Sta raditi kad se priblizis 30.- tim godinama zivota ????

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Baghira

Post by Baghira »

Lace wrote:meni je 29...u istim sam kontovima kao i ti

neki dan na klizanju...hrpa djecice...i nakon termina oblacim cipele...a curica ceka da se sklonim pa da ona svoje zavrsi...i govori drugarici koja je sjela: "evo sad ce ova zena ustati" :shock: :D ...drugarica mi umrla od smijeha a meni bas i nije bilo smijesno :-? :D

a prvi put su me oslovili sa teta...kad sam imala 21...navikni se na to ciko :D
Mogu ti reci, da je i mene malo sokiralo to oslovljanje teto kad sam prvi put cula :D Medjutim, steknes i takvo iskustvo da jedan ciko :D od 60-tak godina te oslovi sa djevojko :oops: :D A to pravo popravi raspolozenje :-) :D

Ja sam mnogo sretnija u tridesetim, nego sto sam to bila u dvadesetim. Vjerovatno su okolnosti drugacije tad i sad. Sad znam gdje sam, samopouzdanija sam, ne nerviraju te neke stvari tako lako i uopste ne razmisljam da starim, tj. ne pricinjava mi poteskoce (mozda ponekad :D ) Ali, kako u dvadesetim, tako i u tridesetim se uzasno bojim iznenadne smrti :-? Ta me fobija ne napusta...manja je, ali jos uvijek prisutna. I sve nesto kontam, kako li je ljudima koji su vec presli 80-tu, sigurno misle svaki dan na smrt, jer su makar po godinama blizi njoj. Ali izgleda kako covjek stari, pun je dozivaljaja, kako losih, tako i dobrih, i smrt nije vise toliki demon i sve se manje na nju misli.
A sto se tice udaje/zenidbe i djece, slicne probleme s pitanjima imaju i oni koji se rano udaju i dobiju djecu :P :D :D A ja uopste to ne bih zlonamjerno shvatila....mada vjerujem da nervira, ali moze biti da to rade iz brige, jer ne znas sta te sve moze sprijeciti u nakani zasnivanja porodice. Jer iz svog licnog iskustva znam, da sam cekala sa djecom do tridesete, ostala bi mi samo opcija usvajanja. :)
G.O.D.

Post by G.O.D. »

100_KA wrote:Evo i da se 100_KA upise u listu ,uvijek dobrog gosta...
a evo ja skoro pa dvaput tvojih godina pa se ne zalim,,, a sto se tice sta raditi...
imas dobar posao i budi zadovoljan,nemoj da ti pjevam sad onu od Dugmeta, Sta bi dao da si na mom mjestu....
izmisljaj i zadovolji svoje potrebe,radi sve sto mislis da ti pricinjava zadovoljstvo, pruzi sebi oduska u ljetnom periodu, idi na Vrelo Bosne i opusti se uz miris prirode i izvora koji huci, znaci Voda, Voda je izvor zivota,Voda odmara Voda cini cuda...
izadji iz automobila sjedi na biciklo i provozaj se po Sarajevu,jednostavno zaboravi na tren da ti nesto smeta da te nesto muci,Druzi se sa ljudima koji se smiju ,koji su veseli koji pricaju viceve,
Smijeh lijeci ,smijeh odmara...
KAD CES DA SE ZENIS ....PIH STA CE TO MENI...
Ne brini kad se najmanje budes nadao i to ce doci...
Do tada uzivaj...
S R E T N O
penzija :lol:
ciko , ciko vi sigurno znate ko je zagor :lol: :lol: :lol:
EI Presidente

Post by EI Presidente »

Meni je 30 dinago i malo je reci da nisam ni primjetio. Jos sam u ratu naucio da se ne sekiram oko stvari koje se ne mogu promijeniti. You can't stop reality of being real. :D
vryzas

Post by vryzas »

G.O.D. wrote:
zmijaIzmaj wrote:ako hocu 4 djece bez downovog sindroma, onda vec moram ... :roll: ne mogu to izgovoriti a ne sta drugo...e tad mene prpa uhvati kad pocnem razmisljati..iznad 35 povecava se rizik za downov sindrom...razmak izmedju djece 2 godine :D 4*2 osam :D 35-8= 27 g. :D :D 27-2=25...imam jos par mjeseci da upoznam nekog :D :D :D
search no more :D :D :D G.O.D. is here babe :D 8-)
javi se pa da izadjemo na kaficu :D :D :D
opet fast and furius a??? :-) :D :D :D :D
vryzas

Post by vryzas »

