Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Da li je bilo Alijinih grešaka?..pa niko nije savršen. Mislim da mu je najveća greška bila što je sjeo za pregovarački sto sa Miloševićem i Tuđmanom al izgleda da drukcije nije moglo.
Reci da nije bilo Alije nebi bilo ni BiH je suludo...covjek cija djela i priznanja govore sve je bio u najtežim trenucima na čelu svoga naroda .Takođe porediti Tuđmana, Miloševića i Aliju je idiotski...Slazem se u mnogo nacela Bosanskog kongresa osim one idiotske optuzbe protiv Alije...
zmijoljubac wrote:U toj knjizi piše sljedeća rečenica: Izetbegović bi da nije umro, sigurno završio u pritvorskoj jedinici u Hagu
Ja smatram isto. Alija je izdao Narod, Bosnu, i prodao Srebrenicu. Alija je takodzer BABO i osnivac republici Srpskoj
"Nebi sjala tako jako" rece Dino Merlin i zaista je tako, sa moje tocke gledista.
Mislis na Republiku Srpsku?
libertyBiH wrote:Da li je bilo Alijinih grešaka?..pa niko nije savršen. Mislim da mu je najveća greška bila što je sjeo za pregovarački sto sa Miloševićem i Tuđmanom al izgleda da drukcije nije moglo.
Reci da nije bilo Alije nebi bilo ni BiH je suludo...covjek cija djela i priznanja govore sve je bio u najtežim trenucima na čelu svoga naroda .Takođe porediti Tuđmana, Miloševića i Aliju je idiotski...Slazem se u mnogo nacela Bosanskog kongresa osim one idiotske optuzbe protiv Alije...
Na celo Predsjednistva BiH se SAM postavio! Znas ti i kako, jel` da?
Borio se za vlast, dobio ju je i samo je radio posao na mjestu za koji je dobio mandat!
Za razliku od njega, obicni su ljudi uvuceni u rat, krv, progone, logore, a to sve od strane onih s kojima je Izetbegovic shurovao prvo da bi uzeo vlast a onda kad ju je uzeo da bi nastavio da "radi u interesu svog naroda i BiH u cjelini"! Jer, kako on jednom rece (parafraziram): "Puno cemo se lakse dogovoriti sa direktnim predstavnicima Srba i Hrvata u BiH nego sa komunistima ili reformistima."
Kad se tome pridoda izjava jednog od njegovih najblizih saradnika poput ljepotana Bicakcica, da su fasizam i kumunizam jedno te isto, sve ti se samo govori!
Prije Izetbegovica, Bicakcica i ostalih "demokrata" iz trojne koalicije imao si Repubiliku Bosnu i Hercegovinu, mirnu i stabilnu, a njihovim dolaskom imas...
Ma, i to znas sta imas...
Dakle, slazem se da politicari mogu da prave greske. Ali da izdaju drzavu i shuruju od prvog dana pa sve do danas sa onima koji su tu istu drzavu (i narode u njoj) doveli do beznadja je sve samo ne greska.
S obzirom na to koliko ovo sve traje, daleko mi vise lici na namjeru!
Alija je sjeo za pregovaracki sto za Tudjmanom i Milosevicem,i haj sto je sa njima nego je sjeo sa Karadzicem i Bobanom,i tim potezom je sebe spustio na nivo "zaracene" strane.
dakle sebe je stavio u potpuno istu ravan sa pobunjenicima karadzicem i bobanom.
to je takva greska,za koju ne da nije znao nego je on to dobro znao i tako je tim zlotvorima dao legitimitet u daljem tolku pregovora a rezultat svega je sudjenja u haagu pripadnicima sva tri naroda,i to najviseg vrha te danasnja ja je zovem tzv. republika srpska.
u drzavnoj tajni se vidi da se alija i njegova bezbjednjacka raja obrusavala na nase komandante,borce i ostale a amnestitrala saradnike cetnika i kriminalce,te korupcionase.
mislim tuga je zemlja u kojoj su oni vladali.
jad i cemer.
najavi bakir hadziomerovic drugio dio semorve knjige,drzavna tajna 2?!
ja sam negdje cini mi se to procitao---
libertyBiH wrote:Da li je bilo Alijinih grešaka?..pa niko nije savršen. Mislim da mu je najveća greška bila što je sjeo za pregovarački sto sa Miloševićem i Tuđmanom al izgleda da drukcije nije moglo.
Da niko nije savrsen to je tacno,ali je tacno da svako ima i tih gresaka pa tako i Alija.
To da li je Alijna greska sto je sjeo za pregovaracki sto sa Franjom i Slobom, prije bih postavio pitanje da li je greska sto je Sloba sjeo sa njima, jer ako se vratimo malo unazad pa pogledamo desavanja izmedju 1969 i 1972 tada se zna ko je imao za cilj ovdasnji rat i ko je od strane Tita bio robijas,a u to vrijeme dok su njih dvojica robijala za Slobu se nije ni znalo jer nije postojao .
