... i zato ce bih hrvatsku da tuzi zbog agresijeTomo82 wrote:Jel znas ti gdje je Ante bio kad su kuce letile? U tvojoj zemlji.
Uhapsen Gotovina!
- Drvosjeca iz Dejcica
LOLgavrilo wrote:... i zato ce bih hrvatsku da tuzi zbog agresijeTomo82 wrote:Jel znas ti gdje je Ante bio kad su kuce letile? U tvojoj zemlji.
Nece ici, BiH je sa HR imala sporazum o zajednickoj borbi protiv mrskog nam neprijatelja...
-
Tomo82
Zato sto su mu HDZ-ovska govna zabranila razgovor sa haaskim istraziteljima. On je, kao vojnik, poslusao tu zapovjed.Prenj wrote:Kad je sve tako prosto, zasto se nije odmah predao i lijepo objasnio da nije kriv, kao sto je to poslo za rukom Kupreskicima?Tomo82 wrote: Jel znas ti gdje je Ante bio kad su kuce letile? U tvojoj zemlji.
Naime, u to se vrijeme vodila pravna bitka da se ospori nadleznost haaga za Bljesak i Oluju.
-
Prenj
Optuznica protiv Gotovine je obznanjena 2001. Ako se ne varam, tada nije HDZ bio na vlasti.Tomo82 wrote:Zato sto su mu HDZ-ovska govna zabranila razgovor sa haaskim istraziteljima. On je, kao vojnik, poslusao tu zapovjed.Prenj wrote:Kad je sve tako prosto, zasto se nije odmah predao i lijepo objasnio da nije kriv, kao sto je to poslo za rukom Kupreskicima?Tomo82 wrote: Jel znas ti gdje je Ante bio kad su kuce letile? U tvojoj zemlji.
Naime, u to se vrijeme vodila pravna bitka da se ospori nadleznost haaga za Bljesak i Oluju.
Meni se cini da mu je puno bilo draze nacionalnog heroja glumiti nego obraz oprati.
Last edited by Prenj on 08/12/2005 16:31, edited 1 time in total.
- karanana
Ako je njegov zlocin bila brilijantno smisljenja operacija OSLOBADJANJA NJEGOVE ZEMLJE od onih koji su bombardovali i okupirali 1/3 njegove zemlje i ako je zlocin sto je pri tom pomogao i da se veliki dio Bosne oslobodi od Karadzicevih cetnika i Abdicevih izdajnika - onda je on najveci zlocinac na svijetuPrenj wrote:A meni kao ljudskom bicu svaki ratni zlocinac itekako smeta.karanana wrote:Meni kao Bosnjaku Gotovina nije smetao, da sam Srbin vjerovatno bi drugacije to gledao.
-
Prenj
Pokusaj objasniti velicinu i herojstvo tog cina porodicama ubijenih civila.karanana wrote:Ako je njegov zlocin bila brilijantno smisljenja operacija OSLOBADJANJA NJEGOVE ZEMLJE od onih koji su bombardovali i okupirali 1/3 njegove zemlje i ako je zlocin sto je pri tom pomogao i da se veliki dio Bosne oslobodi od Karadzicevih cetnika i Abdicevih izdajnika - onda je on najveci zlocinac na svijetuPrenj wrote:A meni kao ljudskom bicu svaki ratni zlocinac itekako smeta.karanana wrote:Meni kao Bosnjaku Gotovina nije smetao, da sam Srbin vjerovatno bi drugacije to gledao.
-
Tomo82
Meni se cini da se ti pravis lud. Sumljam da nisi pratio razvoj dogadjaja i da ne znas kronologijuPrenj wrote:Optuznica protiv Gotovine je obznanjena 2001. Ako se ne varam, tada nije HDZ bio na vlasti.Tomo82 wrote:Zato sto su mu HDZ-ovska govna zabranila razgovor sa haaskim istraziteljima. On je, kao vojnik, poslusao tu zapovjed.Prenj wrote: Kad je sve tako prosto, zasto se nije odmah predao i lijepo objasnio da nije kriv, kao sto je to poslo za rukom Kupreskicima?
