Odlazak iz BiH?

Post Reply

Da li planirate trajno napustiti BiH?

DA
43
48%
NE
46
52%

Total votes: 89

Zadig

Post by Zadig »

:lol:

bilo je...dobro. vrlo!

slovakia rules!
bolje su koke nego u ceskoj, a i jeftinije su. jebiga, imaju dunav ljudi, slicni su nama (mislim na balkan)
:D
danas

Post by danas »

Zadig wrote::lol:

bilo je...dobro. vrlo!

slovakia rules!
bolje su koke nego u ceskoj, a i jeftinije su. jebiga, imaju dunav ljudi, slicni su nama (mislim na balkan)
pih, pa tek sad nece niko ostat u bosni poslije ove reklame :lol: :lol: :lol: :lol:
muha_sa

Post by muha_sa »

što to pihh? :-D
Bosna_E

Post by Bosna_E »

Svako ima svoje. Ja sam trenutno u USA ali mislim se vratit u BiH mada zaista NE u skorije vrijeme...
danas

Post by danas »

muha_sa wrote:što to pihh? :-D
pih -- pa kako ce slovakinje biti ljepse od bosanki :D
wanderer

Post by wanderer »

Zadig wrote:
wanderer wrote:Govori se o ipak ostanku vani, a ne o prolasku do bratislave.

govorim o stavu da nas niko nece....nije tacno.
Ako te niko ne jebe do bratislave, haj, mozda te niko nece jebat ni u kanadi?

Trenutno, papiri za EU su veliki problem, veci nego za Kanadu recimo. ..
problem je sto treba stisnuti pa jedno 3 godine ne ici u bosnu nego stediti lovu,privikavati se, i onda mozda u posjetu...

jebiga, i ja bih da radim u njemackoj za 4.000 milje eura, da imam sigurnost, papire, i blizinu bosne...e malo teze (mada ni to nije nemoguce...jedino ovih 4 milje...)
Pa nece te niko jebat ni u Bratislavi, sem po dogovoru :D To za privikavanje (pa i ucenje jezika, propisa, itd) fakat stoji, a malo ko o tome razmislja...
muha_sa

Post by muha_sa »

danas wrote:
Ja mislio da je zbog ovog---jeftinije su :lol:
zzzzz

Post by zzzzz »

Interesuje me, je li istina da jedino Kanada nije nikad protjerala ni jednog azilanta tj. da je samo vazno uletiti tamo a da je ostanak zagarantovan?

U vecini se slazem s ovim komentarima o problemima u nasem drustvu (najzalosnije sto ce to sigurno tako i ostati s obzirom na unutrasnje probleme) ali mislim da raja idealizuju situaciju sto se tice kriminala u zapadnim zemljama. Mnogi gradovi Evrope su puno opasniji od Sarajeva, razlika je samo sto mi imamo spregu kriminala i politike.
danas

Post by danas »

zzzzz wrote:Interesuje me, je li istina da jedino Kanada nije nikad protjerala ni jednog azilanta tj. da je samo vazno uletiti tamo a da je ostanak zagarantovan?

U vecini se slazem s ovim komentarima o problemima u nasem drustvu (najzalosnije sto ce to sigurno tako i ostati s obzirom na unutrasnje probleme) ali mislim da raja idealizuju situaciju sto se tice kriminala u zapadnim zemljama. Mnogi gradovi Evrope su puno opasniji od Sarajeva, razlika je samo sto mi imamo spregu kriminala i politike.
na prvo pitanje nemam odgovor, jer ne znam

slazem se da se situacija vani ne treba idealizovati... ali i sam kazes da je sprega kriminala i politike prevrsila svaku mjeru kod nas, i to je najveci razlog koji i tjera nase ljude vani.
vesela

Post by vesela »

Najsigurniji nacin da se ode i ostane je preko UNHCR. Zemlje koje imaju program za prihvatanje azilanata iz bilo kojih razloga saradjuju sa ovom organizacijom. Prije podnosenja zahtjeva je vrlo vazno INFORMISATI se koje klauzule su aktuelne da bi znao/la na osnovu cega trazis azil, a pokazalo se dobro da ne trazis striktno zemlju u koju bi isao, nego da se uzima u obzir svaka ponuda.
neko iz mase

Post by neko iz mase »

..
izbrisah :D :D :D
Last edited by neko iz mase on 11/12/2005 19:32, edited 1 time in total.
wanderer

Post by wanderer »

danas wrote:
Sa Bosankama se, kazu, treba puno duze dogovarat :D
danas

Post by danas »

wanderer wrote: Sa Bosankama se, kazu, treba puno duze dogovarat :D
mislis, "pregovarat" :D :lol: :lol: :lol:
Zadig

