Stambeni fond Bisere Turkovic vrijedi 5 miliona eura!

Da li podrzavate donosenje zakona o oduzimanju nelegalno stecene imovine?

Da
39
95%
Ne
2
5%

Total votes: 41

senada

Post by senada »

:shock:
Last edited by senada on 18/01/2006 07:33, edited 1 time in total.
danas

Post by danas »

samo se ti zajebaji :D
zavrsices ti :D na kubi :roll:
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...

Post by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... »

senada wrote:
amanjarabi wrote:Evo ja sam joj poslao jednu malu poruku. Da hoce bogdom CIA procitat, ode Bisera na Guantanamo :D

Bisera,

stigle su ti pare iz Teherana. Muhamed je sve sredio. Pasose, vize itd. Momci su sklonjeni u Pakistan. Nemogu im Ameri tamo nista. Ti imas diplomatski imunitet, tebi ne moze niko nista. Ti ako ikako mozes pomozi onoj dvojici u Atlanti. Sve ide po planu. Ako bog da jos malo pa je Atomska u nasim rukama.

Allahimanet

Mustafa
:shock: eto nje u rikverc :shock: :lol:
Nije mi jasno sta je ovdje smjesno???
Boriti se za principe pravednosti i zakonitosti sve dok se isti ticu nekoga drugoga, a kad dodje do vlastitih postupaka ponasati se po principu "cilj opravdava sretstvo" nije smjesno. To je licemjerno!!!
senada

Post by senada »

danas wrote::shock:

sad cu ja tebi javit PP sta ces ti raditi :oops: ja joj se nisam smijala :oops:
zikamu

Post by zikamu »

danas wrote::shock:

Sto? To bi mu ko biva tamo moglo bit' gore? :lol:
da pamtis

Post by da pamtis »

:D kada sam vidio sliku prvo sto mi pade na pamej je Klinton i Monika :D

mislim da biserima ne treba pisati nista u e-mailu samo poslati link za ovaj topik, neka se ukljuce u raspravu :D 8-)
senada

Post by senada »

senada wrote:
amanjarabi wrote:Evo ja sam joj poslao jednu malu poruku. Da hoce bogdom CIA procitat, ode Bisera na Guantanamo :D

Bisera,

stigle su ti pare iz Teherana. Muhamed je sve sredio. Pasose, vize itd. Momci su sklonjeni u Pakistan. Nemogu im Ameri tamo nista. Ti imas diplomatski imunitet, tebi ne moze niko nista. Ti ako ikako mozes pomozi onoj dvojici u Atlanti. Sve ide po planu. Ako bog da jos malo pa je Atomska u nasim rukama.

Allahimanet

Mustafa
zikamu

Post by zikamu »

Image

"Kakvi su Vam planovi i koja će biti Vaša misija tokom obavljanja dužnosti Ambasadora BiH u SAD?

TURKOVIĆ: Naravno, plan je što bolje predstaviti Bosnu i Hercegovinu. Što bolje predstaviti naše težnje a i ono što je učinjeno u BiH u proteklom periodu. Puno toga je učinjeno vrlo uspješno. Nažalost, čini mi se da nema dovoljno saznanja o svemu onome što je zaista za divljenje. U deset godina je učinjeno onoliko koliko je možda u Evropi učinjeno za 50 godina iza Drugog svjetskog rata. Mi smo to u vrlo jednom kratkom periodu uspjeli da izguramo..."
rece zena i ostade ziva.

"...Mora biti i nezadovoljstva. I to je logično. Treba imati na umu jednu stvar, da se država ne gradi preko noći i da ne možemo imati državu preko noći..." Tacno, ali ste dokazali da se drzava moze sjebat' i raskucit' preko noci.

http://64.233.179.104/search?q=cache:c3 ... vic+&hl=en
Last edited by zikamu on 18/01/2006 08:35, edited 1 time in total.
da pamtis

Post by da pamtis »

But, Mr. Speaker, our office was surprised and profoundly disappointed when we learned this past Wednesday, after literally months, that the State Department had granted agreement on this outrageous appointment without contacting us or informing us in any way.

Mr. Speaker, President Bush has repeatedly and strongly stated that in this fight against terrorism, that you are "either with us or you are against us." Yet, I am beginning to wonder if our own State Department is with us.

Bisera Turkovic is one of the founders of the radical Islamist Muslim SDA Party in Bosnia, a party that has had, since its foundation, strong links with al Qaeda, numerous other terrorist organizations, and even the intelligence mechanisms of Iran.

