Za novopridošle Sarajlije

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Lisac

Post by Lisac »

nekako ste svi u pravu :D :D osim sai-a koji josh nije stekao pravo biti u pravu :D
to je moj grad
ja takvog ga znam
SARAJEVO
vesela

Post by vesela »

1sarajlija

zapoce temu i evo ga nema sve do 3. strane...meni se cini da se on samo nasalio i razgulio :D
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

Ama naravno da je šala.Nego nađoh nešto interesantno na net-u,pa rekoh nije loše znati osim ovih 7 pravila :D Šala mala naravno :D

Teletina
Teletina je dio stranice u kojem možeš pročitati nebulozne izjave seljaka koji ne znaju pričati. To su najviše iskazi ljuguma koji su do jučer puštali neartikulirane zvukove čuvajući krave i ovce po obroncima Romanije a danas su se spustili u gradove pa moraju naučiti da pričaju. Napominjemo, Teletina ne navodi nečije lapsuse već samo namjerne pokazatelje nečije mentalne zaostalosti.

Biciklo - Bicikl
Fližder - Frižider
Patemka - Patentka, patent olovka
Pomornica - Podmornica
Nevlonka - Neonka, sijalica
Negavat - Megavat
Patrola za pištolj - Futrola za pištolj
Miss sjećanja - Miss sjećnja
Karinac - Kanarinac, ptica
Ojrokrem - Eurokrem
Reprezentacija usisivača - Prezentacija usisivača
Muskulatura mozga - Nema objašnjenja
Vansvemirac, Vanzemoljac - Vanzemaljac
Cerenada - Cerada, kamionska
Dola - Dolina
Goran-dolan - Gore-dole
Mačinjati - Micati, pomicati
Navrijediti - Uvrijediti
Prvak Titule - Šampion
Cvaltifikat - Falsifikat
Šerlon Stoun - Sharon Stone, glumica
Konjova - Konja (množina od riječi konj)
Zubiju - Zuba (množina od riječi zubi)
Utrljivati - Trljati
Potkošulj - Potkošulja
Kamara - Kamera
Kuruz - Kukuruz
Pendala - Pedala
Otalen - Odtamo
Ovdalen - Odavdje
Anamo - Ovamo
Nemere - Ne može
Latice - Ladice
Nožom - Nožem
Mapa - Napa, kuhinjska
Rosfraj - Rostfraj, nehrđajući čelik
Tarasa - Terasa
Kalaserija - Karoserija
Hevju Metal - Heavy Metal
Bacati grudvama - Gađati grudvama
Puk'o kvar - Pokvarilo se
Oro - Orao
Kafez - Kavez
Kapar - Kaplar, čin u vojsci
Okoro - Okolo
Dubil - Debil
Odi - Dođi
Odite - Otiđite
Saglasnik - Suglasnik
Sakao - Sako
Salaveta - Salveta
Radion - Radio prijemnik
Garantura - Garnitura
Dvosjek - Dvosjed
Trosjek - Trosjed
Hotelja - Fotelja
Tamburin - Tabure
Specifikat - Certifikat
Preznati - Priznati
Famelija - Familija
Musik Shop - Music Shop, prodavnica
Lirens Firburn - Laurence Fishburne
Kino Miting Point - Kino Meeting Point
smačinjaju - brišu (komentare na forumu)
Nekolka - Nekoliko
Tasna - Tacna
Isolir - Izolir (traka)
kablo - kabl
Pomaketi - Pomaći
Haus - Haos (kao nered, metež)
Moden - Modem (ono za kompjuter)
Interensantan - Interesantan
Niotkle - Niotkud
Tude - Tu (pokazna zamjenica)
Instalisane - Instalirane, ugrađene
kompilter - kompjuter
kurcilacija - cirkulacija
Povlaka - Pavlaka
Labavo, Rukoper - Umivaonik
Telegrafski kurs - Daktilografski kurs
Čorapi - Čarape
Mačika - Mačka
Kafučino - Kapučino
Kontajner - Kontejner
Karoke - Karaoke
Reban, Reaban - Ray-Ban (naočale)
Koperacija - Kooperacija
Uzinad - Uzinat, uz inat
Burningovati - "Spržiti" tj. snimiti CD, od engleske riječi burn
Kulagija - Oklagija
Krompirača - Pita od krompira, krompiruša
Krompjeri, krompiri - Krompir (ne postoji množina imenice)
Krmetnjak - Svinjac
Prešednik, precjednik - Predsjednik
Švajceneger - Arnold Schwarzenegger
Buldožder - Buldožer
Mala Drinica - Pojam nepoznate etimologije i logicke povezanosti, papci ga koriste kao alternativni naziv rijeke Miljacka
Ceberalno - Cerebralno (moždano)
Glamuzorno - Glamurozno
Ovi - Ovaj
Vodljikave boje - Vodene boje (akvarel)
More - Može
Zbajbačiti - Poševiti
Rošteljat - Roštiljat
Mikrafon - Mikrofon
Skeptisan - Skeptičan
Holuja - Oluja, nevrijeme
Nožovi - Noževi, množina od nož
Konjovi - Konji, množina od konj
Odera - Dođi ovamo
Kreve - Krevet
Utakivač - Električni utikač
Usivač - Usisivač
Felna - Felga za auto
Offrouderi - Vozači mimo ceste (off road)
Tri smjera - Tri trake na cesti (fizički neizvodljivo)
Aperacija - Operacija
Vego - Nego
Hodnjik - Hodnik
Anamo, onamo - Tamo
Amo - Ovamo
Tude, tudekan - Tu
Ođe, Ođekan - Ovdje
Oni - Onaj
Špore - Šporet
Pretisak - Pritisak
Jogurat - Jogurt
Izmagičati - Obrisati "magičnom krpom"
Santos