Post by Zadig »

nteresuje me, je li istina da jedino Kanada nije nikad protjerala ni jednog azilanta tj. da je samo vazno uletiti tamo a da je ostanak zagarantovan?
Za azilante ne znam...to nisu obicni imigranti.
Ako dobijes vizu emigrantksu u becu (kanadski emigracioni centar nas dio evrope), i odes u kanadu, niko to nemore izbaciti...

ako oces da trazis politicki azil...za to ne znam
Zadig

Post by Zadig »

danas wrote:
wanderer wrote: Sa Bosankama se, kazu, treba puno duze dogovarat :D
mislis, "pregovarat" :D :lol: :lol: :lol:
bogami ja ne znam o kom djelu bosne vi to govorite..,.na bazenima se kratko pregovora....dok god je dobar argument parkiran ispred kafane, podrzan za dosta manjih i tanjih argumenata u novcaniku
wanderer

Post by wanderer »

Hebiga, nismo iz tog :lol:
A nekad mi zao... :(
muha_sa

Post by muha_sa »

Zadig wrote:
nteresuje me, je li istina da jedino Kanada nije nikad protjerala ni jednog azilanta tj. da je samo vazno uletiti tamo a da je ostanak zagarantovan?
Za azilante ne znam...to nisu obicni imigranti.
Ako dobijes vizu emigrantksu u becu (kanadski emigracioni centar nas dio evrope), i odes u kanadu, niko to nemore izbaciti...

ako oces da trazis politicki azil...za to ne znam
razlog ulaska u kanadu ? ne sviđa mi se što su Seadu izabrali za sudiju....
nema više toga niti socijale iliti bijega od rata jer ga nema.
ne živite u iluzijama i kontajte kako ovdje uticat da se nešto promijeni na bolje.
Kwaheri

Post by Kwaheri »

...kad se naljutim...otishla bih bilo gdje...al u sebi...cim se malo primirim dobro znam da ne bih...jer sam se dovoljno nagledala tih raspolucenih zivota...
carsija

Post by carsija »

sta vi mislite da u drugim drzavama nema lopova politicara i kriminala.izidjes vikendom u Amsterdam,Roterdam Den Hag a da li ces se ziv vratiti to ti je lutrija.Svaki dan su ti(ne lazem ni sekunde),neka ubistva,silovanja,kidnapovanja djece,rijesavanje racuna medju mafijom,evo prije 10 dana su cetvoricu ubili u 4 dana i uvijek nepoznati pocinioci :-)
danas

Post by danas »

muha_sa wrote: ne živite u iluzijama i kontajte kako ovdje uticat da se nešto promijeni na bolje.
kako, moj muha, kako?
kada vise nema one kriticne mase koja bi nesto povukla naprijed; kada narod zivi u letargiji, naviko da ga jebu u mozak; kada nam se kriminalci i ratni zlocinci setaju po pola bosne; kad nikoga vise nije briga nizasta...

:roll: :(
Zadig

Post by Zadig »

to je vrlo tesko pitanje danas
muha_sa

Post by muha_sa »

apsolutno sam protiv mitingašenja i događanja naroda al nešto se mora učinit da bi ove kriminalce uklonili e zato toplo preporučam,izlazak svih na predstojeće izbore.možda je naivno al neizlazak na prošle nas je skupo koštalo--nas koji živimo ovdje
danas

Post by danas »

Zadig wrote:to je vrlo tesko pitanje danas
vidis, meni nikako nije jasna jedna stvar -- "nasi" ljudi dodju ovamo i uklope se odmah. naravno, kao i svi imigranti, ima i izolacije i svega, ali uglavnom -- uklope se i zive "normalno". i cijene sta imaju. ali to ne znaju da pokrenu i uspostave kod sebe kuci. ne znam zasto je nasim ljudima tako tesko uspostaviti demokratiju kod kuce... :-?
bug

Post by bug »

zena wrote:...kad se naljutim...otishla bih bilo gdje...al u sebi...cim se malo primirim dobro znam da ne bih...jer sam se dovoljno nagledala tih raspolucenih zivota...
pa zasto na temi raspravljaju uglavnom ljudi s vana? 8) ne bih.. hvala..
Kwaheri

Post by Kwaheri »

bug wrote:
zena wrote:...kad se naljutim...otishla bih bilo gdje...al u sebi...cim se malo primirim dobro znam da ne bih...jer sam se dovoljno nagledala tih raspolucenih zivota...
pa zasto na temi raspravljaju uglavnom ljudi s vana? 8) ne bih.. hvala..
oni jos nisu otisli zauvijek... :D
Post Reply