Ja sam produkt ovog i ovakvog društva !!?
- uvjek dobar gost
Ja se ne bih slozio sa Vama kad kazete da mladi, odnosno srednjoskolci i studenti vjeruju u bolje dane... tuzno je to al ja ne mislim tako. Njima je danas svejedno, danas ih ne interesuje politika, ne zanimaju ih stranke, nemaju vremena za dnevnike i slicne informativne emisije. Mozda je i bolje nek ne trose vrijeme na kretene, nek se neopterecavaju stvarima koje "ne mogu" promjeniti. Ili mogu.............
-
mamica papucarka
Ne znam, mozda se za ovo vrijeme mnogo toga promijenilo sto ja ne znam.
U moje vrijeme je bilo razmisljanje "dok ja zavrsim fax, mora se nesto promijeniti na bolje"
I bilo mi je skoro pa super. Kafica izmedju predavanja, praksa, nocno lumpovanje ...
U moje vrijeme je bilo razmisljanje "dok ja zavrsim fax, mora se nesto promijeniti na bolje"
I bilo mi je skoro pa super. Kafica izmedju predavanja, praksa, nocno lumpovanje ...
- uvjek dobar gost
mama29 wrote:Ne znam, mozda se za ovo vrijeme mnogo toga promijenilo sto ja ne znam.
U moje vrijeme je bilo razmisljanje "dok ja zavrsim fax, mora se nesto promijeniti na bolje"![]()
Upravo takooooo........
- Fair Life
Nije tako Senada...senada wrote:Filjdjan koji u prijevodu znaci da i ti Fair zagovaras "humano" ciscenje zemlje od mladih i pametnih ljudi.Fair Life wrote:Uvijek sam imao fildzan viska za "uvjek dobrog gosta"...uvjek dobar gost wrote:(...)
Ne znam ljudi... nama je svima u pet deka... trebamo se vratiti ljudskosti, trebamo se vratioti pravim vrijednostima, trebamo jednostavno progledati dok josh mozemo.
(...)
Procitaj sta pise AA CA...
Ona je progledala, nadam se jos uvijek na vrijeme, za dobro svoje i svoje porodice.
Ta mladost koju spominjes ovaj poslednji rat nije gotovo ni zapamtila zbog svoje zivotne dobi, a vec je pripremaju za nekakav novi rat.
Iz moje porodice tri generacije zakljucno sa mojom... dale su zatvorenike logorima Dachau, Auschwitz, Jasenovac, Banjica, bili su zatvarani kao Informbirovci... i ja sam prosao sam u poslednjem nasem ratu kroz nekoliko konc. logora.
Odlucio sam... Ne vise, dosta je bilo ratova i stradanja. One koje sam ja stvorio imam obavezu da spasavam. I spasio sam.
PS. . .Nije fildjan... nego fildzan.
Last edited by Fair Life on 24/01/2006 13:00, edited 1 time in total.
-
_galaksija
Ja ne vjerujem u bolje dane u BiH...a i da dodju sta ce mi ...kad mi vise nije cejf da ih ovdje zivim...cejf mi je da ih zivim negdje drugdje 
-
senada
Nije li onda demagoski podrzavati Pokret DOSTA? Zasto onda ne pokusamo zaustaviti svakodnevno smrzavanje na otvorenom Stolac92, Dobrog Gosta, Stele, Mirci i drugih mladih ljudi?Fair Life wrote:Ta mladost koju spominjes ovaj poslednji rat nije gotovo ni zapamtila zbog svoje zivotne dobi, a vec je pripremaju za nekakav novi rat.
Iz moje porodice tri generacije zakljucno sa mojom... dale su zatvorenike logorima Dachau, Auschwitz, Jasenovac, Banjica, bili su zatvarani kao Informbirovci... i ja sam prosao sam u poslednjem nasem ratu kroz nekoliko konc. logora.
Odlucio sam... Ne vise, dosta je bilo ratova i stradanja. One koje sam ja stvorio imam obavezu da spasavam. I spasio sam.
-
mamica papucarka
ne stizem pratiti sve teme na Forumu, pa me interesuje da li oni zaista idu pred Skupstinu, ili je to nekakva zezancija 
-
senada
Vec dugo svakodnevno Stolac92, Dobri Gost. Mirci, Stela, Herc i drugi jesu na platou pred Skupstinom.mama29 wrote:ne stizem pratiti sve teme na Forumu, pa me interesuje da li oni zaista idu pred Skupstinu, ili je to nekakva zezancija
S' pocetka se desavalo da Stolac92 stoji potpuno sam, ali je izdrzao, istrajao i ja mu iskreno cestitam.
-
mamica papucarka
pa, jel ih ko primijetio, ili...
