Silovanje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

anais_nin

Post by anais_nin »

Svemirski_Jebach wrote: da se vratim na temu,

Ne bih se slozio s tim da su silovatelji "nenormalne" osobe, jer takvi ljudi ne mogu snositi posljedice svojih djela...mozda ce me neko ko je psiholog ispraviti ako grijesim, ali se kod silovanja radi o psihopatoloskom sklopu licnosti, licnosti koja je "normalna" ali koja je socijalno neprilagodjena...koja svoje nagone ne kontrolira svojim raciom. I potpuna je glupost to da su silovatelji prirodom determinirani da vrse silovanja.
fakat sam se dugo mislila da li da uopste kliknem na ovu temu....Svemirski suosjecam sa stresom kroz koji ti trenutno prolaze psiha, emocije, tijelo....biti svijedok na bilo koji nacin, sta je sve ljudsko bice u stanju napraviti drugom, nikad se covjek na to ne navikne....

e sada sa strucne strane....svako silovanje se gleda za sebe...u biti ja svaki zlocin gledam zasebno....neki slucajevi su slicniji od ostalih, ali u biti svaki ima neke svoje dimenzije...isto je tako sa silovanjem...nije isto silovanje tokom rata, silovanje od strane stranca u sopstvenom stanu, silovanje od strane osobe koju poznas (date rape) ili cak silovanje od strane sopstvenog muza itd itd da ne nabrajam dalje...razni tipovi, razne psihopatologije...

ono sto vec pomenuh array-u je da silovanje u veci slucajeva nema nikakve ili vrlo malo veze sa seksualnim uzbudjenjem....u vecini slucajeva (osim recimo u slucaju "date rape"-a) stimulans dolazi zbog fizicke kontrole nad zrtvom, njenoj nemoci, nasilju koje se vrsi nad njom...nego bilo kojeg aspekta nje (ili njega) kao privlacne osobe....da ne spominjam sada monstrume koji su silovali i starice preko 70,80 godina :(

u cijelom ovom zlocinu, najstrasniji mi je dio, dio zlocina koje drustvo vrsi nad zrtvom nakon samog cina...cak i kad se osoba usudi i prijavi zlocin cesto se druge vrste zlostavljanja nastavljaju nad njom....iznosenje njene proslosti u javnost....nevjerica...osudjivanje i gadjenje od strane okoline...potreba za konstantnim svjedocenjem i prepricavanjem tog cina....

kao npr u slucaju ove djevojke iz Tuzle...otkud ja ili bilo ko na ovom forumu zna sta je prava istina??? zato sto su novinari iznosili odredjene podatke o njenom zivotu???? I sta ako je cura voljela malo grublji sex???? I sta ako je imala vec vezu sa jednim od silovatelja??? da li to onda "opravdava" njihov cin ili ga automatski negira??? :roll: ljudima je lakse naci izgovor ili opravdanja zasto se nesto NIJE desilo nego prihvatiti da se nesto tako moze stvarno desiti :roll:
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

da se razumijemo...i "žrtve" (namjerno stavljam pod navodnike) i svjedoci lažu..

primjeri svjedoka koji kažu jedno u istrazi a onda sasvim nešto drugo na suđenju ... ili ... žrtve, kažu da ih je napao XY, a onda se pokaže da su time htjeli sakriti nekoga drugoga ili da sakriju nego drugo djelo u kome su sami učestvovali. :(

ako ništa nauči čovjek da NIKOME, ali stvarno NIKOME ne uzimati sve zdravo za gotovo bez obzira na to koliko plakao, kukao, koliko priča bila na prvi pogled teška i žalosna...tome se mora pristupiti BEZ emocija i bez unaprijed formiranih stavova...sve ostalo vodi u kardinalne greške. A o tome oni koji komentarišu pravosuđe ne razmišljaju...
Svemirski_Jebach

