Jugoslavija danas

Post Reply

Da li danas opet uspostavili Jugoslaviju?

Ja bih
20
29%
Ja nebi
45
64%
Neznam
5
7%

Total votes: 70

scott

Post by scott »

ok medo
ako si toliki poznavalac prilika u BiH,reci nam zasto je 1991 odbijen prijedlog adila zufikarpasica za naziv BOSNJAK??? :(
odbijen je glatko od istih politicara koji su donijeli taj naziv BOSNJAK :x

takav zakon nemoze donijeti par ljudi,jer za takvo nesto je potrebno nesto vise :x np. glas naroda
BOSNJAK se upotrebljava na vrlo malim podrucima a nekad cisto iz z.aje.bancije
koja zemlja EU upotrebljava tu rijec BOSNJAK posto je zakonski jedina legitimna rijec :(
jel nam to treba???
sojka

Post by sojka »

Pa Top lista nadrealista rekla je vec sve...

nazalost neshvaceno.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

scott wrote:koja zemlja EU upotrebljava tu rijec BOSNJAK posto je zakonski jedina legitimna rijec :(
Madjari!
gavrilo

Post by gavrilo »

zanimljivo je da iskljucivo nacionaliste (jebo te i srbi i hrvati i bosnjaci bili ugrozeni...) pljuju po jugoslaviji... pa nekako mi to daje motivaciju da na jedan cudan nacin ceznem za tom drzavom.

a vidim sa torovima smo se usrecili... jebe nas zapad kako pozeli.
sojka

Post by sojka »

kub lajkan wrote:
scott wrote:koja zemlja EU upotrebljava tu rijec BOSNJAK posto je zakonski jedina legitimna rijec :(
Madjari!
Aporpo Madjarska..Da li se mozda sjecas da si do nekih ranih 90 tih isao da pazaris u toj istoj Madjarskoj, kojoj smo prednjacili u svakom pogledu?
E dok se vi raspravite oko pitanja Bosnjaka, Bosanaca, bosnjackog i slicnih gluposti , Madjari bjeze 30 godina unaprijed i rade na sasvim drugim pitanjima.
Sad bi oni trebali roviti po istoriji i dovesti Hune ili traziti mozda dozvolu da se okrenu ka Aziji?

(Smijesno!)
gavrilo

Post by gavrilo »

kub lajkan wrote:
Madjari!
ma oni nas jos pate sto ne vladaju ovim prostorima... ljudi bukvalno shvatili jebes zemlju koja bosne nema... :D
gavrilo

Post by gavrilo »

sojka wrote:Aporpo Madjarska..Da li se mozda sjecas da si do nekih ranih 90 tih isao da pazaris u toj istoj Madjarskoj, kojoj smo prednjacili u svakom pogledu?
E dok se vi raspravite oko pitanja Bosnjaka, Bosanaca, bosnjackog i slicnih gluposti , Madjari bjeze 30 godina unaprijed i rade na sasvim drugim pitanjima.
Sad bi oni trebali roviti po istoriji i dovesti Hune ili traziti mozda dozvolu da se okrenu ka Aziji?

(Smijesno!)

sojka bona... ne diraj im babe, rase i ostale sibicare ;-)
kub lajkan

Post by kub lajkan »

sojka wrote:
kub lajkan wrote:
Madjari!
Aporpo Madjarska..Da li se mozda sjecas da si do nekih ranih 90 tih isao da pazaris u toj istoj Madjarskoj, kojoj smo prednjacili u svakom pogledu?

(Smijesno!)

Smijesan je tvoj odgovor.

Pitao si ko koristi naziv Bosnjak, ja ti rekao Madjari a ti mene napadas?!

To sto se na nekom evropskom jeziku kaze "Bosnjak" nema bas nikakve veze sa tim sto se kod nas zagovara upotreba tog istog "Bosnjak".

