isto kao i danas

nekad su strancima urucivane medalje

a danas nebulozni zahtjevi bolesnih glava

Mi smo dozivili civilizacijski i svaki drugi odron
ja sam uradio koliko sam mogao i meni je savjest cistaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Zbog tog silnog zalaganja tebe i tebi slicnih nazivi ulica u Mostaru su jos uvjek isti...bravo. Nemoj bar lagati sam sebe ako vec lazes ljude po forumu.mostarac wrote:
Normalno da je Sarajevo i moj grad kad se radi o pitanjima vezanim za drzavu BiH, a ovo je to pitanje, a tebi ako smeta sto ga ja u tom smislu smatram svojim nije moj problem nego tvoj, a o tome sta sam ja poduzimao oko imena ulica u Mostaru ne bih na forumu, a jesam mnogo vise nego sto ti mozes i zamisliti.
Moja tema itekako ima smisla jer pokazuje ove dogadjaje iz jednog drugog svjetla. Iz svjetla kad smo svi bili ponosni na ono sto se desava u Sarajevu i kad je Sarajevo predstavljalo sve nas, a ne samo Sarajlije, i opet na drugoj strani iz svjetla kad se svi stidimo onoga sto se desava u Sarajevu i kad Sarajevo predstavlja sve nas a ne samo Sarajlije.
danas wrote:ma ja bih ipak rekla da je to plod zalaganja bratskih stranaka...Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Zbog tog silnog zalaganja tebe i tebi slicnih nazivi ulica u Mostaru su jos uvjek isti...bravo. Nemoj bar lagati sam sebe ako vec lazes ljude po forumu.
i ultimatno, tvog predCjednika
a meni je najbolji ovaj lik sto mu daju zahtjev. Covjeku nista nije jasno i ono suti i slusa budalu koja misli da je ispala pametna i vazna, a uz to misli i da je zajeban, a covjeku mrak na ocima i onaj tupi pogled kao razumijem ja vas (a u sebi govori, a boze budale)forUMASH wrote:...za nepovjerovati, s obzirom da su nam glave narasle barem za tri broja vise.....pogledaj drota i shapku.....mostarac wrote:
Mi smo dozivili civilizacijski i svaki drugi odron![]()
![]()
a znal' ko sta je cugo ovaj diplomata 'vako rano ujutroforUMASH wrote:...za nepovjerovati, s obzirom da su nam glave narasle barem za tri broja vise.....pogledaj drota i shapku.....mostarac wrote:
Mi smo dozivili civilizacijski i svaki drugi odron![]()
![]()
Macuser wrote:Za drvosjecu i sve fuckin' talibane:
1. Zasto se ogradjujes od "obojene" ti brace? Kakve veze ima boja koze?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja sa svojim stavovima, razmisljanjima pa ako hoces bojom koze i izgledom se ne uklapam u pomahnitalog "alijinog mudzahedina".
Evo ja bih volio da mi ti argumentovano kazes koji to tacno moj stav, iznesen ovdje na ovoj i slicnim diskusijama, podrzava ili se uklapa u netolerantnost i fanatizam?Macuser wrote:1. Zasto se ogradjujes od "obojene" ti brace? Kakve veze ima boja koze?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja sa svojim stavovima, razmisljanjima pa ako hoces bojom koze i izgledom se ne uklapam u pomahnitalog "alijinog mudzahedina".
2. Ne uklapas se, mozda, izgledom, ali sa stavovima itekako.
ma kud bas nju nadje, sad ce doc Voz da joj kaze da joj krst iz ociju viriMacuser wrote:Evo sta misli jedna hrabra i pametna djevojka:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/4698528.stm
kako ces ih vidjeti kad si proveo rat u podrumu.EI Presidente wrote:Provedoh rat pod opsadom u Sarajevu i ne vidjeh nijednog od grupacije koju pominjes. Niti sam ih "jedva cek'o", niti su nam trebali.Patriotska_Liga_BiH wrote:jos nesta, idete mi stvarno na zivce, bio je slican topic "sramote me onih demonstracija u sarajevu?
koga ce te biti sramota? sta se moras srbima, hrvatima i citavoj evropi u guzicu uvlaciti? samo da bi te primili i da budes njihov friend.
Ako citav muslimanski svijet protestuje zasto ne i ti? cak i da je pogresno sta rade trebas svoju bracu i sestre da podrzavas, kad je bilo rato jedva ste cekali na mudzahedine iz muslimanskih zemalja, a sad kad vam vise netrebaju hocete da ih protjerate i da budete moderni.
