Bil' se koja udala?
KAKO PREPOZNATI PRAVE SARAJLIJE?
- Kurt_Kombajn
Evo ja sam pravi pravcati cistokrvni Sarajlija, sa stembiljem
Bil' se koja udala?

Bil' se koja udala?
-
_galaksija
Mozeeeeee
Kutre KOJA KOLA VOZIS???
iMAJU LI FULL OPREMU????
ABS KOCNICE????
KOLIKI TI JE STAN U SARAJEVU????
SAM ZIVIS????
cisto sumnjam da ovo sve ima pravi sarajlija
Kutre KOJA KOLA VOZIS???
iMAJU LI FULL OPREMU????
ABS KOCNICE????
KOLIKI TI JE STAN U SARAJEVU????
SAM ZIVIS????
cisto sumnjam da ovo sve ima pravi sarajlija
- Kurt_Kombajn
Imam samo golu dusu...
Al' ona mi je dobraaaaaaaaaaaa

Al' ona mi je dobraaaaaaaaaaaa
-
_galaksija
Jami jana Senada,pa kolko ti jana treba da skuzis da sma ja brdjankasenada wrote:cekaj... zivot je pred tobom.. do pedesete... a znas li ti to ovu senadu?kod vas se kaze ova?_galaksija wrote:Da mi je bit ova senadaprosto gorim od zelje da budem prava sarajka
o boze kako da postanem senada
![]()
O BOZE HOCU DA BUDEM sOrOjkO!!!!
-
_galaksija
Ma kakva dusa,ko danas trazi dusuKurt_Kombajn wrote:Imam samo golu dusu...![]()
Al' ona mi je dobraaaaaaaaaaaa![]()
![]()
![]()
-
morse
ispade tako,senada wrote:sta ste se okomili na mene kao da sam ....... sarajkamanijak1 wrote:![]()
A šta ti želiš reći
Da ti ne smetaju drugi
iako su "krivi " ?
mi ostali smo izgleda tek trece ili cetvrto koljeno.
sto kaze emir.h" u sarajevu nema 5 leptir masni ukljucujuci diplomatiju i sinfonijski orkestar"
- Kurt_Kombajn
_galaksija wrote:Ma kakva dusa,ko danas trazi dusuKurt_Kombajn wrote:Imam samo golu dusu...![]()
![]()
![]()
Pa prave Sarajlije, razumije se
Malo sam se saliJo...Imam kucu, audija i vikendicu na primorju
-
_galaksija
Ne kaze se sad nego jako!!!Jako more ,ja sam samohrana djevojka pa et...ako sta ne smetaKurt_Kombajn wrote:_galaksija wrote:Ma kakva dusa,ko danas trazi dusuKurt_Kombajn wrote:Imam samo golu dusu...![]()
![]()
![]()
Pa prave Sarajlije, razumije se![]()
Malo sam se saliJo...Imam kucu, audija i vikendicu na primorju![]()
, morel' sad?
![]()
-
senada
sunce moje milo em si lijepa em pametna em iskrena .... vidi se da si iz saraaaajva... "jami"... "brdjanka" ... da ti mozda terza nije nesto u rodu, mislim u ministarstvu?_galaksija wrote:Jami jana Senada,pa kolko ti jana treba da skuzis da sma ja brdjankasenada wrote:cekaj... zivot je pred tobom.. do pedesete... a znas li ti to ovu senadu?kod vas se kaze ova?_galaksija wrote:Da mi je bit ova senadaprosto gorim od zelje da budem prava sarajka
o boze kako da postanem senada
![]()
O BOZE HOCU DA BUDEM sOrOjkO!!!!a prave sarajlije bi to skuzile caskom
- Kurt_Kombajn
Ma nema problema, samo mi reci...kak'a si u dusi?_galaksija wrote: Ne kaze se sad nego jako!!!Jako more ,ja sam samohrana djevojka pa et...ako sta ne smeta![]()
![]()
-
_galaksija
hljeb od duse,na ranu me privit mozesKurt_Kombajn wrote:Ma nema problema, samo mi reci...kak'a si u dusi?_galaksija wrote: Ne kaze se sad nego jako!!!Jako more ,ja sam samohrana djevojka pa et...ako sta ne smeta![]()
![]()
![]()
(jel` dovoljno za prodat???)
-
senada
ma cim ona nije iz saraaajva..zat je taka kaaka je u dusi... ce da ti tusi dok te ne udusiKurt_Kombajn wrote:Ma nema problema, samo mi reci...kak'a si u dusi?_galaksija wrote: Ne kaze se sad nego jako!!!Jako more ,ja sam samohrana djevojka pa et...ako sta ne smeta![]()
![]()
![]()
- uvjek dobar gost
Raja iz Sarajva, jesul to oni sto ostavljaju fildzan ako ko naleti????