Ovdasnje "Bosnjak" i (ponegdje)evropsko "Bosnjak" su sigurno djeca razlicitih roditelja...
sojka

Post by sojka »

I dan danas imaju dobre paprike! :D :)
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

scott wrote:ok medo
ako si toliki poznavalac prilika u BiH,reci nam zasto je 1991 odbijen prijedlog adila zufikarpasica za naziv BOSNJAK??? :(
Vjerovatno zato sto je te godine bio popis stanovnistva i liste su vec bile spremne i Bosnjaci bi isli pod ostali a nije bilo ni vremena da se razvije ta svijest o Bosnjastvu prije popisa.I fino bi se podijelili na Muslimane,Bosnjake,Jugoslovene pa bi dobili da je srba najvise...ko zna mozda i zato
scott

Post by scott »

zar ti ja licim na sojku :lol:
gavrilo

Post by gavrilo »

scott wrote:zar ti ja licim na sojku :lol:
meni licis ... :roll: :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

pa ne licis... :D skote jedan... :D
sojka

Post by sojka »

gavrilo wrote:
meni licis ... :roll: :D
Jedna je samo sojka.
gavrilo

Post by gavrilo »

sojka wrote:Jedna je samo sojka.
Image

:D
stella_k

Post by stella_k »

Harrys wrote:
pape wrote:
Harrys wrote:pape,prosle godine sam napisao da je secerna repa strasno rodila ali procenat secera je bio ispod ocekivanja,pa se ocekovalo povecanje cijena ove godine.
Interesuje me, jeli secer poskupio. :lol:
:roll: Moj Hare, ... ne znam puno o secernoj repici, ali u posljednje vrijeme sam se zainteresirao za zvjezdice. :-)
Ovi nesto stalno ruze naseg druga Tita, a on je medju zvjezdicama, a ...... nije astrolog. :D Joj, ... jes` njemu dobro. :D
Pape,ne zamjeri im kad ne znaju. :)
Dobar je bio nas drug Tito,on se bavio Jugoslavijom,a mi astrologijom i istrazivanjem .ica i zvjezdica. :lol: :lol:
Hajd samo jos jednom mi barCite astrologiju, ima da vas..... :x nacisto!!!! :x :x :x
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

stella_k wrote: Hajd samo jos jednom mi barCite astrologiju, ima da vas..... :x nacisto!!!! :x :x :x
:) Zvjezdana, ne znam da li si upratila, ali to je sve pocelo kad se Hare uvaljivao Fortuni. :-) Onda joj je komponirao pjesmicu koja je glasila ovako:

Da su pice zvjezdice
sve bi cune astrolozi bili

:-) I naravno, ... Fortuna je pala na to. I ne cudi me, svako bi zensko bilo slabo na ovake stihove. :D
Kazem ti, Hare je cudesan astrolog. :roll: :)
stella_k

Post by stella_k »

pape wrote:
stella_k wrote: Hajd samo jos jednom mi barCite astrologiju, ima da vas..... :x nacisto!!!! :x :x :x
:) Zvjezdana, ne znam da li si upratila, ali to je sve pocelo kad se Hare uvaljivao Fortuni. :-) Onda joj je komponirao pjesmicu koja je glasila ovako:

Da su pice zvjezdice

:-) I naravno, ... Fortuna je pala na to. I ne cudi me, svako bi zensko bilo slabo na ovake stihove. :D
Pape, sjedi jedan do kraja godine iz osnova Astrologije.
A i tebi Hare isto sto pogresno sapces :D
micika

Post by micika »

stella_k wrote:
pape wrote:

Da su pice zvjezdice

Stela,daj papetu JEDNU do kraja zivota iz osnova zavodjenja :D

Hare ce se vec snaci :P
zzzzz

Post by zzzzz »

scott wrote:ok medo
odbijen je glatko od istih politicara koji su donijeli taj naziv BOSNJAK :x

takav zakon nemoze donijeti par ljudi,jer za takvo nesto je potrebno nesto vise :x np. glas naroda BOSNJAK se upotrebljava na vrlo malim podrucima a nekad cisto iz z.aje.bancije
koja zemlja EU upotrebljava tu rijec BOSNJAK posto je zakonski jedina legitimna rijec :(
jel nam to treba???
Ne znam kako nije bio problem glas naroda kad su zabranili naziv Bosnjak, sad najednom problem?