Da li je Franjo ili Sloba izgovorio onu carobnu recenicu " Za suverenu Bosnu uvijek cu zrtvovati mir, ali za MIR nikada necu zrtvovati Bosnu (naravno da se to misli na predjednicku fotelju).
I sada jedno kljucno pitanje za sve one koji zele i vole mir, koji istinski vjeruju u Bga ili Alaha, i koji cjene covjeka i njegov zivot i znaju da nista nije vrijedno ljudskih zrtava. Sad kad se malo vise zna o losim stranama Alije i kompletno njegovo lose ucesce u ratnim zbivanjima, da li ce oni koji su mislili da je on bezgrijesan pokrenuti inicijativu da se sve ulice i trgovi sa njegovim imenom vrate na stara imena ili da dobiju imena obicnih nevinih ljudi sa sve tri strane koji su izginuli?
da se ja pitam,ja bi zabranio više spominjanje svih izdajica Bosne cjelovite pa i alije i hariza i dodika poičetnika i svih drugih što nam kapu ovakvu skrojiše ,da kako god tijesna je ,sloboda hvala bogu živi u našim srcima i u našem ponosu,makar od onog što je od toga ostalo,jer ni pijavica nije ravna ovim danas
nema ovome kraja. knjiga je super i prva a druga je fakat dobra. super je. bilo je dosta kriticara raznih, ali nema veze - frustracije svasta proizvedu. ipak sve to ide dalje, knjige postaju relevantne, teske, ozbiljne, i stasavaju nove generacije ozbiljnih ljudi koji ovoj drzavi misle dobro. to je nasa sansa. kakav alija kakvi bakraci. to je mrtva, dosadna i porazna politika.
Da niko nije savrsen to je tacno,ali je tacno da svako ima i tih gresaka pa tako i Alija.
To da li je Alijna greska sto je sjeo za pregovaracki sto sa Franjom i Slobom, prije bih postavio pitanje da li je greska sto je Sloba sjeo sa njima, jer ako se vratimo malo unazad pa pogledamo desavanja izmedju 1969 i 1972 tada se zna ko je imao za cilj ovdasnji rat i ko je od strane Tita bio robijas,a u to vrijeme dok su njih dvojica robijala za Slobu se nije ni znalo jer nije postojao .
Da li je Franjo ili Sloba izgovorio onu carobnu recenicu " Za suverenu Bosnu uvijek cu zrtvovati mir, ali za MIR nikada necu zrtvovati Bosnu (naravno da se to misli na predjednicku fotelju).
I sada jedno kljucno pitanje za sve one koji zele i vole mir, koji istinski vjeruju u Bga ili Alaha, i koji cjene covjeka i njegov zivot i znaju da nista nije vrijedno ljudskih zrtava. Sad kad se malo vise zna o losim stranama Alije i kompletno njegovo lose ucesce u ratnim zbivanjima, da li ce oni koji su mislili da je on bezgrijesan pokrenuti inicijativu da se sve ulice i trgovi sa njegovim imenom vrate na stara imena ili da dobiju imena obicnih nevinih ljudi sa sve tri strane koji su izginuli?
Da Alija je imao puno gresaka (pa i strasnih gresaka ) al je izgleda itakav bio najbolje sto je Bosnjacki narod u tom trenutku imao...
Semirova knjiga prava stvar napokon neko sa civilnom kuraznosti (bez obzira koji su motivi i tko mu daje sve te informacije) .
Ocigledno je ovo samo jos jedan signal kakva se borba vodi u Bosnjackom korpusu za prevslast medju svim bivsim i sadasnjim SDAovcima. ISto je kao sto je bilo u ratu dok zemlja pati oni svoje vrijeme trose na medjusobne obracune to je njima izgleda prioritet .. kada posmislim kakvi su tu talovi oko raznih Krivaja , Telekoma , itako dalje i tako dalje kakvi krkani ce za sva vremena u BH uzurpirati sve sto valja i sto ostane poslije stranaca ... a djeca raznih Silajdzica , Bicakcica , Ganicaaa ce da bude nasa burzoazija ....
Da Alija je imao puno gresaka (pa i strasnih gresaka ) al je izgleda itakav bio najbolje sto je Bosnjacki narod u tom trenutku imao...
Semirova knjiga prava stvar napokon neko sa civilnom kuraznosti (bez obzira koji su motivi i tko mu daje sve te informacije) .
Ocigledno je ovo samo jos jedan signal kakva se borba vodi u Bosnjackom korpusu za prevslast medju svim bivsim i sadasnjim SDAovcima. ISto je kao sto je bilo u ratu dok zemlja pati oni svoje vrijeme trose na medjusobne obracune to je njima izgleda prioritet .. kada posmislim kakvi su tu talovi oko raznih Krivaja , Telekoma , itako dalje i tako dalje kakvi krkani ce za sva vremena u BH uzurpirati sve sto valja i sto ostane poslije stranaca ... a djeca raznih Silajdzica , Bicakcica , Ganicaaa ce da bude nasa burzoazija ....
Ti se, jelde, ono gore shalis?
De kazi da se salis...
Molim te...