Zvuci kao dobra ideja, siguran sam da ce pristati da zapakuju, ili HOSE ili Merkatordigger wrote:Daj da vidimo sta ima.
Drugo, nemojmo nabaciti teret "lokalcima" da pakuju. To je komplikovano: kupi, pakuj, salji...
Prosli put za Zilhu nas dobar saradnik su bile HOSE prodavnice, pa sto im ne dati sansu da naprave paket sa slatkisima i necim drugim sto prodaju (travaricu) pa da se to podijeli. Oni imaju i mogucnost da preko svojih kamiona posalju grupno u odredjene institucije. Ako nece HOSE, imaju profesionalci koji pakuju. Neka neko pita Mercator ako HOSE ne moze.
C'mon guys: Let's M O V E !
N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU...
-
Dosta
- daduli_sa
Ne znam koliko se upuceni ali HOSE kao lanac trgovina nema uopste pristupacne cijene, mozete biti sigurni da ce sve to biti skuplje nego da se nabavi negdje durgo.
Moja ideja je nasa lokalna tvornica slatkisa, mislim da se u Sarabonu mogu nabaviti stvari koje nama trebaju.
Licno se evo prijavljujem da kao jedan od lokalaca budem fizikaner koji ce pomoci nekoj grupi ljudi koji su spremni da popakuju te stvari jer je iskreno receno bezze da nam sad neko kao cini tu uslugu - na zalost u ovoj nasoj BiH nista nije 100% besplatno i sve ti kao i ucine budi siguran da ce ti negdje zaracunati.
Zato, organizujmo se grupa ljudi koja bi bila spremna da odvoji jedan dan i da to popakuje, pa nije ni to 1000 paketa da sad treba dizati frku.
Moja ideja je nasa lokalna tvornica slatkisa, mislim da se u Sarabonu mogu nabaviti stvari koje nama trebaju.
Licno se evo prijavljujem da kao jedan od lokalaca budem fizikaner koji ce pomoci nekoj grupi ljudi koji su spremni da popakuju te stvari jer je iskreno receno bezze da nam sad neko kao cini tu uslugu - na zalost u ovoj nasoj BiH nista nije 100% besplatno i sve ti kao i ucine budi siguran da ce ti negdje zaracunati.
Zato, organizujmo se grupa ljudi koja bi bila spremna da odvoji jedan dan i da to popakuje, pa nije ni to 1000 paketa da sad treba dizati frku.
-
digger
Bravo daduli_sa: treba nam vise ovakvih. Ti budi u vezi kasnije sa flora.sa i edu... i dobra ti je i ideja da se ta lista dalje proslijedjuje...daduli_sa wrote:Ne znam koliko se upuceni ali HOSE kao lanac trgovina nema uopste pristupacne cijene, mozete biti sigurni da ce sve to biti skuplje nego da se nabavi negdje durgo.
Licno se evo prijavljujem da kao jedan od lokalaca budem fizikaner ...
Sto se tice HOSE, nema veze ako su skuplji jer neko to treba fizicki spakovati i ostalo (znaci, logistika), pa bolje da to neko uradiza nas... ako je moguce. A posto su bili dobri saradnici u "Korpi Dobrote," sto ne bi nastavili tradiciju?
Jebo ga, nisam znao da ima tol'ko pametnih ovdje...
- daduli_sa
Ako cemo se vrijedjati - i ti si pametan
Ne ozbilje, nisam ucetvovao u prosloj akciji ali mislim da zaista par ljudi to moze da odradi, mislim sto se tice nabavke i pakovanja.
Hajd gledam ja da se javim flora.sa i edu, a ako jos znas nekih ljudi koji su iz Sa uputi ih neka se jave porukama da nesto mi skontamo.
Ne ozbilje, nisam ucetvovao u prosloj akciji ali mislim da zaista par ljudi to moze da odradi, mislim sto se tice nabavke i pakovanja.
Hajd gledam ja da se javim flora.sa i edu, a ako jos znas nekih ljudi koji su iz Sa uputi ih neka se jave porukama da nesto mi skontamo.
- bpsang
Dosta wrote:Treba nesto organizovati, ili devizni ziro racun ili preko Western Uniona, al velika im je provizija. Ima li neko iskustva sa transakcijama, humanitarnim racunima i tome slicno?danas wrote:nemam vremena da citam prvu temu, koji je postavila ivy, pa se izvinjavam ako postavljam pitanje koje vec ima odgovor na toj temi...
ima li neki ziro racun, ili nacin da se dostave novci iz inostranstva?
ja imam ziro racun kod VOLKSBANK, UPRAVO ZA TRANSAKCIJU NOVCA
PREKO WESTERN UNION,PA ako treba ustupicu ga da stigne novac iz diaspore,ali prethodno bi se trebali sastati i dogovoriti sta i kako,
sto se tice akcije u potpunosti sam ZA .