anais_nin wrote:
Svemirski_Jebach wrote: da se vratim na temu,

Ne bih se slozio s tim da su silovatelji "nenormalne" osobe, jer takvi ljudi ne mogu snositi posljedice svojih djela...mozda ce me neko ko je psiholog ispraviti ako grijesim, ali se kod silovanja radi o psihopatoloskom sklopu licnosti, licnosti koja je "normalna" ali koja je socijalno neprilagodjena...koja svoje nagone ne kontrolira svojim raciom. I potpuna je glupost to da su silovatelji prirodom determinirani da vrse silovanja.
fakat sam se dugo mislila da li da uopste kliknem na ovu temu....Svemirski suosjecam sa stresom kroz koji ti trenutno prolaze psiha, emocije, tijelo....biti svijedok na bilo koji nacin, sta je sve ljudsko bice u stanju napraviti drugom, nikad se covjek na to ne navikne....

e sada sa strucne strane....svako silovanje se gleda za sebe...u biti ja svaki zlocin gledam zasebno....neki slucajevi su slicniji od ostalih, ali u biti svaki ima neke svoje dimenzije...isto je tako sa silovanjem...nije isto silovanje tokom rata, silovanje od strane stranca u sopstvenom stanu, silovanje od strane osobe koju poznas (date rape) ili cak silovanje od strane sopstvenog muza itd itd da ne nabrajam dalje...razni tipovi, razne psihopatologije...

ono sto vec pomenuh array-u je da silovanje u veci slucajeva nema nikakve ili vrlo malo veze sa seksualnim uzbudjenjem....u vecini slucajeva (osim recimo u slucaju "date rape"-a) stimulans dolazi zbog fizicke kontrole nad zrtvom, njenoj nemoci, nasilju koje se vrsi nad njom...nego bilo kojeg aspekta nje (ili njega) kao privlacne osobe....da ne spominjam sada monstrume koji su silovali i starice preko 70,80 godina :(

u cijelom ovom zlocinu, najstrasniji mi je dio, dio zlocina koje drustvo vrsi nad zrtvom nakon samog cina...cak i kad se osoba usudi i prijavi zlocin cesto se druge vrste zlostavljanja nastavljaju nad njom....iznosenje njene proslosti u javnost....nevjerica...osudjivanje i gadjenje od strane okoline...potreba za konstantnim svjedocenjem i prepricavanjem tog cina....

kao npr u slucaju ove djevojke iz Tuzle...otkud ja ili bilo ko na ovom forumu zna sta je prava istina??? zato sto su novinari iznosili odredjene podatke o njenom zivotu???? I sta ako je cura voljela malo grublji sex???? I sta ako je imala vec vezu sa jednim od silovatelja??? da li to onda "opravdava" njihov cin ili ga automatski negira??? :roll: ljudima je lakse naci izgovor ili opravdanja zasto se nesto NIJE desilo nego prihvatiti da se nesto tako moze stvarno desiti :roll:

samo da dodam...još jedan dokaz na kakvom su profesionalnom, etičkom, ljudskom i stručnom dnu svi ali BAŠ svi naši mediji!!!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Edit wrote:
mIRCerka wrote:mr2, ako se ne varam, u pitanju je djevojka psihicki nestabilna koja je bila u vezi sa Arslanom i inace je voljela malo grublji sex....
Odakle ovakav smion opis silovane...? Iz dokumentacije advokata silovatelja, u pripremi odbrane??? ILi si ti to htjela staviti pod navodnike?
niti sam u Tuzli, niti znam Amelu, a ni onu dvojicu...
govorim o stvarima o kojima smo naglabali kad se to desilo...
pa se nadjose svjedoci , tj svjedokinja, koja je ispricala da je Amela u nekoj vrsi veze bila sa Arslanom, Aslanom, kako li vec, i kako je i prije ucestvovala u takvim mini orgijama...
e sad, to ne opravdava ono sto joj se desilo, i ne opravdava fizicke oziljke na njenom tijelu, ali ja nisam pravnica i govorim o informacijama koje dobijam putem svih medija u drzavi...
opis nije smion...
opis je onakav kakvim informacijama raspolazu obicni smrtnici..
hladnokrvan...
a imam svoje razloge zasto...
dovidjenja...
anais_nin

