Terzic izgubio opkladu protiv Lagumdzije
- Vodenjak
Kad je drzavna ekonomija i ekonomska politika zanimala SDA - ovce?kojsino wrote:nesto su se ovi SDA- ovci usutili,
ili imaju svoje PDV prodavnice...
"U svojoj vjeri i na svojoj zemlji" je jedino sto je bitno!
A sto smo uz to i sami na svom, nema veze!
-
zikamu
Neka, sucur Allahu, more bit' i gore...Vodenjak wrote:Kad je drzavna ekonomija i ekonomska politika zanimala SDA - ovce?kojsino wrote:nesto su se ovi SDA- ovci usutili,
ili imaju svoje PDV prodavnice...
"U svojoj vjeri i na svojoj zemlji" je jedino sto je bitno!
A sto smo uz to i sami na svom, nema veze!
...ned'o bog nikome... -
zikamu
zikamu (shatro) = muzika i veze blage nema sa nekakvim Zivoradom kojim si ocito opsjednut...elem neise.kojsino wrote:Sucur Allahu, a meni u dzep,
to si htio da kazes moj Zika,,
to je do sada palilo...
...a za ovo Sucur Allahu, a meni u dzep da je dosad palilo, a sad vise ne - PRAVO ME JE PRIJATNO IZNENADILO!
-
kub lajkan
Da ovo kazes psihologu slao bi te da vadis nalaze... "Zika" (Z bez kvake!) moze biti i "Zijad odmilja"... pa ti razmisli ko je opsjednut i cime...zikamu wrote:zikamu (shatro) = muzika i veze blage nema sa nekakvim Zivoradom kojim si ocito opsjednut...elem neise.kojsino wrote:Sucur Allahu, a meni u dzep,
to je do sada palilo...
-
zikamu
@ kub lajkan
Procitaj postove od "kojisno" u kojima se isti meni obraca, obrati paznju na njegova i moja mala i velika slova...pa probaj skontati sta je doticni htio da kaze. Skontaces bez problema, osim ako nisi debelo pristrasan...no to je vec tvoj problem
Ono sa psihijatrom ne kontam, al' nije ni bitno.
Procitaj postove od "kojisno" u kojima se isti meni obraca, obrati paznju na njegova i moja mala i velika slova...pa probaj skontati sta je doticni htio da kaze. Skontaces bez problema, osim ako nisi debelo pristrasan...no to je vec tvoj problem
Ono sa psihijatrom ne kontam, al' nije ni bitno.
-
senada
Kub Lajkan zikamu je tipican sarajevski shatro izraz za muziku... moze i - zavijakavijamuvija.... mi tu ne mozemo nista promijeniti, jednostavno se tako sporazumijevamokub lajkan wrote:Da ovo kazes psihologu slao bi te da vadis nalaze... "Zika" (Z bez kvake!) moze biti i "Zijad odmilja"... pa ti razmisli ko je opsjednut i cime...zikamu wrote:zikamu (shatro) = muzika i veze blage nema sa nekakvim Zivoradom kojim si ocito opsjednut...elem neise.kojsino wrote:Sucur Allahu, a meni u dzep,
to je do sada palilo...
-
kub lajkan
eh, ne može se bez afrikata...senada wrote:Kub Lajkan zikamu je tipican sarajevski shatro izraz za muziku... moze i - zavijakavijamuvija.... mi tu ne mozemo nista promijeniti, jednostavno se tako sporazumijevamokub lajkan wrote:Da ovo kazes psihologu slao bi te da vadis nalaze... "Zika" (Z bez kvake!) moze biti i "Zijad odmilja"... pa ti razmisli ko je opsjednut i cime...zikamu wrote: zikamu (shatro) = muzika i veze blage nema sa nekakvim Zivoradom kojim si ocito opsjednut...elem neise.)
