Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bošnjaci su nastali na isti način kao i svi drugi narodi.
Međutim, obzirom da su okruženi narodima koji pripadaju drugim religijama nabija im se kompleks niže vrijednosti.
Sukob civilizacija. Što je historija pokazala. Bošnjaci u ratu predstavljaju kolateralnu štetu. A Bošnjaci u miru su maligni tumor.
Šandor wrote:Bošnjaci su nastali na isti način kao i svi drugi narodi.
Međutim, obzirom da su okruženi narodima koji pripadaju drugim religijama nabija im se kompleks niže vrijednosti.
Sukob civilizacija. Što je historija pokazala. Bošnjaci u ratu predstavljaju kolateralnu štetu. A Bošnjaci u miru su maligni tumor.
Šandor wrote:Bošnjaci su nastali na isti način kao i svi drugi narodi.
znate šta hrvati i srbi su nastali od bošnjaka jer su navodno bošnjaci ilirsko pleme koje je poprimilo slavensko nadiruce stanovnisto sa sjevera (srbe i hrvate) hahahahahahahah......nema šta još jedna od teorija o nastanku nesuđenog naroda koji nema ne razjašnjenu jebenu povijest,nema ni svjetski priznat jezik a boga mi ni sami neznaju šta su u biti...........NAJBOLJE DA BOŠNJACI BUDU MARSOVCI JER TADA NECE BITI NI DILEMA NI KONTREVERZI NI SVEGA STO IDE UZ TO........
Danasnji stanovnici Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske nose izmjesane gene: Ilira, Rimljana, Germana, Kelta, Slavena, Avara itd itd i to je najvjerovatnije prava istina. U buducnosti ce to sve i pokazati uzorci DNA (DNK). Ako je ovo istina ja zaista neznam o cemu onda svi ti danasnji narodi na prostoru BiH, Srbije i Hrvatske diskutuju. Nemoguce je da su danasnji stanovnici Srbije cisti Slaveni, ili da su Hrvati cisti Slaveni (mislim genetski) ili da su Bosanci cisti Slaveni ili Iliri i sl. Svi su oni mjesavina svih tih etnickih zajednica (i gena) koje su se mjesale/li cijelo vrijeme kroz istoriju. E sad druga je stvar kako su ove gore navedene izmjesane etnicke zajednice kada su postale Nacije dobile ime po imenu njihovih drzava. Srbi (Srbija), Hrvati (Hrvatska) Bosanci i Hercegovci (Bosna i Hercegovina) itd.
zlata wrote:Moji "didini" su krvarili za Osmanlijsko Carstvo.. kao vazne vojskovodje, Austrougarsku Vojsku u Italiji, u NDH kao Domobranski satnici, i u Armiji Bosne i Hercegovine...u Travniku! To je sve!