Chomsky - BiH 10:0

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

mostarac

Post by mostarac »

Jimmy_The_Saint wrote:Ljudi moji, Čoam Nomski je prijatelj, osvjedočeni prijatelj mojih smrtnih neprijatelja, ljudi i režima koji su mi uništavali i umalo uništili grad, život, porodicu, mene samog... Duhovno, tjelesno, kako god hoćeš.

E pa stvarno me boli kurac što neko čita njegove knjige, što je najveći i najbriljantniji lingvista. Što se mene tiče to je jedna obična matora drtina i profuknjača i da ga ja vidim, ne bi ga pljun'o nego bi ga pridavio.

Šta sad ba, treba to što je Harold Pinter dobio Nobela, bude razlog da ja kažem jebaji ga, nema veze što voli Slobu, to je cool i ljevičarski? Ma jebe me se za Pintera i sve njegove. Ako mi se čitaju četnici, pa lijepo ću uzeti Vuka Draškovića, on je makar autentičan, a ne srboljubac na baterije.

Čomskog bi trebalo opaučiti prema, inače vrlo oštrom, američkom "LIBEL LAW", tj. zakonu o kleveti. To bi uradili Židovi, da je neko krenuo srati o holokaustu. Uostalom, ne vidim NIKAKVU razliku između toga što skriboman i nesvršeni student književnosti Fatmir Alispahić negira holokaust, i što vrsni lingvista i politički debil Noam Čomski negira pokolj ljudi, na čijem mjestu je, gospodo i dame, mogao biti BILO KO OD NAS.

Fuj. Moralni čin se sastoji od komponente volje, emocije, i razuma. Ako briljiraš u jednoj, to ne znači da nisi INVALID u nekoj od druge dvije. I stoga ne treba, niti se smije, od intelektualca očekivati da bude završni kriterij. Kriterij je Gospod za one koji vjeruju, a zakoni svemira za braću ateiste - i tačka. Ne može ba meni Noam Čomski objašnjavati šta sam vidio svojim očima, pozivajući se na internet.

Uostalom, takvi kao Čomski (a srtetao sam ih) prilično čvrsto vjeruju i da su Markale napravili "muslimanski artiljerci" da isprovociraju reakciju Zapada. Ja mislim da je pogrešno uopće pričati s njim o bilo čemu: i prije Srebrenice, on je izabrao stranu. E pa jebe mi se za njegovu zabludu.
ali drtina i profuknjacha sa vecim uticajem nego sto ga imaju svi BH politicari zajedno i znas kako tu profuknjacu zaboli sta neko od nas misli.
Dakle nije problem u tome ko cita Chomskog nego koliki je njegov uticaj, a ogroman je, nazalost po nas :(
Uz to ti nisi ni bitan ni vazan niti je nekog briga sta si vidio svojim ocima u kreiranju svjetske politike i to nas i pokopava iz godine u godinu jer mislimo da citav svijet zna da smo zrtve, a ne zna. Bitno je sta Chomsky pise i bitno je dokazati da laze, a uopste nije bitno sta ti mislis, jer bitno je sta svijet misli jer svijet nam kroji sudbinu, a ne mi sami, nazalost :(
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

PS.

Radi se tu, izemđu ostalog, i o seriji neskromnosti i ljudske taštine. Taština Noama Čomskog je očito nemjerljiva. On je povjerovao, onako faustovski, da će otkrivajući zakonitosti jezika i uma bezmalo postati božanski autoritet. Fuj. A taština Duške Jurišić, pošteno govoreći, dozvoljava joj da kao osrednja novinarka koja ni opstala ne bi u poslu kojim se bavi da je nacionalni ključ nije izvukao na vrh piramide, sebi umisli kako može izaći na kraj u raspravi o bilo čemu, sa čovjekom koji retoriku izučava na najvišem mogućem nivou! Fuj. A naša sitna, patnička taština, dozvoljava nam da tupavo i naivno vjerujemo da je u svijetu dovoljno biti u pravu, pa da sve dođe na svoje mjesto: ama čitajte Voltairea, 5 KM u ediciji Dani.
danas

Post by danas »

sa druge strane,
posto vec ima osudjenih za genocid, chomskog TREBA tuziti. jimmy je u pravu -- treba ga se tuziti, kao sto bi izrael tuzio svakoga (a pogotovo javnu licnost sa ovakvim utjecajem) ko negira holokaust.
sad, izrael je drzava, a mi smo karikatura, pa eto... :roll:
Harrys

Post by Harrys »

Izrael nije podnio ni jednu tuzbu protiv poznatih negacionista holokausta.Tuzbu moze podnijeti svaki pojedinac ili organizacija u zemlji ciji je doticni drzavljanin ili u drzavi gdje je doticni dao izjavu.Npr. u Svicarskoj,tuzbu je podnijela Liga za borbu protiv rasizma,antisemitizma,diskriminacije itd.
Jimmy_The_Saint

Ama vjeruj mi, mostarac NIJE BITNO. NIJE. Meni život mogu spasiti dvije stvari: kalašnjikov ili pasoš. Pa čak i bez toga, imam glavu, imam ruke, u Boga se uzdam. I zato mi je JAKO BITNO šta mislim. A i tebi bi bilo pametnije da se presabereš i GLEDAŠ OD ČEGA ŽIVIŠ.

