Ero stari moj... Dobro si progooglo, nije selam striktno vjerski (tj islamski) pozdrav. EVo bas dok ovo citam naleti jaranica i ozdravi me sa 'selam', a ona ortodoxni ateista (jebo mircerku kaka je ova:)), inace to je sasvim normalno rec medju omladinom ovdje u turskoj... nesto kao BOK u hrvatskoj... Hehe, a zanimljivo za ovo bok je da to na turskom znaci govno

.....bas govno stari moj
Medjutim, na tv nikad neces cuti voditelja vijesti da pozdravi sa selam...vec rekne nesto sto se prevede kao 'dobar dan/vece'. Isti slucaj je i sa merhaba...
A kako neko pomenu naredbu u islamu oko selama, sjetih se i ovog. Bas sam preksinoc procito u Kur'anu kako se kaze muslimanima da kada otpozdravljaju to ucine sa istim ili ljepsim pozdravom.... doduse jarane ja nikad ne bih odgovorio ISTO na hvaljen isus i marija (doduse ne znam ni kako se odgovori

) al ne bih ni konflikt stvarao....reknes 'odzdravljam' i mahanje...
Dobro kazu da nema smisla da sa tv-a budemo pozdravljeni sa Pomoz Bog, ali takodje ni sa Selam alejkum. 'Dobar dan' je sasvim uredu, pozdrav na nasem jeziku i yebem ja onog kome smeta. Al takodje ima da se prica ko sto smo navikli, mi bosanci.
I * svu mu familiju ja ko mi rekne BOK, frend, decki, tjedan....pa tek ono nabrajanje mjeseci koje fakat ne kontam....rekne mi veljaca pa ja ne znam ni u kojem je godisnjem dobu....nikad to nisam mogo naucit... I NECU!
I onda kazu da da obracamo vise paznje na okvir nego na srz....pa kako neces kad para usi ko stiroporom po staklu kad drk*s....
Svega mi, svezacu jedan dan 10 kg dinamita i zaletit se u studio tvbih pa da vidimo kako ce pricat