Bora Đorđević - Zašto neću da pjevam u HR i FBiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

edu

Post by edu »

nije nikakav problem otici i nastupati u beogradu..problem je pricati kako u beograd mozes otici samo da otpjevas sarajevo ljubavi moja i da ti roknu samo dvije..a u biti ides cim ti ponude ikakve suske..ne vidim nista lose u tome sto su indexi otisli i odrzali nekoliko koncerata u beogradu..sasvim normalna stvar...
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Tri ste strane potrosili na Boru CetoCorbu :shock:
Prizivate zlo :D :D odo' ja pljunut tri puta i bokal vode preko ramena bacit' :lol:
Reina

Post by Reina »

Lucy01 wrote:Tri ste strane potrosili na Boru CetoCorbu :shock:
Prizivate zlo :D :D odo' ja pljunut tri puta i bokal vode preko ramena bacit' :lol:
ma popljuvali smo mi vec :lol: :lol:
novalic

Post by novalic »

zoom66 wrote:
Vingo wrote:Pa sto, mi smo bas super. Odvajamo lik od djela...

Nego, sta kaze Nada Obric na sve to?
"ne dozvoli da te drugi moli"...:D...ili voli...:D...ne sjecam se bilo je davno...:oops:
ja sam opet mislila da je - ne dozvoli da te dugo boli..

:D
Mahalac

Post by Mahalac »

Dvolicnost????
Kad se popije...dva dinara druze???? :shock: :shock: :shock:

Ja se ne sjecam kad sam zadnji put "popio" al vjerovatno sve sto sam poslije povratio bila je "riblja corba" :oops:
vesela

Post by vesela »

ovakvu izjavu je bora mogao dati samo trijezan...sto mu se desi 1 dan u godini...kad je pod gasom onda govori ono sto stvarno misli...i to jedna rijec pa pet psovki pa opet jedna rijec pa pet...ova izjava je garant montaza :D
radiogaga33

Post by radiogaga33 »

Kad bi se oslobodili nametnute propagande i pokusali da nadjemo sovinisticke pjesme ili izjave, protiv nekog naroda,
ali zaista objektivno, vjerujem da bi se vecina iznenadila da prakticno ne bi nista mogli pronaci.
Jedino ako je nacionalizam reci ja sam Srbin :oops:
danas

Post by danas »

radiogaga33 wrote:Kad bi se oslobodili nametnute propagande i pokusali da nadjemo sovinisticke pjesme ili izjave, protiv nekog naroda,
ali zaista objektivno, vjerujem da bi se vecina iznenadila da prakticno ne bi nista mogli pronaci.
Jedino ako je nacionalizam reci ja sam Srbin :oops:
o cemu ti, majke ti?
tema je -- bora djordjevic nam rekao zasto nece da pjeva u BH i HR.
radiogaga33

Post by radiogaga33 »

Izvanredan primjer koliko nama sve smeta kod onih drugih. :oops:
Posto je nametnuto misljenje da svaki Bosnjak treba da mrzi Boru,
onda vecina ovde to i radi, a da zapravo i ne zna konkretno zasto :shock:
danas

Post by danas »

radiogaga33 wrote:Izvanredan primjer koliko nama sve smeta kod onih drugih. :oops:
Posto je nametnuto misljenje da svaki Bosnjak treba da mrzi Boru,
onda vecina ovde to i radi, a da zapravo i ne zna konkretno zasto :shock:
ja i dalje ne kontam o cemu ti? :roll:
radiogaga33

Post by radiogaga33 »

Vrlo vazno :oops:
Ko skonta, skonta ;)
selena84

Post by selena84 »

MRAVOJED wrote:moj komentar je nek se goni u pičku materinu
Potpisujem! :x
vesela

Post by vesela »

selena84 wrote:
Potpisujem! :x
@mravojed

je li ikada jedna recenica ovoliko puta citirana? :D

i ja potpisujem :x
Fair Life

Post by Fair Life »

U tri... na svaki prst po jednu

Image
Last edited by Fair Life on 03/02/2006 15:26, edited 1 time in total.
vesela

Post by vesela »

:lol: :lol: :lol:
Shoba

Post by Shoba »

muka mi je od tij koji su karijeru napravili u ono ZLATNO doba, pa su onda krenuli da pljuju po tome.....
usljivi,bradati, smrdjlivi pjanac, nesudjeni "akademik"......eto mu rodnog Nisa, pa nek tamo pjeva i trazi "dva dinara druze".....
(a o cetnistvu i da ne govorimo)
morse

