Bosanac sa dna kace wrote:danas wrote:Bosanac sa dna kace wrote: a nas nek ostavi na miru, tolerantna je bas onloko kolko i mi, dakle nimalo!
nek' si priznao, pa eto...

znaci ipak je netolerantna!

tebi je sigurno netolerantna, jer se usudjuje pitati pitanja koja u tebi bude nelagodu. a sam priznajes da ti i tebi slicni zapravo niste nimalo tolerantni, jer za tebe postoji samo jedan "ispravan" put i nista drugo. osudjujes kub lajkanovu reakciju, a isto bi reagovao (a vjerovatno i gore) da tvoj brat ode u, sta ja znam, recimo mormone, jehovine svjedoke, ili u hare krisne... ne bi bilo "to je sloboda izbora" nego bi bilo, "kuku lele, vidi sta napravise zombija od covjeka"...
dok vidis, meni je sasvim svejedno jel' neko ofarbao kosu u zeleno i izbusio se mendjuhama, ili se pokrio od glave do pete kao u avganistanu, ili hoda u nanulama i carsafima ko hare krisna, ili hoda u onim crnim odijelima ko ortodoksni jevreji..., sve dok nijedna od ovih opcija nije nametnuta meni i drugima (nametnuta direktno ili "indirektno... ) spomenucu samo da licno sve ove opcije nalazim podjednako neprivlacinim, da ne kazem glupim

i nikad se ne bih sama opredjelila ni za jednu varijantu

...
dok tebi nije svjedno -- tebi su "neke" stvari OK slobodni izbor, a "neke" ipak nisu... i vrisnes da branis "slobodu izbora" samo kada se neciji izbor poklapa sa tvojim licnim opredjeljenjem... naravno, ne samo ti, nego sigurno 99.99% ljudi na ovoj zemaljskoj kugli, pa tako i vecina posjetilaca ovog foruma...
PS imam dvije prijateljice koje su se "pobulile" u ono crno od glave do pete, i zao mi je tih prijateljstava... nisu prekinuta jer sam se ja salablaznila, vec sto one nisu vise nista htjele da imaju sa mnom (ne samo sa mnom, nego ni sa kim drugim koga su ocijenile (same ili uz "pomoc" sa strane) da je "izvan vjere", pa cak ni sa svojim bracom i sestrama koji su ostali "isti kao i prije" da tako kazem... nista cafiri vise
kao i kub lajkanu, nije mi bas najjasnija ta njihova transformacija, i pitam se ponekad sta se to desilo sa njima...