KO SE SJECA VUCKA JOS...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

vratnik

Post by vratnik »

G.O.D. wrote:
uvjek dobar gost wrote:Citat >
Vidis, tog sam Vucka, za razliku od onog, odma' zaboravila....

Jasta nego sam ga zaboravio, no u tom trenutku mi se zeludac okrenuo od huje i razocarenja... ejj vucko sa trobojnim salom...al aj nebitno skroz..

Mozda ne bi bilo lose negdje u ovom gradu ili u onom sto je ostalo od njega podici spomenik Vucku, da nas sviju podsjeca na to neko vrijeme...

Da i ovi silni papci koji su sljegli u grad nauce nesto, jer znamo da Olimpijski muzej nije obnovljen, a cujem da u Zetri i nema posjetilaca u preseljenom muzeju OI 84.

A znate li da je Ilidza postala novo olimpijsko selo....... svi hodaju u trenerkama a niko ne prica Bosanski....
dobra ideja....spomenik VUCKU...
(ovdje stoji onaj smajli sa podignutim palcem)
G.O.D.

Post by G.O.D. »

vratnik wrote:
G.O.D. wrote:

Jasta nego sam ga zaboravio, no u tom trenutku mi se zeludac okrenuo od huje i razocarenja... ejj vucko sa trobojnim salom...al aj nebitno skroz..

Mozda ne bi bilo lose negdje u ovom gradu ili u onom sto je ostalo od njega podici spomenik Vucku, da nas sviju podsjeca na to neko vrijeme...

Da i ovi silni papci koji su sljegli u grad nauce nesto, jer znamo da Olimpijski muzej nije obnovljen, a cujem da u Zetri i nema posjetilaca u preseljenom muzeju OI 84.

A znate li da je Ilidza postala novo olimpijsko selo....... svi hodaju u trenerkama a niko ne prica Bosanski....
dobra ideja....spomenik VUCKU...
:lol: :lol: :lol:
:thumbup:
vratnik

Post by vratnik »

Vingo wrote:Vratnik i A...jeste li imali one cool skafandere?
ja nisam. (to su ovi sa skreditacijama, pitaj A i papeta)
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Spomenik i ne bi bio losa ideja, no nema takve organizacije kod nas u gradu, koja bi to pokrenula, skupljanje potpisa, pronalazak lokacije, idejno rjesenje, donatori-sredstva i izvodjenje radova...mada velika je vjerovatnoca da bi Vucko jedno jutro osvanuo bez glave...
vratnik

Post by vratnik »

G.O.D. wrote:
vratnik wrote:
G.O.D. wrote: dobra ideja....spomenik VUCKU...
:lol: :lol: :lol:
:thumbup:
hvala i naklon
Vingo

Post by Vingo »

NE za spomenik.
Sad cu se onesvijestit od patetike, ali bolje da Vucko pociva neoskrnavljen u nasem sjecanju, pricama, djetinjstvima, mladosti...nego nagrdjen u nekom parku.
Vingo

Post by Vingo »

Ja sam se htjela ubiti jer sam u to vrijeme bila nedorasla za bilo kakve akcije pa samim tim i skafandere i akreditacije....A kad ih se samo sjetim. Trake za kosu, svemirski kostimi, stucne....grrrrrrrrrr, a ja u Jassa skijaskom odijelu :(
G.O.D.

Post by G.O.D. »

Vingo wrote:NE za spomenik.
Sad cu se onesvijestit od patetike, ali bolje da Vucko pociva neoskrnavljen u nasem sjecanju, pricama, djetinjstvima, mladosti...nego nagrdjen u nekom parku.
sve to stoji...ali lijepo bi bilo da se postavi vuckov spomenik iako postoji rizik od skrnavljenja iz razloga da se mladji narastaji pitaju sta je ovo?ko je ovo?pa ce neko i njima da isprica lijepe price kako se nekada dobro zivjelo,sta je vule znacio i sta je predstavljao,pa im to mozda bude podstrijek da ucine nesto korisno za bolje sutra...njihovo sutra...
jer ipak vule nije bruce lee...vule je poput tite ba....JEDAN JE VUČKO!!!
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Vingo......
Sva gradska raja, generalno idu linijom manjeg otpora.. neka njih tamo hajmo mi vamo, kad oni dodju i vamo mi onda idemo kuci i ostajemo tamo...
Pogledaj nasa gradska izletista, sta su papci od njih uradili, ja ne znam ide li iko od vas na Vrelo Bosne, Stojcevac, Trebevic... tim svim mjestima jos malo pa ce mo podizati spomenike.... nije to patetika to je tako, papci nemaju mjerila vrijednosti, u stvari imaju ali svoje neke papanske, posto je njih vise nego nas mi polako preuzimamo njihov nacin ponasanja ,a ne oni nas...i ako mi njih vec jednom ne pocnemo obrazovati i upucivati gotovo nam je... pa vidite samo sta su od Ferhadije ulice napravili.... sad mi ta ulica vise lici na Sabac nego na centralnu ulicu Sarajeva, da je Vucko ziv i njega bi stid bilo..
G.O.D.

