Sljedeci izbori -- ZA koga glasati?

Post Reply
nineac

Post by nineac »

Kakve veze ima to istrazivanje??? Zna se ko je to radio, to je placeno parama stranaca, i oni su angazovali obrazovane i ozbiljne ljude! Nece valjda angazovati Terzica, koji je eto rekao da je postignut u "nekim" poljima razvoj. Ako zaostajes za srbijom 18.5 puta, a odvajas samo 500e po studentu, onda sve drugo pada u vodu, jer je obrazovanje najvaznije. Ako samo 15% populacije od 18-24g ide na fakultet, onda nije problem u politicarima, negu u nama koji glasamo. A skontajte ko je konstantno na vlasti.
Kada budete to analizirali, prisjetite se da je SDP bio na vlasti samo 1 godinu i 6 mjeseci i da je za to vrijeme HDZ htio da napravi samoupravu jer je dosla pravna drzava, i da se auto put poceo graditi i zavrsio. Ovi uhljupi iz SDA za tri godine nisu izgradili ni 8.5 km auto puta, jos su toliko bili bezobrazni da ce otvaranje tih jebenih 8.5km tempirati tacno pred izbore.
SDA/HDZ/SDS i njihovim poltronima odgovara nizak broj obrazovanih jer je sa neobrazovanim i nepismenim lakse manipulisati!
kub lajkan

Post by kub lajkan »

wanderer wrote:A glasanje "protiv onih" nas je i dovelo do vezanja zastava i pobjede krkana.
Ne vidim sta je problem u "glasanju protiv"?

Dok god ima takvih kojima treba reci da su za ovaca a ne za politike treba im to i govoriti. Njihova propast ce i pomoci da se ponuda poboljsa...
danas

Post by danas »

ma ni meni nije jasno, sta je ova ko biva logika "nije dovoljno glasati protiv necega"... zasto nije dovoljno -- za pocetak -- glasati protiv gluopsti, protiv primitivizma, protiv lopovluka, protiv -- na kraju krajeva -- cistog fasizma... :-? pa onda cemo dalje, i glasovati za nesto... kad se kutarisemo ove bijede.

to je isto ko ovi levati ovdje u USA... nisu glasali na proslim izborima, jer im kerry nije bio dovoljno liberalan, ni dovoljno fokusiran, ni dovoljno ovakav i onakav... e, sad im je zajahalo ono protiv cega nisu glasali. bas ko i nama, evo vec deset i kusur godina... :(
stella_sa

Post by stella_sa »

SDP
FX1

Post by FX1 »

[quote="nineac"]Kakve veze ima to istrazivanje??? Zna se ko je to radio, to je placeno parama stranaca, i oni su angazovali obrazovane i ozbiljne ljude! Nece valjda angazovati Terzica, koji je eto rekao da je postignut u "nekim" poljima razvoj.

nemoj misliti da drzim neku stranu, ali ipak, pazi malo...npr. Matic (60+)je takodje bio predsjedavcajuci Vijeca ministara (dakle isto sto i Terzic 40+) ali samo par mjeseci nakon cega se je povuko (!!!) pravdajuci to zdravstvenim razlozima. U stvari uopste nije bio dorastao toj funkciji i 'borbi'. Radije se odlucio za ovakve i slicne 'projekte' i kritiku iz zavjetrine 'jednog od voditelja projekta'.

"Kada budete to analizirali, prisjetite se da je SDP bio na vlasti samo 1 godinu i 6 mjeseci i da je za to vrijeme HDZ htio da napravi samoupravu jer je dosla pravna drzava, i da se auto put poceo graditi i zavrsio. "

I to stoji, ali mozda i nesto znaci. SDA uspjesno kroti separatisticku politiku HDZ do te mjere da je ta stranka trenutno u strasnom raskolu - do te mjere da su na proteklim Vasingtonskim pregovorima potpuno marginalizirani, a da vec godinama niti jedan njihova incijativa niti opstrukcije nije prosla vise od kantonalong nivoa (sto je u nekoj mjeri njihova propast). Slicno je i sa strankama u RS...

Ali, poenta mog posta nije priklanjanje niti jednoj opciji vec teza da niti jedna trenutna politicka opcija (ukljucujuci manje/vise malvolentni OHR) NIJE VRIJEDNA niti KOMPETENTNA da vodi BiH u buducnosti. Nastupajuci period (kao i mnogi do sada) je od krucijalnog znacaja za buducnost i BiH treba da bude vodjena novim, malidim, zdravim i sposobnima snagama. Ja sam uvjeren da je napredak itekako moguc pod tim uslovima, ali nemam na vidiku takve politicke snage do sljedecih izbora.