Racunajte na mene, i u organizaciji pakovanja i ako treba i transporta
- Lace
off topic: digger lici na nacelnika mjesne zajednicedigger wrote:Bravo daduli_sa: treba nam vise ovakvih. Ti budi u vezi kasnije sa flora.sa i edu... i dobra ti je i ideja da se ta lista dalje proslijedjuje...daduli_sa wrote:Ne znam koliko se upuceni ali HOSE kao lanac trgovina nema uopste pristupacne cijene, mozete biti sigurni da ce sve to biti skuplje nego da se nabavi negdje durgo.
Licno se evo prijavljujem da kao jedan od lokalaca budem fizikaner ...
Sto se tice HOSE, nema veze ako su skuplji jer neko to treba fizicki spakovati i ostalo (znaci, logistika), pa bolje da to neko uradiza nas... ako je moguce. A posto su bili dobri saradnici u "Korpi Dobrote," sto ne bi nastavili tradiciju?
Jebo ga, nisam znao da ima tol'ko pametnih ovdje...
- Lace
ma ja ga zamisljam 50-ih...u koznom mantilu...sjedi kao predsjedavajuci i tako delegira stvaripitt wrote:off topic i ja.....meni lici na onog povjerenika za humanitarnu...s.to vazda kaze enma vise feta sira....a navece cekere iznosi:D:D
- bpsang
Sta je sa IGRACKAMA NA VELIKO DENIS PREKO PUTA VIZE, MOGLI BI MI SARAJLIJE TU POKUSATI JER JE NAVELIKO JEFTINIJEpitt wrote:ma moze se ba skontati da od para od dijaspore se uzmu slatkisi a lokalci nek skupe igrace i samo zapakovati u neke fine kese i to je to. Bolje nego davat pare nekom lihvaru. naravno, najbolje bi bilo srediti sa nekim supermarketom (kao za operation tetka) koji bi mozda dao neki popust ili promovirao akciju na svojim lokacijama.
- bpsang
Ideja je na mjestu, samo se treba organizovati i bez panike, neko je spomenuo WESTERN UNION,
Ja imam ziro racun kod VOLKSBANK upravo za transakcije novca preko WESTERN UNION
Ako bude potrebno diaspora moze izvrsiti transakciju preko tog racuna da ne placa veliku proviziju,
Ja cu se ponuditi kao fizicka snaga, tako da sto se toga tice pristajem na sve,
trebalo bi naci, od nas nekog komunikativnog clana koji je ozbiljan da vodi taj dio posla, i obavezno provjeriti cijene gotovih paketica koje se nude po sarajevskim trznim centrima, vjerujem da se moze noci dosta toga pogotovo ako se uzima na veliko.
Po mom misljenju za igracke bi trebalo nabaviti jedan veliki skaf ili korpu i igracke sve staviti u nju i dati djeci da biraju kome sto odgovara.
Takvo nesto se uradilo i u ratu na DOBRINJI.
Pa eto pozdrav za sve pa i za tebe digger-u
Ja imam ziro racun kod VOLKSBANK upravo za transakcije novca preko WESTERN UNION
Ako bude potrebno diaspora moze izvrsiti transakciju preko tog racuna da ne placa veliku proviziju,
Ja cu se ponuditi kao fizicka snaga, tako da sto se toga tice pristajem na sve,
trebalo bi naci, od nas nekog komunikativnog clana koji je ozbiljan da vodi taj dio posla, i obavezno provjeriti cijene gotovih paketica koje se nude po sarajevskim trznim centrima, vjerujem da se moze noci dosta toga pogotovo ako se uzima na veliko.
Po mom misljenju za igracke bi trebalo nabaviti jedan veliki skaf ili korpu i igracke sve staviti u nju i dati djeci da biraju kome sto odgovara.
Takvo nesto se uradilo i u ratu na DOBRINJI.
Pa eto pozdrav za sve pa i za tebe digger-u
- daduli_sa
Mislim da nije uopste losa ideja oko ovih igraca, mislim da realno necemo moci nabaviti tako veliki broj igracaka a ovako bi to mogli staviti u neku veliku vrecu i jednostavno predati djeci. To bi bile one igracke s kojima se igraju svi, a mislim da je i mnogo interesantnije i njima ako zajedno "iskopavaju" sve te igracke.
Uzimam na sebe obavezu da kontaktiram Sarabon, da vidimo kako mozemo kod njih proci. Ono sto oni nemaju mozemo da ganjamo od nekoga ko je pomagao vec u ranijoj akciji, nista nam nije previse.
Uzimam na sebe obavezu da kontaktiram Sarabon, da vidimo kako mozemo kod njih proci. Ono sto oni nemaju mozemo da ganjamo od nekoga ko je pomagao vec u ranijoj akciji, nista nam nije previse.
