ali drtina i profuknjacha sa vecim uticajem nego sto ga imaju svi BH politicari zajedno i znas kako tu profuknjacu zaboli sta neko od nas misli.Jimmy_The_Saint wrote:Ljudi moji, Čoam Nomski je prijatelj, osvjedočeni prijatelj mojih smrtnih neprijatelja, ljudi i režima koji su mi uništavali i umalo uništili grad, život, porodicu, mene samog... Duhovno, tjelesno, kako god hoćeš.
E pa stvarno me boli kurac što neko čita njegove knjige, što je najveći i najbriljantniji lingvista. Što se mene tiče to je jedna obična matora drtina i profuknjača i da ga ja vidim, ne bi ga pljun'o nego bi ga pridavio.
Šta sad ba, treba to što je Harold Pinter dobio Nobela, bude razlog da ja kažem jebaji ga, nema veze što voli Slobu, to je cool i ljevičarski? Ma jebe me se za Pintera i sve njegove. Ako mi se čitaju četnici, pa lijepo ću uzeti Vuka Draškovića, on je makar autentičan, a ne srboljubac na baterije.
Čomskog bi trebalo opaučiti prema, inače vrlo oštrom, američkom "LIBEL LAW", tj. zakonu o kleveti. To bi uradili Židovi, da je neko krenuo srati o holokaustu. Uostalom, ne vidim NIKAKVU razliku između toga što skriboman i nesvršeni student književnosti Fatmir Alispahić negira holokaust, i što vrsni lingvista i politički debil Noam Čomski negira pokolj ljudi, na čijem mjestu je, gospodo i dame, mogao biti BILO KO OD NAS.
Fuj. Moralni čin se sastoji od komponente volje, emocije, i razuma. Ako briljiraš u jednoj, to ne znači da nisi INVALID u nekoj od druge dvije. I stoga ne treba, niti se smije, od intelektualca očekivati da bude završni kriterij. Kriterij je Gospod za one koji vjeruju, a zakoni svemira za braću ateiste - i tačka. Ne može ba meni Noam Čomski objašnjavati šta sam vidio svojim očima, pozivajući se na internet.
Uostalom, takvi kao Čomski (a srtetao sam ih) prilično čvrsto vjeruju i da su Markale napravili "muslimanski artiljerci" da isprovociraju reakciju Zapada. Ja mislim da je pogrešno uopće pričati s njim o bilo čemu: i prije Srebrenice, on je izabrao stranu. E pa jebe mi se za njegovu zabludu.
Dakle nije problem u tome ko cita Chomskog nego koliki je njegov uticaj, a ogroman je, nazalost po nas
Uz to ti nisi ni bitan ni vazan niti je nekog briga sta si vidio svojim ocima u kreiranju svjetske politike i to nas i pokopava iz godine u godinu jer mislimo da citav svijet zna da smo zrtve, a ne zna. Bitno je sta Chomsky pise i bitno je dokazati da laze, a uopste nije bitno sta ti mislis, jer bitno je sta svijet misli jer svijet nam kroji sudbinu, a ne mi sami, nazalost