Ova tema me je natjerala da se prisjetim svih sponzorusa koje sam ikad upoznala. S nekima sam se i druzila, i ne mogu reci da su lose osobe. Takodjer nije tacno da su obavezno lijepe i napucane, a nisu nuzno ni glupe. Jednostavno su izabrale drugi stil zivota. Ja ih zovem kurtizanama, nesto su poput Zoline Nane. Uvijek su raskosne na neki svoj nacin, imaju karizmu koja plijeni, cak i kad nisu klasicne ljepotice.
Sponzori su im dobrostojeci ( ne nuzno superbogati) muskarci u godinama, najcesce ozenjeni. Oni svojim ljubavnicama unajme stan, daju novac za hranu, odjecu itd. Posao sponzoruse je da ga doceka uvijek nasmijana, skuha nesto i spava s njim. I naravno, njegova je zadnja, jer ipak on sve placa. I da, prava sponzorusa je zena koja je natprosjecno dobra u krevetu, odn. ne boji se eksperimenata koje doticni sponzor trazi, jer ih nije dobio u braku.
Ne treba mijesati obicne cure kojima decko ponekad plati pice, odjecu ili ljetovanje sa sponzorusama koje NE RADE, i ON im je jedini izvor zarade. Ako je frajer bogatiji, normalno je da vise on placa za izlaske isl. Ali, ako njegova cura ne radi, i nema druge zarade do onog sto joj on udijeli, ona je tada sponzorusa. Kurtizana je, dakle, isto sto i kurva, samo sto se prostituise sa jednom osobom, i cijelu pricu digla je na jedan visi nivo.
Ovdje je spomenuto i previse stereotipa o sponzorusama, ali najzabludjeniji su ovi vezani za izgled. Jedna moja frendica iz Hrvatske, bila je stokilasica, ali i veoma uspjesna full time sponzorusa. Druga je bila iz BiH, izgledala je prosjecno i nije se previse sminkala, ali joj je njen sponzor unajmio trosoban stan i opremio ga, te je uglavnom imala sve sto pozeli, a ludilo je bilo sto je sponzor bio covjek od komfora: u jednoj ulici imao je kucu sa zenom i djecom, uhodanu prodavnicu i stan sa svalerkom.