Il su to oni ljudi koji u sebi josh gaje sarajevski duh, gaje ono nesto imaginarno, ono nesto sto je spasilo ovaj grad i u najgorim trenutcima.
Danas smo se svi odrekli svojih sarajevskih obicaja, u stvari vecina se odrekla. Nema vishe toliko sarma i humora u ovom gradu, sad je neko novo vrijeme, vrijeme u kojem bolje prolaze ljudi koji nisu iz Sarajeva. Cemu onda i kome danas u Sarajevu biti sarajlija, pa lakse je bacati smece kroz prozor, lakse je slusati cerilicu, lakse je otici u Central ili kod Bichakcicha, lakse se odreci identiteta grada i uklopiti se u jednu masu dosljaka koji furaju svoj film.
Da oni kao da i nisu u gradu, realno ponashaju se kao da su josh u nekim svojim seherima. Duh svojih sehera sad poturaju nama koji smo u manjini, nisam ja ksenofobichan, samo me nervira psihologija mase. Nervira me linija manjeg otpora, tesko mi pada sto ce korida ovog proljeca gostovati u nasem gradu, a neki muzichari, nije pravedno da se od grada heroja pravi najveca provincija u Europi.
Ja sam rodjen u Sarajevu, zivim u Sarajevu, ako srece bude ostacu tu i bash zbog toga imam pravo biti sarkastican.
A sta je to Sarajlija????
Il su to oni ljudi koji u sebi josh gaje sarajevski duh, gaje ono nesto imaginarno, ono nesto sto je spasilo ovaj grad i u najgorim trenutcima.
Danas smo se svi odrekli svojih sarajevskih obicaja, u stvari vecina se odrekla. Nema vishe toliko sarma i humora u ovom gradu, sad je neko novo vrijeme, vrijeme u kojem bolje prolaze ljudi koji nisu iz Sarajeva. Cemu onda i kome danas u Sarajevu biti sarajlija, pa lakse je bacati smece kroz prozor, lakse je slusati cerilicu, lakse je otici u Central ili kod Bichakcicha, lakse se odreci identiteta grada i uklopiti se u jednu masu dosljaka koji furaju svoj film.
Da oni kao da i nisu u gradu, realno ponashaju se kao da su josh u nekim svojim seherima. Duh svojih sehera sad poturaju nama koji smo u manjini, nisam ja ksenofobichan, samo me nervira psihologija mase. Nervira me linija manjeg otpora, tesko mi pada sto ce korida ovog proljeca gostovati u nasem gradu, a neki muzichari, nije pravedno da se od grada heroja pravi najveca provincija u Europi.
Ja sam rodjen u Sarajevu, zivim u Sarajevu, ako srece bude ostacu tu i bash zbog toga imam pravo biti sarkastican.
- Kurt_Kombajn
Bravo! Uzimam!_galaksija wrote:hljeb od duse,na ranu me privit mozesKurt_Kombajn wrote:Ma nema problema, samo mi reci...kak'a si u dusi?_galaksija wrote: Ne kaze se sad nego jako!!!Jako more ,ja sam samohrana djevojka pa et...ako sta ne smeta![]()
![]()
![]()
![]()
Sad mozemo zajedno bacati smece sa prozora
-
_galaksija
jEL ` TI DOVOLJNO VELIK BALKON ZA MOG KOKOSINJCA???Kurt_Kombajn wrote:Bravo! Uzimam!_galaksija wrote:hljeb od duse,na ranu me privit mozesKurt_Kombajn wrote: Ma nema problema, samo mi reci...kak'a si u dusi?![]()
![]()
Sad mozemo zajedno bacati smece sa prozora![]()
- Kurt_Kombajn
...Pa kad moze stati moja krava, moci ce vala i tvoje kokosi 
Samo u kadu mi, zivota ti, ne diraj...Ovca mi ne trpi drustvo kokohcadi
Samo u kadu mi, zivota ti, ne diraj...Ovca mi ne trpi drustvo kokohcadi
-
Vingo
Sarajlija je, meni svako ko voli Sarajevo, ko se ne protivi njegovom nacinu funkcionisanja, i uklapa se u njega, bez obzira ko je i odakle je...uvjek dobar gost wrote:Raja iz Sarajva, jesul to oni sto ostavljaju fildzan ako ko naleti????
Dakle lijepo je kad neko dodje iz Barcelone ili iz Dejcica i prihvati Sarajevo onakvo kakvo jeste, bez inicijative da od njega pravi Barcelonu ili Dejcice...
Nazalost...takvi izumiru.