Post by Santos »

Zaboravio si Tablju-Tabla.
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

Ama ima toga :D

Penecelin-pencilin (kao lijek da malo smiri bolove a boga mi i tenzije) :D
Saian

Post by Saian »

Lisac wrote:nekako ste svi u pravu :D :D osim sai-a koji josh nije stekao pravo biti u pravu :D
to je moj grad
ja takvog ga znam
SARAJEVO
dze si lija zbolo te june :P :P :P ,

eto me anamo sredinom drugog mjeseca, pa moremo ogranizovat neki glamuzorni gou aut shiz anamo gdje imtemzivna kurcilacija ljudi. Oni vansemirac alek je isto reko da bi zeljeo s nama mada sam ja skeptisan. Eto lija imash podzrav ovdalen
sofist

Post by sofist »

Kad sam dolaaaazio u Sarajevo niko mi nije rekao da ne smijem bojati kosu. :?

Sad sam se bas decentno nanervirao.
Last edited by sofist on 24/01/2006 13:21, edited 1 time in total.
vratnik

Post by vratnik »

Plavac wrote:Ama naravno da je šala.Nego nađoh nešto interesantno na net-u,pa rekoh nije loše znati osim ovih 7 pravila :D Šala mala naravno :D

Teletina
Teletina je dio stranice u kojem možeš pročitati nebulozne izjave seljaka koji ne znaju pričati. To su najviše iskazi ljuguma koji su do jučer puštali neartikulirane zvukove čuvajući krave i ovce po obroncima Romanije a danas su se spustili u gradove pa moraju naučiti da pričaju. Napominjemo, Teletina ne navodi nečije lapsuse već samo namjerne pokazatelje nečije mentalne zaostalosti.