G.O.D. wrote:
a evo ja skoro pa dvaput tvojih godina pa se ne zalim,,, a sto se tice sta raditi...
imas dobar posao i budi zadovoljan,nemoj da ti pjevam sad onu od Dugmeta, Sta bi dao da si na mom mjestu....
izmisljaj i zadovolji svoje potrebe,radi sve sto mislis da ti pricinjava zadovoljstvo, pruzi sebi oduska u ljetnom periodu, idi na Vrelo Bosne i opusti se uz miris prirode i izvora koji huci, znaci Voda, Voda je izvor zivota,Voda odmara Voda cini cuda...
izadji iz automobila sjedi na biciklo i provozaj se po Sarajevu,jednostavno zaboravi na tren da ti nesto smeta da te nesto muci,Druzi se sa ljudima koji se smiju ,koji su veseli koji pricaju viceve,
Do tada uzivaj...
S R E T N O

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Edit

Post by Edit »

30-40 - najbolje godine.
Samo pazite - od toga, sta cete uraditi u tome periodu zavisi kakve ce vam biti one godine nakon toga... Ipak je to idealno vrijeme da se - osnuje obitelj, pokrene posao, izgradi karijera, ulozi u nekretnine... Ako to propustite uraditi u tom periodu, izgubljeno se kasnije tesko nadoknadjuje, iili nikako.

eh da, zaboravih napomenuti - ima zivota i nakon 40. 8-)
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Joj ljudi super, procitah postove i ismijah se pravo, zagor..... i ono za ustajanje u tramvaju... super super...:lol: :lol:

Slazemo se ,bar vecina da je usrani rat neposredni krivac, ja se fakat ponasham kao da mi je 17. tek, nekad samo nekad me uhvati panika, ali zahvaljujuci ljudima sa kojim se druzim sve je OK...

Postovi su super....
G.O.D.

Post by G.O.D. »

crna_pantera wrote:
Lace wrote:meni je 29...u istim sam kontovima kao i ti

neki dan na klizanju...hrpa djecice...i nakon termina oblacim cipele...a curica ceka da se sklonim pa da ona svoje zavrsi...i govori drugarici koja je sjela: "evo sad ce ova zena ustati" :shock: :D ...drugarica mi umrla od smijeha a meni bas i nije bilo smijesno :-? :D

a prvi put su me oslovili sa teta...kad sam imala 21...navikni se na to ciko :D
Mogu ti reci, da je i mene malo sokiralo to oslovljanje teto kad sam prvi put cula :D Medjutim, steknes i takvo iskustvo da jedan ciko :D od 60-tak godina te oslovi sa djevojko :oops: :D A to pravo popravi raspolozenje :-) :D

Ja sam mnogo sretnija u tridesetim, nego sto sam to bila u dvadesetim. Vjerovatno su okolnosti drugacije tad i sad. Sad znam gdje sam, samopouzdanija sam, ne nerviraju te neke stvari tako lako i uopste ne razmisljam da starim, tj. ne pricinjava mi poteskoce (mozda ponekad :D ) Ali, kako u dvadesetim, tako i u tridesetim se uzasno bojim iznenadne smrti :-? Ta me fobija ne napusta...manja je, ali jos uvijek prisutna. I sve nesto kontam, kako li je ljudima koji su vec presli 80-tu, sigurno misle svaki dan na smrt, jer su makar po godinama blizi njoj. Ali izgleda kako covjek stari, pun je dozivaljaja, kako losih, tako i dobrih, i smrt nije vise toliki demon i sve se manje na nju misli.
A sto se tice udaje/zenidbe i djece, slicne probleme s pitanjima imaju i oni koji se rano udaju i dobiju djecu :P :D :D A ja uopste to ne bih zlonamjerno shvatila....mada vjerujem da nervira, ali moze biti da to rade iz brige, jer ne znas sta te sve moze sprijeciti u nakani zasnivanja porodice. Jer iz svog licnog iskustva znam, da sam cekala sa djecom do tridesete, ostala bi mi samo opcija usvajanja. :)
cak i onaj koji ima 80-ak godina zelio bi da prozivi bar jos deset,i sve tako....smrti se generalno svi boje...bez obzira iako covjek prihvati cinjenicu da ce umrijeti strah je uvijek prisutan!STRAH OD NEPOZNATOG!!! a smrt je nepoznata,svi se pitaju da li postoji zivot poslije smrti,sta li me ceka,ili sta ako me ne ceka nista?!poenta zivota je da kad se rodis,zivis da bi umro!sve sto stvoris za zivota neces ponijeti sa sobom u grob...zato svaki dan zivi lagano i uzivaj u njemu koliko se moze :D bez obzira koje su to godine20-e , 30-e , ili 70-e nebitno....ZIVI ZIVOT PUNIM PLUCIMA!!! :D :D :D
debela

Post by debela »

heheh i mene su morile slicne brige kad sam se priblizavala tridesetoj. i evo prodje i to pa nastavi dalje, a ja skontah da se puno bolje osjecam sad nego prije 5-6 godina. zivota ima itekako. ono sto je najbolje sto su donijele te godine je da nema vise kompleksa, nema smaranja oko gluposti. ah kakvo olaksanje 8)
G.O.D.

