Njemacki Papa zove na novi Krstaski Rat

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

danas

Post by danas »

MBA wrote:
danas wrote:
MBA wrote: Da, taj sto mu vi Serbi lizete dupe danas.
laki je danas malo nervozan :D :D :D

elem, kao sto sam rekla mnogo puta :D na ovom forumu :D
ja sam samo obicna turkinja :D

a ko se i na koji nacin bavi necijim dupetima :D ostavljam tebi da razmatras ... :-)

Molim te se potrudi jer ovo sto si napisao spada u rekla-kazala.
vjeruj mi da sam turkinja :D nije rekla-kazala :D istina je :D
MBA

Post by MBA »

umro je mostar wrote:
MBA wrote:Koji vjerski poglavar je dosao u BiH, kao sto je to ucinio Papa IP II??
Patrijarh Pavle je bio nedavno na Palama :D

ami balije ionako nemamo veceg od Cerica, a on je doduse vise van BiH ali i cesto navrati sto jest jest

Ne foliraj--ti si Serb!!!!!! Svjestan onoga sto jesi, a izgubljen jer nisi gdje bi htio da jesi!
Last edited by MBA on 27/12/2005 04:59, edited 1 time in total.
mostarac

Post by mostarac »

MBA wrote:
umro je mostar wrote:
MBA wrote:Koji vjerski poglavar je dosao u BiH, kao sto je to ucinio Papa IP II??
Patrijarh Pavle je bio nedavno na Palama :D

ami balije ionako nemamo veceg od Cerica, a on je doduse vise van BiH ali i cesto navrati sto jest jest

Ne foliraj--ti si Serb!!!!!!
jasta sam . Inace me od milja mama zove STRAHINJA :D
MBA

Post by MBA »

umro je mostar wrote:
MBA wrote:
umro je mostar wrote: Patrijarh Pavle je bio nedavno na Palama :D

Ne, mama te zove "kopile," u prevodu "bastard."
danas

Post by danas »

MBA wrote: Ne, mama te zove "kopile," u prevodu "bastard."
tako mi je zao :D sto sam turkinja :(
i sto propustam sansu :D da budem ovako kulturna europejka :lol:
mostarac

Post by mostarac »

MBA wrote:
umro je mostar wrote:
MBA wrote:
ah da divno. De me jos poduci tim krscanskim vrijednostima kakve gajite ti i biskup Peric :D
Sve u duhu krscanstva, bas kako te ucio Rale (vidi sto ovo lici na Radovan) Peric :D

Uh jebote pa Ratko Mladic i Ratko Peric. Ovo sam tek sad skontao. Ajmeee ko sto je u Jugi bilo nepozeljno dat ime Adolf, ovde treba nepozeljnim proglasit Ratko :D
MBA

Post by MBA »

danas wrote:

Ne, ti nisi Turkinja (isti idu u Europu); ti si jadna Serbkinja i, naravno, ne mozes biti Europejka jer si dlakava i smrdljiva i niko osim dlakavih brdjana, koji drkaju gusle, te ne bi pozelio, osim ako nije pijan/drogiran.
mostarac

Post by mostarac »

MBA wrote:
danas wrote:

Ne, ti nisi Turkinja (isti idu u Europu); ti si jadna Serbkinja i, naravno, ne mozes biti Europejka jer si dlakava i smrdljiva i niko osim dlakavih brdjana, koji drkaju gusle, te ne bi pozelio, osim ako nije pijan/drogiran.
mislim da ti je ovo jedan od zadnjih postova na ovom forumu :D

Kako kulturno i europejski u najboljem stilu Heliodroma, Dretelja i Gabele, kao u virtuoznim recenicama Mate Bobana, Franje Tudjmana, Ivana Aralice, Mije Brajkovica i ostalih velikana krscanstva u Hercegovini i lijepoj nasoj :D
Odusevljeni smo :D
danas

Post by danas »

MBA wrote:
danas wrote:

ostajem zadivljena :D kulturom izrazavanja :D
hajde jos malo, da vidim te kriscanske vrijednosti na djelu :D

kao sto rekoh :D laki je danas malo nervozan :D :D :D :lol: :lol: :lol:
MBA

Post by MBA »

umro je mostar wrote:
MBA wrote:
umro je mostar wrote: jasta sam . Inace me od milja mama zove STRAHINJA :D

ah da divno. De me jos poduci tim krscanskim vrijednostima kakve gajite ti i biskup Peric :D
Sve u duhu krscanstva, bas kako te ucio Rale (vidi sto ovo lici na Radovan) Peric :D