Meni se cini da mu je puno bilo draze nacionalnog heroja glumiti nego obraz oprati.
- Drvosjeca iz Dejcica
Osovine zla su ta Argentina i Spanjolska...zlata wrote:Ljudi...ako se ne varam...i Paveliceva kcer je ziv'la u Spanjolskoj.Mora da mu je bila posudila svoj apartman na Kanarima!
Zanimljivo je kako se ovi novi "borci za narod svoj" opet sklanjaju u Argentini, Spanjolskoj!
- karanana
Koliko je civila poginulo u toj operaciji? Svaka nevina zrtva je puno, ali mislim da za operaciju tolikog obima i opasnosti i nije nesto previse civila pa ni vojnika poginulo. To sto su izbjeglice bjezale, to je bila kombinacija opravdanog straha od osvete i zaplasivanja od strane njihovih lidera da moraju da bjeze, ko sto je krajisnik uradio u Sarajevu. A incidentata i zlocina je sigurno bilo ali ne znam bas da su bili organizovani od gotovine po komandnoj odgovornosti. Sud i vrijeme ce reci.Prenj wrote:Pokusaj objasniti velicinu i herojstvo tog cina porodicama ubijenih civila.karanana wrote:Ako je njegov zlocin bila brilijantno smisljenja operacija OSLOBADJANJA NJEGOVE ZEMLJE od onih koji su bombardovali i okupirali 1/3 njegove zemlje i ako je zlocin sto je pri tom pomogao i da se veliki dio Bosne oslobodi od Karadzicevih cetnika i Abdicevih izdajnika - onda je on najveci zlocinac na svijetuPrenj wrote: A meni kao ljudskom bicu svaki ratni zlocinac itekako smeta.
-
zlata
Ne barkaj mi Argentinu i Spanjolsku! Meni "beloved countries"! Ma nisu oni blente..."Znadu ljudi di je lipo"! Jest'da neja sevdaha...al'more flamenko i tango!Drvosjeca iz Dejcica wrote:Osovine zla su ta Argentina i Spanjolska...zlata wrote:Ljudi...ako se ne varam...i Paveliceva kcer je ziv'la u Spanjolskoj.Mora da mu je bila posudila svoj apartman na Kanarima!
Zanimljivo je kako se ovi novi "borci za narod svoj" opet sklanjaju u Argentini, Spanjolskoj!
Treba to okupirat', bombardovat', osloboditi...
-
lucifer3
Izvor Ministarstvo inostranih poslova BIH
SPISAK ZEMALJA
ZA KOJE DRŽAVLJANIMA
BOSNE I HERCEGOVINE
NE TREBA ULAZNA VIZA
DRŽAVA
USLOVI ZA ULAZAK
1 DOMINIKA
do 21 dan ne treba viza
2 EKVADOR
3 HRVATSKA -Vrlo brzo treba
4 KUBA
za poslovnu posjetu treba viza
5 MAKEDONIJA
6 MALDIVI
do 30 dana
7 MALEZIJA
8 RUSIJA
potrebno garantno pismo ili poslovni poziv
9 REPUBLIKA KOREJA do 30 dana
10 SAMOA
do 30 dana ne treba viza
11 SANTA LUSIJA
do 28 dana ne treba viza
12 SEJŠELI
potrebna povratna karta
13 SINGAPUR
14 SOLOMONSKI OTOCI
15 SRBIJA I CRNA GORA
16 ST VINCENT I GRENADIN
17 TUNIS
18 TURSKA
19 ZAPADNA SAMOA
SPISAK ZEMALJA
ZA KOJE DRŽAVLJANIMA
BOSNE I HERCEGOVINE
NE TREBA ULAZNA VIZA
DRŽAVA
USLOVI ZA ULAZAK
1 DOMINIKA
do 21 dan ne treba viza
2 EKVADOR
3 HRVATSKA -Vrlo brzo treba
4 KUBA
za poslovnu posjetu treba viza
5 MAKEDONIJA
6 MALDIVI
do 30 dana
7 MALEZIJA
8 RUSIJA
potrebno garantno pismo ili poslovni poziv
9 REPUBLIKA KOREJA do 30 dana
10 SAMOA
do 30 dana ne treba viza
11 SANTA LUSIJA
do 28 dana ne treba viza
12 SEJŠELI
potrebna povratna karta
13 SINGAPUR
14 SOLOMONSKI OTOCI
15 SRBIJA I CRNA GORA
16 ST VINCENT I GRENADIN
17 TUNIS
18 TURSKA
19 ZAPADNA SAMOA
-
Stari
Pokusacu napraviti podvig i povezati ovaj zadnji luciferov post sa ostatkom teme...Vako: lucifer nam donosi spisak zemalja ...pa da mi odaberemo u kojoj se od njih igra najzesce...zikino kolce....