Biciklo - Bicikl
Fližder - Frižider
Patemka - Patentka, patent olovka
Pomornica - Podmornica
Nevlonka - Neonka, sijalica
Negavat - Megavat
Patrola za pištolj - Futrola za pištolj
Miss sjećanja - Miss sjećnja
Karinac - Kanarinac, ptica
Ojrokrem - Eurokrem
Reprezentacija usisivača - Prezentacija usisivača
Muskulatura mozga - Nema objašnjenja
Vansvemirac, Vanzemoljac - Vanzemaljac
Cerenada - Cerada, kamionska
Dola - Dolina
Goran-dolan - Gore-dole
Mačinjati - Micati, pomicati
Navrijediti - Uvrijediti
Prvak Titule - Šampion
Cvaltifikat - Falsifikat
Šerlon Stoun - Sharon Stone, glumica
Konjova - Konja (množina od riječi konj)
Zubiju - Zuba (množina od riječi zubi)
Utrljivati - Trljati
Potkošulj - Potkošulja
Kamara - Kamera
Kuruz - Kukuruz
Pendala - Pedala
Otalen - Odtamo
Ovdalen - Odavdje
Anamo - Ovamo
Nemere - Ne može
Latice - Ladice
Nožom - Nožem
Mapa - Napa, kuhinjska
Rosfraj - Rostfraj, nehrđajući čelik
Tarasa - Terasa
Kalaserija - Karoserija
Hevju Metal - Heavy Metal
Bacati grudvama - Gađati grudvama
Puk'o kvar - Pokvarilo se
Oro - Orao
Kafez - Kavez
Kapar - Kaplar, čin u vojsci
Okoro - Okolo
Dubil - Debil
Odi - Dođi
Odite - Otiđite
Saglasnik - Suglasnik
Sakao - Sako
Salaveta - Salveta
Radion - Radio prijemnik
Garantura - Garnitura
Dvosjek - Dvosjed
Trosjek - Trosjed
Hotelja - Fotelja
Tamburin - Tabure
Specifikat - Certifikat
Preznati - Priznati
Famelija - Familija
Musik Shop - Music Shop, prodavnica
Lirens Firburn - Laurence Fishburne
Kino Miting Point - Kino Meeting Point
smačinjaju - brišu (komentare na forumu)
Nekolka - Nekoliko
Tasna - Tacna
Isolir - Izolir (traka)
kablo - kabl
Pomaketi - Pomaći
Haus - Haos (kao nered, metež)
Moden - Modem (ono za kompjuter)
Interensantan - Interesantan
Niotkle - Niotkud
Tude - Tu (pokazna zamjenica)
Instalisane - Instalirane, ugrađene
kompilter - kompjuter
kurcilacija - cirkulacija
Povlaka - Pavlaka
Labavo, Rukoper - Umivaonik
Telegrafski kurs - Daktilografski kurs
Čorapi - Čarape
Mačika - Mačka
Kafučino - Kapučino
Kontajner - Kontejner
Karoke - Karaoke
Reban, Reaban - Ray-Ban (naočale)
Koperacija - Kooperacija
Uzinad - Uzinat, uz inat
Burningovati - "Spržiti" tj. snimiti CD, od engleske riječi burn
Kulagija - Oklagija
Krompirača - Pita od krompira, krompiruša
Krompjeri, krompiri - Krompir (ne postoji množina imenice)
Krmetnjak - Svinjac
Prešednik, precjednik - Predsjednik
Švajceneger - Arnold Schwarzenegger
Buldožder - Buldožer
Mala Drinica - Pojam nepoznate etimologije i logicke povezanosti, papci ga koriste kao alternativni naziv rijeke Miljacka
Ceberalno - Cerebralno (moždano)
Glamuzorno - Glamurozno
Ovi - Ovaj
Vodljikave boje - Vodene boje (akvarel)
More - Može
Zbajbačiti - Poševiti
Rošteljat - Roštiljat
Mikrafon - Mikrofon
Skeptisan - Skeptičan
Holuja - Oluja, nevrijeme
Nožovi - Noževi, množina od nož
Konjovi - Konji, množina od konj
Odera - Dođi ovamo
Kreve - Krevet
Utakivač - Električni utikač
Usivač - Usisivač
Felna - Felga za auto
Offrouderi - Vozači mimo ceste (off road)
Tri smjera - Tri trake na cesti (fizički neizvodljivo)
Aperacija - Operacija
Vego - Nego
Hodnjik - Hodnik
Anamo, onamo - Tamo
Amo - Ovamo
Tude, tudekan - Tu
Ođe, Ođekan - Ovdje
Oni - Onaj
Špore - Šporet
Pretisak - Pritisak
Jogurat - Jogurt
Izmagičati - Obrisati "magičnom krpom"
A ko ove podebljane uvijek tacno izgovori, je moj idol.... Ovako to onda zvuci: vrati taj noz u laDicu dok te nisam zgazio svojim buldozerom.. hmm.
A ostatak je bezze. Sto neko rece, kriza identiteta..
Pitanje: koliko se teletine moze kupiti za 1. 2. 3. generaciju sarajlije, i drugo pitanje: da li je lakse oprati pljuvacku s ceste kad ona dolazi iz usta pravog sarajlije?
vodolija_33