Mislim na one guzonje iznad platoa
Mislim na one guzonje iznad platoa
- uvjek dobar gost
Prvo nema potrebe za prepiranjem, svako ima svoj zivot i trazi u njemu nesto vise. Svako ponaosob odlucuje gdje i kako ce zivjeti, iz tog razloga nema potrebe za prepucavanjem na relaciji BiH - Dijapora.
A kao drugo, jeste istina je da smo svaki dan sem nedelje na platou, nekad nas je dvoje, nekad nas je pet ili dvadeset, a nekad stoji i jedan covjek. Odlucili smo da istrajemo, odlucili smo da probamo promjeniti stvari.
A sto se tice teme, sa svima se slazem i drago mi je sto razmjenjujemo misljenja.
Vrijeme je da se krene !!!!!
A kao drugo, jeste istina je da smo svaki dan sem nedelje na platou, nekad nas je dvoje, nekad nas je pet ili dvadeset, a nekad stoji i jedan covjek. Odlucili smo da istrajemo, odlucili smo da probamo promjeniti stvari.
A sto se tice teme, sa svima se slazem i drago mi je sto razmjenjujemo misljenja.
Vrijeme je da se krene !!!!!
- sojka
Kada malcice bolje razmislimo mi zajedno nista ne mozemo uraditi, zavarava nas cesto pojam udruzenih snaga i igra za raju, pa cak ni u dvoje, samo sam.No medjutim podrska je ipak dobrodosla.
A bolji zivot uvijek je negdje drugo, negdje drugo...

-
vesela
dobri gostu,
tema ti je odlicna i smatram da je diskusija dobra...svi smo mi produkt naseg drustva...svi bi smo iskreno voljeli da se nisu desile ovako drasticne promjene, koje su nam svima promijenile zivot...nijedan covjek zdravog razuma ne moze prihvatiti stanje u sarajevu...a ici na plato i dati javno do znanja da je DOSTA je za mene dokaz da se ne bojite, da nemate "oraha u djepovima" i da se nesto mora pokusati uraditi
tema ti je odlicna i smatram da je diskusija dobra...svi smo mi produkt naseg drustva...svi bi smo iskreno voljeli da se nisu desile ovako drasticne promjene, koje su nam svima promijenile zivot...nijedan covjek zdravog razuma ne moze prihvatiti stanje u sarajevu...a ici na plato i dati javno do znanja da je DOSTA je za mene dokaz da se ne bojite, da nemate "oraha u djepovima" i da se nesto mora pokusati uraditi
- uvjek dobar gost
Ne kontam.... Sojka mi mozemo sve uraditi samo kad bi nas neko vukao za rukav il dosao po nas kuci, po svakog pojedinca. Nas je ovo vrijeme u kom zivimo nas je ubjedilo da smo bespomocni a mi smo ulogu prihvatili kao da smo jedva cekali....a zivot je tamo gdje smo mi sami....sojka wrote:Kada malcice bolje razmislimo mi zajedno nista ne mozemo uraditi, zavarava nas cesto pojam udruzenih snaga i igra za raju, pa cak ni u dvoje, samo sam.No medjutim podrska je ipak dobrodosla.
A ja se ne bojim nicega osim onoga vise, jer plase nas i djele a nema vise.......
Vrijeme je da se krene !!!!!!
-
mamica papucarka
pa jel vas policija prmijetila?
Imate li kakve natpise ? Sta se desava?
- sojka
Ne kontam ni ja cijelo vrijeme...uvjek dobar gost wrote:Ne kontam.... Sojka mi mozemo sve uraditi samo kad bi nas neko vukao za rukav il dosao po nas kuci, po svakog pojedinca. Nas je ovo vrijeme u kom zivimo nas je ubjedilo da smo bespomocni a mi smo ulogu prihvatili kao da smo jedva cekali....a zivot je tamo gdje smo mi sami....sojka wrote:Kada malcice bolje razmislimo mi zajedno nista ne mozemo uraditi, zavarava nas cesto pojam udruzenih snaga i igra za raju, pa cak ni u dvoje, samo sam.No medjutim podrska je ipak dobrodosla.
A ja se ne bojim nicega osim onoga vise, jer plase nas i djele a nema vise.......
Vrijeme je da se krene !!!!!!
Putem za istinu? Ciju? Tvoju, moju, njihovu? U borbu za pravdu? Ako je to, uvijek sam tu...na tom putu imas moju podrsku...
Pozdravce
- Fair Life
Podrzavati zbog onih koji moraju ostati jer nemaju drugu mogucnost.senada wrote:Nije li onda demagoski podrzavati Pokret DOSTA? Zasto onda ne pokusamo zaustaviti svakodnevno smrzavanje na otvorenom Stolac92, Dobrog Gosta, Stele, Mirci i drugih mladih ljudi?
