Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
-
photo
najbolji dio grada za zivot je cengic vila. i to ono vranica naselje (4 nebodera i niske zgrade). zgrade imaju 4 sprata, iza zgrada imas mali pakric za djecu, pored naselja park mladenaca (i benzinsku pumpu), trola je 1 minut pjesice, tramvaj 1 minut pjesice, naselje je mirno, tiho, a odmah izlazis na glavnu ulicu, imas garaze za parkiranje (koje se placaju i besplatne), uvijek je ista raja u kaficima, samo se pokvarilo okruzenje od kada je otvorena villa park.
ja sam se odeslio na dobrinju i pravo mi je zao.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Ja nisam brdjanin, ja sam Miljacka boy
:D:D
Debo, ne kaki
:D
Debo, ne kaki
- daduli_sa
E kad vidim da neki suplje hvale svoje kvartove da ja pohvalim svoj a i da neki vide da nije cisto stvar "cige i konja"
Otoka! (Brcanska i Zrtava fasizma, znaci BAS Otoka)
Na sredini nase sa. kotline, isto ti dodje udaljen svaki kraj grada.
Naselje super! Mirno, u poredjenju sa drugim naseljima dosta sredjeno, sigurno, jako bitna stvar za roditelje - naselje tako osmisljeno da nijedno dijete kada ide u zabaviste ili skolu ne mora preci NIJEDNU ulicu, zelene povrsine, djecije igraliste, super osvijetljeno, nemas problem Alipasinog da ti komsija iz susjedne zgrade gleda u pendzere i vidi sta ti je...hm, za stolom
, RAVNICA, svi oblici gradskog prevoza pred nosom, jako bitno da je pocetna stanica tu (izbjegnes problem "nikad_mjesta_u_troli"), naselje zatvoreno da nemas onih koji bibi-tutu prolaze kroz njega u proputovanju ka nekom susjednom naselju - ko skrene na jedini ulaz ka Otoci znaci da i ide u nju, parking tu , nema soping centara i slicnih grlatih objekata, setalista blizu, uskoro i bazen, napokon i ruglo iz susjedstva (Hepok) se sredjuje tako da je i sva potrebna nabavka na dohvat ruke, ne trebas nista po gradskom prevozu da vucaras, dom zdravlja, osvjetljeni pasazi, toplana koja grije samo naselje - zivjeli stari dobri gusani radijatori...
Ma u krajnjem slucaju nisu dzabe doveli i nase najvece glavesine da nam budu komsije dok im se ne dokaze njihova nevinost (Sud BiH)
Sve u svemu - jako dobar izbor!
Ovi sto navode neke kvartove iz centra grada - neka hvala, ne mozes naci mjesta za parkiranje ni za lijeka a o buci prasini i drugim zezalicama da i ne govorim! Padinski dijelovi - prica za sebe! Rucna i prognoza padavina za zimske dane ti uskoro postane sastavni dio zivota...
Otoka! (Brcanska i Zrtava fasizma, znaci BAS Otoka)
Na sredini nase sa. kotline, isto ti dodje udaljen svaki kraj grada.
Naselje super! Mirno, u poredjenju sa drugim naseljima dosta sredjeno, sigurno, jako bitna stvar za roditelje - naselje tako osmisljeno da nijedno dijete kada ide u zabaviste ili skolu ne mora preci NIJEDNU ulicu, zelene povrsine, djecije igraliste, super osvijetljeno, nemas problem Alipasinog da ti komsija iz susjedne zgrade gleda u pendzere i vidi sta ti je...hm, za stolom
Ma u krajnjem slucaju nisu dzabe doveli i nase najvece glavesine da nam budu komsije dok im se ne dokaze njihova nevinost (Sud BiH)
Sve u svemu - jako dobar izbor!
Ovi sto navode neke kvartove iz centra grada - neka hvala, ne mozes naci mjesta za parkiranje ni za lijeka a o buci prasini i drugim zezalicama da i ne govorim! Padinski dijelovi - prica za sebe! Rucna i prognoza padavina za zimske dane ti uskoro postane sastavni dio zivota...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
opet ovisi gdje si tacno....photo wrote:najbolji dio grada za zivot je cengic vila. i to ono vranica naselje (4 nebodera i niske zgrade). zgrade imaju 4 sprata, iza zgrada imas mali pakric za djecu, pored naselja park mladenaca (i benzinsku pumpu), trola je 1 minut pjesice, tramvaj 1 minut pjesice, naselje je mirno, tiho, a odmah izlazis na glavnu ulicu, imas garaze za parkiranje (koje se placaju i besplatne), uvijek je ista raja u kaficima, samo se pokvarilo okruzenje od kada je otvorena villa park.
dvica i C5 su nekako najprometniji....