"zikamu" mi ne trebaš objašnjavati, nije o tome riječ... nego o tome kako ćeš shvatiti kad se napiše ZIKA... da li ŽIKA ili upravo tako kako piše, dakle ZIKA... a ostalo je kao što već napisah, pa ko razumije razumije...
-
senada
Kub Lajkane, hajd nam se pridruzi na plato?kub lajkan wrote:eh, ne može se bez afrikata...senada wrote:Kub Lajkan zikamu je tipican sarajevski shatro izraz za muziku... moze i - zavijakavijamuvija.... mi tu ne mozemo nista promijeniti, jednostavno se tako sporazumijevamokub lajkan wrote: Da ovo kazes psihologu slao bi te da vadis nalaze... "Zika" (Z bez kvake!) moze biti i "Zijad odmilja"... pa ti razmisli ko je opsjednut i cime...)
"zikamu" mi ne trebaš objašnjavati, nije o tome riječ... nego o tome kako ćeš shvatiti kad se napiše ZIKA... da li ŽIKA ili upravo tako kako piše, dakle ZIKA... a ostalo je kao što već napisah, pa ko razumije razumije...
- daduli_sa
Hajd ti nama svima javi gdje ti to stara kupuje da i mi idemo u kupovinu!addem wrote:Ja licno nisam apsolutno nista osjetio. Stara mi je rela da je sad meso skuplje nego prije, al skoro sve je ostalo isto.stella_k wrote:Ma kao sto smo i mislili....
Ovaj PDV nas je bas "udario" po novcaniku...
Suplja je da nema poskupljenja, gdje se dobije racun fino se vidi - porez od 17% pa sad samo budala moze reci da nema poskupljenja!
-
kub lajkan
Covjek je rek'o da on nije osjetio, za staru nije nista rek'o...daduli_sa wrote:Hajd ti nama svima javi gdje ti to stara kupuje da i mi idemo u kupovinu!addem wrote:Ja licno nisam apsolutno nista osjetio. Stara mi je rela da je sad meso skuplje nego prije, al skoro sve je ostalo isto.stella_k wrote:Ma kao sto smo i mislili....
Ovaj PDV nas je bas "udario" po novcaniku...
Suplja je da nema poskupljenja, gdje se dobije racun fino se vidi - porez od 17% pa sad samo budala moze reci da nema poskupljenja!
-
kub lajkan
Pa zar se ne moze bez mene ni jedna pisljiva vlada skinut'... tc, tc, tc...senada wrote:Kub Lajkane, hajd nam se pridruzi na plato?
-
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...
Mugli su startati sa kantonalnom, za zagrijavanje!kub lajkan wrote:Pa zar se ne moze bez mene ni jedna pisljiva vlada skinut'... tc, tc, tc...senada wrote:Kub Lajkane, hajd nam se pridruzi na plato?
-
jusuff
odlican post. najgore je sto je svim tim lovcima u mutnom uvod i ideje dao bas panicar lagumdzijadavis.ba wrote:Ja uopšte ne podržavam sda ali mislim da se trebaju stvari objektivno gledati. Kažete Lagumdžija bio upravu? Došlo je do haosa jel? Pa Lagumdžija je sve uradio da dođe to tog haosa kako bi politički profitirao tu. Zašto su se građani toliko morali prepadati, najavljivati nekakav haos i slične gluposti. Poskupljenja su se očekivala i to niko nije negirao ali u mjeri.
Koliko je stopa realno optimalno možemo diskutovati ali ovo što se danas dešava, a to je da neki genijalci poskupljuju cijene za preko 30% nema nikakve veze sa jednom stopom. Ljudi pokušavaju iskoristiti izgovor pdv-a pa poskupljuju enormno cijene iako nema nikakvog opravdanja za to. A kad ih bi se pitalo što ste poskupili cijene rekli bi:" Pa zbog pdv-a".
