BHF pjesma nas stav

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

armin00

Post by armin00 »

car-x wrote:
armin00 wrote:
BHF JE INSTITUCIJA!! svi koji pljuju po bhf-u su il zavidni il munibova familija ili placenici ;)
armine, postoji puno navijackih grupa kroz skupina u BiH, koji su par desetljeca stariji od BHF-a.. ovakve izjave ne cine dobro BHF-u..
ja ovdje govorim iskljucivo u svoje ime, dakle to je moje licno misljenje!!!!!

i sta navijacke skupine imaju sa BHF-om, to su uglavnom navijaci klubova i ne vidim da sam reko nesto protiv njih!? njima svaka cast .. eto jedan mali info najvise clanova BHF u BiH ima u Mostaru, uglavnom pripadnici Red Army-a

BHF su navijaci reprezentacija BiH, i pored BHF-a su mi poznati jos jedino Belaj Boysi i BH Legion iz Austrije
armin00

Post by armin00 »

Sike_ wrote:Jeste, jeste i u Briselu je od 10 000 bh navijaca njih bar 15 000 pripadalo navijackoj skupini BHF :-)
sta hoces s tim da kazes? obazires se na Beograd i ono sto sam reko da je najvise bilo momaka iz BHF-a?

najvise uz momke red army-a koji su vecina takodje clanovi bhf-a
gavrilo

Post by gavrilo »

himna je sranje... tacka

a to "sa cetnicima ne mislimo sve srbe" okacite macki od rep
armin00

Post by armin00 »

gavrilo wrote:himna je sranje... tacka

a to "sa cetnicima ne mislimo sve srbe" okacite macki od rep
naravno da se ne misli na sve srbe/pravoslavce jer i u svakoj nasoj repki igraju pravoslavci i takodje ih ima unutar BHF-a zato ne laprdajte

ako si se ti naso uvrijedjen zato sto se "gaze cetnici" to je tvoja stvar, znaci osjecas ili deklarises kao cetnik

i ovo nije nikakva himna, bhf himnu mozete takodje skinut na sajtu
Sike_

Post by Sike_ »

Nisam spomeno Beograd, nemoj me vuci za jezik. Hocu samo da kazem da nije u redu to sto ste se umislili da eto ko biva jedino vi postojite i jedino vi "bodrite repku" (koji odvratan izraz). Svaki gledalac koji dodje da gleda reprezentaciju je pripadnik BHFanaticosa. Daj nemoj nas zajebavat majke ti....
armin00

Post by armin00 »

Sike_ wrote:Nisam spomeno Beograd, nemoj me vuci za jezik. Hocu samo da kazem da nije u redu to sto ste se umislili da eto ko biva jedino vi postojite i jedino vi "bodrite repku" (koji odvratan izraz). Svaki gledalac koji dodje da gleda reprezentaciju je pripadnik BHFanaticosa. Daj nemoj nas zajebavat majke ti....
Ko je to reko?? Gdje to pise?? Jesam li reko tako nesto? Naravno da su pored BHF-a tu i drugi navijaci to niko ne osporava, bhf je samo najveca i najorganizovanija skupina navijaca BHF repke.. reko sam da su tu i druge skupine koje bodre repku, i naravno da na domace tekme dolaze uglavnom raja iz BiH, napr kad se igra u Zenici vecina su Robijasi itd

prije bi reko da si ti sebi umislio da su bhf umislili da su jedini ;)
Sike_

Post by Sike_ »

Jebiga sad, idi na stranicu BHF-a, citaj komentare poslje tekme u Briselu npr. i vidjeces da se bar sto puta ponovilo da je te veceri 15 000 BHFanaticosa napravilo drama atmosferu. Atmosfera nije bila losa, na tribinama je bilo oko desetak hiljada navijaca Bosne i Hercegovine.
Kontas sta zelim da ti kazem?
Znaci ne mislim nista lose, hocu samo da budemo realni obadvojica.
Bosanac in Lederhosen

Post by Bosanac in Lederhosen »

Pjesam je super, samo jedna stvar nije OK:
"gazi cetnike"

sa stranice sergej barbereza:

24.12.2005
SRETNA NOVA GODINA 2006

Svim navijacima sirom nase BiH zelim mnogo srece, zdravlja i mira medju vama. Moja najveca zelja je da u buduce svi navijaci iz BiH zajednicki navijaju za zemlju u kojoj su rodjeni i gdje zive i da zajednickim snagama napokon uspijemo da se plasiramo na evropsko prvenstvo, da prestane neprijateljstvo izmedju navijackih grupa i da nam se vise ne ponovi Marakana.

Vas Sergej !!!!!!!!!!!!!!! .

ova pjesma nece pridonijeti sergejovoj zelji. Jer, nazalost cjela RS su ponosni na CETNIKE ! Nazalost to je tako i mi to moramo prihvatit. (Vidjeli smo na Marakani). Za bosnjake su cetnici horde koljaca, kriminalaci koji pljackaju sela i siluju zene i djevojeke. Za srbe su oni gerilci, domobrani koji se bore za dobro i opstanak srba.
:-?

mozda bi bilo bolje da se promjeni u "gazi fasiste ili nacionaliste". Mislim zar nebi bilo lijepo da mozda i srbi iz Banja Luke ili Trebinja zapjevaju pjesmu nase zajednicke repke. Mislim sta je sa Misimovicem (njega poznajem licno i znam sta neki srbi o njemu misle), Ninkovicem, Papcem... Njima j*** srbi m**** zato sto igraju u "muslimaskoj repki" a mi pravimo stvar za njih jos goru...