Prepirati se sa Čomskim otprilike znači priznati da njegova bulažnjenja imaju nekakvo pokriće. Prezirati Čomskog vrlo je lahka i udobna privatna stvar, moja. Uz sve to, ja nisam ni lingvista ni estradni intelektualac. Ali šta tebi za pravo daje da mene proglasiš, skupa s mojim mišljenjem, nebitnim?

To što sam došao na ovaj forum anonimno? Burazeru, pišem na tri jezika, posljednje što sam objavio izašlo je na engleskom u više desetina hiljada primjeraka, svakako da nisam Ćenan "BH CNN" Kerimagić i svjestan sam svojih ljudskih granica, ali ako misliš da me baš nigdje niko ne jebe osim na ovom forumu, fulio si.
mostarac

Post by mostarac »

Jimmy_The_Saint wrote:Ama vjeruj mi, mostarac NIJE BITNO. NIJE. Meni život mogu spasiti dvije stvari: kalašnjikov ili pasoš. Pa čak i bez toga, imam glavu, imam ruke, u Boga se uzdam. I zato mi je JAKO BITNO šta mislim. A i tebi bi bilo pametnije da se presabereš i GLEDAŠ OD ČEGA ŽIVIŠ.

Prepirati se sa Čomskim otprilike znači priznati da njegova bulažnjenja imaju nekakvo pokriće. Prezirati Čomskog vrlo je lahka i udobna privatna stvar, moja. Uz sve to, ja nisam ni lingvista ni estradni intelektualac. Ali šta tebi za pravo daje da mene proglasiš, skupa s mojim mišljenjem, nebitnim?

To što sam došao na ovaj forum anonimno? Burazeru, pišem na tri jezika, posljednje što sam objavio izašlo je na engleskom u više desetina hiljada primjeraka, svakako da nisam Ćenan "BH CNN" Kerimagić i svjestan sam svojih ljudskih granica, ali ako misliš da me baš nigdje niko ne jebe osim na ovom forumu, fulio si.
nisi ti mene shvatio. Ja sam rekao da nije bitno sta mi Bosanci mislimo, jer nas se glas ne cuje, a razloga tome ima mnogo a neki leze i u nama samima. zato mi nismo bitni. S druge strane glas Chomskog se itekako cuje i treba ga stisati, tj treba povisiti nas glas a ne da smo samo sebi vazni u smislu, ja znam da sam patio pa onda je logicno da to zna cijeli svijet. ne zna cijeli svijet sta je bilo u BiH, ne zna i zato moramo povisiti glas i negirati Chomskog i ljude kao on koji imaju ogroman uticaj.
Jimmy_The_Saint

Ah, da. Čisto da podsjetim: Living Marxism je, koliko znam, skupa s tom dromfuljom Diane Johnston, izgubio parnicu. Tačka. Ljudi tužili, Ed Wulliamy svjedočio. Ako i nakon toga Chomsky bulazni o njoj, ponavljam JEBE ME SE ZA SVE KOJI GA SLUŠAJU. I ljevičare, i desničare, i neodlučne u centru.

A da bi ga se tužilo, valja skupiti pet odlučnih i pametnih naših Bosanaca i hercegovaca, prikupiti nešto novaca od dijaspore, pa makar Halid Bešlić svirao u Beogradu za tu tužbu (a znamo da bi), ili eventualno naći neki neokonzervativni advokatski lobby koji bi to odradio pro bono (ima i takvih).

Ja to iz SA ne mogu pokretati. Ali majku mu, neko bi mogao. Pa ljudi se tuže zbog dva metra međe ili trešnje u ogradi...
Jimmy_The_Saint

E, da. Nema druže on nikakav ogroman uticaj. Ne znam hoćeš li mi vjerovati, ali on je u Evropi bitan za neke ljevičarske krugove (koji su, srećom, često sastavljeni od ljudi koji misle svojom glavom a ponešto o ovome ovdje i znaju), a u Americi ga ama baš niko ne jebe izvan akademskih krugova, a i tamo ga uzimaju s rezervom.

Taj "britanski časopis Prospect" koji ga je lafo proglasio misliocem decenije, godine, nečega... To jeste jedna od pismenijih novina, al' to čita oko 0,2 posto ljudi. Ostali lijepo otvore Guardian ili Sunday Times i vide tamo da su u Srebrenici neki zlikovci klali nevine, pa samo to i upamte.
Post Reply