#59 Re: Za novopridošle Sarajlije

Post by vodolija_33 »

everybody hurts wrote:
evo mojih zapazanja:

kaze se "bojiti" a ne "bojati" kosu... takodjer, "nemozete" se pise odvojeno -- pravilno je "ne mozete"... pristojno i decentno su sinonimi; "decent" znaci "pristojan" na engleskom.

mozda ima jos, ali mi je promaklo jer sam u zurbi jutros.
Znas ko ispravlja ljude u pravopisu??? Oni koji nemaju sta pametno reci, pa onda se "uhvate" necijih pravopisnih gresaka...postani lektor onda i zarađuj tako, ako vec to volis...

btw. vec si ga jednom ispravila za ono "ne mozete"
btw 2. nemoj da me ko citira slucajno!!!
pametno zboriš junače :mrgreen:

ups :shock: izvini ćelo nisam te odmah prepoznAO :lol:
car-x

Post by car-x »

na ovu temu sam vec reko par stvari na http://zlimfur.blogger.ba/arhiva/2005/12/12, ali se bojim da to vecina sarajlija koji se pronalaze u bilo kojoj od ovih 7 tacaka nisu u stanju svariti.. ko ima slab stomak, bolje neka ne otvara link ;)
1sarajlija

Post by 1sarajlija »

Ne javljam se, ali pratim razvoj situacije.

Mnogi su se našli pogođeni - neka su - možda se promijene, ali je nada mala.

Što se mog pedigrea tiče - oba roditelja su mi rođena u Sarajevu prije 2 svjetskog rata i nisu šljegli ni kao "oslobodioci" 1945 niti 1992 - 1995 i kasnije. Ustvari čak sa 1 strane potičem sa one famozne liste obitelji koje se nalaze među osnivačima Sarajeva iz deftera 15 stoljeća, a žive u vrhbosanskoj dolini još odranije. Ima nas i takvih - ali od novopridošlih se teško dolazi do izražaja. Sve to nije toliko važno za ovu priču - ali je meni vrlo važno, jer se standardi urbanog života i kulture ne uče i ne stječu preko noći.

Da, plaćam poreze i davanja KS u petoznamenkastim brojevima godišnje i mogu vam reći da mi je jako žao što to moram da činim. Plaćam administraciju koja se uglavnom sastoji od novopridošlih i koja ne radi u mome interesu - ali mi i to daje puno pravo da govorim o ovome gradu, jer sam jedan u dugom nizu njegovih sugraditelja i sufinancijera iz moje obitelji.

Mislim da novopridošle treba odgajati i preodgajati - a ako se opiru - ja ih obično ignoriram i bojkotiram kao ljude i pojave. Jako je važno da budu izloženi društvenoj i gopodarskoj izolaciji, jer onda moraju ili da se prilagode ili da idu. U tom smislu osuđujem djelovanje medija koji promoviraju primitivizam.

Grad čine ljudi - a pošto u našem gradu danas živi 80 % novopridošlih (sjetite se kada ste upoznali nekog Sarajliju ili Sarajku zadnji put ?) nije ni čudo da je spao na razinu selendre. Bit će bolje.

Ipak nije sve crno i brutalnost kapitalizma preodgaja novopridošle, jer je samo njihov manji dio kroz pljačku rata i poraća došao do novaca (naša bajna Avaz-Bosmal-golf klub "elita") - pa većina ili mora da ide ili da se na najnižoj razini uključuje u gospodarski život. Najkasnije tada shvaćaju ko su, što su i koliko vrijede. Zemlju grizu - ali zoger, metla, krpa, lopata, krampa i mistrija ne izlazi iz ruku - i to ako imaju sreće da ih neko hoće uzeti za ropsku radnu snagu :).

Svi novopridošli nisu isti. Neki su bili obogaćenje za naš grad - kao doseljenici iz raznih dijelova austrougarske imperije (nobelovac Vladimir Prelog), dok su drugi tek za nekoliko generacija prihvatili vrijednosti Sarajeva (seosko stanovništvo Bosne).

Moje je najdublje uvjerenje da se Južni Srbijanci i Crnogorci dojučer Turci poznatiji kao Sandžaklije uz Albance, državljane Turske i sl. teritorija sa Bliskog Istoka nikada neće moći integrirati u europsku potku Sarajeva i da će pri prvom značajnijem prevratu biti ciljna skupina za režim koji će htjeti stabilizirati grad (dugoročno gledano).

