Semir Halilović-feljton magazin DANI-ISTINA O JUKI PRAZINI
- profko
ma jasta radi
treba podrzati ovo sve.
hocemo li mi napokon rusiti ovu bandu koja nas je pokrrala,izdala i zajebala do kraja????
dajte ba ljudi.
super je da se mladici od 24 javljaju da jebu majke ovoj bagri
mladji halilovic je hrabar oi idemo istim primjerom
jebo vas drzavne tajne,pusimo u isti rog
to je puta ka istini i ka rusenju bagre
p.s.jedva cekam knjigu da tamci
treba podrzati ovo sve.
hocemo li mi napokon rusiti ovu bandu koja nas je pokrrala,izdala i zajebala do kraja????
dajte ba ljudi.
super je da se mladici od 24 javljaju da jebu majke ovoj bagri
mladji halilovic je hrabar oi idemo istim primjerom
jebo vas drzavne tajne,pusimo u isti rog
to je puta ka istini i ka rusenju bagre
p.s.jedva cekam knjigu da tamci
-
whow
Latife vidim da prozivas ljude te im nadjevas kojekakva pogrdna imena. Takoder vidim da puno znas o " drkanju u podrumu", da li je ovo mozda tvoje expertiza ? Dakle, Semir i njegov babo su potpuno irelevanti i nemam namjeru komentirati njih kao osobe niti njihove knjige. Ono sto me iritira si ti i tvoja polu-inteligentna naklapanja o liku i djelu "druga Sefera". Dakle let go !!!!!
-
zzzzz
Kakva li je ovo tajna
Juka je imao jedan pozitivni period koji je vrlo kratko trajao, nakon toga taj mentalni sklop nije izdrzao kolicinu slave i moci, sto je dobro zloupotrijebio. Kasnije se preobrazio u zlocinca, plus toga bio je obradjen od strane SIS-a kao i Jaganjac i Pohara.
Pozitivni period se nesmije zaboraviti ali je isti minoran u odnosu na zla koja je napravio.
Seferu nije mane, sa Jukom se obracunao pomocu jedinice "Zulfikar" ali nazalost ne samo sa Jukom nego i dobrim dijelom njegovih vojnika koji nisu imali udjela u Jukinim talovima. Za sudbinu pojedinih momaka se nikad nista nije saznalo.
Sve ovo je povecalo vjestacki proizveden antagonizam u gradu izmedju "sandzacke" i "sarajevske" struje gdje smo dobili pobjednika i pobjedjenog, sto samo po sebi nije bio zdrav osnov za buduce odnose unutar oruzanih snaga BiH.
Eh sta bi da nam Samir sve ovo ne isprica
Juka je imao jedan pozitivni period koji je vrlo kratko trajao, nakon toga taj mentalni sklop nije izdrzao kolicinu slave i moci, sto je dobro zloupotrijebio. Kasnije se preobrazio u zlocinca, plus toga bio je obradjen od strane SIS-a kao i Jaganjac i Pohara.
Pozitivni period se nesmije zaboraviti ali je isti minoran u odnosu na zla koja je napravio.
Seferu nije mane, sa Jukom se obracunao pomocu jedinice "Zulfikar" ali nazalost ne samo sa Jukom nego i dobrim dijelom njegovih vojnika koji nisu imali udjela u Jukinim talovima. Za sudbinu pojedinih momaka se nikad nista nije saznalo.
Sve ovo je povecalo vjestacki proizveden antagonizam u gradu izmedju "sandzacke" i "sarajevske" struje gdje smo dobili pobjednika i pobjedjenog, sto samo po sebi nije bio zdrav osnov za buduce odnose unutar oruzanih snaga BiH.
- DiplomataSaSela
Drzavnazzzzz wrote:[size=18]Kakva li je ovo tajna[/size]![]()
- DiplomataSaSela
Ma ja se malo nasalio...naravno da nam treba istina ali istina o Srebrenici,Gorazdu,Mostaru,Posavini,Igmanu,Bjelasnici,Ljubijankicu,suludim deblokadama grada92'koje su kretale sa Igmana gdje su btw uglavnom ginuli jukini,masakru na poljinama,Hrasnom brdu,otesu,konvojima Duska Tomica...sjeti se kad su roditelji onih jukinih momaka dosli pred predsjednistvo trazeci djecu koja su zatvorena bila u Silosu...neki nisu nikad dosli...a ove tajne da je juka kriminalac jebo ba to...to je vise da se pljuje po Aliji(mada nemaju veze jedan s drugim)zzzzz wrote:Dobro malo su nam preostri ovi komentari, naravno da je dobro sto neko ovo objavljuje radi istine i svih onih koji nisu bili upuceni u tok dogadjaja.