Dokazimo da nije tako i da je nasa BIH domovina sva tri naroda..
Sike_

Post by Sike_ »

Kada cete iz BL i Trebinja prihvate ovu pjesmu (a to se nece nikada desiti da se odma razumijemo), tada se mi lagano mozemo koknuti. Jer zamisli sebe samog kako stojis na Kosevu, a ceto pored tebe te grli i ljubi nakon divnog zgoditka Duska Tadica. Sulja mu otkopcana, iz pluca mu se pusi, isparava rakija ili nesto drugo, ko ce mu ga znati.
car-x

Post by car-x »

Sike_ wrote:Kada cete iz BL i Trebinja prihvate ovu pjesmu (a to se nece nikada desiti da se odma razumijemo), tada se mi lagano mozemo koknuti. Jer zamisli sebe samog kako stojis na Kosevu, a ceto pored tebe te grli i ljubi nakon divnog zgoditka Duska Tadica. Sulja mu otkopcana, iz pluca mu se pusi, isparava rakija ili nesto drugo, ko ce mu ga znati.
sike, ovo se zove rasizam, ksenofobija i teret predrasuda.. a dok je toga, sasvim je nevazno sta nam u pjesmam pise, jer necemo ni dostici nivo da nam pjesme nesto znace.. dok god se ovako razmislja
Sike_

Post by Sike_ »

Slazem se u potpunosti s tobom, medjutim onog trenutka kad ovi iz Lukavice dodju da navijaju za istu reprezentaciju ko mi, jebo ti tad nas.
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

da malo okrenemo stvar
sta bi bosnjaci osjecali kada bi navijaci SCG napisali "gazi balije"
da li bi se svaki bosnjak osjecao uvrijedjen ili bi mislio da se navijaci SCG obracaju samo balijama a ne svim bosnjacima....
Last edited by Murat Sabanovic on 15/01/2006 15:20, edited 1 time in total.
car-x

Post by car-x »

Sike_ wrote:Slazem se u potpunosti s tobom, medjutim onog trenutka kad ovi iz Lukavice dodju da navijaju za istu reprezentaciju ko mi, jebo ti tad nas.
pa ne kontam te onda nikako.. s jedne strane ti je krivo sto su navijali za SCG na marakani, a sad velis kad dodju da navijaju za istu reprezentaciju, jebo ti nas??

odluci se
Bosanac in Lederhosen

Sike_ wrote:Kada cete iz BL i Trebinja prihvate ovu pjesmu (a to se nece nikada desiti da se odma razumijemo), tada se mi lagano mozemo koknuti. Jer zamisli sebe samog kako stojis na Kosevu, a ceto pored tebe te grli i ljubi nakon divnog zgoditka Duska Tadica. Sulja mu otkopcana, iz pluca mu se pusi, isparava rakija ili nesto drugo, ko ce mu ga znati.
znam care sta mislis ali nisu svi taki... znam da ih ima koji bi navijali ali ipak je bhf jos uvjek previse jednonacionalno. (zastave turske, arabije). Dabogda drugi put u Hejsalu bilo 30.000 a ne 15.000 bhfanticosa :-?
To treba BHFu da bude cilj ako to vlada nemoze da uspjedne. Vako se ponasaju isto kao oni... a hoce da ih ruse... :-?
Last edited by Bosanac in Lederhosen on 15/01/2006 15:26, edited 1 time in total.
Bosanac in Lederhosen

Murat Sabanovic wrote:da malo okrenemo stvar
da li bi se svaki bosnjak osjecao uvrijedjen ili bi mislio da se navijaci SCG obracaju samo balijama a ne svim bosnjacima....

...
Last edited by Bosanac in Lederhosen on 15/01/2006 15:48, edited 1 time in total.
Sike_

Post by Sike_ »

Osjecali bi se dobro, jer bi tada znali da ljudi lude zbog nas, da cak i u pjesmama o njihovoj reprezentaciji ima mjesta za nas, da jednostavno imaju kompleks od nas.
Zato je truba sto mi njih spominjemo, kakvi cetnici i ustase, pa njima je drago kad vide ove smijesne pjesmice. Njih jednostavno treba ignorisat i nista vise.
Sike_

Post by Sike_ »

Care, nikad nisam reko da mi je krivo sto cete navijaju za SCG, nemoj pricat ono sto nije. Cak sta vise drago mi je da ne navijaju za istu drzavu kao i ja. Onog dana kada budu to cinili, ja cu prestati navijati za tu drzavu. To je sve sto ja tvrdim.
Murat Sabanovic