Bravooooo... Tako pametni razmisljaju.Patriotska_Liga_BiH wrote:jos nesta, idete mi stvarno na zivce, bio je slican topic "sramote me onih demonstracija u sarajevu?
koga ce te biti sramota? sta se moras srbima, hrvatima i citavoj evropi u guzicu uvlaciti? samo da bi te primili i da budes njihov friend.
Ako citav muslimanski svijet protestuje zasto ne i ti? cak i da je pogresno sta rade trebas svoju bracu i sestre da podrzavas, kad je bilo rato jedva ste cekali na mudzahedine iz muslimanskih zemalja, a sad kad vam vise netrebaju hocete da ih protjerate i da budete moderni.
Gluposti.mostarac wrote:ne znam je li vec neko ovo povezao i u moru ovih tekstova tesko mi je da sve pregledam, a nisam primjetio ni zasebnu temu, ali evo
Sarajevo:
8. februar 1984. godine - citav svijet je gledao u Sarajevo
8. februar 2006. godine - citav svijet gleda u Sarajevo
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kao sto su bezazlene karikature, strip i sl? Vi ste toliko primitivni, da nazvati vas primitivcima je uvreda za neko amazonsko pleme, jer razlika izmedju vas i tog plemena je kao razlika izmedju homo sapiensa i recimo neandertalca rodjenog sa sindromom "down" (niste ni ovo shvatili, ali nema veze).Qwert wrote:Gluposti.mostarac wrote:ne znam je li vec neko ovo povezao i u moru ovih tekstova tesko mi je da sve pregledam, a nisam primjetio ni zasebnu temu, ali evo
Sarajevo:
8. februar 1984. godine - citav svijet je gledao u Sarajevo
8. februar 2006. godine - citav svijet gleda u Sarajevo
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sta je Mostar 15 godina poslije...od petokrake, simbol bratsva i jedinstva, do '10 m' velikog kriza... mislim, samo idiot moze izvesti paralelu izmedju tadasnje olimpijade i nekih protesta danas, preskocivsi znatan dio vaznih zbivanja.
(1)AAWPatriotska_Liga_BiH wrote:(treba veliko slovo, pocetak recenice)jos (kaze se nesto a ne nesta) nesta, idete mi stvarno na zivce, bio je slican topic (kaze se sramotA me..) "sramote me onih demonstracija u (veliko slovo, ime grada) sarajevu?
(ponovo, veliko slovo, pocetak recenice)koga ce te biti sramota? (veliko slovo) sta se moras (veliko slovo, ime naroda)srbima, (veliko slovo, ime naroda)hrvatima i citavoj evropi u guzicu uvlaciti? (veliko slovo, pocetak recenice)samo da bi te primili i da budes njihov friend (zasto engleska rijec, kad mi imamo rijec "prijatelj"?).
Ako citav muslimanski svijet (kaze se, protestVuje) protestuje zasto ne i ti? (veliko slovo, pocetak recenice) cak i da je pogresno (to) sta rade(zarez) trebas svoju bracu i sestre da podrzavas,(ovdje treba tacka umjesto zareza)
(ovdje bi trebalo veliko slovo, pocetak recenice) kad je bilo (kaze se rat, a ne rato) rato (zarez) jedva ste cekali na mudzahedine iz muslimanskih zemalja, a sad kad vam vise (ovo se pise odvojeno, ne trebaju) netrebaju hocete da ih protjerate i da budete moderni.
Bas sam mislio o'ladit od ove teme.Kao sto su bezazlene karikature, strip i sl? Vi ste toliko primitivni, da nazvati vas primitivcima je uvreda za neko amazonsko pleme, jer razlika izmedju vas i tog plemena je kao razlika izmedju homo sapiensa i recimo neandertalca rodjenog sa sindromom "down" (niste ni ovo shvatili, ali nema veze).
Za neke, vama, nejasnije pojmove vidjeti ovdje:
Amazonija: http://en.wikipedia.org/wiki/Amazon_Rainforest
Neandertalac: http://en.wikipedia.org/wiki/Neanderthal_man
Sindrom "down": http://en.wikipedia.org/wiki/Down_syndrome
De nek' joj neko objasni, ja ne mogu od segekriticarka_nikova wrote:Lusy01 ispade po tvom da su nas mudzahedini branili i odbranili i da smo zahvaljujuci njima dobili pola Bosne....eeeeee,i bez njih sve bi bilo isto...Za tvoju informaciju i HVO se borio u mom gradu sa Bosnjacima protiv Srba,ali im nasi zapalise zastavu u Sa ....