Uh jebote pa Ratko Mladic i Ratko Peric. Ovo sam tek sad skontao. Ajmeee ko sto je u Jugi bilo nepozeljno dat ime Adolf, ovde treba nepozeljnim proglasit Ratko :D

Ja bih te rado poducio krscanskim vrijednostima, ali ti to ne bi pomoglo jer si zarazen neizljecivim Serbstvom. Uz sve, nemas niti karaktera, sto se zakljucuje iz tvog pisanja. Ti si jedan jadan Serb.
mostarac

Post by mostarac »

MBA wrote:
umro je mostar wrote:

Ja bih te rado poducio krscanskim vrijednostima, ali ti to ne bi pomoglo jer si zarazen neizljecivim Serbstvom. Uz sve, nemas niti karaktera, sto se zakljucuje iz tvog pisanja. Ti si jedan jadan Serb.
a sto je to gore biti jedan Serb nego jedan Croat. AH da oni nemaju Jasenovac da se ponose sa njim :lol: :lol: :lol:

kako se zvao onaj iz Jasenovca? Je li fra Majstorovic? On je bas bio pravi krscanin :D
Last edited by mostarac on 27/12/2005 05:11, edited 1 time in total.
MBA

Post by MBA »

umro je mostar wrote:
MBA wrote:
danas wrote: tako mi je zao :D sto sam turkinja :(

Za kaj??
mostarac

Post by mostarac »

MBA wrote:
umro je mostar wrote:
MBA wrote:
Za kaj??
nako :lol:
MBA

Post by MBA »

umro je mostar wrote:
MBA wrote:
umro je mostar wrote:

a sto je to gore biti jedan Serb nego jedan Croat. AH da oni nemaju Jasenovac da se ponose sa njim :lol: :lol: :lol:

kako se zvao onaj iz Jasenovca? Je li fra Majstorovic? On je bas bio pravi krscanin :D

Ja sam vec davno izrazio svoje misljenje i emocije spram losega u mog naroda. Ja sam cist pred Bogom. Ja volim ljude. Ja ne dozvoljavam da malosvrznici i ljudi sa manjkom intelekta paraju cyber-valove i raspiruju ono cemu nema mjesta.
mostarac

Post by mostarac »

a Srbi nisu ljudi :? :? :?

kako krscanski i u duhu vjere :lol: :lol: :lol:
MBA

Post by MBA »

Ja volim Hrvate, Serbe, i Muslimane, koji imaju postovanja prema meni i mojoj obitelji.
MBA

Post by MBA »

umro je mostar wrote:a Srbi nisu ljudi :? :? :?

Takvi kao ti su zreli za sanatorijuma jer su u kurcu! Pardon my language!

Serbi su itekako ljudi, ali ti me raspizdjujes!
Last edited by MBA on 27/12/2005 05:19, edited 1 time in total.
mostarac

Post by mostarac »

MBA wrote: Ne, ti nisi Turkinja (isti idu u Europu); ti si jadna Serbkinja i, naravno, ne mozes biti Europejka jer si dlakava i smrdljiva i niko osim dlakavih brdjana, koji drkaju gusle, te ne bi pozelio, osim ako nije pijan/drogiran.
Vidim ovde si se pregulio od ljubavi prema srbima :D
mostarac

Post by mostarac »

MBA wrote:

naravno da smo zreli, jer ipak tamo neko treba voditi brigu o tebi da ne utices stetno na ostale pacijente :lol:

odoh spavat
Fair Life

Post by Fair Life »

MBA wrote:Poput pjesme, "Hit Me With Your Best Shot"; haj'te balkaneri! Haj'te Serbijaneri!
MBA wrote:
danas wrote:
MBA wrote:Ne, mama te zove "kopile," u prevodu "bastard."
i sto propustam sansu :D da budem ovako kulturna europejka
Ne seri vise nego sto mozes sam konzumirati !!

U svom intervjuu profesor Ivo BANAC tvrdi da...

Biskup Perić veći je štetočina od Tuđmana

U Zagrebu je već najavljena Vaša knjiga o Stocu. Zašto ste uzeli upravo Stolac za temu Vaših opservacija i analiza?

