Biti ISKREN ili fin

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Prince

Post by Prince »

Ja ću uvijek biti i ostati fin, meni nije merak biti kreten, a i ne znam biti đubre, tako da je ovo lakše, valjda će se nekada ispatiti :skoljka:
van dyk

Post by van dyk »

stvarno il fakat kako vi kazete ne valja bit dobar sa trebom!
ovo nije sa strane ovo je moje iskustvo koje znam i koje me je sjebalo!
kad tepas trebi 1.5 god gotivis je nikad ti nije HANOOOO dosadno sa njom ni njoj sa mnom,maloj dosadi na kraju jer je gotivis i hos ovo hos ono(sad ti kontas pa nevalja treba iskoristila te)ma ne ona je ok vec kad si ti toliko dobar trebi dopizdi i hoce da proba neke druge situacije znate kako dalje....
Mislim da je najbolje bit glumac to najbolje pomaze,pravi se fin al ne budi ustvari samo glumi brato 8-)
pirmin

#53 Re: Biti ISKREN ili fin

Post by pirmin »

zbunjivach_machaka wrote:Svi potenciraju iskrenost i traze iskrenost,do onog trenutka dok im ne ponudis isto...a onda nastaju problemi i ipak mislim da je bolje prosipat finjak.......sta ces ljudi se uvrijede,prepadnu.....na kraju pobjegnu od istine...ipak ISTINA boliiiii
:D praavo dobar nick :D
Eshek

Post by Eshek »

Obrazovan = fin :? :?

:lol: :lol: :lol:
Eshek

Post by Eshek »

Ljudi nemaju iste odnose sa svakim, prema nekome smo dobri, dok druge gazimo koliko stignemo. Naravno, uvijek postoje izuzeci, uglavnom negativni.
vedderedi

Post by vedderedi »

Mislim da je najbolje pronaci sredinu u svemu tome i znati potrefiti trenutak.
Tesssa

Post by Tesssa »

Pegasus317 wrote:Ljudi nemaju iste odnose sa svakim, prema nekome smo dobri, dok druge gazimo koliko stignemo. Naravno, uvijek postoje izuzeci, uglavnom negativni.
Ali to je u vecini slucajeva bas do onih prema kojima smo takvi.Ljudi znaju kome mogu a kome ne mogu...

Ja sam imala prijateljicu koju je svaki momak handrio kako je stigao...e to vala nije vise ni do njih nego do nje, zato sto ih je pustala.
anais_nin

Post by anais_nin »

mlada i zelena wrote:Ja mislim da danas covjek mora biti djubre da bi opstao :D
fin i iskren= budala
ma nema sanse :roll: posebno prema prijateljima, sta ce mi ljudi oko mene ako moram biti "djubre" prema njima da bih "opstala" :roll:
a sto se romanticnih situacija tice, naravno da ne valja dozvoliti da bilo ko hoda po tebi, i igra "djubreta" u zenskom obliku je zabavna za povrsne flertove, ali u vezama, glasam za finocu :D tj pristajem samo na finocu :D niti bih bila sa "djubretom" niti bih bila s nekim ko bi bio sa mnom samo ako ga lose tretiram :D
in medias res

Post by in medias res »

ja sam i fina i iskrena...ali se uvijek drugi nadu oko mene koji bas i nisu takvi i koji ne cijene te moje osobine....nego tek nekad poslije dodu do pameti, pa skontaju kakvu su budalu imali....ali ja nemam nista od toga....vec se duze vrijeme mislim kako da se postavljam prema ljudima....i sve mislim kako trebam to promijeniti kod sebe...ali ne ide mi bas.....tako da sam ostala kod toga da ce ipak naici neko kome ce to biti vazno i ko ce znati cijeniti...a do tada cu misliti da mudrice i lukavistina ipak bolje prolazi....:)
anais_nin

Post by anais_nin »

in medias res wrote:ja sam i fina i iskrena...ali se uvijek drugi nadu oko mene koji bas i nisu takvi i koji ne cijene te moje osobine....nego tek nekad poslije dodu do pameti, pa skontaju kakvu su budalu imali....ali ja nemam nista od toga....vec se duze vrijeme mislim kako da se postavljam prema ljudima....i sve mislim kako trebam to promijeniti kod sebe...ali ne ide mi bas.....tako da sam ostala kod toga da ce ipak naici neko kome ce to biti vazno i ko ce znati cijeniti...a do tada cu misliti da mudrice i lukavistina ipak bolje prolazi....:)
ne trebas mjenjati sebe, nego ljude kojima se okruzujes :D
in medias res