Moj prijatelj se vrati "na vrijeme"da zgrabi nekakvu funkciju. Prije nekoliko godina kad sam bio u BiH pitao sam ga... zasto se vrati?
Odgovorio mi je: "Zbog buducnosti djeteta!"
Na njegovo pitanje meni... zasto se ne vracam, odgovorio sam mu: "Zbog buducnosti djeteta!"
On danas svoja jaja zdere... za svaki obrok.
Ja kazem DOSTA zbog buducnosti djeteta tog mog prijatelja. Da li ti je sad jasno Senada?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=22679
-
AA CA
Upravo tako istorija se ponavlja, a ja se ovdasnje istorije panicno bojim.Ta mladost koju spominjes ovaj poslednji rat nije gotovo ni zapamtila zbog svoje zivotne dobi, a vec je pripremaju za nekakav novi rat.
Bila sam u Sarajevu cijelo vrijeme rata, na moju srecu nisam bila u logorima i nisam bila ranjena... Ali da budem iskrena - sta je to rat i sta on nosi sa sobom .... to sam shvatila tek kad se rat zavrsio....
Ja to sve zovem NEPOTREBNO ZIVOTNO ISKUSTVO. Ne hvalim se time, cak sam strasno ljuta na sebe
Rat je izuzetno jak izliv ljudskog bijesa, a poslije dugo, dugo ostaje pustos... Nije vrijedno potrositi zivot na to....
- uvjek dobar gost
Svi smo mi sami sa sobom i svojim dilemama, no istina je samo jedna, pravda je za sviju jednaka, jedan je put kojim moramo ici ako hocemo da nam bude bolje. Skupa ti i ja moramo doci do istine, mi smo popusili spiku da smo toliko razliciti da nesmijemo ni biti u kontaktu. Nama samo fali komunikacije, za par mjeseci mladi ljudi bi uvidjeli da im je magla nametnuta, skontali bi da moze bolje i to vrlo brzo. Ja hocu da zivim bolje u svojoj zemlji , necu da idem u bjeli svjet da trazim srecu, kad je ona oko mene....sojka wrote:Ne kontam ni ja cijelo vrijeme...uvjek dobar gost wrote:Ne kontam.... Sojka mi mozemo sve uraditi samo kad bi nas neko vukao za rukav il dosao po nas kuci, po svakog pojedinca. Nas je ovo vrijeme u kom zivimo nas je ubjedilo da smo bespomocni a mi smo ulogu prihvatili kao da smo jedva cekali....a zivot je tamo gdje smo mi sami....sojka wrote:Kada malcice bolje razmislimo mi zajedno nista ne mozemo uraditi, zavarava nas cesto pojam udruzenih snaga i igra za raju, pa cak ni u dvoje, samo sam.No medjutim podrska je ipak dobrodosla.
Vrijeme je da se krene !!!!!!![]()
ali bas ne kontam. Ja sam krenula, ali sama putem do istine, a dokle cu laste znaju...
Mi idemo uvijek sami na put. Mislim gdje bi to trebali? Zajedno nikamo ne mozemo stic`.
Putem za istinu? Ciju? Tvoju, moju, njihovu? U borbu za pravdu? Ako je to, uvijek sam tu...na tom putu imas moju podrsku...
Pozdravce
Sto se tice rata i ratova... moj licni stav je da ako se nastavi vako, odnosno ako ovaj politicki koncept nastavi da vlada... bice belaj i to za nekih desetak godina.. mi ga komunikacijom moramo sprijeciti.
Vrijeme je da se krene !!!!
- uvjek dobar gost
Ako sam ja slika društva pitam se kakvo je ono zaista....
Koliko ja trave popušiti moram da bi me smirilo i da ne bih vidio gdje sam...? Nije to više ni kila ni dvije... sad su u pitanju količine... tolike količine svaki dan da poravnim. Pod poravnjavanjem mislim da me za neke stvari boli neki organ, da žmirim na ovoliku nepravdu, da ne čujem plač nekih ljudi, da me mnoge stvari ne interesuje već da gledam samo svoju guzicu ... da me za sve drugo boli neka stvar..
Pa gdje će nam duša , šta kontamo da je početak i kraj života mobitel neki svemirski ili neka cura sa silikonskim prsima u plahom autu... ma nije smisao života je turbo-folk muzika i neki lagani ritmovi kako bi sve zaboravili...
Pa šta je do juče nismo imali struje, vode , plina, stakala na prozorima, ma nismo hljeba imali da jedemo... ali bili smo ljudi, a danas nismo... danas smo najmanje ljudi nego ikad...