Za sve ostale (pa i jednoj manjoj mjeri za Hercegovce) postoji nada da će postati Sarajlije.

I za kraj: Baščaršija je nekad bila centar kulture - ali je pri posljednjem većem prevratu 1945 došlo do uništenja i razvlašćenja svih značajnijih obitelji koje su je činile - a na njihovo mjesto su došli Albanci i neki drugi elementi koji su od Baščaršije napravili ruglo. Otiđite u Svrzinu kuću da vidite razinu kulture Baščaršije.
car-x

Post by car-x »

hljebe dragi koji fasizam, rasizam i sve ostalo..
sarajevac

#63 Re: Za novopridošle Sarajlije

Post by sarajevac »

1sarajlija wrote:Već je dosta toga rečeno - ali nikad nije zgoreg sumirati razmišljanja drugih.

Ukratko: Nismo mi protiv pridošlica u Sarajevu, naprotiv, ali pod uvjetom da ti ljudi prihvate vrijednosti Sarajeva i urbanog življenja.

Neka pravila:

1. Obucite se pristojno i decentno - kao normalni ljudi bez narodnjačkih detalja (Jelena Karleuša, Šemsa i Koke nisu modni uzori)

2. Pokušajte naučiti naš akcenat (zaboravite friiiiiiiiiiiiizer i proooooooooooooogram izgovor)

3. Poštujte druge i pozdravljate se na bosanski način i na maternjem jeziku (dobro jutro, dan i večer) bez povišenog tona sa livada i čobanske komunikacije - svi čujemo dobro

4. Kupajte se barem 1 dnevno - kod nas se ljudi ne pale (posebno cure NE!) na smrad znoja.

5. Nemojte bojati kosu i praviti narodnjačke ili neke čudne frizure i ne nastojte biti nešto što niste

6. Ponašajte se u skladu sa vašim obrazovnim i materijalnim statusom i ako imate osnovnu školu ili zanat ne glumite doktore i profesore i ne pričajte o stvarima u koje se ne razumijete jer ste nam smiješni. Budite veliki koliko i vaše znanje i školska sprema - koji su vrlo mali.

7. Ne pokušavajte da mijenjate okolinu da biste je prilagodili svojim seoskim standardima i nipošto ne namećite svoje moralne i političke ideje nama Sarajlijama i ne glumite vjerske i političke turbopatriote - prokuženi ste.

Ako se nemožete pridržavati barem ovih pravila - MOLIMO vas ne dolazite u Sarajevo.

Molim ostale da dodaju svoja zapažanja.
Slucajno naidjoh na ovo i ne mogoh otrpjeti da nešto ne kažem.

Posto bi me po ovim vasim pravilima svrstali u sarajlije, sto po mjestu rodjenja i licnom ubjedjenju i jesam, ne mogu da se ne usprotivim ovom izrazu sovinizma, omalovazavanja i primitivizma.

Dragi sarajlijo kako se sa ponosom nazivas, zalosno je da osobe poput tebe zele da budu predstavnici ovog grada koji je nekad bio drugaciji nego danas. Mozda mozes biti predstavnik DANAŠNJEG Sarajeva mada je i to pomalo nategnuto, ali daleko od toga da ti imaš neko pravo da nekog pozoveš ili otjeraš odavde.

Na čemu temeljiš to da si ti kao urban a ostali su kao ruralni?

Ako ćemo analizirati komplekse i frustracije koje izbijaju iz ovih tvojih pravila, jedina podjela u koju možeš upasti je da si upravo ti smetnja i prijetnja svima nama ostalima.

Imaš li još kakav kvalitet u životu osim što si se proglasio "sarajlijom"? Imaš li kakve škole? Neki dobar posao? Uzdižeš li se kulturno? Ili sportski?

Ili je to što si sarajlija jedini nazovi kvalitet?

Muka mi je više od vas "pravih" sarajlija. Rodjen sam na Bjelavama, odrastao sam na ulicama općine Centar ali mi nikad nije palo na pamet da nekome pišem šta smije a šta ne.