BiH to zasigurno ima, ali cini se, to nije tendencija takvi pojedinci su 'ubijeni u pojam' a takve inicijative bivaju sajsjecene u korijenu...

Ja zalim za tim...
max_power

Post by max_power »

wanderer wrote: Je li se SDP ikada javno i jasno izjasnila po pitanjima koja najvise tiste gradjane ove drzave:
- Kakav je njihov stav prema RS i sta tacno misle ciniti (dakle bez danas jedno, sutra drugo)
- Kako stati u kraj kriminalu
- Kako (konkretno) povecati zaposlenost, itd

SDP je nejasan u nekim po meni vaznim pitanjima za BiH. Na tu listu bih jos dodao tuzbu protiv SCG za agresiju, jer ju je drzava prestala finansirati za vrijeme Alijanse. SDP i SDS su u predsjednistvu preglasali Beriza Belkica po tom pitanju. Jeli to konkretno znaci da je SDP za ukidanje te tuzbe?

Na narednim izborima glasacu kao i uvijek za one koji imaju jasne ideje i stavove i za koje smatram da mogu najvise postici, bez obzira na ideologiju i slicne gluposti...
gavrilo

Post by gavrilo »

vratnik wrote:Pa dobro, i Zeleni su ljevica.
da li postoji u opste stranka zelenih u bih :?
gavrilo

Post by gavrilo »

vratnik wrote:
gavrilo wrote::?
Vidim da su te ovi mudzahedini u zadnje vrijeme pravo pricepili, pa si postao podozriv: ovo gore seljaci, hranitelji ti je citat R. Crnadzica kojem smo se mi svojevremeno smijali, a on cijelo vrijeme stvarno mislio ozbiljno..
A sad posto si rekao da pojma nemas za koga glasati, razmisljao sam malo dalje, pa rekoh kad vec ne znas, daj nama svoj glas, mi cemo ga uloziti i u tvoju buducnost. Posteno.
@A, moze li ikako bez ovog, stariji?

pazi nije problem u tome da ja ne znam za koga bi glasao. ali istinska ljevica u bih jednostavno ne postoji. kada vidim da se otvoreno bore za radnicka prava, socialnu sigurnost, ravnopravnost itd. moj glas sigurno imaju ... do tada ...
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

nobody wrote:
wanderer wrote: Je li se SDP ikada javno i jasno izjasnila po pitanjima koja najvise tiste gradjane ove drzave:
- Kakav je njihov stav prema RS i sta tacno misle ciniti (dakle bez danas jedno, sutra drugo)
- Kako stati u kraj kriminalu
- Kako (konkretno) povecati zaposlenost, itd

SDP je nejasan u nekim po meni vaznim pitanjima za BiH. Na tu listu bih jos dodao tuzbu protiv SCG za agresiju, jer ju je drzava prestala finansirati za vrijeme Alijanse. SDP i SDS su u predsjednistvu preglasali Beriza Belkica po tom pitanju. Jeli to konkretno znaci da je SDP za ukidanje te tuzbe?

Na narednim izborima glasacu kao i uvijek za one koji imaju jasne ideje i stavove i za koje smatram da mogu najvise postici, bez obzira na ideologiju i slicne gluposti...

Ako neko misli da je SDP rjesenje za prosperitet i opstanak Bosne tesko se vara. Oni su opsaniji za opstanak Bosne cak i od SDA.

Samo da podsjetim, kada nisu MORALI oni su DOBROVOLJNO:

-Radili na ukidanju Tuzbe Republike BiH protiv SCG (ukinuli finanisranje)
-Ukinuli izborni zakon Republike BiH i uveli Petricev/karadzicev
-Minirali odluku ustavnog suda o ravnopravnosti svih gradjana RBiH na svakoj stopi teritorije RBiH.
-Uspostavili diplomatske odnose sa SCG i prije nego sto je Tuzba procesuirana i prije nego sto se SCG izvinula za agresiju i genocid.
-Dovodili na stadion Kosevo cetnike na "prijateljsku" utakmicu da pored jos neohladjenih mezara branilaca skandiraju "Noz Zica Srebrenica".
-Dali SCG povoljne carinske aranzmane za izvoz robe u RBiH.
-I sto je NAJOPASNIJE, danas agilno zagovaraju legalizaciju (za sva vremena) genocidne tvorevine, cime u dogledno vrijeme nestaje Bosne. Ukoliko se za razgovore o ustavnim promjenama uzme ilegalni Dejtonski ustav kao osnova (umjesto legalnog ustava RBiH), to znaci da i Bosnjaci DOBROVOLJNO legaliziraju genocidnu tvorevinu, cime joj daju PRAVNU mogucnost da se izdvoji iz RBiH, putem refernduma. Lagumdjija je zajedno sa Terzicem prosto vodio bitku i u Briselu i u Vasingtonu da se to desi, no srecom Tihic (koga sam i ja kritikovao do sada) je to sprijecio.