Postujem, "sto nije zapisano nije se ni dogodilo", bar tako kazu
A ko zna mozda u slijedecim nastavcima...
I ne znam sta su navalili na Sefera ovaj grad i drzava imali su puno svijetlijih likova i puno vecih heroja
-
doktor30
zzzzz (citat):
Dobro malo su nam preostri ovi komentari, naravno da je dobro sto neko ovo objavljuje radi istine i svih onih koji nisu bili upuceni u tok dogadjaja.
MISLIM DA TI JE OVO PAMETAN KOMENTAR.
bolje da je bilo ko to uradio nego niko.
oet kazem ovdje ocigledno ima frustracija razno razne prirode pa nemogu da podnesu da im neko "soli pamet" iako to i neradi fakticki.
eo diplomata sa sela kaze da imamo i svjetlijih likova u armiji od sefera.
jarane sefer je prvi medju istima,slicnima i jednakima.
opet cu ti reci pogledaj teritoriju 61% je dok je sefer a danaas 51%.
delic imao 22,5%. i usput zijanio Trnovo,Rogoj,slobodnu teritoriju Gorazda,Bjelasnicu,Igman,Srebrenicu,Zepu i td..
Jah i Rudo i leijvu obalu Visegrada.
nemojte da pricate price.
juka dobar a??
pitajte gradjane mostara!!!
sjetite se opljackanih magacina i svega zivog...
nije se skidao sa televiije manijak pravi.
pa to potvrdjuje i razgovor izmedju juke i bore kontica kada vidis koliko je lik opsjednut medijima
prema tome opet vam kaem,malo ste isfrustrirani ko zna cim.
ja hocu i zelim da branim i sefera i svakoga ko je na istinitom putu.
a covjek je to kroz ovih 15 godina pokazao.to se izvinite vidi.
ko ne vidi i jest za juke prazine
Dobro malo su nam preostri ovi komentari, naravno da je dobro sto neko ovo objavljuje radi istine i svih onih koji nisu bili upuceni u tok dogadjaja.
MISLIM DA TI JE OVO PAMETAN KOMENTAR.
bolje da je bilo ko to uradio nego niko.
oet kazem ovdje ocigledno ima frustracija razno razne prirode pa nemogu da podnesu da im neko "soli pamet" iako to i neradi fakticki.
opet cu ti reci pogledaj teritoriju 61% je dok je sefer a danaas 51%.
delic imao 22,5%. i usput zijanio Trnovo,Rogoj,slobodnu teritoriju Gorazda,Bjelasnicu,Igman,Srebrenicu,Zepu i td..
Jah i Rudo i leijvu obalu Visegrada.
nemojte da pricate price.
juka dobar a??
pitajte gradjane mostara!!!
sjetite se opljackanih magacina i svega zivog...
nije se skidao sa televiije manijak pravi.
pa to potvrdjuje i razgovor izmedju juke i bore kontica kada vidis koliko je lik opsjednut medijima
prema tome opet vam kaem,malo ste isfrustrirani ko zna cim.
ja hocu i zelim da branim i sefera i svakoga ko je na istinitom putu.
a covjek je to kroz ovih 15 godina pokazao.to se izvinite vidi.
ko ne vidi i jest za juke prazine
-
wanderer
Samit pokreta nepismenih (na obje strane
) je ocito u toku, pa ne bih previse da uznemiravam... Samo da kazem sljedece:
(1) Sefer nije politicka opcija BiH. Kao politicar bi vjerovatno bio i veca katastrofa od samog rahmetli Alije Izetbegovica.
(2) Utvrdjivanje istine oko "slucaja Sefer" je za ovaj narod vrlo bitno, i dobro je da je haaski dio zavrsen. Dabogda se i onaj sarajevski tako bericetno odradio, a vise ih zavrsilo iza resetaka.