Post by G.O.D. »

vryzas wrote:
G.O.D. wrote:
zmijaIzmaj wrote:ako hocu 4 djece bez downovog sindroma, onda vec moram ... :roll: ne mogu to izgovoriti a ne sta drugo...e tad mene prpa uhvati kad pocnem razmisljati..iznad 35 povecava se rizik za downov sindrom...razmak izmedju djece 2 godine :D 4*2 osam :D 35-8= 27 g. :D :D 27-2=25...imam jos par mjeseci da upoznam nekog :D :D :D
znas ti mene....uvijek! :D :D
vryzas

Post by vryzas »

G.O.D. wrote:
vryzas wrote:
G.O.D. wrote: search no more :D :D :D G.O.D. is here babe :D 8-)
znas ti mene....uvijek! :D :D
de ba popusti malo...idi vise :D :D :D :D :D
bpsang

Post by bpsang »

G.O.D. wrote:
sto ti je rec majstor kont

:D :D :D
digger

Post by digger »

O tugo moja: dvadesetogodisnjaci i rani tridesetogoidisnjaci razmisljaju o starosti? Bilo bi bolje da razmisljate kako da dodjete u penzione godine finansijski i fizicki zdravi!

Kao i obicno, postoje dva tabora: zenski (sa opsesijom oko "bioloskog sata") i muski, sa strahom od obaveza. Nista novo. N. pr. Lace pise: sve manje i manje mi se svidja vlastiti odraz u ogledalu...i fotografije. a sto je najgore...okolina te uglavnom vidi onakvim kakvim samog sebe vidis...okolina izbjegava tersove i namcoraste...a ja se bojim da sam postala takva.

E moja Lace, da te nisam vidio na fotkama, sada bi se rasplak'o. Bas ti mora da je tesko. :)

Tek kada vidim svoje snimke sa nekakvih rodjendana mladjih ukucana, vidim da sam ostario u fizickom smislu. Ali kada ujutro otvorim oci, sve mi je isto kao i prije mnogo godina--izuzev da drugi oko mene stare!

Narode, nema se vremena za brigu jer bi u vasim godinama trebali da ste zauzeti zivotnim planovima koje ste napravili (nazalost, 97% od vas ih nema).

Stan ce doci. I ostalo. Pa i djeca kome su interesantna. Ali sto Mirci rece, daj ne razmisljajte suvise jer ce te dobiti bore. Novi razlog za patnju? :roll:

Sto se mene tice, zivot je poceo u 65-oj.
bpsang

Post by bpsang »

G.O.D. wrote:
Do tada uzivaj...
S R E T N O

cik pogodi ???? :D :D :D

al znam ko je ZAGORIO :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Baghira

Post by Baghira »

G.O.D. wrote:cak i onaj koji ima 80-ak godina zelio bi da prozivi bar jos deset,i sve tako....smrti se generalno svi boje...bez obzira iako covjek prihvati cinjenicu da ce umrijeti strah je uvijek prisutan!STRAH OD NEPOZNATOG!!! a smrt je nepoznata,svi se pitaju da li postoji zivot poslije smrti,sta li me ceka,ili sta ako me ne ceka nista?!poenta zivota je da kad se rodis,zivis da bi umro!sve sto stvoris za zivota neces ponijeti sa sobom u grob...zato svaki dan zivi lagano i uzivaj u njemu koliko se moze :D bez obzira koje su to godine20-e , 30-e , ili 70-e nebitno....ZIVI ZIVOT PUNIM PLUCIMA!!! :D :D :D
Ma sve ja to znam, ali kao sto rekoh, lakse je sad, i nadam se samo da ce ovaj strah, sto vise starim, manji biti :D :D Uh, ovo je tako duuuuboka tema, i nema smisla je ovdje razradjivati :D A zivim, pokusavam...koprcam se :P :D :D
bpsang

Post by bpsang »

alo ZAGORE
KAD IDES NA KONT,POVUCI CRNCA ZA ZLU NETREBALO I NABACI MU BURE RUMA ZA ZUMA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Lace

Post by Lace »

digger wrote:E moja Lace, da te nisam vidio na fotkama, sada bi se rasplak'o. Bas ti mora da je tesko. :)

....