Ako ne zelite da vise cujete za ime drzave Bosne i da je ukinete za sva vremena, glasajte za diletante poput Lagumdjije i Terzica.

Koga zanima vise sta se desavalo i Vasingtonu i Briselu, ovdje je link:

http://www.republikabih.net/content/Akt ... ktuelno508
Last edited by E. Jaganjac on 29/11/2005 00:30, edited 1 time in total.
nineac

Post by nineac »

Ma jaganjan ne seri matereti!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

nineac wrote:Ma jaganjan ne seri matereti!
Ne vrijedi... :(
nineac

Post by nineac »

Takvi i oni sto neglasaju i jesu odgovorni za ovo sto nam se desava.
Zato SDA koja je direktno odgovorna za postojanje RS, koja podrzava segregaciju po skolama, gdje se nezna koliko je koji clan para pronevjerio, i ko je sve na crnim listama u civilizovanom svijetu je sasvim OK za njih.
SDP OPASAN za BiH??? Jebote nisam cuo gluplje izjave na ovom forumu vec dugo vremena!
kub lajkan

Post by kub lajkan »

E. Jaganjac wrote:Ako neko misli da je SDP rjesenje za prosperitet i opstanak Bosne tesko se vara. Oni su opsaniji za opstanak Bosne cak i od SDA.
A takvi ko ti bi u tom slucaju bili opasniji i od SDP-a... za opstanak Bosne, jel'...
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

kub lajkan wrote:
E. Jaganjac wrote:Ako neko misli da je SDP rjesenje za prosperitet i opstanak Bosne tesko se vara. Oni su opsaniji za opstanak Bosne cak i od SDA.
A takvi ko ti bi u tom slucaju bili opasniji i od SDP-a... za opstanak Bosne, jel'...
Ne ja sam opasan za opstanak genocidne tvorevine.i
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

nineac wrote:Takvi i oni sto neglasaju i jesu odgovorni za ovo sto nam se desava.
Zato SDA koja je direktno odgovorna za postojanje RS, koja podrzava segregaciju po skolama, gdje se nezna koliko je koji clan para pronevjerio, i ko je sve na crnim listama u civilizovanom svijetu je sasvim OK za njih.
SDP OPASAN za BiH??? Jebote nisam cuo gluplje izjave na ovom forumu vec dugo vremena!
Prije nego sto padnete u trans, da dodam, rekao sam da je SDP opsaniji od SDA, sto znaci da je i SDA itekako opasna za opstanak Bosne. Zadnja stranka kojoj bi ja dao glas je SDA, ali to isto vazi i za SDP i za SBiH.
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

nineac wrote:Ma jaganjan ne seri matereti!
Do sada najaci argument!!!!
kub lajkan

Post by kub lajkan »

E. Jaganjac wrote:
kub lajkan wrote:
Ne ja sam opasan za opstanak genocidne tvorevine.i
Koliko vidim tebi je i SDP haman pa "genocidna tvorevina"...
wanderer

Post by wanderer »

kub lajkan wrote:
wanderer wrote:A glasanje "protiv onih" nas je i dovelo do vezanja zastava i pobjede krkana.
Ne vidim sta je problem u "glasanju protiv"?

Dok god ima takvih kojima treba reci da su za ovaca a ne za politike treba im to i govoriti. Njihova propast ce i pomoci da se ponuda poboljsa...
Problem je u tome da kritika, makar ni opravdana, dokazano ne zaposljava narod, vraca kredite, gradi infrastrukturu, pomaze stabilisanje privrede, unapredjuje prava gradjana, itd. Za to treba nesto vise.

Sem toga, nekada mi se cini da dobar dio kriticara ovim majmunima ne zamjera pljacku, vec sto oni nisu u talu.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

E. Jaganjac wrote:
nineac wrote:Takvi i oni sto neglasaju i jesu odgovorni za ovo sto nam se desava.
Prije nego sto padnete u trans, da dodam, rekao sam da je SDP opsaniji od SDA, sto znaci da je i SDA itekako opasna za opstanak Bosne. Zadnja stranka kojoj bi ja dao glas je SDA, ali to isto vazi i za SDP i za SBiH.
Zivota ti Jaganjac, koje ti gorivo trosis?
I gdje tankas?