In 1939, Bisera Turkovic's father, Alija Izetbegovic, started a group called the Young Muslims. After World War II, they were prosecuted as Nazi war criminals and spent time in prison together. Over the years, Dr. Turkovic was promoted by Izetbegovic and then founded the SDA Party in 1990.

Alija Izetbegovic was a close confidante of Iran's Ayatollah Khomeini. And when he became President Izetbegovic, he recirculated his 1970 Islamic Declaration and openly espoused his view that "there can be no peace or coexistence between Islamic faith and non-Islamic
faith."

Mr. Speaker, soon after the beginning of the Bosnian civil war in 1992, Dr. Turkovic was accredited as Bosnian ambassador to Zagreb. It was this post, coordinating with others, that was constantly used by the SDA and their leadership to provide Bosnian passports, visas, humanitarian worker status, and logistical support to radical Islamist mujahideen coming into Bosnia to fight their own jihad there. Individuals such as Anwar Sha'ban, the spiritual leader of al Qaeda in Bosnia and the cousin of Osama bin Laden, Abu al-Madani, who was killed fighting soldiers in Sarajevo, and even Osama bin Laden himself entered Bosnia through Zagreb.
In violation of a U.S. embargo, the SDA also organized a massive flow of weapons from Iran through Croatia during Bisera Turkovic's time as ambassador. http://slobodan-milosevic.org/news/cr061705.htm
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bisera,

Allahimanet
de posalji ovima gore ovaj tvoj e-mail.....kao otislo na pogresnu adresu :shock: :D bisera majko moja :lol:
senada

Post by senada »

Ljudi moji, svi poznati BH i strani lopovi su mali misevi jer se za njih znalo da ce se saznati o tricavih stotinjak miliona eura, ukljucujuci i zloglasnog Hasana Cengica jer i za njega znamo ali sta raditi sa krupnim ribama cija imena nigdje, bas nigdje ne mozete procitati a sponzori su svim poznatim i nepoznatim lopovima, domacim i stranim, unutar i izvan BiH???
jusuff

Post by jusuff »

danas wrote:e moj jusuffe,
pa vidje li skromni stambeni fond? :roll:
problem je sto ga nisam vidio, a nisi ni ti.
vjerovati slobodnoj bosni :-)
pa sjecate li se afere sa deenom i poderanom majicom dolce gabbana ukrasenom swarovski kristalima :-) a ono u stvari obicna t-shirt na kojoj je pisalo dolce glabana
sjecate li se reisovih rejbanki od 500 eura :-)
i ja treba da vjerujem lazovima da b. turkovic ima stanova za 5.000.000 eura????????
pa da li, dame i gospodo, znate koliko je 5.000.000 eura. tolike pare se jednostavno ne mogu ukrasti na funkcijama koje je bisera obavljala. to je lova koja se nabere na svercu cigarama, oruzjem ili drogom

smijesno
smijesno
smijesno
zikamu

Post by zikamu »

pa da li, dame i gospodo, znate koliko je 5.000.000 eura. tolike pare se jednostavno ne mogu ukrasti na funkcijama koje je bisera obavljala. to je lova koja se nabere na svercu cigarama, oruzjem ili drogom
Znamo! To je kofer dolara koji je jednom tjedno dolazio u BiH veleposlanstvo u Zagrebu dok je doticna veleposlanica obnasala tu duznost (jel' se tako kaze? :D )

Ako nista, ono za oruzje si potpuno u pravu:
citiram:
"U javnosti je poznato da je dr. Fatih Ali Hassanein, osnivac i direktor TWRA, bio pod antiteroristickom i kriminalistickom istragom austrijske EBT i njemacke policije u septembru 1995. godine. Istraga je, u osnovi, provjeravala tvrdnje o krijumcarenju oružja.

Sedam racuna
Na zahtjev Alije Izetbegovica i Hasana Cengica za pomoc u novcu, nakon pocetka agresije na BiH, dr. Fatih Ali Hassanein je kod austrijske banke "Die Erste" (na adresi Wiener Graben 21, Beè) otvorio sedam racuna - 300511-00392; 513-77152; 513-64476; 004-65151; 004-65593; 004-74355; 513-61957. Na ove racune su se poceli slivati enormni iznosi i nadležni za sprecavanje pranja novca u ovoj austrijskoj banci su stalno kontrolisali prilive i o svakoj promjeni stanja na racunu izvještavali specijalne jedinice austrijske policije za borbu protiv organiziranog kriminala i terorizma EDOK i EBT. U ime Vlade BiH, garanciju austrijskim bankarima da se novac koristi iskljucivo za finansiranje humanitarnih aktivnosti dao je dr. Haris Silajdžic.

