Dedo u Ferhadiji

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

A-ZO

Post by A-ZO »

nastavi li dedo ovim intenzitetom prodaju papa, nemojte se zacuditi ako za koju godinu privatizuje fabriku carapa kljuc :D
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Eh kad dedi kazem da je na najvecem i najboljen internet-portalu bila jedna "ne-propusti" tema samo za njega i to sa velikom diskusijom sto ce se tek obradovat.
vesela

Post by vesela »

treca strana :-D ...bas mi je drago :D
Maja17

Post by Maja17 »

mr__bosnjak wrote:Eh kad dedi kazem da je na najvecem i najboljen internet-portalu bila jedna "ne-propusti" tema samo za njega i to sa velikom diskusijom sto ce se tek obradovat.

Najbolje Dedu za rukicu i u prvi Internet Kafe ..
Mozete li zamisliti njegove radosti
(Human gest)
Pearl

Post by Pearl »

ma ne morate od dede kupiti carape, ali se on tako obraduje kad je neko zainteresovan da kupi, pa je nekad dovoljno samo da popricate malo s njim:) ma njemu bi sevap bilo neku magazicu otvoriti- da mu dodjes na kaficu, popricas s njim pa onda pazario, ne pazario, nema veze, bilo vam je lijepo:) danas, dok sam bila kod njega, dolaze mama i kcerka, on im povadi sve ono carapa i priglavaka sto ima da pokaze.. kaze gospoja mama: jaoo, pa u Fojnici su 6 KM, mi kupili ljetos, a kod vas 10... smije se deda, kaze joj: ihhh, fojnica je drugi kanton :) e jesam mu se ismijala...:)

sto kaze mirci, nemojte mu davati para, danas ga cigancici napadose da im da "10 pfeningaaaa", okomili se pravo, deda psuje, ni moje tjeranje ne pomaze, sreca jos neki ljudi zavriskase pa su se malci pokupili.. kaze deda da su ga par puta prebili, da mu uzmu pare...

ma drag mi je sto ne trazi nista, nego se trudi da zaradi..:)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Pearl wrote:ma ne morate od dede kupiti carape, ali se on tako obraduje kad je neko zainteresovan da kupi, pa je nekad dovoljno samo da popricate malo s njim:) ma njemu bi sevap bilo neku magazicu otvoriti- da mu dodjes na kaficu, popricas s njim pa onda pazario, ne pazario, nema veze, bilo vam je lijepo:) danas, dok sam bila kod njega, dolaze mama i kcerka, on im povadi sve ono carapa i priglavaka sto ima da pokaze.. kaze gospoja mama: jaoo, pa u Fojnici su 6 KM, mi kupili ljetos, a kod vas 10... smije se deda, kaze joj: ihhh, fojnica je drugi kanton :) e jesam mu se ismijala...:)
a drag mi je sto ne trazi nista, nego se trudi da zaradi..:)
gospoja mama je imala 2 iz matematike na lijepe oci..i dedo je u pravu..fojnica je drugi kanton...dok odes i vratis se, potrosis vise od te 4KM razlike u gorivu...

iskreno da vam kazem, dedo ima oci ko moja majka i zato sam mu prvi put i prisla...
ali ono sto me i dalje cini slabom na njega je cinjenica da je on onakav star i slab na svom RADNOM mjestu, a kafici su non stop puni lezihljebovica...ne bi se oni "ofirali" tako...
meni je strasno drago sto je evo vec treca strana teme a svi nekako idemo u istom pravcu i za divno cudo se razumijemo...
hvala i onom anonimnom dedi koji je konacno ujednio forumashe...
:D
Amoniman

Post by Amoniman »

Dedo je KING !!! Kupovao sam kod njega par puta, i zapamtio mi je lik, tako da kad god prodjem, ako nista klimnem glavom da ga pozdravim, a on mase, slomi se. Vidi se na njemu da prava dobrica. Drago mi je da u nasem gradu postoje dobri ljudi koji misle i na druge, a ne samo na sebe.

Pozdrav
vesela

Post by vesela »

ja rekla mojima da odu kod dede i kupe carape...oni mi kazu:pa ima jeftinijih...pa sam samo skratila:kad dodjem objasnicu, kupi mi 4 para...eto, kad se hoce sve se moze :D
Ivy

Post by Ivy »

Mirci, haj nabaci sliku DEDE na forum (uz njegovo odobrenje) pliz!

Tx
Ivy
razmazena

Post by razmazena »

Danas sam otisla do dede. Danas sam sebi uljepsala dan. Probajte i vi! :)

Image
Ivy

Post by Ivy »

Kako je dedo ovih hladnih dana?! :?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

DEDO JE ZIV!!!!

Lokacija mu je volksbanka kod katedrale.
Ja mu rekla "dobar dan dedo" on digo glavu i fakat me prepoznao.
Naruzila sam ga u ime svih nas sto ga nema, on mi je pokazao priglavke koje je imao danas kod sebe i onda sam morala trcati na sastanak.