Poceo sam sumnjati u onu da je Perpetuum mobile prve vrste nemoguc... :oops:

:zzzz:
nineac

Post by nineac »

Covjece nevidim po cemu je SDP opasan? Kakve gluposti pricas? Mi mozemo ovako igrati se i sljedecih 100 godina i idalje biti najsiromasnija drzava.
Trebamo ukloniti SDA/HDZ/SDS postaviti SDP, a onda ganjati bolje. Sta mislis da cemo mi ovo rjesiti za 20 godina?? ccccc, negradi se tako drzava niti politicka kultura medju gradjanima! Danas je dala najbolji primjer. Nije im Kerry odgovarao, pa su opet dobili retardiranog morona na vlasti!
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

Vodenjak wrote: Zivota ti Jaganjac, koje ti gorivo trosis?
I gdje tankas?

Poceo sam sumnjati u onu da je Perpetuum mobile prve vrste nemoguc... :oops:

:zzzz:
Imas li jos kakav "jak" argument?
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...

Post by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... »

E. Jaganjac wrote: Ne ja sam opasan za opstanak genocidne tvorevine.i
Cuo sam da su, za sljedecu godinu, izglasali odluku o povecanju potrosnje budjetski sredstava za kupovinu tariguza u visini od 200%!!!
kub lajkan

Post by kub lajkan »

wanderer wrote:Problem je u tome da kritika, makar ni opravdana, dokazano ne zaposljava narod, vraca kredite, gradi infrastrukturu, pomaze stabilisanje privrede, unapredjuje prava gradjana, itd. Za to treba nesto vise.
To je kao da usred rata ljudima savjetujes da ne pucaju, jerbo mogu nekog' ubit'. A to nije lijepo...

Mi nismo jos u toj situaciji. Mi smo na nizem levelu istorijskog razvoja od normalnih drzava, iz koje se mozda i javljas. A na ovom levelu se rjesavaju drugaciji i primitivniji problemi nego sto su na visim levelima...
wanderer

Post by wanderer »

danas wrote:ma ni meni nije jasno, sta je ova ko biva logika "nije dovoljno glasati protiv necega"... zasto nije dovoljno -- za pocetak -- glasati protiv gluopsti, protiv primitivizma, protiv lopovluka, protiv -- na kraju krajeva -- cistog fasizma... :-?
Zato sto izbori ne bi trebali biti sredstvo davanja oduska frustracijama, vec metod rjesavanja problema (vidi listu, kojoj se svasta nesto moze dodati). Za ovo treba realan plan. Koji je SDP-ov?
danas wrote: to je isto ko ovi levati ovdje u USA... nisu glasali na proslim izborima, jer im kerry nije bio dovoljno liberalan, ni dovoljno fokusiran, ni dovoljno ovakav i onakav... e, sad im je zajahalo ono protiv cega nisu glasali. bas ko i nama, evo vec deset i kusur godina... :(
Tu se slazem. Medjutim, "biranje manjeg zla" bas i nije najefikasnija taktika za privlacenje glasova i motivisanje ljudi da nesto urade po tom planu. Sem toga, za razliku od Amerike, to kod nas vise nije izuzetak vec politicko pravilo... Pa, dokle?
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

nineac wrote:Covjece nevidim po cemu je SDP opasan? Kakve gluposti pricas? Mi mozemo ovako igrati se i sljedecih 100 godina i idalje biti najsiromasnija drzava.
Trebamo ukloniti SDA/HDZ/SDS postaviti SDP, a onda ganjati bolje. Sta mislis da cemo mi ovo rjesiti za 20 godina?? ccccc, negradi se tako drzava niti politicka kultura medju gradjanima! Danas je dala najbolji primjer. Nije im Kerry odgovarao, pa su opet dobili retardiranog morona na vlasti!
Potpuno se slazem da treba maknuti SDA,SDS, HDZ, ali SDP nije rjesenje. Procitaj jos jednom argumentaciju zasto i diskutujmo o argumentaciji, a ne o pausalno i o personalnim kvalitetima diskutanata. Sta u gornjoj argumentaciji nije tacno? Stranka, koja priznaje genocid i agresiju kao legalan metod uredjivanja unutrasnjih odnosa u drzavi je izdajnicka stranka, ne samo Republike biH, vec i svih njenih gradjana, svih slobodarskih ideja, digniteta, pravde, civilizacije. To je grupa narcisoidnih i sebicnih karinjerista, kojima je stalo samo do njihove fotelje i vlastitiog djepa.

Daj izvuci bar jedan argument koji pobija gore navedeno.
Post Reply