(3) O Juki i Celi se ovo sve vec znalo, ali lijepo je to imati dokumentovano i objavljeno siroj javnosti.
(4) Prijateljski savjet: ukoliko vam je do rusenja ove bande, prvo se dobro informirajte, naucite kako se to najefikasnije radi, pa na izbore i stvaranje demokratske, inteligentne alternative. Pajser ostavite kod kuce, jer nije bas rentabilna dugorocna investicija.
(1) Sefer nije politicka opcija BiH. Kao politicar bi vjerovatno bio i veca katastrofa od samog rahmetli Alije Izetbegovica.
(2) Utvrdjivanje istine oko "slucaja Sefer" je za ovaj narod vrlo bitno, i dobro je da je haaski dio zavrsen. Dabogda se i onaj sarajevski tako bericetno odradio, a vise ih zavrsilo iza resetaka.
(3) O Juki i Celi se ovo sve vec znalo, ali lijepo je to imati dokumentovano i objavljeno siroj javnosti.
(4) Prijateljski savjet: ukoliko vam je do rusenja ove bande, prvo se dobro informirajte, naucite kako se to najefikasnije radi, pa na izbore i stvaranje demokratske, inteligentne alternative. Pajser ostavite kod kuce, jer nije bas rentabilna dugorocna investicija.
-
latif
e dosta si jak majsotre
cuj sefer nije politicka opcija!!!
ha ha ha ha
presmjensan si.
informacije tvoje radi do sada je bio najuspijesniji ministar u federaslnoj vladi alije behmena i ucinio vise za povratak nego li sve vlade prije njega skupa .statistika majstore!!!
sto se tice ove knjige sto ti rece eto ponesto se i znalo i dobro je da se ima crno na bijelo tj dokuemntovano i to i ja kazem ali ovdje ima polupismenih komentara koji taj segment ne razumiju ili ne da razumiju.
ako ti mislis da je sda opcija onda kazi!???
ili zlatko lagumdzija***????
odmah da ti osvjezim pamcenje ako se ne sjecas da je upravo lagumdzija oprostio AVATU poreza 2 miliona maraka!!! sjecas li se toga jarane moj...ne aaa ..eeeeeee
ili sjecas li se kako je popljuvao borce ispred zgrade skupstine??
ni toga se ne sjecas..
a znas li da je jedino sefer podigao krivicnu prijavu radi kriminala u svome ministarstvu a reci sto to zlatko nije uradio
manise supljaka
a sto se knjiige tice u dure ti je kontar i slazem se tu i tamo sa njim
cuj sefer nije politicka opcija!!!
ha ha ha ha
presmjensan si.
informacije tvoje radi do sada je bio najuspijesniji ministar u federaslnoj vladi alije behmena i ucinio vise za povratak nego li sve vlade prije njega skupa .statistika majstore!!!
sto se tice ove knjige sto ti rece eto ponesto se i znalo i dobro je da se ima crno na bijelo tj dokuemntovano i to i ja kazem ali ovdje ima polupismenih komentara koji taj segment ne razumiju ili ne da razumiju.
ako ti mislis da je sda opcija onda kazi!???
ili zlatko lagumdzija***????
odmah da ti osvjezim pamcenje ako se ne sjecas da je upravo lagumdzija oprostio AVATU poreza 2 miliona maraka!!! sjecas li se toga jarane moj...ne aaa ..eeeeeee
ili sjecas li se kako je popljuvao borce ispred zgrade skupstine??
ni toga se ne sjecas..
a znas li da je jedino sefer podigao krivicnu prijavu radi kriminala u svome ministarstvu a reci sto to zlatko nije uradio
manise supljaka
a sto se knjiige tice u dure ti je kontar i slazem se tu i tamo sa njim
- DiplomataSaSela
tako i mislim da je bilo boljih i generala i ratnika sto ne znaci da Sefera mrzim i mislim da nije valjo...a procenti o kojima govoris su mozda bili kad je rat tek poceo.doktor30 wrote:
A sto se tice Juke mislio sam kakva je drzavna tajna da je kriminalac i to sta je radio
-
whow
Sefer je bio i ostao agent kos-a , srbijanski spijun lupez koji pokusava da zavadi i podjeli ovaj jadni narod. Sta i kome ova bitanga pokusava dokazati , eto kao on znao i umio al nije mogao od Alije.