Post by G.O.D. »

Vingo wrote:Ja sam se htjela ubiti jer sam u to vrijeme bila nedorasla za bilo kakve akcije pa samim tim i skafandere i akreditacije....A kad ih se samo sjetim. Trake za kosu, svemirski kostimi, stucne....grrrrrrrrrr, a ja u Jassa skijaskom odijelu :(
sta je falilo jassa skijaskom odijelu???
bas je super bilo...
kad se sjetim,imao sam opreme za skijanje na tone prije rata...skija... pancerica...skijaskih odijela....ma svega...a danas ne mogu ni rukavice si da kupim :( a kamoli opremu za skijanje
G.O.D.

Post by G.O.D. »

uvjek dobar gost wrote:
Vingo......
Sva gradska raja, generalno idu linijom manjeg otpora.. neka njih tamo hajmo mi vamo, kad oni dodju i vamo mi onda idemo kuci i ostajemo tamo...
Pogledaj nasa gradska izletista, sta su papci od njih uradili, ja ne znam ide li iko od vas na Vrelo Bosne, Stojcevac, Trebevic... tim svim mjestima jos malo pa ce mo podizati spomenike.... nije to patetika to je tako, papci nemaju mjerila vrijednosti, u stvari imaju ali svoje neke papanske, posto je njih vise nego nas mi polako preuzimamo njihov nacin ponasanja ,a ne oni nas...i ako mi njih vec jednom ne pocnemo obrazovati i upucivati gotovo nam je... pa vidite samo sta su od Ferhadije ulice napravili.... sad mi ta ulica vise lici na Sabac nego na centralnu ulicu Sarajeva, da je Vucko ziv i njega bi stid bilo..
zadnji put sam bio na Vrelu Bosne 2001 par dana poslije prvog maja....uzas koliko je smeća ostalo iza "gradjana Sarajeva"...tada mi se smucilo i stužilo, i odlucio sam da ne idem vise tamo... :x :(
Vingo

Post by Vingo »

:( Pa ne moras novo...Jes gled'o na auto-pijaci?
vratnik

Post by vratnik »

G.O.D. wrote:
sve to stoji...ali lijepo bi bilo da se postavi vuckov spomenik iako postoji rizik od skrnavljenja iz razloga da se mladji narastaji pitaju sta je ovo?ko je ovo?pa ce neko i njima da isprica lijepe price kako se nekada dobro zivjelo,sta je vule znacio i sta je predstavljao,pa im to mozda bude podstrijek da ucine nesto korisno za bolje sutra...njihovo sutra...
jer ipak vule nije bruce lee...vule je poput tite ba....JEDAN JE VUČKO!!!
Slazem se. A korisno je bilo, ako nista poceli su ljudi koji nikad nisu skijali skijati, ocevi koji su inace jedva cekali da dodje subota da se odmore su nas rado vozili na Jahorinu i gledali iz ugrijanih restorana kako se mi lomimo. Mozda je to bilo i prije, ali ako su do tad to bili zaljubljenici bijelog sporta i sportisti, od '84 se nekako poceo citav grad Sarajevo (ne znam kako je bilo u okolini Vlasica, ili Treskavice) poceo petkom seliti na Jahorinu ili Bjelasnicu.... Pichi Vucko niz Jahorinu a za njim pola grada.
G.O.D.

Post by G.O.D. »

Vingo wrote::( Pa ne moras novo...Jes gled'o na auto-pijaci?
nemam obicaj da kupujem polovne stvari koje je neko vvec nosio...nekako...ne mogu... :-? ali opet kada stavis na papir prodje te volja za zimovanjem kada vidis koliko sve kosta... :( :-?
Vingo

Post by Vingo »

G.O.D. wrote:
nemam obicaj da kupujem polovne stvari koje je neko vvec nosio...nekako...ne mogu... :-? ali opet kada stavis na papir prodje te volja za zimovanjem kada vidis koliko sve kosta... :( :-?
Ovo ja zovem Sarajlija PRAVI. Kokuz al snob.
(sala mala) :D
Ma kostalo je G.O.D. i onda, znam da su se kojekakvi cekovi ispisivali da se "maloj" kupe skije...
G.O.D.