- bpsang
pa eto ne bi bilo lose i ko je blizu trgovackih centara u sarajevu raspitati se za cijene paketica koji su vec spremno upakovani jer sortiranje i pakovanje paketica je veliki posao, a dok se sav materijal prikupi za pakovanje dodje ama skoro isto ili pak jeftinije, u svakom slucaju treba kontaktirati trgovacke centre VIZU,MERCATOR, ROBOT, INTEREX,
VELPRO, SARABON.
VELPRO, SARABON.
-
digger
Dok sam bio student, vodio sam novogodisnju prodaju na trgu pred Ekonomskim fakultetom. Bio je tu citav djeciji grad, neka pecurka koja je kako cujem jos u Pionirskoj dolini, radnjice... prodali smo tonu igracaka.100_KA wrote:Sta je sa IGRACKAMA NA VELIKO DENIS PREKO PUTA VIZE, MOGLI BI MI SARAJLIJE TU POKUSATI JER JE NAVELIKO JEFTINIJE
Iste sam dobio na "pocek" tj. platicu sve sto prodam, a vraticu ostalo. "Veletrgovina" je bila presretna sa aranzmanom.
NARAVOUCENIJE: Kraj godine u jugi je i kraj poslovne godine. Sve sto prodaju do 31 decembra je za tu godinu. Posto trgovci zele da se toga sto vise rasterete, cijene idu dole. Znaci, i cijene igracaka idu dole. Ako kupite 50 lopti, to je vise nego sto kupuje lokalne radnje za cijelu godinu. Ergo: velikoprodajne cijene u efektu!
Ko sada moze da kaze da stare prdonje ne znaju nista...
Vidim da nam se pridruzio i "100_KA" sto valja pozdraviti, jer je i on osoba sa nekom zivotnom "miljazom" i visokim radnim elanom. Ocito je da se krecemo punom parom...
- Pooll
Nisam procitao sve postove ali
Hm.... Najbolje je skupiti nesto love i napraviti spisak potrebnih stvari za prosjecan paketic za curice i djecake... potom te stvari pokupovati i spakovati paketice koje biste djelili...
Sretno vam u akciji...
Hm.... Najbolje je skupiti nesto love i napraviti spisak potrebnih stvari za prosjecan paketic za curice i djecake... potom te stvari pokupovati i spakovati paketice koje biste djelili...
Sretno vam u akciji...
- Lace
samo da prenesem da je neki kretenko...pitao za mirci na chatu (valjda u vezi ove teme) i rekao da ce joj se javiti a bio je pod nickom "niko"
pozdravio je vlahe i glupe bosance...na sta sam ja bila jako bezobrazna pa je i on meni odgovorio bezobrazno...eto vam raje...toliko o buducem dobrocinitelju
i btw sto svi saljete pozdrave preko mene...pa ne druzim se ja s forumasima osim s njih par
drugi put cu vam svima reci sta vas sljeduje!
pozdravio je vlahe i glupe bosance...na sta sam ja bila jako bezobrazna pa je i on meni odgovorio bezobrazno...eto vam raje...toliko o buducem dobrocinitelju
i btw sto svi saljete pozdrave preko mene...pa ne druzim se ja s forumasima osim s njih par
drugi put cu vam svima reci sta vas sljeduje!
-
digger
1. daduli_sadaduli_sa wrote:Eto, pisem se prvi na spisku "lokalnih fizikanera" za taj dio posla, svi koji su slicnog misljenja i zeljeli bi da pomognu u tom domenu, neka se dopisuju (samo ozbiljni, ne da nigdje nikoga nema kad bude realizacija)
2. 100_KA
3. flora.sa
- bpsang
evo ja sam sad poslao upit u VF KOMERC,da mi posalju podatak o cijeni novogodisnjeg paketica,
ako neko ima link ostalih trgovackih centara u sarajevu mogli bi se raspitati putem interneta ,jeftinije je i brze u odnosu (lutati gradom i informisati se)
nadam se u toku sutrasnjeg dana da cu dobiti odgovor.
ako neko ima link ostalih trgovackih centara u sarajevu mogli bi se raspitati putem interneta ,jeftinije je i brze u odnosu (lutati gradom i informisati se)
nadam se u toku sutrasnjeg dana da cu dobiti odgovor.
- daduli_sa
100_KA hajd ako mozes posalji taj isti upit i na ovu adresu, da sad ne izmisljamo svi nove forme:
Elektronska pošta: [email protected]
Elektronska pošta: [email protected]
- daduli_sa
VELPRO Cash & Carry d.o.o., Sarajevo
[email protected]
INTEREX, Sarajevo
[email protected]
KLAS, Sarajevo
[email protected]
CIBOS, Sarajevo - ubij me ne mogu da se sjetim cime se oni ono bave ali hajd za svaki slucaj
[email protected]
Sarabon, Sarajevo
[email protected]
[email protected]
INTEREX, Sarajevo
[email protected]
KLAS, Sarajevo
[email protected]
CIBOS, Sarajevo - ubij me ne mogu da se sjetim cime se oni ono bave ali hajd za svaki slucaj
[email protected]
Sarabon, Sarajevo
[email protected]