Sto se tice tvog pitanja zasto nije prosao Adilov prijedlog (prosao je kod 5% stanovnistva BiH) to je zato sto je Alija, kao i ti, brkao pojmove nacije i vjeroispovijesti i mislim da se sa Bosnjastvom nije pomirio ni do svoje smrti.

Isprali im mozak, jednima komunisti drugima panislamisti
Kick off

#71 Re: Jugoslavija danas

Post by Kick off »

mr__bosnjak wrote:Da ste mogli izabrat da danas opet bude Jugoslavija,... ?
Ne bih.. a evo zasto... Prvo cu dati odgovor sto se tice Jugoslavije prije mog rodjenja ili Titove smrti :D Ne bih zelio zivjeti u jednom komunistickom rezimu gdje su sloboda govora , sloboda izrazavanja, slobodni mediji bili ograniceni... gdje se zivjelo u strepnji .. gdje su religiozni ljudi bili smatrani nizom i zatucanom rasom .. gdje nam je jedna partija formirala identitet i midljenje..gdje je bilo opasno biti razlicit.. itd
NE KAZEM da je danas u BiH bolje nego sto je tada bilo ali demokratizacija je dug proces.... Posljedice demokratizacije su mozda ponekad i preskupe...
Sto se tice Jugoslavije poslije Titove smrti kada je poceo proces srbizacije.. eh u toj jugoslaviji pogotovo ne bih zellio zivjeti... znamo svi zasto...
sto se tice h&d-ovog poredjenja jugoslavije sa bih i njegovom zudnjom za uspostavljanjem jugoslovenskog rezima u bih.. :-) moram reci da se donekle slazem.. ali samo pod uvjetom da ne zivimo u komunizmu.. da se uvedu demokratski principi... da se postuju razlicitosti... jednostvano, jednu modernu demokratsku multikulturnu drzavu ... ali dug je to preces :roll:

a taj proces demokratizacije za koju bih se ja licno borio na svaki moguci nacin :D mogao se desiti i u jednoj zajednickoj drzavi jugoslaviji sto se mene tice.. ali svi znamo ko je srusio jugoslaviju...
Last edited by Kick off on 09/01/2006 01:34, edited 1 time in total.
elviss83

Post by elviss83 »

zar BiH nije mala Juga?
kekec

Post by kekec »

Kad pogledam nase more
nase reke, nase gore
svu lepotu gde sam rodjena
i sve sto bi reci znala
u srcu sam zapisala
zivela Jugoslavija

Zemljo mira, zemljo Tita
zemljo hrabra, ponosita
sirom sveta o tebi se zna
volimo te nasa mati
necemo te nikom dati
zivela Jugoslavija

Tu je rodjen marsal Tito
nase ime ponosito
k'o heroja ceo svet ga zna
blago zemlji sto ga ima
pamtice se vekovima
zivela Jugoslavija
kekec

Post by kekec »

Od Vardara pa do Triglava
od Đerdapa pa do Jadrana
Kao niska sjajnog Đerdana
Svijetlim suncem obasjana
ponosito sred Balkana
Jugoslavijo, Jugoslavijo.

Sirom sveta put me vodio,
za sudbom sam svojom hodio,
u srcu sam tebe nosio.
Uvek si mi draga bila
domovino moja mila.

Volim tvoje reke i gore,
tvoje sume, polja i more,
volim tvoje ljude ponosne,
i ratara i pastira
uz frulicu kad zasvira,

Krv se mnoga za te prolila,
borba te je nasa rodila,
radnička te ruka stvorila.
zivi sretna u slobodi,
ljubav nek te nasa vodi,

stella_k

Post by stella_k »

micika wrote:
stella_k wrote:
pape wrote: :) Zvjezdana, ne znam da li si upratila, ali to je sve pocelo kad se Hare uvaljivao Fortuni. :-) Onda joj je komponirao pjesmicu koja je glasila ovako:

Da su pice zvjezdice

Stela,daj papetu JEDNU do kraja zivota iz osnova zavodjenja :D

Hare ce se vec snaci :P
:lol: :lol: :lol:
Post Reply