Stan ce doci. I ostalo. Pa i djeca kome su interesantna. Ali sto Mirci rece, daj ne razmisljajte suvise jer ce te dobiti bore. Novi razlog za patnju? :roll:

slike su produkt iz mladjih godina...i pazljive selekcije :D +montaza

a sto se tice stana...evo ja imam zelju da kupim stan...pa trazim nacin da dodjem do kredita (imam fin posao...ali ne i kreditnu istoriju...pa me niko ne shvata ozbiljno)...i stvarno mrzim kada mi kazu...sta se ti sekiras oko stana...udaj se za nekog situiranog :shock: ...da mogu...kao da ne bih isla linijom manjeg otpora ... :D :D

ima li koja dobra dusa...da mi bude zirant ili posudi nekih 40.000...rado cu vracatai u ratama narednih 15-20 godina (taman kad vratim kredit...pocet ce mi zivot...u 50-oj) :-? :D
G.O.D.

Post by G.O.D. »

Lace wrote:
digger wrote:E moja Lace, da te nisam vidio na fotkama, sada bi se rasplak'o. Bas ti mora da je tesko. :)

....

a sto se tice stana...evo ja imam zelju da kupim stan...pa trazim nacin da dodjem do kredita (imam fin posao...ali ne i kreditnu istoriju...pa me niko ne shvata ozbiljno)...i stvarno mrzim kada mi kazu...sta se ti sekiras oko stana...udaj se za nekog situiranog :shock: ...da mogu...kao da ne bih isla linijom manjeg otpora ... :D :D

ima li koja dobra dusa...da mi bude zirant ili posudi nekih 40.000...rado cu vracatai u ratama narednih 15-20 godina (taman kad vratim kredit...pocet ce mi zivot...u 50-oj) :-? :D
sta ce ti to...lakse ti je da nadjes nekog situiranog levata i da se udas za njega....jos ako je u 70-im 80-im godinama i nema nikog od familije....sve tebi ostane :lol: :lol: :lol: :lol:
Edit

Post by Edit »

diggeru... mogu li pitati - a cime je to poceo taj novi zivot?
Lace

Post by Lace »

G.O.D. wrote:
Lace wrote:

....

sta ce ti to...lakse ti je da nadjes nekog situiranog levata i da se udas za njega....jos ako je u 70-im 80-im godinama i nema nikog od familije....sve tebi ostane :lol: :lol: :lol: :lol:
ma ozeni ti neku bakicu...taman ces imati prilike da ih sretnes...kada te unaprijede :P :D
pitt

Post by pitt »

Sahbaz wrote:
Sta raditi kad se priblizis 30.- tim godinama zivota ????
Ma namah pertle za vrat vezati, pa onda za sijalicu.

A u krajnjem slucaju mozes se i ozeniti.Image
pa gdje ti onda sa puta skrenu? :D:D:D
novalic

Post by novalic »

zivot pocinje.. i opet otpocinje.. onda kada se dobro osjecas... nema formule i godina...

stari i lace 8-) spomenuse nesto... o cemu ja volim.. onaj prvi kontakt.. bez kontakta.. ljepota veze u pocetku.. i osjecaj..

eh.. taj osjecaj.. moze potrajati.. ili promijeniti oblik.. uzeti lice osmjeha, zajednicke patnje, pognute glave nad rodjenim djetetom, useljenje u stan.. dobar i iznenadjujuci sex poslije 17 godina braka.. prve ocjene u djecijoj knjizici.. uspjeh.. sreca nad rodjenim unucetom..

evolucija zivota...

a zivot traje do smrti, osim onih ljudi koji su rodjeni stari i koje bi trebalo ucmekati po rodjenju.. da ne cekaju smrt...
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Joj depresivne teme, Tito invalide :-)
Ma jel' predjes 30, strik i za drvo :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma dajte ba ljudi, covjek je star koliko se osjeca star, ja sam srela 62-godisnju zenu koja jos uvije radi, oblaci se super i ima tipa 15 godina mladjeg (doduse ni ona ne izgleda ko da joj je 62)...ovdje u US starost je fakat relativna stvar i ovdje babe i djedovi najbolje zive, imaju love, rijesene probleme, odraslu djecu....boli ih, vozaju korvete i zayebavaju se...ha ja, moze kad moze :D
Post Reply