Post by in medias res »

da, u pravu si, hvala na savjetu.....:)
ne mogu biti dzubre pa hajd' :) :)
pitt

Post by pitt »

samo tyi furaj svoje i kako herka rece kutarisi se okruzenja. ko ne zna da cijeni tvoju iskrenost i prijateljstvo, i ne zasluzuje isto. :roll:
taxi_driver

Post by taxi_driver »

fin ili eben ti je isto.sto si gori sve te vise voli.
pitt

Post by pitt »

taxi_driver wrote:fin ili eben ti je isto.sto si gori sve te vise voli.
nije ako se okruzis normalniom i ljudima :roll:
anais_nin

Post by anais_nin »

in medias res wrote:da, u pravu si, hvala na savjetu.....:)
ne mogu biti dzubre pa hajd' :) :)
garantujem da ima dovoljan broj ljudi koji cijene to sto je neko fin i dobar prema njima :D kad se okruzis primarno takvim ljudima, onda kad te povremeno neko i zajebe, skontas da za tu jednu losu osobu imas 10 drugih koji su fenomenalni :D ne daj da te djubrad mjenja :D takvi dodju i prodju :D
anais_nin

Post by anais_nin »

pitt wrote:
taxi_driver wrote:fin ili eben ti je isto.sto si gori sve te vise voli.
nije ako se okruzis normalniom i ljudima :roll:
apsolutno se slazem :D sa pittom mislim :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Eh sad ostaje jos retoricko pitanje gdje mozes bit okruzen normalnim ljudima na ovim nasim prostorima. Sarajevo da ne pominjem upinjem se da vidim normalnu fizionomiju a kamoli sta vise. Iskren po naravi ali zagovornik "djonazhe" .... valjda poucen iskustvom.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

sve je manje normalnih.na zalost
anais_nin

Post by anais_nin »

urbanagerila wrote:Eh sad ostaje jos retoricko pitanje gdje mozes bit okruzen normalnim ljudima na ovim nasim prostorima. Sarajevo da ne pominjem upinjem se da vidim normalnu fizionomiju a kamoli sta vise. Iskren po naravi ali zagovornik "djonazhe" .... valjda poucen iskustvom.
eno sad :D ja prijatelje koje imam i u sarajevu i u mostaru ne bih mjenjala ni za suho zlato :D isto vrijedi za svaki drugi grad u kojem sam zivjela duzi vremenski period :D ne da ima normalnih ljudi u sarajevu, nego ima tako dobrih ljudi da je to neopisivo :oops: :D isto vrijedi i za frajere :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Sto jest - jest imam i ja one koje volim ali dok se skupimo i napravimo okruzenje treba nam godina... mislim generalno krizzzzza
anais_nin

Post by anais_nin »

urbanagerila wrote:Sto jest - jest imam i ja one koje volim ali dok se skupimo i napravimo okruzenje treba nam godina... mislim generalno krizzzzza
pa onda poradi malo na tome :D uvijek neko mora biti dezurni organizator :D ja sam obicno dezurna "Monica" i nije mi nimalo mrsko :D
taxi_driver

Post by taxi_driver »

u danasnje vrijeme se ne isplati biti fin.sto si vece djubre sve te vise cijene.to je fakat.a sad je do osobe,da li zeli ili moze biti takav.
anais_nin

Post by anais_nin »

taxi_driver wrote:u danasnje vrijeme se ne isplati biti fin.sto si vece djubre sve te vise cijene.to je fakat.a sad je do osobe,da li zeli ili moze biti takav.
i jos jednom da ponovim: apsolutno se ne slazem :D
moje iskustvo je da vrlo cesto cak i potpuni stranci izuzetno cijene kad si fin prema njima :D
Tesssa

Post by Tesssa »

Postoji razlika izmedju biti fin i biti glup i naivan.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

ja samo gledam svoja posla :D

i fin sam dok sam dobro raspolozen, kad sam lose raspolozen, nisam fin. A generalno sam lose raspolozen, sto znaci da sam generalno fin. Ili pak obratno? :D :D

elem, fin sam. I to plaho fin. A samo treba nauciti trpiti i sve ce bit u redu. :D :D
Post Reply