Srbija je u uzem krugu favorita ...odmah iza BiH i Hrvatske...sta vi mislite dragi forumasi?
Srbija je u uzem krugu favorita ...odmah iza BiH i Hrvatske...sta vi mislite dragi forumasi?
Last edited by Stari on 08/12/2005 16:56, edited 1 time in total.
-
Tulipan
Stani Ante,uspori Ante,ne mrem te ulovit',nisi bas duhovit,kak' si tak mastovit?
Ak ne stanes bu's naljutil' nasu ministricu i nee buš vidjel Haašku sudnicu
Carla:Nebute mi vi u Jurop dok se Ante skriva,nisam vam ja kriva,istina je živa!
Nebute mi vi u Jurop dok se Ante skriva,kunem Vam se,dok sam živa!(Kada već navaljuješ eto ti ga)
Gdje si,Ante, crni Ante,barem nam se javi ili se pojavi u Brelima na kavi!
Gdje si,Ante,crni Ante,barem nam se javi ili se pojavi u Brelima na kavi??!!
Gdje si,Ante,crni Ante,ne moras se skrivat',u Haagu s Carlom ces uziiivat,u Haagu s Carlom ces uziiivat'!(bogami hoće)
Sada ovi naši trebaju Mladića "ulovit" a Montenegrinci i BH vlasti da se dogovore oko isporuke Karadžića. Ko zna možda ulove Mladića negdje na Sejšelima sa ruskim pasošem.
Samo je meni malo sumnjivo to oko Ante Gotovine. Ante je u bijegu od 2001. godine, ima francusko državljanstvo i kako to da ga ranije nisu uhapsili. Mogu se kladiti da je do skora boravio na brdovitom Balkanu čas u Hrvatskoj čas u Hercegovini.
Ak ne stanes bu's naljutil' nasu ministricu i nee buš vidjel Haašku sudnicu
Carla:Nebute mi vi u Jurop dok se Ante skriva,nisam vam ja kriva,istina je živa!
Nebute mi vi u Jurop dok se Ante skriva,kunem Vam se,dok sam živa!(Kada već navaljuješ eto ti ga)
Gdje si,Ante, crni Ante,barem nam se javi ili se pojavi u Brelima na kavi!
Gdje si,Ante,crni Ante,barem nam se javi ili se pojavi u Brelima na kavi??!!
Gdje si,Ante,crni Ante,ne moras se skrivat',u Haagu s Carlom ces uziiivat,u Haagu s Carlom ces uziiivat'!(bogami hoće)
Sada ovi naši trebaju Mladića "ulovit" a Montenegrinci i BH vlasti da se dogovore oko isporuke Karadžića. Ko zna možda ulove Mladića negdje na Sejšelima sa ruskim pasošem.
Samo je meni malo sumnjivo to oko Ante Gotovine. Ante je u bijegu od 2001. godine, ima francusko državljanstvo i kako to da ga ranije nisu uhapsili. Mogu se kladiti da je do skora boravio na brdovitom Balkanu čas u Hrvatskoj čas u Hercegovini.
Last edited by Tulipan on 08/12/2005 17:00, edited 2 times in total.