Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
wanderer wrote:Govori se o ipak ostanku vani, a ne o prolasku do bratislave.
govorim o stavu da nas niko nece....nije tacno.
Ako te niko ne jebe do bratislave, haj, mozda te niko nece jebat ni u kanadi?
Trenutno, papiri za EU su veliki problem, veci nego za Kanadu recimo. ..
problem je sto treba stisnuti pa jedno 3 godine ne ici u bosnu nego stediti lovu,privikavati se, i onda mozda u posjetu...
jebiga, i ja bih da radim u njemackoj za 4.000 milje eura, da imam sigurnost, papire, i blizinu bosne...e malo teze (mada ni to nije nemoguce...jedino ovih 4 milje...)
Pa nece te niko jebat ni u Bratislavi, sem po dogovoru To za privikavanje (pa i ucenje jezika, propisa, itd) fakat stoji, a malo ko o tome razmislja...
Interesuje me, je li istina da jedino Kanada nije nikad protjerala ni jednog azilanta tj. da je samo vazno uletiti tamo a da je ostanak zagarantovan?
U vecini se slazem s ovim komentarima o problemima u nasem drustvu (najzalosnije sto ce to sigurno tako i ostati s obzirom na unutrasnje probleme) ali mislim da raja idealizuju situaciju sto se tice kriminala u zapadnim zemljama. Mnogi gradovi Evrope su puno opasniji od Sarajeva, razlika je samo sto mi imamo spregu kriminala i politike.
zzzzz wrote:Interesuje me, je li istina da jedino Kanada nije nikad protjerala ni jednog azilanta tj. da je samo vazno uletiti tamo a da je ostanak zagarantovan?
U vecini se slazem s ovim komentarima o problemima u nasem drustvu (najzalosnije sto ce to sigurno tako i ostati s obzirom na unutrasnje probleme) ali mislim da raja idealizuju situaciju sto se tice kriminala u zapadnim zemljama. Mnogi gradovi Evrope su puno opasniji od Sarajeva, razlika je samo sto mi imamo spregu kriminala i politike.
na prvo pitanje nemam odgovor, jer ne znam
slazem se da se situacija vani ne treba idealizovati... ali i sam kazes da je sprega kriminala i politike prevrsila svaku mjeru kod nas, i to je najveci razlog koji i tjera nase ljude vani.
Najsigurniji nacin da se ode i ostane je preko UNHCR. Zemlje koje imaju program za prihvatanje azilanata iz bilo kojih razloga saradjuju sa ovom organizacijom. Prije podnosenja zahtjeva je vrlo vazno INFORMISATI se koje klauzule su aktuelne da bi znao/la na osnovu cega trazis azil, a pokazalo se dobro da ne trazis striktno zemlju u koju bi isao, nego da se uzima u obzir svaka ponuda.
nteresuje me, je li istina da jedino Kanada nije nikad protjerala ni jednog azilanta tj. da je samo vazno uletiti tamo a da je ostanak zagarantovan?
Za azilante ne znam...to nisu obicni imigranti.
Ako dobijes vizu emigrantksu u becu (kanadski emigracioni centar nas dio evrope), i odes u kanadu, niko to nemore izbaciti...
wanderer wrote:
Sa Bosankama se, kazu, treba puno duze dogovarat
mislis, "pregovarat"
bogami ja ne znam o kom djelu bosne vi to govorite..,.na bazenima se kratko pregovora....dok god je dobar argument parkiran ispred kafane, podrzan za dosta manjih i tanjih argumenata u novcaniku
nteresuje me, je li istina da jedino Kanada nije nikad protjerala ni jednog azilanta tj. da je samo vazno uletiti tamo a da je ostanak zagarantovan?
Za azilante ne znam...to nisu obicni imigranti.
Ako dobijes vizu emigrantksu u becu (kanadski emigracioni centar nas dio evrope), i odes u kanadu, niko to nemore izbaciti...
ako oces da trazis politicki azil...za to ne znam
razlog ulaska u kanadu ? ne sviđa mi se što su Seadu izabrali za sudiju....
nema više toga niti socijale iliti bijega od rata jer ga nema.
ne živite u iluzijama i kontajte kako ovdje uticat da se nešto promijeni na bolje.
...kad se naljutim...otishla bih bilo gdje...al u sebi...cim se malo primirim dobro znam da ne bih...jer sam se dovoljno nagledala tih raspolucenih zivota...
sta vi mislite da u drugim drzavama nema lopova politicara i kriminala.izidjes vikendom u Amsterdam,Roterdam Den Hag a da li ces se ziv vratiti to ti je lutrija.Svaki dan su ti(ne lazem ni sekunde),neka ubistva,silovanja,kidnapovanja djece,rijesavanje racuna medju mafijom,evo prije 10 dana su cetvoricu ubili u 4 dana i uvijek nepoznati pocinioci
muha_sa wrote:
ne živite u iluzijama i kontajte kako ovdje uticat da se nešto promijeni na bolje.
kako, moj muha, kako?
kada vise nema one kriticne mase koja bi nesto povukla naprijed; kada narod zivi u letargiji, naviko da ga jebu u mozak; kada nam se kriminalci i ratni zlocinci setaju po pola bosne; kad nikoga vise nije briga nizasta...
apsolutno sam protiv mitingašenja i događanja naroda al nešto se mora učinit da bi ove kriminalce uklonili e zato toplo preporučam,izlazak svih na predstojeće izbore.možda je naivno al neizlazak na prošle nas je skupo koštalo--nas koji živimo ovdje
vidis, meni nikako nije jasna jedna stvar -- "nasi" ljudi dodju ovamo i uklope se odmah. naravno, kao i svi imigranti, ima i izolacije i svega, ali uglavnom -- uklope se i zive "normalno". i cijene sta imaju. ali to ne znaju da pokrenu i uspostave kod sebe kuci. ne znam zasto je nasim ljudima tako tesko uspostaviti demokratiju kod kuce...
zena wrote:...kad se naljutim...otishla bih bilo gdje...al u sebi...cim se malo primirim dobro znam da ne bih...jer sam se dovoljno nagledala tih raspolucenih zivota...
pa zasto na temi raspravljaju uglavnom ljudi s vana? ne bih.. hvala..
zena wrote:...kad se naljutim...otishla bih bilo gdje...al u sebi...cim se malo primirim dobro znam da ne bih...jer sam se dovoljno nagledala tih raspolucenih zivota...
pa zasto na temi raspravljaju uglavnom ljudi s vana? ne bih.. hvala..