C5 je pauzirao kako je prego bio zatvoren...al eto ga opet....
ma milina...sve ti na 5 minuta hoda od kuce.....
a na carsiji si trolom za 25-30 min....
-
3per
whow wrote:Proveo 17 najtezih godina na Alipasinom . Uhh , kada se samo sjetim "za mira" svakodnevne tucnjave sa Pitichima i Skorama pa onda rat i Juka Prazina , Samir Krusko i njima slicni . Pa onda Treci PDO kod "Kapetana" Hame Tuzovica AKA " Brzi" , Kokuzi na liniji a Brzi , Dedo i Babo preko piste u sverc. Pravi socio -realizam , rijeci tu nisu dovoljne. Alipasino izadi iz mene. Alipasino te pripremi za Bronksa i Harlema no problem. Najezim se kada se sjetim.
Alipasino nije dio grada, Alipasino je dio filma
- horns&drums
Meni pjeske treba 15 min.mIRCerka wrote:
a na carsiji si trolom za 25-30 min....
- horns&drums
A kako znas?
:D:D:D
-
mIRCerka
imam drugaricu koja zivi u neboderu do tebehorns&drums wrote:A kako znas?:D:D:D
vracamo se na temu....
Bjelave sada u shali zovu sarajevsko Dedinje....stare oronule kuce pokupavase mangafici i ini, napravise vile....
promijenise izgled totalno....al i dalje kroz Facinu avliju izletis pred Krunica pekaru pa niz Duvanjsku i eto te pred vjecnu....
-
zzzzz
Nigdje nije dobro gdje se kuci ne moze pjeske iz grada. Istina je da Sarajevo nema ni jedno naselje koje bi se moglo posebno izdvojiti, gdje je sve po taman.
Sip bi mogao postati fino naselje, malo izdvojeno iz grada a ne predaleko. Opstina Centar ima dosta planova za taj dio, kako ce sve to na kraju izgledati vidjecemo
Sip bi mogao postati fino naselje, malo izdvojeno iz grada a ne predaleko. Opstina Centar ima dosta planova za taj dio, kako ce sve to na kraju izgledati vidjecemo
- horns&drums
zNam ti drugaricu, licite pravo haman da ste blizanke
:D:D:D
- Chopper_Horrace
Najbolji: MARIN DVOR i to Kalemova ili Tesanjska ulica i Grbavica zbog Zelje zna se
Najgori definitivno Buca City....
Najgori definitivno Buca City....
- Chopper_Horrace
Eo vako: Kalemovu i Tesanjsku sam izdvojio jer si u centru a mirni su kvartovi tako da nemas osjecaj da si u centru grada. I takodjer sve ti je blizu pjehane do vjecne 10-15 minuta...mIRCerka wrote:hej, mi cijelo vrijeme nesto kao pisemo, a nikako da skontamo po kojem kriteriju ocjenjujemo.....![]()
hajmo sve od pocetka.....
A buca City kao najgori ...mislim da ovo nema potrebe objasnjavati...
- horns&drums
A ti na KosevumIRCerka wrote:dabogda dobio stan na stupu, kod petlje....
-
mIRCerka
hvala...odrasla sam tu....horns&drums wrote:A ti na KosevumIRCerka wrote:dabogda dobio stan na stupu, kod petlje....
:D:D:D:D:D
tesko je imati familiju po cijelom sarajevu...
pa onda vikende provodit u pitarluku...
ja sam zena od celika...cak me djetinjstvo na Kosevu nije odvelo stranputicom...
a sad adio....
do platoa moram...