BANAC: Da, premda nije uputno ni pametno razgovarati o nenapisanim rukopisima, uzorak je dobrim dijelom stolački. Razloga ima mnogo. Mene izuzetno zanima dubrovačko zaleđe i općenito predio gdje su se nekoć sastajale otomanske kapetanije, Dubrovačka republika, mletačka Boka, te Crna Gora. No, za način istraživanja ovog prostora vjerojatno ne bih počeo sa Stocem da Tuđmanovi jurišnici nisu počinili urbicid u tom nekoć prekrasnom gradiću, te protjerali njegovu muslimansku većinu 1993. godine. Stolac, Dubrave i dolina Neretve su predio najvećih zločina inspiriranih službenom hrvatskom politikom 1990-ih godina. To je predio monstruoznih logora i destrukcije jednog od bosanskohercegovačkih civilizacijskih obrazaca. Štoviše, ta destrukcija, uz pripomoć mostarskog biskupa Perića, traje i danas. Stoga je važno objasniti što generira takve pojave. To je posebno važno za Hrvate. Službena hrvatska politika ni do danas ništa nije učinila da bi Hrvati s obje strane granice shvatili kakvi su zločini počinjeni u Hercegovini u njihovo ime.

Poznata je Vaša kritika na adresu Crkve u Hrvata u pogledu rata u Hrvatskoj i u Bosni. Može li se uopće napraviti korak naprijed pored, recimo, jednog Ratka Perića, koji će tu pastirsku funkciju obavljati doživotno, to znači još najmanje tridesetak godina?

BANAC: Crkva je zajednica vjernika koja tek uvjetno podliježe kritici, ponajviše u svojim institucionalnim oblicima. Ja sam, upravo suprotno, kritizirao pojedine katolike, i to ne samo pripadnike visokog klera nego i laike, koji sudjeluju u javnom crkvenom diskursu. Što se tiče biskupa Perića, doista se može tvrditi da je njegovo ponašanje izuzetno štetno za Katoličku crkvu i za budućnost Bosne i Hercegovine. Primjerice, njegovo opiranje obnovi Čaršijske džamije u Stocu danas je vjerojatno najvažnija točka javnog sukobljavanja oko naravi bosanskohercegovačkog društva. Netolerancija koju on i njemu slični ispoljavaju zapravo je mnogo štetnija od Tuđmanove destrukcije jer negira onu kršćansku tradiciju bez koje Bosna i Hercegovina ne može opstati. Njegove poruke, posebno bošnjačkim povratnicima mlađe generacije, mogu samo biti doprinos rastu islamističkih zastranjenja. Općenito govoreći, vjerski poglavice bez ljubavi prema onima koji istoga Boga slave na drugi način, užas su ovoga svijeta. Zato, ako se s Perićem ne može napraviti korak naprijed, taj korak ćemo morati poduzeti bez njega ili čak protiv njega.
Last edited by Fair Life on 27/12/2005 05:26, edited 1 time in total.
MBA

Post by MBA »

umro je mostar wrote:
MBA wrote:

naravno da smo zreli, jer ipak tamo neko treba voditi brigu o tebi da ne utices stetno na ostale pacijente :lol:

odoh spavat

Ako lijepo iskazes svoje nezadovoljstvo sa necim sto ti je Hrvat ucinio, ja cu se iskreno zamisliti nad time. Ako svedes svoje nezadovoljstvo na kritiku jednog naroda (kao sto si dosak cinio), ja cu ti ukazati na lose u tvom narodu.
Šandor

Post by Šandor »

umro je mostar wrote:mislim da ti je ovo jedan od zadnjih postova na ovom forumu :D
Budemo vidjeli. Bum proviril da vidim kaj se dela. :-)
danas

Post by danas »

nemojte da ste takvi, ja recimo najvise cijenim principijelnost :D evo mali isjecak sa druge teme :D kao primjer :D
MBA wrote:Hvala Bogu--nisam Serb jer to je nesto najgore sto se moze desiti ljudskom bicu. Kad samo pomislim na tvoj narod; loj, dlakavost, tjelesni smrad, i sta-vec-ne mi padne na pamet. Nije niti cudo da za katarzu koristite "ciklon."
:-)
mostarac

Post by mostarac »

MBA wrote:
umro je mostar wrote:
MBA wrote:

odoh spavat

Ako lijepo iskazes svoje nezadovoljstvo sa necim sto ti je Hrvat ucinio, ja cu se iskreno zamisliti nad time. Ako svedes svoje nezadovoljstvo na kritiku jednog naroda (kao sto si dosak cinio), ja cu ti ukazati na lose u tvom narodu.
a kad bi ti navodio onda se ne bi zaustavio na jednom Hrvatu, medjutim ja za razliku od tebe u taj kos ne trpam cijeli narod, jer ako ti imas predispozicije da budes zlocinac, a ocito imas vidi se. Ne trpaj sve Hrvate u to. Ja takve zovem jednostavno ustase, a ne trpam sve Hrvate u ustase. Medjutim tebi je ustasa i hrvat isto, jer si zastranio do bola, a sad stvarno odoh spavat a ti mi ostani kulturan ko i do sad. Mozes ti iz opanaka u cipele ali opanke ne mogu iz tebe
MBA

Post by MBA »

Fair Life wrote:
MBA wrote:Poput pjesme, "Hit Me With Your Best Shot"; haj'te balkaneri! Haj'te Serbijaneri!
Ne seri vise nego sto mozes sam konzumirati !!

