Nisi onda ni trebao.Eshek wrote:Svašta ti nešto rekoh, ali u suštini ništa..
Postani poduzetnik. Pokreni sam nešto u skladu sa svojim kvalitetima.haris.88 wrote: Sta meni mozete reci .Imam nekih 3 000 KM .Kamo snjima ? gdje da ih ulozim ?
http://www.gftforex.comharis.88 wrote:Sta meni mozete reci .Imam nekih 3 000 KM .Kamo snjima ? gdje da ih ulozim ?
Ipak, postoji mnogo mogućnosti da se radi u Bosni. Imamo i dosta firmi koje su kvalitetni proizvođači, ali ljudi koji vode te firme još uvijek nisu shvatili da je potraga za tržištem 90% posla, nebitno o kojoj se djelatnosti radilo. Mnogi se ograničavaju na lokalno tržište i eventualno tržišta okolnih zemalja, što je veliki hendikep. To znam iz ličnog iskustva, jer sam ove godine bio poprilično iznenađen koliko sam zaradio povezivanjem BH kompanija sa inostranim. To bi zapravo trebala raditi BH diplomatsko-konzularna predstavništva diljem svijeta (primarna uloga američkih predstavništva je ekonomske prirode), ali nažalost ne rade.
To se dešavalo upravo zato što su te BH firme bile svjesne da je kod nas sudstvo u qrcu, i da sudiju možeš kupiti za par hiljada maraka i srediti da tvoj predemet leži narednih par godina zabačen u nekoj ladici.
TAKO I TREBA KINGU SVAKA CAST, SVE JE TO BIZNIS.....a, ovu bagru sto trolujo topike ne mozes ni Hebati, nedao Bog mogu se razmnoziti...lijep pozdravAutor: sl@ven Poslano: 02/02/2006 10:53
Pa levati dodjite napravite suvenire i talite robu. Ja sam prve pare od piramide vec zaradio (iako nisam u toj nekoj fondaciji) dok vi samo pametujete i sto je najgore jos peticije potpisujete i meni nedate da zaradim. SRAM VAS BILO!!!
U Visokom su vec neki stranci kupili zemljiste, sto znaci donjeli kes, a danas je lova ugled burazeri. Ne volim ja sto je tako, al tako je. U Visoko ce doci hiljade ljudi sad na proljece i nek ostave po dolar donjece devize. Ko ce mi ih donjet drugi. Da necete vi klosari ko i ja?
I boli me sta vi mislite. Dobro je dok mislite. Kad mislite ne radite nista i nema konkurencije.
Da, ali za koje parenikoneko wrote:kreni od osnovnog nacela investitora u nekretnine SAD: kupljena nekretnina predstavlja zamrzava finansijski tok. pretvori M2 ili M3 u M0 ili M1 (ako si ekonomista znat ces o cemu govorim).
bitno je da novac kola.
imaju li tvoji roditelji kakvu nekretninu? adaptirajte istu i prodajte je za vishu cijenu, kupite sebi stan/kucu za manji novac od dobivenog, a razliku investirajte.
puno bolje nego uzimanje kredita u svakom slucaju. ima i dosta mana ova opcija, ali te mane su vishe radi podneblja u kojem zivimo.
Kako se od miliona pravi dva miliona? Da cujemkomi wrote:ljudi... biznis je u nekretninama...to znam još odmalena...ali također znam kako se od milijuna pravi 2 milijuna
ali ...šta ako nemaš odakle krenuti osim nekoliko milja marakanismo svi kao oni što riskiraju ...
ljudovi
evo kako kupiti stan ako imate samo pola sume od ukupne cifre koja se traži (oko 40000 maraka)
niste zaposleni a roditelji vam rade u firmama koje ne mogu dobiti povoljne kredite a vodate sponzorušu
Pod kojim okolnostim, u kojem gradu etc. etcPanasonic wrote:Kako se od miliona pravi dva miliona? Da cujemkomi wrote:ljudi... biznis je u nekretninama...to znam još odmalena...ali također znam kako se od milijuna pravi 2 milijuna
ali ...šta ako nemaš odakle krenuti osim nekoliko milja marakanismo svi kao oni što riskiraju ...
ljudovi
evo kako kupiti stan ako imate samo pola sume od ukupne cifre koja se traži (oko 40000 maraka)
niste zaposleni a roditelji vam rade u firmama koje ne mogu dobiti povoljne kredite a vodate sponzorušu
Predsednik Grupacije sredstava za pranje i kozmetičkih preparata Biljana Zeljković kaže da je vrednost izvoza kozmetičkih i toaletnih proizvoda iz Srbije u 2005. godini iznosila 6,9 miliona dolara dok je vrednost uvoza bila čak 108 miliona dolara.
Glavno tržiste za kozmetičke proizvode iz Srbije prošle godine bila je Bosna i Hercegovina , gde je realizovan izvoz vredan više od 2,3 miliona dolara, a obuhvatao je uglavnom proizvode za negu kože, preparate za kosu i šampone. U BiH je takodje plasiran i najveći izvoz sredstava za pranje i čišćenje u vrednosti od 5,1 milion dolara.
Ulozi u sebeharis.88 wrote:Sta meni mozete reci .Imam nekih 3 000 KM .Kamo snjima ? gdje da ih ulozim ?