Naravno ovo će proći kod ljudi koji uopšte nisu informisani. Poskupljenja od 25%, 30%, ili čak 100% što smo mogli vidjeti nemaju veze sa pdv-om, radi se o ekstra profiterima, kriminalcima koji bi da iskoriste priliku da se na izgovoru pdv-a obogate na račun građana.
Na žalost sam Lagumdžija je tome doprinjeo, tako da govoriti kako je bio upravu nije baš korektno.
- sffovac
pa sto bas lagumdzija, on je tako cisti, ma nebi on tojusuff wrote:odlican post. najgore je sto je svim tim lovcima u mutnom uvod i ideje dao bas panicar lagumdzijadavis.ba wrote:Ja uopšte ne podržavam sda ali mislim da se trebaju stvari objektivno gledati. Kažete Lagumdžija bio upravu? Došlo je do haosa jel? Pa Lagumdžija je sve uradio da dođe to tog haosa kako bi politički profitirao tu. Zašto su se građani toliko morali prepadati, najavljivati nekakav haos i slične gluposti. Poskupljenja su se očekivala i to niko nije negirao ali u mjeri.
Koliko je stopa realno optimalno možemo diskutovati ali ovo što se danas dešava, a to je da neki genijalci poskupljuju cijene za preko 30% nema nikakve veze sa jednom stopom. Ljudi pokušavaju iskoristiti izgovor pdv-a pa poskupljuju enormno cijene iako nema nikakvog opravdanja za to. A kad ih bi se pitalo što ste poskupili cijene rekli bi:" Pa zbog pdv-a".
Naravno ovo će proći kod ljudi koji uopšte nisu informisani. Poskupljenja od 25%, 30%, ili čak 100% što smo mogli vidjeti nemaju veze sa pdv-om, radi se o ekstra profiterima, kriminalcima koji bi da iskoriste priliku da se na izgovoru pdv-a obogate na račun građana.
Na žalost sam Lagumdžija je tome doprinjeo, tako da govoriti kako je bio upravu nije baš korektno.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
kako je i obecao, Zlatko je kupio sve isto sa spiska, 15 dana nakon uvodjenja PDV i gle cuda 20 KM skuplje....
i Terzic se vadi ALI DOBICE TA TRGOVINA POVRAT BLA BLA TRUC...poenta je da je Zlatko ostao kraci za 20 KM za istu robu kupljenu pred Novu Godinu...poenta je da Zlatko nece dobiti tih 20KM nazad....
poenta je da ni Zlatku ni Terzicu tih 20KM ne predstavlja nista, kao sto su i sami rekli, al sta sa onima koji od 150 KM penzije preguraju cijeli mjesec?
i Terzic se vadi ALI DOBICE TA TRGOVINA POVRAT BLA BLA TRUC...poenta je da je Zlatko ostao kraci za 20 KM za istu robu kupljenu pred Novu Godinu...poenta je da Zlatko nece dobiti tih 20KM nazad....
poenta je da ni Zlatku ni Terzicu tih 20KM ne predstavlja nista, kao sto su i sami rekli, al sta sa onima koji od 150 KM penzije preguraju cijeli mjesec?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
znas, jeste on narcis i sve, ali covjek je rekao sta ce biti i bilo je...daduli_sa wrote:A ta recenica ALI DOBICE TA TRGOVINA POVRAT mi je bila najzesca...![]()
![]()
i sta da ja onda radim, sacuvam racun i odem i kazem onda toj trgovini sad vi meni vratite jer je ciko Terzic rek'o da ste vi to dobili nazad?! hebes budalu!
- daduli_sa
Ma ja mu i podrzavam tu pricu, nije co'ek glup, ako i jeste narcisoidan zna citati - fino uzmes racun i vidis koliko te derne PDV, ili jednostavno pribjegnes taktici kao sto je on uradio, prije-poslije i vidis na cemu si, ne moras biti nikakav ekonom i pametnjakovic... ne znam za vas ali meni vazda para u padzetu manjka, nekako imam osjecaj sad jos gore