Sefer nije dostojan izgovoriti Alijino ime . Kakav lupez , tipicni JNA kadar: nadobudna oficircina koji nikoga nije bio u stanju slusati. On veliki Sefer .
Sefer nije dostojan izgovoriti Alijino ime . Kakav lupez , tipicni JNA kadar: nadobudna oficircina koji nikoga nije bio u stanju slusati. On veliki Sefer .
-
wanderer
Naravno. Alija, medjutim, je bio agent GRU-a koji je pokusavao da izazove intervenciju Crvene Armije, i tako nas napokon prikljuci nasem bratskom SSSR-u. Sefer mu nije dao, jer nas je on htio prikloniti Sumadiji Srednje Velicine, mada ga je sam Alija postavio na mjesto nacelnika staba -- da prevari separatiste u Zanzibaru, te da ovi pomisle kako ga imaju u saci i vrate Titu i Elvisa u igru. Da nije bilo herojske intervencije reisa Cerica, koji je jednom bombom unistio tri bunkera, poceli bi nam dolaziti mudzahedini i ostala bratija, pa sta bi onda?whow wrote:Sefer je bio i ostao agent kos-a , srbijanski spijun lupez koji pokusava da zavadi i podjeli ovaj jadni narod. Sta i kome ova bitanga pokusava dokazati , eto kao on znao i umio al nije mogao od Alije.
Whow, ti kad seres, fakat zacepis cenifu.
-
whow
Wanderer , da li ti uopce znas kako se postajalo oficirem u bivsoj JNA.wanderer wrote:Naravno. Alija, medjutim, je bio agent GRU-a koji je pokusavao da izazove intervenciju Crvene Armije, i tako nas napokon prikljuci nasem bratskom SSSR-u. Sefer mu nije dao, jer nas je on htio prikloniti Sumadiji Srednje Velicine, mada ga je sam Alija postavio na mjesto nacelnika staba -- da prevari separatiste u Zanzibaru, te da ovi pomisle kako ga imaju u saci i vrate Titu i Elvisa u igru. Da nije bilo herojske intervencije reisa Cerica, koji je jednom bombom unistio tri bunkera, poceli bi nam dolaziti mudzahedini i ostala bratija, pa sta bi onda?whow wrote:Sefer je bio i ostao agent kos-a , srbijanski spijun lupez koji pokusava da zavadi i podjeli ovaj jadni narod. Sta i kome ova bitanga pokusava dokazati , eto kao on znao i umio al nije mogao od Alije.
Whow, ti kad seres, fakat zacepis cenifu.
Da li si ti uopce sluzio JNA. Oficiri JNA kao prvo netom su bili clanovi SK Jugoslavije. Oficir JNA nije slavio Bajrame niti postio Ramazane niti isao u dzamiju niti se mogao izjasniti kao Bosanac ili Bosnjak . Further, da bih napredovao u toj i takvoj JNA oficir je morao da lize dupe srbijanskom establismentu koji je dominirao tom i takovom JNA . Svaki oficir je imao zadatak da uvijek ima otvorene usi i oci te da spremno prijavi svakoga tko bi mogao biti klasni , drustveni i kakav sve ne neprijatelj.
Wanderer Sefer je bio major u toj JNA , postoje dokazi da je covjek radio za Kos-a. Da li ti uopce znas sta je bio KOS?
Rahmentli Alija je sluzio JNA na poljoprivrednom dobru u Vojvodini jer su "bezbednjaci" iz JNA procjenili da bih bilo opasno da takav "covek" nosi pusku . Isto kao sto je vecina Albanaca sluzila vojni rok guleci krompire . Wanderer, mada nerado ,moram ti reci da TI seres jer Sefer jeste bio na platnom spisku Kos-a dakle covjek je spijun . Njegov trenutni angazman na uslovno govoreci " blacenju " lika gospodina Izetbegovica samo potrduje moju tezu da je jos uvijek na platnom spisku Srpskog rezima , ne Zanzibarskog ili Tunguziskog kao ti to sheretski nastojis okrenuti na shalu. Safer Bosanac nije , stoga me i necudi da radi protiv interesa Bosanske drzava.Svojim glupim piskaranjem Sefer je nanio vise stete Bosanskoj borbi za opstanak nego svi srpski i hrvatski
advokati i odvjetnici zajedno. U nekoj manje tolerantnoj sredini covjek poput njega ........
