Najbolje u poslijeratnoj BiH muzici
Moderator: _BataZiv_0809
-
sumiko
Ereinion wrote:sumiko wrote: Sikter - anoreksična muzika, stupidni tekstovi, ali na koncertu mogu uz njih mrdat' guzom kad nema ništa bolje, a u gradu sam
Dubioza - šupljak teži
Damir Imamović Trio - šupljak još teži
Ne volem šuplju!
![]()
![]()
Možda su moji kriteriji malo viši nego tvoji.
Svako sa iole istančanijim osjećajem za muziku, ako sluša Damira Imamovića, može zaključiti slijedeće:
Momak ima moćan, upečatljiv i zaista lijep glas. Nažalost, u njegovim interpretacijama sevdaha nema nikakvih emocija, ekspresija, impresija, utisaka, otisaka, ukusa, mirisa itd. Prazno. I opet prazno. A i gitaru vala svira k'o što je raja svirala u ratu po podrumima.
Žao mi je, volim sevdah, svidja mi se ideja, ali ništa tu nema
-
dinash
uz napomenu da je rock krep'o u sarajevu evo top 3 bendova koje sam u zadnje vrijeme cuo, a dolaze iz Be, a bogami i iz Ha:
1) Damir Avdic (& disidenti aka bosanski psiho)
2) Starke
3) Vuneny
donji dom bi cinili: Validna Legitimacija (cija je jedina mana da su toliko lokalni da ih ni ljudi u voigosci ne mogu skontati), Basheskia i DJ Ahmaad ako ima dobar dan ... i recimo Zao plan kad normalno snime i objave sta ...
a ospem se kad mi neko kaze da su Letu Štuke, Defence i Zoster dobri ... sta dobri ... najbolji bendovi trenutno (halo ba!??).
1) Damir Avdic (& disidenti aka bosanski psiho)
2) Starke
3) Vuneny
donji dom bi cinili: Validna Legitimacija (cija je jedina mana da su toliko lokalni da ih ni ljudi u voigosci ne mogu skontati), Basheskia i DJ Ahmaad ako ima dobar dan ... i recimo Zao plan kad normalno snime i objave sta ...
a ospem se kad mi neko kaze da su Letu Štuke, Defence i Zoster dobri ... sta dobri ... najbolji bendovi trenutno (halo ba!??).
-
Aorta
Dopadaju mi se Etnotrans momci, dobro pjevaju. Pjesme su fantasticne.
http://youtube.com/watch?v=f4m4f-cwK9M
http://youtube.com/watch?v=f4m4f-cwK9M
- metal_rules_cura
Da! Da! Odlican bend... Jako mladi ljudi sa nimalo naivnim pjesama... Obiljezili jedan period.flora.sa wrote: Irinin bend Drugo stanje je bio dobar...
- Tesssa
tvoj ukussumiko wrote:volem:
Basheskia
Letu Štuke
Zosterčić
Validna Legitimacija
DJ Ahmaad
Skroz samo par pjesama, kao i Frenki i Edo...
Defence nisu loši, nažalost nisam još cijeli album čula, pa znamne..
Sikter - anoreksična muzika, stupidni tekstovi, ali na koncertu mogu uz njih mrdat' guzom kad nema ništa bolje, a u gradu sam
Dubioza - šupljak teži
Ne volem šuplju!
ali mi nikako nije jasno kako neko moze voliti Basheskia vise od Dubioze, damira i Siktera. Ja depresivniju muziku od njegove nisam cula. U Slovenija raja pocela izlaziti iz hale nakon 15 minuta
-
profesor71
sumiko wrote:Ereinion wrote:sumiko wrote: Sikter - anoreksična muzika, stupidni tekstovi, ali na koncertu mogu uz njih mrdat' guzom kad nema ništa bolje, a u gradu sam
Dubioza - šupljak teži
Ne volem šuplju!
![]()
![]()
čemu
![]()
![]()
Možda su moji kriteriji malo viši nego tvoji.
Svako sa iole istančanijim osjećajem za muziku, ako sluša Damira Imamovića, može zaključiti slijedeće:
Momak ima moćan, upečatljiv i zaista lijep glas. Nažalost, u njegovim interpretacijama sevdaha nema nikakvih emocija, ekspresija, impresija, utisaka, otisaka, ukusa, mirisa itd. Prazno. I opet prazno. A i gitaru vala svira k'o što je raja svirala u ratu po podrumima.
Žao mi je, volim sevdah, svidja mi se ideja, ali ništa tu nema![]()
Ako ti ne znas prepoznati emocije u Damirovom pjevanju,ne znaci da ih nema.Ne znam na osnovu cega ocjenjujes Damirovo sviranje gitare kao :" svira k'o što je raja svirala u ratu po podrumima".Damir svira gitaru na vrlo specifican nacin, u nekim pjesmama vise kao saz.Dakle,prati svoj vokal istom melodijskom linijom na gitari.I ja,kao muzicar,ne znam nikoga ko to tako dobro radi kao Damir.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
Potpisujem. 
-
hatorio_hanzo
refkovi ahbabi
sateliti feat. adela
kalesijski slavuji
u bh najbolji su:
dubioza
adi lukovac
basheskia
skroz letu stuke
zoster
edo maajka
frenkie
laka vela havle
sateliti feat. adela
kalesijski slavuji
u bh najbolji su:
dubioza
adi lukovac
basheskia
skroz letu stuke
zoster
edo maajka
frenkie
laka vela havle
-
sumiko
Nije moj ukus, nego od komšinice.dinchy84 wrote:tvoj ukussumiko wrote:volem:
Basheskia
Letu Štuke
Zosterčić
Validna Legitimacija
DJ Ahmaad
Skroz samo par pjesama, kao i Frenki i Edo...
Defence nisu loši, nažalost nisam još cijeli album čula, pa znamne..
Sikter - anoreksična muzika, stupidni tekstovi, ali na koncertu mogu uz njih mrdat' guzom kad nema ništa bolje, a u gradu sam
Dubioza - šupljak teži
Ne volem šuplju!
![]()
ali mi nikako nije jasno kako neko moze voliti Basheskia vise od Dubioze, damira i Siktera. Ja depresivniju muziku od njegove nisam cula. U Slovenija raja pocela izlaziti iz hale nakon 15 minuta
Ako nisi ništa depresivnije čula od Basheskie, onda je ti raspon u preslušanoj muzici premali da bih s tobom raspravljala o istoj. No hard feelings.
A tek taj podatak kako su Slovenci reagovali na Basheskiu!!! To me fakat boli, Slovenci su ipak to, odoh sad bacit' oba Basheskijina cd-a.