nemoj se izmotavati.
Odgovori konkretno.
Navedi te zemlje, da se moze dalje
komentarisati.
RS je entitet ( deo drzave ) a ne drzava, sto potvrdjuje ono sto sam rekla da su i BiH i SCG nacionalno i verski mesovite i da ne mogu da se karakterisu kao verske drzave.danas wrote:pitala sam za BiH...goeasy wrote:Zvanicna himna SCG je "Hej Sloveni" ( jos uvek )
jer himna jednog entiteta je "boze pravde"...![]()
![]()
moje pitanje nije bilo "da li je pravoslavna ona drzava cija je himna "boze pravde" " vec "da li je pravoslavna ona drzava u kojoj je himna "boze pravde" " . ima razlike.goeasy wrote: RS je entitet ( deo drzave ) a ne drzava, sto potvrdjuje ono sto sam rekla da su i BiH i SCG nacionalno i verski mesovite i da ne mogu da se karakterisu kao verske drzave.
jel' ovako?gavrilo wrote:pa i himna evropske unije sadrzi rijec "Bog"
freude schöner götterfunken
Joj becho sto me nasmijaBECHO wrote:Srbija kao kolevka pravoslavlja je daleko najneprednija od svih 'srpskih' zemalja. Pocev od srpskog padanja sa neba i nebesa 5000 godine prije nove ere, preko srpske veze sa starim Egipcanima, nalazima flasa od sljive, opanaka i nareza (meze) pored dnevnih egipatskih piramida pa do pojave Otomanskog Carstva i srpskih izuma kao sto su dzezva, fildzan, pljeskavica s kajmakom itd. Srpske poglavice i vladari su danas jako rijetak oblik zivotinje a veoma su trazene od zooloskih vrtova diljem svijeta a pogotovo onog iz Haaga.
Jos samo da objasnis vezu Dubaia i teme... "Koja pravoslavna zemlja je po vama idealna?"savjest wrote:(...)
A sad sto se tice nekog razvoja.Ne postoji grad koji moze dostici Dubai. Po razvoju broj 1. Sada grade najveci aerodrom na svijetu. Nevjerovatni projetki koje je tesko i zamisliti.
(...)
http://www.dubai-city.de/bildergalerie/index.htm
Vidis u Grckoj jedino od nacionalnih manjina nesto malo prava imaju samo Turci-muslimani, imaju pravo na osnovne skole i da imaju dzamije, al samo onu koja je izgradjena za vrijeme osmanske vladavine, do skora nije bilo predtsavnika nacionalnih manjina u parlamentu, studentyi islamske vjroispovijesti sa grckim drzavaljanstvom imaju jako male snase da budu primljeni na fakultet, nacioanlne manjine nemaju pravo da osnuju svoje Univerzitete iaoko su u podredjenom polozaju u odnosu na Grke....hananah wrote:Ja bih to malo obrnula: A sto se tice slobode, ljudskih prava, nacionalnih manjina...tesko da bi se Islamske zemlje mogle uporedit sa Grckom!A sto se tice slobode, ljudskih prava, nacionalnih manjina...tesko da bi se Grcka mogla uporedit sa nekom islamskom-muslimanskom zemljom!