sefer u 60 minuta

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Prenj

Post by Prenj »

Propast1 wrote:Mnogi ljudi nemaju pojma o ovome a knjige koji su o ovome pisali očigledno nisu dovoljne jer da je tako valjda bi danas sve bilo znatno drugacije.....
Nije da nemaju, vec NE ZELE da imaju pojma ... nije mala razlika.
addem

Post by addem »

Cudno je recimo sto se Sefer nije pojavio u Centralnom dnevniku proslu subotu. Slucajnost ili? :-? :-? :-?

Ono za reisa bilo je fenomenalno. Neka mu je na pravi nacin rekao kako treba da se pomaze musliman. :-D :-D
Propast1

Post by Propast1 »

Apos wrote:
Propast1 wrote:Mnogi ljudi nemaju pojma o ovome a knjige koji su o ovome pisali očigledno nisu dovoljne jer da je tako valjda bi danas sve bilo znatno drugacije.....
Osto si nedorečen.
Ma nemam kad od posla.
Propast1

Post by Propast1 »

Ima li kakvih reakcija od Reisa?
addem

Post by addem »

Reisu je tesko... 8)
Fair Life

Post by Fair Life »

Sefer je jedan od onih koji bi svojom ustrajnoscu u Istini mogao promijeniti BiH lice...

Zelim mu dovoljno snage i volje da izdrzi...

Pogledajte kako bi to moglo izgledati... www.lion-hyena war

Nije lako lavu sa hijenama... al' ipak "kraj djelo krasi".
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Sefer - dosljedan i hrabar i neosvetoljubiv čovjek.
:oops: Bakir - čovjek na strani države BiH ........navodno politikantstvo i shit :oops: više su posljedica nedostatka odmjerenog i profesionalnog načina vođenja razgovora sa sagovornikom ........nešto se sjećam da je i Rasim Delić bio gost ......60 minuta , ali drugim povodom ......valjda.
Krhko je znanje .........i dug put do istine.
Ali ovo nikako ne stoji više je možda ......stanje afekta .
to je da Bosna i Hercegovina u svojoj istoriji nikada nije imala veceg unutrasnjeg neprijatelja i izdajnika od ALIJE IZETBEGOVICA
Nij lako ni mačkama .........kad nema miševa. :D :D
Prenj

Post by Prenj »

Na Seferovom primjeru je potpuno jasno da je Dzugasvilijev duh i te kako ziv u Bosni.
manijak1

Post by manijak1 »

Prenj wrote:Na Seferovom primjeru je potpuno jasno da je Dzugasvilijev duh i te kako ziv u Bosni.
Ma daj .........samo tek tako bacati ping pong na Staljina ........imali smo i imaćemo vazda takvih .........domaćih :oops:
Šandor

Post by Šandor »

Prenj wrote:Na Seferovom primjeru je potpuno jasno da je Dzugasvilijev duh i te kako ziv u Bosni.
Mnogi Rusi kažu da im treba novi Staljin. :cry:
Liska

Post by Liska »

Prenj wrote:
Liska wrote:Vidite, mene se Sefer u onoj snimci dojmio kao covjek koji vrlo lako gubi kontrolu i prijeti. U ono malo snimka je dva put zaprijetio totalnim ratom s HVO-om a na pitanje za pripadnike HVO pocinje pricu o 50 hiljada zaklanih i silovanih i sl. Ono sto se dogodilo zapovjedniku HVO i njegovoj pratnji u Zenici se dogodilo prije da je ijedan HVO granata pala na Zenicu. Ne vjerujem da bi bez toga rat bio sprijecen, ali da ga je takav potez ubrzao, u to sam siguran. HVO je uzimao svoju pinku, ali zasto nitko ne spomene prelaz u Aleksinu Hanu i check point koji se nalazio u blizini. Most je nazvan po Begicu i Begovicu koje je ubio netko iz pratnje nekog kamiona napunjenog oruzjem jer su trazili da dio naoruzanja ostave a isao je njihovim gazdama u Jablanici i Konjicu. Tipovi su bili zajebani, koknuli ih i produzili dalje. Nikome nije padalo na pamet istrazivati slucaj. A takvih je check pointa bilo na stotine na teritoriji pod kontrolom Armije.
Eto ti, sad i checkpointi krivi za rat :-).

Ovakve gluposti pisati o uzrocima rata u bivsoj Yu, nakon sto su skoro svi glavni akteri knjige napisali: neki dobrovoljno, neki u Hagu, neki sami svoje "drzavotvorne" sastanke snimali, stvarno nema smisla ...
Pa mislim da si ti demagog svoje vrste. Nigdje to ne napisah, niti sam uopce pisao o uzrocima rata u bivsoj YU. I ja kazem, stvarno nema smisla da ti netko ovako izvrce rijeci. Ili mozda ima?!
Fair Life

Post by Fair Life »

Liska wrote:Vidite, mene se Sefer u onoj snimci dojmio kao covjek koji vrlo lako gubi kontrolu i prijeti. U ono malo snimka je dva put zaprijetio totalnim ratom s HVO-om...
(...)
U onom momentu me ne bi zacudilo da je Sefer opalio Milivoju takvu samarcinu da bi mu Boban izlazio pred oci i u snu i na javi... za cijeli zivot.
mostarac

Post by mostarac »

Fair Life wrote:
Liska wrote:Vidite, mene se Sefer u onoj snimci dojmio kao covjek koji vrlo lako gubi kontrolu i prijeti. U ono malo snimka je dva put zaprijetio totalnim ratom s HVO-om...
(...)
U onom momentu me ne bi zacudilo da je Sefer opalio Milivoju takvu samarcinu da bi mu Boban izlazio pred oci i u snu i na javi... za cijeli zivot.
amen :D
Propast1

Post by Propast1 »

Mozete li i zamisliti nekog našeg (pro bosanskog) političara koji ima ovakav stav u pregovorima??