:(
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Svaka cast mirci sad sam shvatio poentu tvog humanitarnog djelovanja :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

urbanagerila wrote:Svaka cast mirci sad sam shvatio poentu tvog humanitarnog djelovanja :D
neeee kontam.
urbanagerila

Post by urbanagerila »

mIRCerka wrote:
urbanagerila wrote:Svaka cast mirci sad sam shvatio poentu tvog humanitarnog djelovanja :D
neeee kontam.
Da pojasnim. Lakse je kupiti priglavke nego progovoriti istinu na temi o problemu droge ... linija manjeg otpora. ne zamjeram ti samo konstatujem ... krivo mi sto ste indolentni :D
chinese_water

Post by chinese_water »

Svaka vam cast ljudi... DEDO je legenda... jest da voli malo popiti... ali sta ima veze... valja se ugrijati :)
urbanagerila

Post by urbanagerila »

seka wrote:
mIRCerka wrote:
neeee kontam.
dedo dila sa priglavkama :-) 8-)
Dedo predstavlja opasnost za nejac u nasem gradu :-) a vjerujem da moze zakucati na vrata ako ne kupite par i za staru majku .... mah !!! :(
mIRCerka

Post by mIRCerka »

urbanagerila wrote:
mIRCerka wrote:
neeee kontam.
Da pojasnim. Lakse je kupiti priglavke nego progovoriti istinu na temi o problemu droge ... linija manjeg otpora. ne zamjeram ti samo konstatujem ... krivo mi sto ste indolentni :D
maca, pricu o drogi okaci mom Husniji zvanom Munira o rep!
Nazovi prijavi, dodje policija upaljenih rotacija, ciko od 55 godina sto dila drogu samo uzme svoj kisobrancic i nastavi setati po vilsonovom.
Kud ces dalje, iza moje zgrade u zbunju ljudi posadili kanabis! Moze im se, niko ne koristi taj dio baste jer ima veliki jarak.
Kome da prijavim? Glavnom dileru?
Jel mi treba opet da na more idem pod sedativima jer mi se ljeto prije toga stosta ruznog izdesavalo sa sitnim i krupnim dilerima iz Novog Grada?

Moj tata bi ti sad rekao NE LAPRDAJ. Bujrum ti kad dodjes na konak kod mene, iz gostinjske sobe se taman vidi Vilsonovo i kota kuda ciko sa drogom seta, pa ga ti ganjaj.

PS Odye8i mi od Dede Priglavke! Budi cool pa ga odvedi na kafu i kolace!
Pearl

Post by Pearl »

@urbangerila...nidje veze... :roll:

svako pomaze kako zna i umije.. meni "messing with celo" i ostalima za koje kazes da dilaju bez podrske policije nije nista drugo nego odmaganje sebi i svom zivotu.. koliko god blesava, meni je moja glava na ramenima draga..

a ako sam radi toga u tvojoj glavi pi*kica, zaboli me cosak... ti slobodno organizuj neku drugu raju sa nekog drugog foruma... i sretno ti...

a mi cemo do tad kupovinom priglavaka da pomognemo jednom covjeku da ima sta da jede...

over and out ..
tech10

Post by tech10 »

mIRCerka wrote:DEDO JE ZIV!!!!

Naruzila sam ga u ime svih nas sto ga nema, on mi je pokazao priglavke koje je imao danas kod sebe i onda sam morala trcati na sastanak.

... sa forumashima Sarajevo-X :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

tech10 wrote:
mIRCerka wrote:DEDO JE ZIV!!!!

... sa forumashima Sarajevo-X :D
da je bogdom...ja kao prevodilac moram svuda trcati sa sefom, cak i ako kupuje frizider...
smrc...

Dedo, ode mirci banku opljackat za jedne priglavke!
debela

Post by debela »

ma pusti gerilu. krivo mu sto su ga ljudi odjebali i spustili na zemlju pa proziva bezze ali bas bezze :roll:
shin

Post by shin »

Ne vidim potrebu za ove noznje gunjeve. Ljudi ba upalite grijanje :-D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

debela wrote:ma pusti gerilu. krivo mu sto su ga ljudi odjebali i spustili na zemlju pa proziva bezze ali bas bezze :roll:
necemo ga napadati, nek se on bori tamo ja cu ovamo..,nego...ovaj...kad ce ti plata? Treba li ti kome priglavaka? :-)

Ne mogu ti opisati kako se obradovah kad sam ga vidjela, jos se malo popravio, ubucio se...
tempora

Post by tempora »

Nisam vidjela dedu jos od aprila mjeseca i ne znam da mu je lokacija promjenjena. Svojevremeno sam ga molila da ustane a da ne cuci a on je sa osmjehom tvrdio da je radio nekada kao kako rece "parketar" te da se navikao i da mu tako odgovara.
Kad ga covjek vidi u onom pogurenom stanju, to izgleda krajnje bolno ali kada mu pridjes i pocnes razgovarati sa njim, on te podari nekako djecijim nevinim osmjehom da ti sve u trenutku ozari. Par puta sam cucala sa njim, gledajuci noge prolaznika iz zablje perspektive kako mile Ferhadijom.

Mimo dede, u Ferhadiji je bila jos jedna nana sa travama, ciji je sin, kako je pricala tesko ranjen u glavu, pa ona tako bere trave i prodaje. Cesto se mogla vidjeti pored prodavnice obuce Batta, pa se prebacivala takodjer blizu dede ispred staklenoga, malo nize, ali nisam je vec odavno vidjela i brine me sto li je sa njom. Ako neko zna, neka javi!
Post Reply