Novac koji je stizao najviše iz Saudijske Arabije, Bruneja i Pakistana nije dolazio do dr. Fatiha Ali Hassaneina samo putem ovih sedam racuna nego i - u koferima. Na pocetku rata, dr. Fatih je sedmicno sa koferom punim novca putovao od Beca do Zagreba, autom sudanske ambasade sa diplomatskim tablicama. U koferu je bilo svaki put od tri do pet miliona americkih dolara. Doktor Hassanein je povodom istrage austrijske i njemacke policije tvrdio da je novac u Zagrebu predavao clanu bosanske Vlade".

Ali, ko je clan kojem je predavao novac u Zagrebu? Bisera Turkovic; je postala ambasador RBiH u Zagrebu rješenjem MIP-a broj 01-861/93 od 27. februara 1993. godine. U svojoj biografiji, koju danas prezentira u medjunarodnim krugovima, kao ministar za evropske integracije Vlade BiH i govornik na medjunarodnim konferencijama o regionu, Bisera Turkovic tvrdi za sebe da je bila ambasador BiH u Hrvatskoj od 1992. do 1994. godine. Ukoliko je zaista fakticki obavljala ovu dužnost prije službenog imenovanja, ona je morala da zna za ove sedmicne isporuke miliona dolara..." :x

http://www.bhdani.com/arhiva/184/t18403.shtml

Moj Jusufe...ne treba ti niko skakat' u usta; sam to sebi radis...
zikamu

Post by zikamu »

Image

Jednom hefticno / sedmicno / tjedno.
jusuff

Post by jusuff »

zikamu wrote:
Znamo! To je kofer dolara koji je jednom tjedno dolazio u BiH veleposlanstvo u Zagrebu dok je doticna veleposlanica obnasala tu duznost (jel' se tako kaze? :D )

Ako nista, ono za oruzje si potpuno u pravu:
citiram:
"U javnosti je poznato da je dr. Fatih Ali Hassanein, osnivac i direktor TWRA, bio pod antiteroristickom i kriminalistickom istragom austrijske EBT i njemacke policije u septembru 1995. godine. Istraga je, u osnovi, provjeravala tvrdnje o krijumcarenju oružja.

Sedam racuna
Na zahtjev Alije Izetbegovica i Hasana Cengica za pomoc u novcu, nakon pocetka agresije na BiH, dr. Fatih Ali Hassanein je kod austrijske banke "Die Erste" (na adresi Wiener Graben 21, Beè) otvorio sedam racuna - 300511-00392; 513-77152; 513-64476; 004-65151; 004-65593; 004-74355; 513-61957. Na ove racune su se poceli slivati enormni iznosi i nadležni za sprecavanje pranja novca u ovoj austrijskoj banci su stalno kontrolisali prilive i o svakoj promjeni stanja na racunu izvještavali specijalne jedinice austrijske policije za borbu protiv organiziranog kriminala i terorizma EDOK i EBT. U ime Vlade BiH, garanciju austrijskim bankarima da se novac koristi iskljucivo za finansiranje humanitarnih aktivnosti dao je dr. Haris Silajdžic.

Novac koji je stizao najviše iz Saudijske Arabije, Bruneja i Pakistana nije dolazio do dr. Fatiha Ali Hassaneina samo putem ovih sedam racuna nego i - u koferima. Na pocetku rata, dr. Fatih je sedmicno sa koferom punim novca putovao od Beca do Zagreba, autom sudanske ambasade sa diplomatskim tablicama. U koferu je bilo svaki put od tri do pet miliona americkih dolara. Doktor Hassanein je povodom istrage austrijske i njemacke policije tvrdio da je novac u Zagrebu predavao clanu bosanske Vlade".