Nisi ti Sarajevo. Ti si produkt lošeg vremena. Takvih je nažalost mnogo. I previše.
flora.sa

Post by flora.sa »

meni pozli od ovih tema...

ovo je 4596735067846767 tema o Sarajlijama, "Sarajlijama" i Sarajevu.
Lace

Post by Lace »

A wrote:
novalic wrote:pa meni to nije strano.. ipak sam ja nekada zivjela u sarajvu.. ne dugo.. ali se pamti...
Ma Novalicko, busaju se moji sugradjani da su prave Sarajlije, kao da je to nesto :-) Jeste to i meni najljepsi i najdrazi grad na svijetu, jesu mi Sarajlije najblizi i najdrazi, ali brate mora se biti objektivan i kad o nekom dragom govoris. Sta je primitivaca medju rodjenim Sarajlijama, sta je neobrazovanih, sta je necivilizovanih.... Pa da cujes kako se govori u nekim dijelovima grada, da ne vjerujes :shock: "u niha dolaaaazio", "gonjaju se po tarasi" 8-), "infrakt ga ubio :shock: ", "necu hvala, nisam ljubimac" (ova mi je najdraza, nigdje je osim u Sarajevu nisam cula :-) )
a da nema takvih...kome bi se smijali :D
novalic

Post by novalic »

pape wrote:
novalic wrote:
pape wrote: :roll: Eeeee, .... nije samo to. :oops: Ti moras na prijemni ispit. :oops:
u vidu cega 8-)
:roll: Pa ono, .... da vidimo .... kako stojis sa dzidzi-midzi, ... jesi li raja i tako to. :-) Onda, ... moras malo korigirati svoj stav o Titu, .... NOB-u, ... pa ... kakva si u pichu, ... koliko mozes podnijeti. :-)
Sve u svemu, ... ako se potrudis, ... mislim da bi mogla proci. :) :wink: :kiss:
ko da vidim da cu pasti na dijelu ispita... tito.. sve ostalo.. bojim se da bi i moglo..
novalic

Post by novalic »

Saian wrote:
pape wrote:
taxi_driver wrote:jebote,neki koji umisljaju da su sarajlije misle da su s time boga za uda uhvatili.stvarno ja nisam sreo vise ufuranog svijeta nego papaka iz sarajeva.
:D Eh, .... onda nisi upoznao banjalucane. :oops: :zzzz:

pape sto se meni chini da je tebe neka BL-girl nadilasa, to vam tamo u NL izgleda simptomatichno dodje :D :D :D
pape zivi u nederlandu :shock:
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Čitam i nešto razmišljam... da se ovaj naš pokretač teme rodio u Njemačkoj, u doba nacizma, bio bi ravnopravna konkurencija adolfu hitleru :roll:
Saian

Post by Saian »

novalic wrote:
Saian wrote:
pape wrote: :D Eh, .... onda nisi upoznao banjalucane. :oops: :zzzz:

pape sto se meni chini da je tebe neka BL-girl nadilasa, to vam tamo u NL izgleda simptomatichno dodje :D :D :D
pape zivi u nederlandu :shock:
i to punim plucima moja Novo :D
novalic

Post by novalic »

do nekoga vremena je adolf imao titulu nenadjebivog fasiste.. da ga je sada, iza nekih se vidio ne bi...
Saian

Post by Saian »

car-x wrote:hljebe dragi koji fasizam, rasizam i sve ostalo..
jes brate losh al jako :D
novalic

Post by novalic »

pape neandertalac. hocu reci iz nederlanda :D
Lace

Post by Lace »

Santos wrote:Zaboravio si Tablju-Tabla.
sljeper, famAlija...

vecinu navedenih stvari smo culi...i govorili iz zajebancije :D
novalic

Post by novalic »

nigdje carsije k'o moje.. navikli i na fine ljude.. i na seljake.. i na one izmedju.. koji se uporno trude da ne budu ni jedno ni drugo.. jer svakakvih treba.. bas komparacije (ili poredjenja) radi..

sto no rekla moja baka.. neka je svega u Bozijoj basti...

lijepi moj gradacac..
lavicas

Post by lavicas »

pape wrote:
taxi_driver wrote:jebote,neki koji umisljaju da su sarajlije misle da su s time boga za uda uhvatili.stvarno ja nisam sreo vise ufuranog svijeta nego papaka iz sarajeva.
:D Eh, .... onda nisi upoznao banjalucane. :oops: :zzzz:
Nisu dragi pape Banjalučani ufurani nego ratni profiteri kao i u svim gradovima BiH.
Post Reply