Post by anais_nin »

Svemirski_Jebach wrote:da se razumijemo...i "žrtve" (namjerno stavljam pod navodnike) i svjedoci lažu..

primjeri svjedoka koji kažu jedno u istrazi a onda sasvim nešto drugo na suđenju ... ili ... žrtve, kažu da ih je napao XY, a onda se pokaže da su time htjeli sakriti nekoga drugoga ili da sakriju nego drugo djelo u kome su sami učestvovali. :(

ako ništa nauči čovjek da NIKOME, ali stvarno NIKOME ne uzimati sve zdravo za gotovo bez obzira na to koliko plakao, kukao, koliko priča bila na prvi pogled teška i žalosna...tome se mora pristupiti BEZ emocija i bez unaprijed formiranih stavova...sve ostalo vodi u kardinalne greške. A o tome oni koji komentarišu pravosuđe ne razmišljaju...
s tim se suocava kad je u pitanju bilo koji zlocin...i uvijek uvijek ima slucajeva kad je nevina osoba optuzena za nesto sto nije uradila :roll: ali ja licno, mislim profesionalno i privatno, takvim slucajevima UVIJEK prilazim kao da su istina, mislim tako se postavljam prema toj osobi, i u slucajevima silovanja, zlostavljanja, pedofilije, sve dok mi nesto konkretno ne da povoda da posumnjam u istinitost te tvrdnje....

druga stvar...u kontekstu ove price nazivam ove osobe zrtvama...inace jako mi se svidja promjena naziva koje su te osobe uvele za sebe...u sjevernoj americi one biraju da se nazivaju SURVIVORS...prezivjele...i da, naravno da zauvijek ostaju promjenjene tim cinom, tim zlodjelom, ali ne znaci da im je ostatak njihovog zivota oduzet, niti da su zauvijek unistene kao licnosti... :roll:
Svemirski_Jebach

anais_nin wrote:
Svemirski_Jebach wrote:da se razumijemo...i "žrtve" (namjerno stavljam pod navodnike) i svjedoci lažu..

s tim se suocava kad je u pitanju bilo koji zlocin...i uvijek uvijek ima slucajeva kad je nevina osoba optuzena za nesto sto nije uradila :roll: ali ja licno, mislim profesionalno i privatno, takvim slucajevima UVIJEK prilazim kao da su istina, mislim tako se postavljam prema toj osobi, i u slucajevima silovanja, zlostavljanja, pedofilije, sve dok mi nesto konkretno ne da povoda da posumnjam u istinitost te tvrdnje....

druga stvar...u kontekstu ove price nazivam ove osobe zrtvama...inace jako mi se svidja promjena naziva koje su te osobe uvele za sebe...u sjevernoj americi one biraju da se nazivaju SURVIVORS...prezivjele...i da, naravno da zauvijek ostaju promjenjene tim cinom, tim zlodjelom, ali ne znaci da im je ostatak njihovog zivota oduzet, niti da su zauvijek unistene kao licnosti... :roll:
anais...nemoj mi zamjeriti ali tvoje viđenje pravosuđa odgovara recimo našem prijatelju Staljinu :D svako je kriv dok se ne dokaže da je nevin...

a pravosuđe počiva na suprotnim principima, inače bi vladao haos...

svemu treba pristupiti kao da se nije desilo pa utvđivati da jeste...jedino tako možemo doći do istine.

moj lični credo po ovom pitanju

BOLJE JE OSLOBODITI 10 KRIVIH NEGO OSUDITI JEDNOG NEVINOG
Stari

Post by Stari »

Hajd da probam i ja nesto reci u vezi ovoga. Silovanje je krivicno djelo i to je tako u svim zemljama na ovoj kugli zemaljskoj....zajebancija je pocesto prouzrokovana time sto se negdje po silovanjem smatra nesto a u drugim zemljama nesto malo drugacije. Takodjer vrlo nesretna okolnost je to dokazivanje (to da se cin silovanja stvarno desio)...u jednom slucaju je to vrlo lako dokazati...u drugom vrlo tesko ...a da sve to skupa zajedno ne zavisi o materijalnim dokazima ...nego necem drugom kao na primjer pitanjima ko je silovan...ko je silovao.