- bach
Mislim da je Srajevo zapadno od Marindvora potpuno pogresno izgradjeno. Prvo to je ogromna praznina koja se sastoji od Marsalke, Marindvora , Unioninvesta i fabrike Vaso miskin Crni. To je grad poderan naprosto. dalje mislim da je tramvajska pruga zapadno od Marindvora takodje pogresno postavljena. Ona naprosto sa glavnom saobracajnicom reze grad na dva dijela. Oko svega toga poredani su kvartovi koji se sastoje od gomile jednolicnih blokova u zelenim i sivim nijansama.
Ima u njemackom izraz za takvo nesto
das Wohnsilos
Spavaonice. Dijelovi koja su zamisljeni kao spavaonice za radnike u velikim sistemima tipa Energoinvesta, Unisa , Sipada. U fabriku i nazad u stan od 55 kvadrata. Meni svi ti stanovi tipa lice na kutijice za hrcke. Mahalac sam sta cu. Odrastao i sam i zivim kad sam u Sarajevu u kuci okruzenoj zelenilom na kraju grada :
U Vogosci.
Oni sto mi se svidja ovdje je niska razina buke,zelenilo tisina i niska stopa kriminala. Ako nista mogu biti miran kad svoj kvart u Crnoj hronici spomenu tek svaka tri ili cetiri mjeseca.
Ono sto mi se ne svidja to je nevjerovatna kolicina papaka koja hoda jedinom ulicom u ovom naselju. Kou neki od milja nazivaju glavna. Samo ne znam cega glavna.
takodjer mi se u vogosci ne svidja to sto covjek ne moze nigdje cipele kupiti. Nema prodavnica obuce. Covjek ne moze sat kupiti. Obican rucni sata. Nema nigdje kupiti kofer. Obican putni kofer. Niko to ne prodaje niti ko kupuje.
Nema nikakvog kulturnog zivota. Kina. Pozorista ili slicnog. Ne ,oze se knjiga nigdje kupiti.
Ali zato se moze recimo kupiti najnovji mercedes s klase , najnoviji pasat ili najnovija tojota. Ali takva je Bosna zemlja nemogucih stvari.
Ima u njemackom izraz za takvo nesto
das Wohnsilos
Spavaonice. Dijelovi koja su zamisljeni kao spavaonice za radnike u velikim sistemima tipa Energoinvesta, Unisa , Sipada. U fabriku i nazad u stan od 55 kvadrata. Meni svi ti stanovi tipa lice na kutijice za hrcke. Mahalac sam sta cu. Odrastao i sam i zivim kad sam u Sarajevu u kuci okruzenoj zelenilom na kraju grada :
U Vogosci.
Oni sto mi se svidja ovdje je niska razina buke,zelenilo tisina i niska stopa kriminala. Ako nista mogu biti miran kad svoj kvart u Crnoj hronici spomenu tek svaka tri ili cetiri mjeseca.
Ono sto mi se ne svidja to je nevjerovatna kolicina papaka koja hoda jedinom ulicom u ovom naselju. Kou neki od milja nazivaju glavna. Samo ne znam cega glavna.
takodjer mi se u vogosci ne svidja to sto covjek ne moze nigdje cipele kupiti. Nema prodavnica obuce. Covjek ne moze sat kupiti. Obican rucni sata. Nema nigdje kupiti kofer. Obican putni kofer. Niko to ne prodaje niti ko kupuje.
Nema nikakvog kulturnog zivota. Kina. Pozorista ili slicnog. Ne ,oze se knjiga nigdje kupiti.
Ali zato se moze recimo kupiti najnovji mercedes s klase , najnoviji pasat ili najnovija tojota. Ali takva je Bosna zemlja nemogucih stvari.
-
zzzzz
Ma tamo je ko' u rupi, sunce nikad ne dolazizikamu wrote:Evo, vidim da dosad niko nije spomenuo Skenderiju i to pogotovo onaj dio uz Miljacku od KSC Skenderija pa do mosta Dva ribara...Ljepota bozija; strogi centar-sve blizu, a na neki nacin izolovano od guzve, saobracaja...
- pike
Predlazem da skoknes do Amerike i Kanade pa da vidis sta je selo.G.O.D. wrote:cijeli grad je truba....nemamo mi "elitnog" naselja ba niti cemo ga imati...
zalosno,ali istinito....Sarajevo je na zalost jedno veeeeeliko selo,u stvari selendra![]()
![]()
BTW rodjen sam u ovom gradu....