Post by morse »

o govnima se ne prica i ne raspravlja ZATVORITE TEMU...
Fair Life

Post by Fair Life »

morse wrote:o govnima se ne prica i ne raspravlja ZATVORITE TEMU...
Image
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

koliko bespotrebnog gnjeva, mržnje, kompleksa i frustracija, psovki i uvreda spram pjesnika i rokera...

kad bi bar neko konkretno rekao, zato i zato, pa da se zna otkud toliki bijes...nego, bora se mrzi zato što to tako treba...reko čiko...
i što se, zaboga, usudio da kaže da ne želi pjevati u BiH i Hrvatskoj

da ipak podsjetim na bregin koncert, bilo je sličnih izjava na njegov račun, čak prijetnji ali kocert je održan...vjerujem da bi i bora
napunio zetru, kao nekada...
u stvari, ja sam sigurna u to 100%

nedavno sam bila i banovana zbog borinih stihova,
ali, ako će se zbog tih usamljenih komentara poput moga ipak nešto vremenom promijeniti, i stavovi postati umjereniji, onda i ima smisla...
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

Ti ocito nisi vidio/la njegove stihove koji se ne nalaze u pjesmama, nego u vidu pisanih ili recitovanih govnarija, zatim bih rekao da nikada nisi procitala ni jedan clanak od doticnog. Nadam se da cu uskoro moci da postiram par pjesmica, da vidis odnosno cujes kako muslimanu sijeku glave srbima u foci i onda igraju fudbala srpskim glavama...ili kako ce sa knindzama da ide da pokara sokacke picke u zagrebu (iz knjige pjesama "psihopata i lopata")...
manijak1

Post by manijak1 »

:D Napunio bi Zetru ako bi se cijela Lukavica sa Vojkovićima :D preselila .......već bi bilo gusto ako bi :D sišli s Pala , Sokoca i Han Pijeska :D :D tražila bi se karta više ........a kada je to Bora napunio Zetru ? :D :D Nije izašao na kraj ni sa Skenderijom :D :D .
Ne znam koje ti umjerene stavove tražiš kada ni Bora nije umjeren i kada u zadnjih deset godina živi izričito od srpstva i starih pjesama :D .....helem voli on Banja Luku ......... :D ne treba se sekirati . :D :D .
Prestao je biti i pjesnik i roker ........kada se spetljao s Bajom :D metar i žilet :oops: knindžom.
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

...ah, ja...i komentar za silovane zene u Bosni: "pa i mi Srbi ga moramo negdje umociti"...

pjesnik i roker, plakalo majci...
Macuser

Post by Macuser »

Zatvoriti temu, nema smisla, zaista raspravljati sta cetnik Bora Djordjevic izjavljuje. Neki ljudi su mrtvi za zivota: navedeni elektricni guslar, Nele Jankovic, Kusturica, Neda Ukraden i sl.
Saian

#74 Re: Bora Đorđević - Zašto neću da pjevam u HR i FBiH

Post by Saian »

trinaesti wrote: "Ali, znate, bio je rat. Nismo se igrali klikera, nismo se gađali hljebom. Padale su granate, ratovali smo. Ima još dosta ljudi koji su povrijeđeni. Kojima je rat nanio zlo. Isto tako ima još mnogo ostrašćenih ljudi. I nije mi moralno da sad ja tamo idem i zarađujem pare. Ne ide to".
jarane koji dio ovoga tebi daje utisak da Bora Djordjevic pokazuje obzir prema osjechajima i gubicima ljudi u HR i Federaciji BiH, prvo sto bi meni palo na pamet je da nece da uvrijedi one koji su se uhvatili prvi pushke pa dobili po nosu (chitaj: chetnici), to je recimo ono sto je meni palo na pamet, jer tolika proturjechnost ne moze postojati, pjevati i davati onakve izjave tokom rata, a sad misliti na osjecaje i nezacijeljene rane kad nije imao obzira na iste dok su nastajale :roll: :roll: KOJI QRAC!!! kazem ja ;)
Saian

Post by Saian »

Minnela wrote:
mačak u čizmama wrote:koliko bespotrebnog gnjeva, mržnje, kompleksa i frustracija, psovki i uvreda spram pjesnika i rokera...
e jeste mi pjesnik, grdne rane...
to je lapsus, machak je mislio plijesnik :D :D :D :P
Post Reply