U zemlji u kojoj zivim se to pokazalo ka vrlo ...vrlo...zanimljiva stvar. Situacije gdje sudski proces u slucaju silovanja optuzuje silovatelja doseljenika a silovanu osobu svedjanku ..vrlo cesto budu brzo i efikasno rjesene (ako pod tim pojmom podrazumjevam relativno kratak proces i proglasenje pocinioca krivim kao i duzinu robije). Puno je teze dokazati etnickom svedjaninu da je silovao doseljenicku curu...jos ako je taj etnicki i iz malo bogatijeg dijela drustva...nista od efikasnog procesa.

Gledao sam naime neku noc na televizoru...nekakav slucaj u republici Hrvatskoj ...gdje je nakakv staronja silovao nekakvu kosarkasicu (dakle ne etnicku hrvaticu) ...presuda, nalaz i misljenje suca su... u najmanju ruku zacudjujuci.

A o onim slucajevima (a bilo je takvih) ...u djecijim obdanistima, vrticima gdje se napastvuju ...mala djeca (2-3 godine). Bez ikakve griznje savjesti mogu reci da bih imao potunog razumjevanja za onog roditelja koji bi u slucaju da mu je dijete bilo zrtva jednog takvog izroda i da je isti dobio nekakvu kaznu u vidu psihijatrijskog lijecenja (sto najcesce biva slucaj) ...spucao dva komada 7,62mm u celo takvom ...i otisao odrobijati sve to.
anais_nin

Post by anais_nin »

Svemirski_Jebach wrote: anais...nemoj mi zamjeriti ali tvoje viđenje pravosuđa odgovara recimo našem prijatelju Staljinu :D svako je kriv dok se ne dokaže da je nevin...
a ne, ne, ne....nisam to mislila...do mene je...mislila sam na stav prema osobi koja recimo meni licno dodje i kaze da je silovana....ja cu NJU tretirati kao da je sve to sto mi govori apsolutna istina...nije moje da izigravam ni policajca, ni sudiju, ni advokata...kontas? onda je do tih ljudi, do sistema da utvrde krivicu, ili pronadju krivca, moje je da pomognem toj osobi tokom cijelog tog procesa....moja briga je zrtva, a briga sistema je krivac....e zamisli jos da se i ja postavim prema njoj/njemu kao inkvizicija...ili bilo ko od doktora/doktorica npr u hitnoj, ili u kriznim centrima za silovanje :roll: pa to bi bila katastrofa....

mada s godinama iskustva, covjek pocne sve brze i bolje da hvata one koji petljaju ili muljaju, pa istina bude lakse i brze iznesena na vidjelo...

vidis moja "specijalnost" je ona druga strana, mislim osudjena...e to je vec puno puno teze...odrzati nivo objektivnosti i nepristrasnosti u radu sa onim koje vec osudjen od strane pravnog sistema za takvo dijelo....pogotovo u slucajevima kad je "uznapredovao" do silovanje+ubistvo... :roll:
Svemirski_Jebach

anais_nin wrote:
Svemirski_Jebach wrote: anais...nemoj mi zamjeriti ali tvoje viđenje pravosuđa odgovara recimo našem prijatelju Staljinu :D svako je kriv dok se ne dokaže da je nevin...
a ne, ne, ne....nisam to mislila...do mene je...mislila sam na stav prema osobi koja recimo meni licno dodje i kaze da je silovana....ja cu NJU tretirati kao da je sve to sto mi govori apsolutna istina...nije moje da izigravam ni policajca, ni sudiju, ni advokata...kontas? onda je do tih ljudi, do sistema da utvrde krivicu, ili pronadju krivca, moje je da pomognem toj osobi tokom cijelog tog procesa....moja briga je zrtva, a briga sistema je krivac....e zamisli jos da se i ja postavim prema njoj/njemu kao inkvizicija...ili bilo ko od doktora/doktorica npr u hitnoj, ili u kriznim centrima za silovanje :roll: pa to bi bila katastrofa....