Tek sad vidi koliko su naši političari neznalice i kukavice. Teorija igara (viditi bio posljednjeg dobitnika nobelove nagrade za ekonomiju) kaze da je takav stav najefikasniji u pregovorima i samo treba imati hrabrost da se tako postavis u pregovorima.

E sad Sefer je imao tu hrabrost u situaciji kada su hiljade ljudskih glava bile u pitanju, a ovi danas nemaju iako nista ne mogu izgubiti izuzev svog obraza. Za kraj, bože dragi kakve smo mi kukavice kad su nam ovakvi politički lideri

Izgleda da je čista sreća što imamo i ovakvu Bosnu i Hercegovinu.
Prenj

Post by Prenj »

Propast1 wrote:Mozete li i zamisliti nekog našeg (pro bosanskog) političara koji ima ovakav stav u pregovorima??

Tek sad vidi koliko su naši političari neznalice i kukavice. Teorija igara (viditi bio posljednjeg dobitnika nobelove nagrade za ekonomiju) kaze da je takav stav najefikasniji u pregovorima i samo treba imati hrabrost da se tako postavis u pregovorima.

E sad Sefer je imao tu hrabrost u situaciji kada su hiljade ljudskih glava bile u pitanju, a ovi danas nemaju iako nista ne mogu izgubiti izuzev svog obraza. Za kraj, bože dragi kakve smo mi kukavice kad su nam ovakvi politički lideri

Slazem se.
Alija je npr. pristao na naziv "Republika Srpska" nakon svega jednog sata nagovaranja i par blefova Holbrookea.
Propast1

Post by Propast1 »

Ja uopšte ne mogu da razumijem zbog cega se neko boji nekoga???
mostarac

Post by mostarac »

Hrabrost nije nedostatak straha, nego sposobnost spoznaje da postoje stvari koje su vaznije od naseg straha
papa

Post by papa »

sefer nije prvi komadant, vec prvi nacelnik PL-a...nije se zvanicno vodio ko komadant jer u to vrijeme nije ni bilo komadanta, vodio se ko nacelnik, tek kad odlazi skupstina imenuje delica ko komadanta :-D :-D
on jest prvi komadant nako kad se gleda, al na papirima nije.. :D

opro se covjek u emisiji nema sta.. :D :D :D
Fair Life

Post by Fair Life »

papa wrote:sefer nije prvi komadant, vec prvi nacelnik PL-a...nije se zvanicno vodio ko komadant jer u to vrijeme nije ni bilo komadanta, vodio se ko nacelnik, tek kad odlazi skupstina imenuje delica ko komadanta :-D :-D

Iz 2001. godine...

http://www.bhdani.com/arhiva/225/t22512.shtml
Prenj

Post by Prenj »

papa wrote:sefer nije prvi komadant, vec prvi nacelnik PL-a...nije se zvanicno vodio ko komadant jer u to vrijeme nije ni bilo komadanta, vodio se ko nacelnik, tek kad odlazi skupstina imenuje delica ko komadanta :-D :-D

Ako Sefer nije zapovijedao Armijom do 9/6/1993., kada je Delic imenovan na mjesto komandanta, ko je onda?
danas

Post by danas »

papa wrote: opro se covjek u emisiji nema sta.. :D :D :D
a od cega se to opro? :-?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Prenj wrote:
Propast1 wrote:Mozete li i zamisliti nekog našeg (pro bosanskog) političara koji ima ovakav stav u pregovorima??

Slazem se.
Alija je npr. pristao na naziv "Republika Srpska" nakon svega jednog sata nagovaranja i par blefova Holbrookea.
Da, ali bitno je da nam je predsjednik cak i na samrtnickoj postelji bio zadovoljan time sto je izblefiran...
Osim toga, posto je samo "cuo" da ih ima nezadovoljnih Dejtonom, mozda ipak nije bas 100% vjerovao u to jer bi to znacilo da su ljudi bili protiv njega?
A on onako dobar covjek bio...
Subotnji CD:

Posjetio Holbrook Aliju u bolnici...
Pa tako se oni zapricali i veli njemu Holbrook:
"Predsjednice, brojne su kritike Dejtona. Ljudi govore da ima gresaka, da nije dobar i da se nije trebao desiti.."
Rekao je (Izetbegovic) da je sve to cuo :shock: ali je isto tako rekao:
"To je ispravna stvar za Bosnu! To nije perfektan mir, nije pravedan mir. Ne mozete imati mir i perfektnu pravdu. Morali ste prvo imati mir a onda cemo napraviti put ka pravdi.
Uvijek cu biti zadovoljan!". Znao je da umire i rekao: "Bicu zadovoljan jer smo uradilii ispravnu stvar!"
davis.ba

Post by davis.ba »

Izvrćeš riječi kako tebi odgovaraju.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

davis.ba wrote:Izvrćeš riječi kako tebi odgovaraju.
Ako je to meni upuceno, moram te razalostiti - nimalo mi ne odgovaraju!
kekec

Post by kekec »

Ili im je server riknuo ili ga drze u kutiji od sibica. :x
Post Reply