Bora Đorđević - Zašto neću da pjevam u HR i FBiH
-
edu
nije nikakav problem otici i nastupati u beogradu..problem je pricati kako u beograd mozes otici samo da otpjevas sarajevo ljubavi moja i da ti roknu samo dvije..a u biti ides cim ti ponude ikakve suske..ne vidim nista lose u tome sto su indexi otisli i odrzali nekoliko koncerata u beogradu..sasvim normalna stvar...
-
FFK as Lucy01
Tri ste strane potrosili na Boru CetoCorbu
Prizivate zlo
odo' ja pljunut tri puta i bokal vode preko ramena bacit' 
Prizivate zlo
-
radiogaga33
Kad bi se oslobodili nametnute propagande i pokusali da nadjemo sovinisticke pjesme ili izjave, protiv nekog naroda,
ali zaista objektivno, vjerujem da bi se vecina iznenadila da prakticno ne bi nista mogli pronaci.
Jedino ako je nacionalizam reci ja sam Srbin
ali zaista objektivno, vjerujem da bi se vecina iznenadila da prakticno ne bi nista mogli pronaci.
- danas
o cemu ti, majke ti?radiogaga33 wrote:Kad bi se oslobodili nametnute propagande i pokusali da nadjemo sovinisticke pjesme ili izjave, protiv nekog naroda,
tema je -- bora djordjevic nam rekao zasto nece da pjeva u BH i HR.
-
radiogaga33
Izvanredan primjer koliko nama sve smeta kod onih drugih.
Posto je nametnuto misljenje da svaki Bosnjak treba da mrzi Boru,
onda vecina ovde to i radi, a da zapravo i ne zna konkretno zasto
- danas
ja i dalje ne kontam o cemu ti?radiogaga33 wrote:Izvanredan primjer koliko nama sve smeta kod onih drugih.![]()
-
Shoba
muka mi je od tij koji su karijeru napravili u ono ZLATNO doba, pa su onda krenuli da pljuju po tome.....
usljivi,bradati, smrdjlivi pjanac, nesudjeni "akademik"......eto mu rodnog Nisa, pa nek tamo pjeva i trazi "dva dinara druze".....
(a o cetnistvu i da ne govorimo)
usljivi,bradati, smrdjlivi pjanac, nesudjeni "akademik"......eto mu rodnog Nisa, pa nek tamo pjeva i trazi "dva dinara druze".....
(a o cetnistvu i da ne govorimo)
-
mačak u čizmama
koliko bespotrebnog gnjeva, mržnje, kompleksa i frustracija, psovki i uvreda spram pjesnika i rokera...
kad bi bar neko konkretno rekao, zato i zato, pa da se zna otkud toliki bijes...nego, bora se mrzi zato što to tako treba...reko čiko...
i što se, zaboga, usudio da kaže da ne želi pjevati u BiH i Hrvatskoj
da ipak podsjetim na bregin koncert, bilo je sličnih izjava na njegov račun, čak prijetnji ali kocert je održan...vjerujem da bi i bora
napunio zetru, kao nekada...
u stvari, ja sam sigurna u to 100%
nedavno sam bila i banovana zbog borinih stihova,
ali, ako će se zbog tih usamljenih komentara poput moga ipak nešto vremenom promijeniti, i stavovi postati umjereniji, onda i ima smisla...
kad bi bar neko konkretno rekao, zato i zato, pa da se zna otkud toliki bijes...nego, bora se mrzi zato što to tako treba...reko čiko...
i što se, zaboga, usudio da kaže da ne želi pjevati u BiH i Hrvatskoj
da ipak podsjetim na bregin koncert, bilo je sličnih izjava na njegov račun, čak prijetnji ali kocert je održan...vjerujem da bi i bora
napunio zetru, kao nekada...
u stvari, ja sam sigurna u to 100%
nedavno sam bila i banovana zbog borinih stihova,
ali, ako će se zbog tih usamljenih komentara poput moga ipak nešto vremenom promijeniti, i stavovi postati umjereniji, onda i ima smisla...
- Kurt_Kombajn
Ti ocito nisi vidio/la njegove stihove koji se ne nalaze u pjesmama, nego u vidu pisanih ili recitovanih govnarija, zatim bih rekao da nikada nisi procitala ni jedan clanak od doticnog. Nadam se da cu uskoro moci da postiram par pjesmica, da vidis odnosno cujes kako muslimanu sijeku glave srbima u foci i onda igraju fudbala srpskim glavama...ili kako ce sa knindzama da ide da pokara sokacke picke u zagrebu (iz knjige pjesama "psihopata i lopata")...
- manijak1
Ne znam koje ti umjerene stavove tražiš kada ni Bora nije umjeren i kada u zadnjih deset godina živi izričito od srpstva i starih pjesama
Prestao je biti i pjesnik i roker ........kada se spetljao s Bajom
- Kurt_Kombajn
...ah, ja...i komentar za silovane zene u Bosni: "pa i mi Srbi ga moramo negdje umociti"...
pjesnik i roker, plakalo majci...
pjesnik i roker, plakalo majci...
- Saian
#74 Re: Bora Đorđević - Zašto neću da pjevam u HR i FBiH
jarane koji dio ovoga tebi daje utisak da Bora Djordjevic pokazuje obzir prema osjechajima i gubicima ljudi u HR i Federaciji BiH, prvo sto bi meni palo na pamet je da nece da uvrijedi one koji su se uhvatili prvi pushke pa dobili po nosu (chitaj: chetnici), to je recimo ono sto je meni palo na pamet, jer tolika proturjechnost ne moze postojati, pjevati i davati onakve izjave tokom rata, a sad misliti na osjecaje i nezacijeljene rane kad nije imao obzira na iste dok su nastajaletrinaesti wrote: "Ali, znate, bio je rat. Nismo se igrali klikera, nismo se gađali hljebom. Padale su granate, ratovali smo. Ima još dosta ljudi koji su povrijeđeni. Kojima je rat nanio zlo. Isto tako ima još mnogo ostrašćenih ljudi. I nije mi moralno da sad ja tamo idem i zarađujem pare. Ne ide to".