Ali, ko je clan kojem je predavao novac u Zagrebu? Bisera Turkovic; je postala ambasador RBiH u Zagrebu rješenjem MIP-a broj 01-861/93 od 27. februara 1993. godine. U svojoj biografiji, koju danas prezentira u medjunarodnim krugovima, kao ministar za evropske integracije Vlade BiH i govornik na medjunarodnim konferencijama o regionu, Bisera Turkovic tvrdi za sebe da je bila ambasador BiH u Hrvatskoj od 1992. do 1994. godine. Ukoliko je zaista fakticki obavljala ovu dužnost prije službenog imenovanja, ona je morala da zna za ove sedmicne isporuke miliona dolara..." :x

http://www.bhdani.com/arhiva/184/t18403.shtml

Moj Jusufe...ne treba ti niko skakat' u usta; sam to sebi radis...
zikamu, sto ne podignes tuzbu protiv turkoviceve?
jedini dokaz koji vidim iz tvog teksta je da je turkoviceva bila ambasadorica u zagrebu 1993 :-) koja glupost
fakat mi ide na zivce konstantno ubijanje u mozak time da smo potpuno okruzeni lopovima i da su svi koji su na vlasti nuzno i lopovi.
:x
cini mi se i da je lagumdzija oko tih doba bio predsjednik vlade, da li je i on odgovoran za te kofere?
glupost sine, glupost
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

zikamu wrote:Image

"Kakvi su Vam planovi i koja će biti Vaša misija tokom obavljanja dužnosti Ambasadora BiH u SAD?

TURKOVIĆ: Naravno, plan je što bolje predstaviti Bosnu i Hercegovinu. Što bolje predstaviti naše težnje a i ono što je učinjeno u BiH u proteklom periodu. Puno toga je učinjeno vrlo uspješno. Nažalost, čini mi se da nema dovoljno saznanja o svemu onome što je zaista za divljenje. U deset godina je učinjeno onoliko koliko je možda u Evropi učinjeno za 50 godina iza Drugog svjetskog rata. Mi smo to u vrlo jednom kratkom periodu uspjeli da izguramo..."
rece zena i ostade ziva.

"...Mora biti i nezadovoljstva. I to je logično. Treba imati na umu jednu stvar, da se država ne gradi preko noći i da ne možemo imati državu preko noći..." Tacno, ali ste dokazali da se drzava moze sjebat' i raskucit' preko noci.

http://64.233.179.104/search?q=cache:c3 ... vic+&hl=en
...ona nije normalna :shock:

"U deset godina je učinjeno onoliko koliko je možda u Evropi učinjeno za 50 godina iza Drugog svjetskog rata."

:lol:
Prenj

Post by Prenj »

jusuff wrote: zikamu, sto ne podignes tuzbu protiv turkoviceve?
jedini dokaz koji vidim iz tvog teksta je da je turkoviceva bila ambasadorica u zagrebu 1993 :-) koja glupost
fakat mi ide na zivce konstantno ubijanje u mozak time da smo potpuno okruzeni lopovima i da su svi koji su na vlasti nuzno i lopovi.
cini mi se i da je lagumdzija oko tih doba bio predsjednik vlade, da li je i on odgovoran za te kofere?
glupost sine, glupost
Da li si citao "Drzavnu tajnu" S.Halilovica?
jusuff

Post by jusuff »

Prenj wrote:
jusuff wrote: zikamu, sto ne podignes tuzbu protiv turkoviceve?
glupost sine, glupost
Da li si citao "Drzavnu tajnu" S.Halilovica?
jasta sam, jake su drzavne tajne koje je upratio jedan 14-ogodisnjak :-)
ne mogu naerende kora i senzacionalizma :D
Prenj

Post by Prenj »

jusuff wrote: jasta sam, jake su drzavne tajne koje je upratio jedan 14-ogodisnjak :-)
ne mogu naerende kora i senzacionalizma :D
Grijesis sto tako lako odbacujes vrijedan izvor informacija.
Uz knjigu je objavljeno i dosta autenticnih dokumenata, medju ostalim i stenogram sa sjednice Predsjednistva BiH odrzane 1995., ciji je glavni dio polemika izmedju H.Silajdzica (tadasnjeg sefa vlade) i A.Izetbegovica. Polemika je uglavnom oko toga ko ce kontrolisati ogromni novac prikupljen za odbranu BiH, legalna vlada ili "povjerljivi ljudi" ...
Nastavimo diskusiju nakon sto procitas, a trebao bi, ako ti je zaista stalo da saznas sto vise o tom vremenu.
Nespin

#69 Re: Stambeni fond Bisere Turkovic vrijedi 5 miliona eura!

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 13/02/2022 18:28, edited 1 time in total.
Haman2

#70 Re: Stambeni fond Bisere Turkovic vrijedi 5 miliona eura!

Post by Haman2 »

Dzaba zakoni kad nemo ko da ih sprovodi. Zakoni se donose da bi se opravdale visoke plate. Pravosudje je najveci kocnicar u drustvu.
Post Reply