Sike_ wrote:Osjecali bi se dobro, jer bi tada znali da ljudi lude zbog nas, da cak i u pjesmama o njihovoj reprezentaciji ima mjesta za nas, da jednostavno imaju kompleks od nas.
Zato je truba sto mi njih spominjemo, kakvi cetnici i ustase, pa njima je drago kad vide ove smijesne pjesmice. Njih jednostavno treba ignorisat i nista vise.
to znaci da je za tebe balija i bosnjak isti pojam
odnosno cetnik/ srbin
ustasa /hrvat
gavrilo

Post by gavrilo »

Bosanac in Lederhosen wrote:

kod njih je druga situacija. Srbi iz Srbije i Hravati iz Hrvaatske to mogu zato sto su im drzave haman sve jednonacionalne. Vise od polovine stanovnika BiH nisu bosnjaci.

murate upravo tako ... :wink:

a ti u lederhosen... srbija jednonacionalna????
Sike_

Post by Sike_ »

Od kad se koristi "pojam" Balija, a od kad Cetnik i Ustasa?
Idite slusajte jos malo Edaa....
Murat Sabanovic

Sike_ wrote:Od kad se koristi "pojam" Balija, a od kad Cetnik i Ustasa?
Idite slusajte jos malo Edaa....
decko ti zi zaluto
Bosanac in Lederhosen

gavrilo wrote:
Bosanac in Lederhosen wrote:

kod njih je druga situacija. Srbi iz Srbije i Hravati iz Hrvaatske to mogu zato sto su im drzave haman sve jednonacionalne. Vise od polovine stanovnika BiH nisu bosnjaci.

murate upravo tako ... :wink:

a ti u lederhosen... srbija jednonacionalna????
Sad sam bio malo prebrz.

Murate naravno u pravu si.

za gavrila:

67,7 % SCG su Srbi !

Image
BECHO

Post by BECHO »

Eto, to ko biva nema natpisa o gazenju balija, nozeva, zica, Srebrenica i sl.! :roll: :zzzz: Hej Murate, spavas. Cete i Srbi nisu jedno te isto, nisu svi Srbi cetnici ali su svi cetnici Srbi. Zasto bi BHF u kojem je oko 99% clanova Bosnjaka trebao gaziti nekog drugog osim cetnika? Jesil bio u ratu? u Beogradu? Jesili dozivio 'gostoljubivost' brace ti iz Republike Srpske? Kada bi BHF kojim slucajem imao namjeru da sa gazenjem cetnika ironizuje minoriziranje Srba, onda bi minorizirali i one sto igraju u repki (Milenkovica, Misimovica itd.). Skocili bi sami sebi u usta, jel tako? Dakle, svaka kritika nije na mjestu, pjesma treba da ostane kakva jeste, cetnike treba i dalje gazit i fertig! ;)
Herc

Post by Herc »

shvatam zasto hocete da gazite cetnike..i stvarno oni na Marakani nisu nista drugo nego cetnici.Ali svejedno ne zelim da svaki put kad navijam za reprezentaciju gazim cetnike jer mi te minorne spodobe uopste nisu bitne.Trebali bi se mi vise okrenuti navijanju za svoju repku,a ne protiv drugih.
Murat Sabanovic

BECHO wrote:
Eto, to ko biva nema natpisa o gazenju balija, nozeva, zica, Srebrenica i sl.! :roll: :zzzz: Hej Murate, spavas. Cete i Srbi nisu jedno te isto, nisu svi Srbi cetnici ali su svi cetnici Srbi. Zasto bi BHF u kojem je oko 99% clanova Bosnjaka trebao gaziti nekog drugog osim cetnika? Jesil bio u ratu? u Beogradu? Jesili dozivio 'gostoljubivost' brace ti iz Republike Srpske? Kada bi BHF kojim slucajem imao namjeru da sa gazenjem cetnika ironizuje minoriziranje Srba, onda bi minorizirali i one sto igraju u repki (Milenkovica, Misimovica itd.). Skocili bi sami sebi u usta, jel tako? Dakle, svaka kritika nije na mjestu, pjesma treba da ostane kakva jeste, cetnike treba i dalje gazit i fertig! ;)
nisam nista reko protiv pjesme osim da bi je ja jos agresivniju napiso nakon onoga u beogradu .prelistaj temu,vidjet ces....
becho nisi skonto ,sta hocu da kazem....
neki na forumu rekose da se normalni srbi ne bi trebali osjecati napadnuti ovom pjesmom,vec samo cetnici ... eh problem je u tome sto ce se 99posto srba(ne cetnika) osjecati napadnutim ovom pjesmom, isto kao sto bi se bosnjaci osjecali kada bi se ova pjesma pojavila sa njihove strane pod nazivom "gazi balije". u tome je poenta....
ja nikoga nisam ni branio ni napado...

ali kad si kod rata becho , ne provociraj me s ovakvim pitanjima.
ne provociraj mene i moju drinu,s koje sam prognan i vucam se ko pasce po citavoj evropi,...evo ni sam ne znam koliko godina....ne znam odakle si ti ,federacija ili ono drugo govno od entiteta ...
prvo skontaj sta sam htjeo s mojim komentarom da kazem,pa me onda napadaj.
pozdrav prijatelju
Post Reply