U svom intervjuu profesor Ivo BANAC tvrdi da...

Biskup Perić veći je štetočina od Tuđmana

U Zagrebu je već najavljena Vaša knjiga o Stocu. Zašto ste uzeli upravo Stolac za temu Vaših opservacija i analiza?

BANAC: Da, premda nije uputno ni pametno razgovarati o nenapisanim rukopisima, uzorak je dobrim dijelom stolački. Razloga ima mnogo. Mene izuzetno zanima dubrovačko zaleđe i općenito predio gdje su se nekoć sastajale otomanske kapetanije, Dubrovačka republika, mletačka Boka, te Crna Gora. No, za način istraživanja ovog prostora vjerojatno ne bih počeo sa Stocem da Tuđmanovi jurišnici nisu počinili urbicid u tom nekoć prekrasnom gradiću, te protjerali njegovu muslimansku većinu 1993. godine. Stolac, Dubrave i dolina Neretve su predio najvećih zločina inspiriranih službenom hrvatskom politikom 1990-ih godina. To je predio monstruoznih logora i destrukcije jednog od bosanskohercegovačkih civilizacijskih obrazaca. Štoviše, ta destrukcija, uz pripomoć mostarskog biskupa Perića, traje i danas. Stoga je važno objasniti što generira takve pojave. To je posebno važno za Hrvate. Službena hrvatska politika ni do danas ništa nije učinila da bi Hrvati s obje strane granice shvatili kakvi su zločini počinjeni u Hercegovini u njihovo ime.

Poznata je Vaša kritika na adresu Crkve u Hrvata u pogledu rata u Hrvatskoj i u Bosni. Može li se uopće napraviti korak naprijed pored, recimo, jednog Ratka Perića, koji će tu pastirsku funkciju obavljati doživotno, to znači još najmanje tridesetak godina?

BANAC: Crkva je zajednica vjernika koja tek uvjetno podliježe kritici, ponajviše u svojim institucionalnim oblicima. Ja sam, upravo suprotno, kritizirao pojedine katolike, i to ne samo pripadnike visokog klera nego i laike, koji sudjeluju u javnom crkvenom diskursu. Što se tiče biskupa Perića, doista se može tvrditi da je njegovo ponašanje izuzetno štetno za Katoličku crkvu i za budućnost Bosne i Hercegovine. Primjerice, njegovo opiranje obnovi Čaršijske džamije u Stocu danas je vjerojatno najvažnija točka javnog sukobljavanja oko naravi bosanskohercegovačkog društva. Netolerancija koju on i njemu slični ispoljavaju zapravo je mnogo štetnija od Tuđmanove destrukcije jer negira onu kršćansku tradiciju bez koje Bosna i Hercegovina ne može opstati. Njegove poruke, posebno bošnjačkim povratnicima mlađe generacije, mogu samo biti doprinos rastu islamističkih zastranjenja. Općenito govoreći, vjerski poglavice bez ljubavi prema onima koji istoga Boga slave na drugi način, užas su ovoga svijeta. Zato, ako se s Perićem ne može napraviti korak naprijed, taj korak ćemo morati poduzeti bez njega ili čak protiv njega.

Jebi ga! Navodis primjer koji je absolutno misljenje jedne osobe, a ne dokaz. Po tvojoj logici, mozemo se vratiti u doba Turaka na "nasim" prostorima i konstatirati gdje su isti podizali svoje bogomolje i sta su cinili.

Razumijem da ti nije drago citati moje komentare jer jesu moji, a ne rezultat "peer" uticaja. Uzgred, isti odrazavaju implementaciju humanoidne logike. Ja sam u vise navrata pokusao dostaviti poruku tebi slicnima, koja odrazava moju pomirljivost i tolerantnost i neprihvatanje ponizenja. No, malosvrznici i balkaneri poput tebe i tvoje Serb brace za time ne haju. Jebi ga i jebite se.
Post Reply