Post by G.O.D. »

Vingo wrote:
G.O.D. wrote:
Ma kostalo je G.O.D. i onda, znam da su se kojekakvi cekovi ispisivali da se "maloj" kupe skije...
da ali to su bila "zlatna vremena" jer si mogao da priustis to sebi i svojoj djeci...a danas...dijete ti trazi sanke ti mu das kesu i kazes idi iza zgrade na padinu...trazi ti skije,mozes samo one plasticne male da mu kupis i opet mrs iza zgrade na padinu,kakva planina,kakvi bakrači :D :D :D vecina danasnje djece nije ni vidjela skije a kamoli da zna da skija :(
zato VUCKO VRATI SE MOLIMO TE SVI!!! (sa sve titom) :D :D :D
vratnik

Post by vratnik »

Vingo wrote:
G.O.D. wrote:
ovo htjedoh i ja reci. No frks. salamala
vratnik

Post by vratnik »

G.O.D. wrote:
Vingo wrote:
G.O.D. wrote: nemam obicaj da kupujem polovne stvari koje je neko vvec nosio...nekako...ne mogu... :-? ali opet kada stavis na papir prodje te volja za zimovanjem kada vidis koliko sve kosta... :( :-?
da ali to su bila "zlatna vremena" jer si mogao da priustis to sebi i svojoj djeci...a danas...dijete ti trazi sanke ti mu das kesu i kazes idi iza zgrade na padinu...trazi ti skije,mozes samo one plasticne male da mu kupis i opet mrs iza zgrade na padinu,kakva planina,kakvi bakrači :D :D :D vecina danasnje djece nije ni vidjela skije a kamoli da zna da skija :(
zato VUCKO VRATI SE MOLIMO TE SVI!!! (sa sve titom) :D :D :D
Evo ovako je to bilo za srednju klasu (u koju smo se i mi tad ubrajali, to je ono sto vise nema): vozio se stojadin, mi smo imali zutog sa 1300 kubika, kupovalo se na kredit i raznorazne cekove, sto ce reci, nisu ni nasi roditelji imali love, ali su bili sigurni da ce je zaraditi. Raspolozenje (a ovdje se bojim da ne postanem politican) je bilo dobro, ljudi su znali da ce to otplatiti. Nista vise nego danas, samo pozitivni impuls..
debela

Post by debela »

Vingo wrote:Ja sam se htjela ubiti jer sam u to vrijeme bila nedorasla za bilo kakve akcije pa samim tim i skafandere i akreditacije....A kad ih se samo sjetim. Trake za kosu, svemirski kostimi, stucne....grrrrrrrrrr, a ja u Jassa skijaskom odijelu :(
citas mi misli :) danima sam gledala cure koje su vjezbale u fiskulturnoj sali moje osnovne skole i zavidjela im. to su one sto su plesale na ceremonijama otvaranja i zatvaranja igara.
vryzas

Post by vryzas »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
upala

Post by upala »

uh kako nostalgicno raspolozenje!

ja sam godinu kasnila sto se tice olimpijade, ali zato moja sister i danas cuva vuckovu plisanu maskotu na dnu ormara(jest da je jadan sav u raspadu al drzi se) :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

A wrote:
vratnik wrote:
Vingo wrote:Vratnik i A...jeste li imali one cool skafandere?
ja nisam. (to su ovi sa skreditacijama, pitaj A i papeta)
Bezbel :oops:
I ne smijem reci koju sam akreditaciju imala (izgovarati kao akred'taaacija) - pozelenice ostali od zavisti 8-) :D
:D Ma daaaaj, ... kakvi ba skafanderi, ... :oops: ...
Ako kazem da sam sa ovim gospodinom ... Image ... vecerao, .... pricao mu viceve, ... i tako to, ... mislim, ... druzio se s njim, .... nece mi vjerovati. :roll: :D :zzzz:
novalic

Post by novalic »

A, .... imam i ja plaketu od naseg OK-a i zahvalnicu od MOK-a. Cool
Nasa generacija je organizirala OLIMPIJSKE IGRE koje smo na najbolji nacin i okoncali. Ova "njihova generacija" organizovala IGRE BEZ GRANICA i nikako da ih zavrse.
post mjeseca :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

A wrote:Eh Pape, ne mogu ti vise pjevati "da smo se ranije sreli...." jer smo se onda garant sreli tu negdje u tom drustvu :D
:) Vjerovatno smo se sreli, .... a mozda, ..... mozda smo se i zagleedali, ... :-) ... onako, ... mladi i lepi. 8-)

8-) G-djo Novalic, ..... hvala na komplimentu. IGRE BEZ GRANICA su nekada bile jednonacionalne, sad je i to postalo multi-kulti. :oops:
.............:kravata: ..... :kravata: ..... :kravata: ..................... sada je to ...... :kravata: ..... :kravata: ..... :kravata: ....................... :oops: :zzzz: .... i ne prestaju da se klanjaju. :oops:
........... Ivo, ... Mate, .. Jure ............................................ Ivo, ... Suljo, .. Boro
Kwaheri

Post by Kwaheri »

ja samo da upisem da se sjecam...

:D
ko kroz maglu...tek stas'o pionir :D
Post Reply