kontam ja.. ili dobiti posao vec postojeci po preporuci.. debeloj.. ili napraviti radno mjesto za nekoga.. da bi ga se negdje... strpalo..zena wrote:licemjerje...The_Fluid wrote:sasvim logicno, problem je u glavama trenutnih stanovnika BiH, da je sve stela i prevara i namjestaljka, i kako eto uvijek kod drugih to pali a kod njih ne pali, mada oni to ne bi nikada ni prihvatili![]()
lice....jeok. Sta znaci preporuka, A?
Koliko je meni poznato, jedan je stvar preporuka, a sasvim druga da dobijete zaposlenje, na nacin kako @danas opisa, da neko napravi mjesto za vas, jer vash partner to moze zahtijevati u okviru svog dogovora za posao?
Ako vjerujete u svoje sposobnosti, zashto takav aranzhman, jer niko drugi ne bi prepoznao vash talent ili sposobnost?
mislim, nije mi zao da poduzece ima problema.. ako se ne uzima u obzir samo i iskljucivo strucna sprema i sve ostalo sto karakterizuje osobu.. (medjuljudski odnosi nisu za zanemariti, komletna slika licnosti) a ne po babu i po stricevima...
jedna osoba moze i te kako odgovarati u jednom poduzecu i u odnosu sa pojedinim ljudima, ali, i radeci isti posao, na drugom radnom mjestu moze biti katastrofa..