jasno je to ko dan da ima balvana svugdje ko taj primjer u tramvajudanas wrote:ne treba biti rob stereotipa; meni sarajevo jako nedostaje i nostalgicna sam, ali daleko da su ljudi ovdje hladni. a mnogo su pristojniji nego dole; niko ne hrace po ulici, ustupe mjesto trudnicama u metrou, otvore vrata...mama29 wrote:A gdje je to tako hladan narod, da ti ne bi pomogao ako ljosnes na sred ulice? Sta sam se ovakvih prica naslusala, a na kraju spoznala nesto sasvim drugo.meskox wrote: Mislim da je greska trebas provesti jedan period zivoa na zapadu da bi vidio sta znaci biti hladnokrvan i bezosjecajan, mozes pasti na sred ulice slabo bi ti ko pogledao ili prisao da vidi sta ti je, tako isto u svakodnevnici
ja sam zivio u zgradi gdje komsija komsiju ne poznaje niti ga pozdravlja
mislim da smo ih u tome prevazisli, a sto se tice nocnog zivota mislim da je Sarajevo aktivan grad gdje ima svega za svaciju dusu samo se svak treba pronaci.![]()
Moj zakljucak je da nema mahalanja kao kod nas. Znaci, nece ti komsinica u kalosama banut u 6 h na jutarnju kahvu, nego ce zvrcnut tvoj broj i pitati te da li moze doci tad i tad.
meni Austrijanci obavezno pridrze varata kada sa kolicima ulazim u trgovinu, sto cu kod nas vrlo rijetko dozivjet. A svakavih prica sam se pred odlazak naslusala.
mada o prirodi i dubini prijateljstava mozemo raspravljati, ali to nije za ove teme...
evo sta se meni jednom desilo: u SA u tramvaju mi se pogled susretne sa nekom zenom, i -- kao sto je obicaj ovdje -- ja se onako nasmjesim i blago klimnem glavom. kad ce ona meni "sta se keslas picka ti materina".
ali vjeruj mi da jedan austrijanac moze dosta toga nauciti od jednog dostojnog gradana iz Sarajeva, tu sam vec par godina i vjerujte mi da je njima sasvim normalno prditi u toku jela. opet kazem nisu svi isti ali vecina.