mada s godinama iskustva, covjek pocne sve brze i bolje da hvata one koji petljaju ili muljaju, pa istina bude lakse i brze iznesena na vidjelo...

vidis moja "specijalnost" je ona druga strana, mislim osudjena...e to je vec puno puno teze...odrzati nivo objektivnosti i nepristrasnosti u radu sa onim koje vec osudjen od strane pravnog sistema za takvo dijelo....pogotovo u slucajevima kad je "uznapredovao" do silovanje+ubistvo... :roll:
vidiš i ja sam radio sa takvima, i mogu ti reći da sam nekada bio zbunjen...njihovim reakcijama prema onome što je učinjeno. Od onih koji prolaze kroz fazu negacije, do onih koji se iskreno kaju...

iznenadio sam se kada je jedan lik (optuženi) zaplakao u sudnici na početku...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

za one koji su za smrtnu kaznu

1. čisto silovanje... nepoznat muškarac u mraku safata ženu i pretuče je i siluje je
2. poznanik bari žensku koja ga odbija i on je recimo napije i siluje
3. sad nastaje problem... :D:D:D ona viče NE za vrijeme odnosa...daklem traži prekid i vađenje spolnog organa iz nje...a on ne odustaje...

slučaj 1... imamo tragove fizičkog nasilja i sexualnog lako dokazivo
slučaj 2... imamo samo tragove sexualnog...tojest sperme...bez nasilja nad tijelom...ustvari žrtva će imati rupu u sjećanju...
slučaj 3... dobrovoljno je otišla s njim u stan, on ima svjedoke, nije je tukao, nije ju opijao ... nije se čula tuča u stanu... samo je ona polugola istrčala iz stana i optužila ga za silovanje

u sva tri slučaja je riječ o silovanju
ali sva tri slučaja nisu ista

kako razgraničiti tu crtu između silovanja za najtežu kaznu...do silovanja iz slučaja broj 3
anais_nin

Post by anais_nin »

Svemirski_Jebach wrote: vidiš i ja sam radio sa takvima, i mogu ti reći da sam nekada bio zbunjen...njihovim reakcijama prema onome što je učinjeno. Od onih koji prolaze kroz fazu negacije, do onih koji se iskreno kaju...

iznenadio sam se kada je jedan lik (optuženi) zaplakao u sudnici na početku...
vrlo cesto je najgore sa onim iz verzije "date rape" :roll: jer je u tim situacijama najlakse naci opravdanje u glavi... :roll: a sta je tek sa onim ni tamo ni ovamo slucajevima....silovao sopstevnu suprugu...ili silovana prostitutka :roll: :roll: :roll:
anais_nin

Post by anais_nin »

komi wrote: kako razgraničiti tu crtu između silovanja za najtežu kaznu...do silovanja iz slučaja broj 3

zasto je u prvom slucaju "najteza" kazna a u zadnjem najlaksa???????? :? :shock: to je isto kao da kazes da je "teze" ubistvo kad lik upuca nekog nepoznatog na ulici, nego kad upuca nekog koga je znao????
Svemirski_Jebach

anais_nin wrote:
komi wrote: kako razgraničiti tu crtu između silovanja za najtežu kaznu...do silovanja iz slučaja broj 3

zasto je u prvom slucaju "najteza" kazna a u zadnjem najlaksa???????? :? :shock: to je isto kao da kazes da je "teze" ubistvo kad lik upuca nekog nepoznatog na ulici, nego kad upuca nekog koga je znao????
može tu biti razlike...zavisi od mnogih faktora koji se moraju uzeti u obzir prilikom uzricanja kazne..nemoguće je to ovako reći.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

anais_nin wrote:

pa nije isto kad upucaš nekog snajperom i kad upucaš nekog dok ste se igrali s pištoljem

jeste isto ali nije isto... možda nije bilo namjere :(
Edit

Post by Edit »