Koliko ja trave popušiti moram da bi me smirilo i da ne bih vidio gdje sam...? Nije to više ni kila ni dvije... sad su u pitanju količine... tolike količine svaki dan da poravnim. Pod poravnjavanjem mislim da me za neke stvari boli neki organ, da žmirim na ovoliku nepravdu, da ne čujem plač nekih ljudi, da me mnoge stvari ne interesuje već da gledam samo svoju guzicu ... da me za sve drugo boli neka stvar..
Pa gdje će nam duša , šta kontamo da je početak i kraj života mobitel neki svemirski ili neka cura sa silikonskim prsima u plahom autu... ma nije smisao života je turbo-folk muzika i neki lagani ritmovi kako bi sve zaboravili...
Pa šta je do juče nismo imali struje, vode , plina, stakala na prozorima, ma nismo hljeba imali da jedemo... ali bili smo ljudi, a danas nismo... danas smo najmanje ljudi nego ikad...
-
DONY
Ocito je da si normalan..uvjek dobar gost wrote:Nije kriza srednjih godina, il necu da priznam jednostavno nekad ne mogu vjerovati sta ljudi sebi postavljaju kao prioritete i kakve poruke meni salje drustvo u kom zivim, htio sam cuti od Vas imate li takve probleme il sam ja dosao do praga tolerancije. Dosao do tacke kad trebam spremiti kufere i bjezati glavom bez obzira od jednog ovakvog nakaradnog drustva. Drustva u kojem je parola ... nek komsiji umre krava, ja svoje i nemam....
Ako hocete povucicu temu ?
-
mamica papucarka
ozivljava ova tema
najgore je biti stranac u svom plemenu (naravno nisam autor ovih stihova)
najgore je biti stranac u svom plemenu (naravno nisam autor ovih stihova)
-
Svemirski_Jebach
vala meni nije puno manje stresno ni ovdje na "zapadu"...cak sto vise, imam puno novih brigamama29 wrote:Doslo je vrijeme da svako za sebe razmislja i odlucije. Nismo svi u istoj poziciji.
Imamo ljude sa kakvom takvom perspektivom u BiH (imaju posao, redovne place i time mogu izdrzavat svoje porodice), naravno takvi su za ostanak u BiH.OK, svaka castAli, mi imamo mnogo vise pametnih ljudi a malo radnih mjesta za njih
![]()
Drugi se vec godinama vuku na granici siromastva i godinama ne pronalaze rjesenje za "normalan" zivot. Medju takvom grupacijom imamo i tovar obrazovanih ljudi, koji se jednostavno ne mogu snaci u ovom drustvu o kojem prica Uvjek dobar gost. kako onda dalje? Kako obezbjedit osnovno za svoju porodicuI ova grupacija obicno razmislja o boljem sutra u nekoj novoj zemlji
![]()
Imamo i trecu grupaciju, tj. ljude koji su se uvalili u razne spekulacije i njima perfektno odgovara stanje u Bih onakvo kakvo jeste. Znaci- nesto slicno anarhiji, s tim da se vecini moras priklonit i igradi po njihovim pravilima, jer ako ne zelis, zavrsices u ovoj drugoj skupini![]()
I napokon cetvrta grupacija jesu vecina srednjoskolaca, studenta i sl. koji jos uvijek vjeruju ideale i bolje sutra.
![]()
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Ja sam sutra na Jugu i necu imati briga
:D
Vjerujem u voljenog
Vjerujem u voljenog
-
Svemirski_Jebach
ne mislim da je ovo problem bosne, materijalizam je cesta odrednica ljudi na svim geografskim sirinama i u svim drustvima.uvjek dobar gost wrote:Ako sam ja slika društva pitam se kakvo je ono zaista....
Pa šta je do juče nismo imali struje, vode , plina, stakala na prozorima, ma nismo hljeba imali da jedemo... ali bili smo ljdi, a danas nismo... danas smo najmanje ljudi nego ikad...
sustina je u tome sta zelis i kako vidis svoj zivot za 10 godina. Sve ce ti se samo kazati.
Zivot se ne zivi u velikoj slici nego u malim slicicama u kojima smo mi, nase porodice, partneri, djeca, prijatelji, posao i radne kolege, granap u koji idemo, kafane u koje idemo, vikendica, godisnji, par piva tu i tamo, zajebancija koje se sjecamo...
I na kraju sve i najvrijednije sto ostane i sto se sjetis jesu ljudi. Ne mjesta na kojima si bio, ne stvari koje si imao ili zelio imati nego ljudi koje si znao i s kojima ti je bilo lijepo.
Ti si vec odlucio ostati u BiH i ono sto ti moze pomoci u zivotu ovdje jeste gore spomenuto. Mikrosvijetovi su zakon, siroka slika kvari percepciju, umanjuje preciznost.
Sve ostalo je sranje na duze staze.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Sto ovaj space adventurer voli srat
:D:D:D:D