U mom slucaju se radilo o krajnje ne zreloj osobi koja ima i drugih "psihickih" problema i koja je na racun svog andjeoskog lica pokusala provesti neki pakleni plan od kojeg se i sad najezim. Brrrrrrrr... Nazalost jos jednom sam povrijedjen i pomalo razocaran u ljudsku iskrenost i namjere. Ali Ces´t la vie ... tuzno je spoznati da nas jos uvjek ima sa tako niskim pobudama. Zali Boze one divne djece.
Upravo tako. Ne moze se generalizovati, jer svi mi imamo razlicite zivotne price i bili smo u razlicitim situacijama. Jedino zajednicko samohranim majkama je upravo to - sto smo samohrane majke, a sve drugo je individualno.
Neko je manje povrijedjen, neko vise, neko se snasao u toj ulozi, neko nije...
Meni je zao sto si imao tako lose iskustvo, ali opet mi je drago da si se uspio "izvuci" na vrijeme ako to nije bilo to...
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Brrrrrr.... Ne da to nije to nego se stvarno pitam kako Bog nagradi pogresne ljude sa divnom djecom. Svaka cast majkama koje stoicki podnose breme zivota sa djetetom. Ali ima i ljudi kojima treba zakonom zabraniti da imaju djecu. Ovo sto se meni desilo nebi pozelio ni najvecem neprijatelju. Na kraju sam imao utisak da je meni stalo vise do tog djeteta nego njoj. U svakom slucaju HVALA, HVALA, HVALA na savjetu.
zena21

Post by zena21 »

urbanagerila wrote:Brrrrrr.... Ne da to nije to nego se stvarno pitam kako Bog nagradi pogresne ljude sa divnom djecom. Svaka cast majkama koje stoicki podnose breme zivota sa djetetom. Ali ima i ljudi kojima treba zakonom zabraniti da imaju djecu. Ovo sto se meni desilo nebi pozelio ni najvecem neprijatelju. Na kraju sam imao utisak da je meni stalo vise do tog djeteta nego njoj. U svakom slucaju HVALA, HVALA, HVALA na savjetu.
:) :)
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Nije bas tako brzo ovo traje nekih 4 mjeseca ali je kuliminaciju dostiglo u zadnjih 7 dana. A sto jest, jest stvari su se nevjerovatno brzo rasplele. Inace mislim da je tempo zivota nevjerovatno ubrzan pa tako i odnos prema nekim bitnim stvarima za koje treba vremena. Tipa brak, djeca ljudi se danas na tako ozbiljne stvari odlucuju bez puno razmisljanja. Holywood pravi samo sto mi nekako ne pristaje u ovom nasem kokuznom okruzenju.... :-D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Bolje dobar razvod nego los brak...

A to sto ce mahala pricati... Hm... Zar to koga uopste brine? Moze brinuti samo onoga ko je odgojen kao pravi mahalac i koga ce prvo interesovati sta ce reci tetka, amidza, dajdza, tetcici i ostali koji su mu apsolutno irelevantni u zivotu.

Svako zasluzuje drugu sansu, a niko nema pravo da sudi nekome sto je u svom vlastitom zivotu nesto napravio ovako ili onako.

Ili sam ja samo prevelik idealista... :-?
zena21

Post by zena21 »

_BosanaC wrote:Bolje dobar razvod nego los brak...

A to sto ce mahala pricati... Hm... Zar to koga uopste brine? Moze brinuti samo onoga ko je odgojen kao pravi mahalac i koga ce prvo interesovati sta ce reci tetka, amidza, dajdza, tetcici i ostali koji su mu apsolutno irelevantni u zivotu.

Svako zasluzuje drugu sansu, a niko nema pravo da sudi nekome sto je u svom vlastitom zivotu nesto napravio ovako ili onako.
Ili sam ja samo prevelik idealista... :-?
:thumbup: :)
Post Reply