Svemirski_Jebach wrote: BOLJE JE OSLOBODITI 10 KRIVIH NEGO OSUDITI JEDNOG NEVINOG
Ne slazem se

jer ce tih deset krivih dobiti mogucnost da unesrece barem jos deset nevinih....
Last edited by Edit on 31/01/2006 13:19, edited 1 time in total.
Svemirski_Jebach

Edit wrote:
Svemirski_Jebach wrote: BOLJE JE OSLOBODITI 10 KRIVIH NEGO OSUDITI JEDNOG NEVINOG
Ne slazem se

jer ce ti deset krivih dobiti mogucnost da unesrece jos deset nevinih....
imaš pravo na svoje mišljenje ali vjeruj mi da je osuditi jednog nevinog gore po društvo.
anais_nin

Post by anais_nin »

Svemirski_Jebach wrote:
anais_nin wrote:

može tu biti razlike...zavisi od mnogih faktora koji se moraju uzeti u obzir prilikom uzricanja kazne..nemoguće je to ovako reći.
pa ja sam svoje vec prokomentarisala...smatram da uvijek ima razlike...da je svaki slucaj za sebe, drugacije osobe, drugacije okolnosti...ja se samo pobunih protiv ove vrste kategorizacije gdje je najgore u parkicu od strane neznanca, a "najlakse" kad cura tokom seksa kaze NE.... :roll:
anais_nin

Post by anais_nin »

komi wrote: pa nije isto kad upucaš nekog snajperom i kad upucaš nekog dok ste se igrali s pištoljem

izvini...shvatam sta hoces da kazes....samo ja sam drama osjetljiva na nasilje, nepravdu, zlocin, pa onda poletim vatreno u napad....mada i dalje mislim da ti se obarac moze "omaknuti" u ruci, penis malo teze :roll: :oops:

jer evo ovde na forumu ima brdo normalnih prosjecnih, nadprosjecnih muskaraca....koliko bi vas uopste pomislilo o tome da nastavi da cura pocne govoriti prestani ili nemoj???....je li to uopste upitno???
Svemirski_Jebach

anais_nin wrote:
komi wrote: pa nije isto kad upucaš nekog snajperom i kad upucaš nekog dok ste se igrali s pištoljem

izvini...shvatam sta hoces da kazes....samo ja sam drama osjetljiva na nasilje, nepravdu, zlocin, pa onda poletim vatreno u napad....mada i dalje mislim da ti se obarac moze "omaknuti" u ruci, penis malo teze :roll: :oops:

jer evo ovde na forumu ima brdo normalnih prosjecnih, nadprosjecnih muskaraca....koliko bi vas uopste pomislilo o tome da nastavi da cura pocne govoriti prestani ili nemoj???....je li to uopste upitno???
ja kad krenem ja se i da hoću ne mogu zaustaviti :D :D ali ja sam ispodprosječan :D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

komi wrote:za one koji su za smrtnu kaznu

1. čisto silovanje... nepoznat muškarac u mraku safata ženu i pretuče je i siluje je
2. poznanik bari žensku koja ga odbija i on je recimo napije i siluje
3. sad nastaje problem... :D:D:D ona viče NE za vrijeme odnosa...daklem traži prekid i vađenje spolnog organa iz nje...a on ne odustaje...