Alija nazalost nije uspio da napravi Bosnu onakvom drzavom kakvu je on i vecina bosanskog naroda zeljela . Alija je zato Bosancima dao sansu da mirnim putem napravimo BIH drzavom koja ce biti domovina svim njenim narodima a to znaci i Srbima i Hrvatima. Rahmetli Alija je u vise navrata izjavio da Bosne nema bez Srba i Hrvata. Ovo je postulat opstanka ove drzave koji nikad ne treba zaboraviti.
I na kraju rijec dvije o Aliji; covjek cija osobna hrabrost bi se uspokolebala samo pred brigom za njegovim narodom. Covjek koji je stajao iza svojih ideja i onda kada je to znacilo siguranu tamnicu a mozda i smrt. Covjek koji je uvidio da bez suzivota i tolerancije svi gube . Bosanski filozof u istinskom smislu rijeci, istinski sin svoga naroda.
Narod koji ne postuje svoje istinske heroje ne moze imati postovanje drugih naroda.
Dakle wanderer zamisli se malo kada slijedeci put poredis prvog covjeka u Bosnjaka i nekog egocentricnog ex Yu oficira koji je stjecajem okolnosti jednom obnasao odgovornu duznost .
-
wanderer
Kao prvo, ne poredim ja Aliju i Sefera, vec ti -- vidi gore. Toliko o tome.
Sto se tice KOS-a i tvoje "argumentacije", po tebi bi ispalo i da su rahmetli Talijan, Vahid Karavelic, Rasim Delic (koji je, da te potsjetim, prebjegao tek sredinom 92, za razliku od Halilovica), zatim u Hrvatskoj sam Franjo Tudjman, Gojko Susko, Martin Spegelj -- svi agenti KOS-a?!? Zaista si nevjerovatan.
Gdje su ti "dokazi" koje spominjes? De iznesi bar jedan, prije nego sto pocnes pljuvati o nekome koji je sa dobro placenog oficirskog mjesta u JNA presao u ilegalu, ne znajuci gdje ce zavrsiti sutra, pomagao u organizaciji odbrane dok se rahmetli Izetbegovic jos uvijek oslanjao na tu istu JNA.
Btw, ima vise dokaza o KOS-ovom i SDB-ovom uticaju na "Alijin zivotni put" i karijeru od beznacajnog pravnika i wannabe islamskog teoreticara do predsjednika BiH, nego na Seferov. Naravno, ovo ne znaci da je on time KOS-ovac, mada bi to po tvojim arsiinima bilo vise nego dovoljno.
A to Alija = BiH ostavi za patriotske susrete bez granica.
Sto se tice KOS-a i tvoje "argumentacije", po tebi bi ispalo i da su rahmetli Talijan, Vahid Karavelic, Rasim Delic (koji je, da te potsjetim, prebjegao tek sredinom 92, za razliku od Halilovica), zatim u Hrvatskoj sam Franjo Tudjman, Gojko Susko, Martin Spegelj -- svi agenti KOS-a?!? Zaista si nevjerovatan.
Gdje su ti "dokazi" koje spominjes? De iznesi bar jedan, prije nego sto pocnes pljuvati o nekome koji je sa dobro placenog oficirskog mjesta u JNA presao u ilegalu, ne znajuci gdje ce zavrsiti sutra, pomagao u organizaciji odbrane dok se rahmetli Izetbegovic jos uvijek oslanjao na tu istu JNA.
Btw, ima vise dokaza o KOS-ovom i SDB-ovom uticaju na "Alijin zivotni put" i karijeru od beznacajnog pravnika i wannabe islamskog teoreticara do predsjednika BiH, nego na Seferov. Naravno, ovo ne znaci da je on time KOS-ovac, mada bi to po tvojim arsiinima bilo vise nego dovoljno.
A to Alija = BiH ostavi za patriotske susrete bez granica.
- Fair Life
-
zlata
Ma meni ovo izmedju Alijinih i Seferovih dodje k'o sega!
Al'je zalosno! Balkanska zalost!
Obojica...rodom iz Srbije...i mi sad raspravljamo o tome..."ko je veci Bosanac"! A meni se cini da je obojici bilo stalo do BiH! (Karadzic je Crnogorac. Je'l' bar Divjak Bosanac?)