slučaj 1... imamo tragove fizičkog nasilja i sexualnog lako dokazivo
slučaj 2... imamo samo tragove sexualnog...tojest sperme...bez nasilja nad tijelom...ustvari žrtva će imati rupu u sjećanju...
slučaj 3... dobrovoljno je otišla s njim u stan, on ima svjedoke, nije je tukao, nije ju opijao ... nije se čula tuča u stanu... samo je ona polugola istrčala iz stana i optužila ga za silovanje

u sva tri slučaja je riječ o silovanju
ali sva tri slučaja nisu ista

kako razgraničiti tu crtu između silovanja za najtežu kaznu...do silovanja iz slučaja broj 3
Ne znam jesi li imao prilike razgovarati sa zrtvama silovanja, ja jesam, jer sam volontirala u centru "Victims of abuse and rape"....u kojima je bilo zena, muskaraca i djece :( .
Posto sam cijeli rat provela u Bosni i nagledala se i naslusala svakakvih horor prica, mislila sam da me rad u jednom takvom centru nece previse emotivno uzdrmati i.....bila sam u krivu :-?.
Okolnosti u kojima se dogadja silovanje, uopste ne opravdava sam cin silovanja, jer je bilo situacija u kojima je nasilnik tvrdio da je bio "isprovociran"...cesto se na sudu zena, zrtva silovanja, pokusava predstaviti kao promiskuitetna...neko kome se silovanje treba dogoditi da se opameti.....i to je najveca zalost Americkog pravosudja...

To sto zena udje u stan muskarca ne daje njemu pravo da je siluje, a ona ima pravo u svakom momentu da promijeni misljenje. Muskarac koji ne moze da kontrolise svoje sexualne potrebe, ne treba da zivi medju civilizovanim ljudima, mjesto mu je u zatvoru sa ostalim silovateljima, pa kada i sam dozivi silovanje (sto je cesto slucaj u zatvoru), mozda onda promijeni misljenje i konacno shvati kako se osjeca njegova zrtva....

Samo jos da spomenem da me se (naravno osim djece-zrtava silovanja :( ) najvise dojmili silovani muskarci. Oni su imali najvise emotivnih i psihickih problema i obicno im je trebalo duze da se oporave i vrate "normalnom" zivotu....ako uopste...
anais_nin

Post by anais_nin »

Svemirski_Jebach wrote: ja kad krenem ja se i da hoću ne mogu zaustaviti :D :D ali ja sam ispodprosječan :D
de mojne me sad razocaravat, nakon ove produktivne 3 (?) stranice :D
Last edited by anais_nin on 31/01/2006 14:50, edited 1 time in total.
Vingo

Post by Vingo »

anais_nin wrote:
Svemirski_Jebach wrote: jer evo ovde na forumu ima brdo normalnih prosjecnih, nadprosjecnih muskaraca....koliko bi vas uopste pomislilo o tome da nastavi da cura pocne govoriti prestani ili nemoj???....je li to uopste upitno???
ja kad krenem ja se i da hoću ne mogu zaustaviti :D :D ali ja sam ispodprosječan :D
de mojne me sad razocaravat, nakon ove produktivne 3 (?) stranice :D[/quote]

Da prebacite temu na ljubav & sex? :roll:
anais_nin

Post by anais_nin »

Vingo wrote:
Svemirski_Jebach wrote:
Da prebacite temu na ljubav & sex? :roll:
cemu taj komentar majke ti??? :roll: mislim da smo se oboje posteno ispisali i napisali na ovoj temi, sa veoma ozbiljnim stavom i detaljima, svemirski je vjerovatno htio samo mrvicu da olaksa atmosferu, nema potrebe za takvim komentarima :roll:
Vingo

Post by Vingo »

Nemam pojma, izletjelo mi spontano, valjda sam preosjetljiva i nije mi jasno da neko na jednoj jedinoj temi ne moze ostati dosljedan...
Svemirski_Jebach

ja sam bio itekako dosljedan...

samo se zezam...da malo ubacim i veselijih tonova, a vjeruj vremenom ti crni najcrnji humor postane najnormalniji...pa me onda ljudi u čudu gledaju kako se mogu šalit na nešto...

a meni baš bude smiješno.

naravno, ne govorim o ovoj temi

ne smiješ se tako lako isprovocirati, vidiš da je teMA POKRENUTA IZ OZBILJNE NAMJERE
Post Reply