Sto se tice Seferovog KOS-ovanja! Pa i Tudjman je bio Titin general...pa je sad "otac nacije"! Alija...da je KOS-u stvarno bio "opasan"...i da nisu osjetili da bi im mog'o valjat ubuduce...nebi ost'o ziv. Bio bi likvidiran...k'o mnogi drugi. Pomoglo mu je i to sto se je izjasnjav'o k'o Srbin...kad je vecina bila Neopredijeljena. Ocito...nije mrzio Srbe...al'je prezir'o komuniste i "bezboznike"!
Sto se tice Seferovog KOS-ovanja! Pa i Tudjman je bio Titin general...pa je sad "otac nacije"! Alija...da je KOS-u stvarno bio "opasan"...i da nisu osjetili da bi im mog'o valjat ubuduce...nebi ost'o ziv. Bio bi likvidiran...k'o mnogi drugi. Pomoglo mu je i to sto se je izjasnjav'o k'o Srbin...kad je vecina bila Neopredijeljena. Ocito...nije mrzio Srbe...al'je prezir'o komuniste i "bezboznike"!
-
whow
@ Wandwerer , Seferova politicka djelatnost pa i sire je definirana njegovom , mogu slobodno reci , mrznjom naspram predsjednika Izetbegovica. Piskaranja Halilovica i njegovog juniora su upravljena jednom jedinom silnicom , bolesnom mrznjom prema predsjedniku Izetbegovicu. Glede ex . Yu oficira koje si gore naveo, sudeci prema njihovim vojnim "uspjesima" na terenu vrlo je moguce da su radili za KOS.
Zasto mislim da je Sefer KOSOVAC .
Prvo tjekom cjelokupnog rata u BiH Armija BiH je bila inferiorna sila u svakom pogledu sem u broju boraca. Evo podimo redom -
- Naoruzanjem
- Logisticki
- Kadrovski te Organiciono
- Stratesko /Takticki
Kasnije se pokazalo da realno niti jedna strana nije imala podrsku iz vana.
Jedina prednost Armije BiH je broj pjesaka koji se u istoriji novijeg ratovanja pokazao potpuno irelevantnim faktorom. Nastavak rata u takvim okolnostima bih vodio ka eventualnom unistenju Bosanskog naroda . Alija je to znao stoga je i pristao na pregovore. Mislim da je to bilo kristalno jasno i Seferu ali o i dalje insistira na nastavku rata . Dakle KOS.
Zasto mislim da je Sefer KOSOVAC .
Prvo tjekom cjelokupnog rata u BiH Armija BiH je bila inferiorna sila u svakom pogledu sem u broju boraca. Evo podimo redom -
- Naoruzanjem
- Logisticki
- Kadrovski te Organiciono
- Stratesko /Takticki
Kasnije se pokazalo da realno niti jedna strana nije imala podrsku iz vana.
Jedina prednost Armije BiH je broj pjesaka koji se u istoriji novijeg ratovanja pokazao potpuno irelevantnim faktorom. Nastavak rata u takvim okolnostima bih vodio ka eventualnom unistenju Bosanskog naroda . Alija je to znao stoga je i pristao na pregovore. Mislim da je to bilo kristalno jasno i Seferu ali o i dalje insistira na nastavku rata . Dakle KOS.
-
wanderer
Zlato, ne raspravljamo "Ko je veci Bosanac" (znamo da si ti tu neprikosnovena, zbog ikavice
), vec ko je Sefer. Osim toga, ako ti je krajnji domet ta priglupa teorija o rodjenju u zavnobihskoj BiH kao odrednici Bosnjastva, za tvoju informaciju rahmetli Izetbegovic je rodjen u BiH i njegova familija generacijama tu zivi.
-
Šandor
Porodica Izetbegović pobjegla je 1868. godine iz Beograda. Tad su Srbi pobili i protjerali skoro sve što su mogli.wanderer wrote:za tvoju informaciju rahmetli Izetbegovic je rodjen u BiH i njegova familija generacijama tu zivi.
Tada se porodica Izetbegović nastanila u Bosanskom Šamcu gdje je mrski Aljo rođen. U Sarajevo je došao kao beba.